Vanzari: (021) 316-3168 | Logistica: 0756 137 554 / 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Culoarea turcoaz în designul interior al casei tale – sfaturi și idei de amenajare

Culoarea turcoaz este o alegere modernă, și interesantă când vorbim de amenajarea interioară a unei case. Culoarea turcoaz adaugă un design unic, luminos și plăcut designului interior și decorului modern, creând camere frumoase în combinațiile potrivite. 

Semnificația culorii turcoaz

Turcoazul mai reprezintă și o piatră valoroasă, care este adesea folosita la accesorizarea bijuteriilor, în special în sud-vestul american și în Orientul Mijlociu. Turcoazul este unul dintre cele mai vechi amulete de protecție și în multe culturi antice a fost un simbol al bogăției și prosperității. Turcoazul este asociat cu conexiunile la lumea spirituală, sensibilitatea psihică și protecția împotriva răului și a energiei negative.

Combinatii de orange cu turcoaz culoarea turcoaz în designul interior al casei tale - sfaturi și idei de amenajare
Culoarea turcoaz în designul interior al casei tale - sfaturi și idei de amenajare 15

Culoarea turcoaz este asociată cu starea de bine, latura feminină, calmul, rafinamentul, energia, înțelepciunea, seninătatea, integralitatea, creativitatea, echilibrul emoțional, norocul, împământarea spirituală, prietenia, iubirea, bucuria, liniștea, răbdarea, intuiția și loialitatea. Puține culori sunt atât de jucăușe precum este turcoazul. Natura sa versatilă îl face potrivit atât pentru încăperile decorate în stil tradițional, cât și pentru cele aranjate în stil contemporan.

Transpusă în amenajările interioare, turcoazul face că acea încăpere să fie mai vie, mai frumoasă și mai plină de viață. De aceea, turcoazul este perfect pentru a fi transpus în decorațiunile din living. Iată cum poți încorpora această frumoasă nuanță în amenajarea locuinței tale.

Cu ce se asortează culoarea turcoaz?

Alb

Albul va fi întotdeauna cea mai ușoară variantă pentru a completa orice altă culoare.  Atunci când vorbim despre nuanțe maritime, este opțiunea ideală. Alege să accesorizezi camera cu diverse nuanțe de turcoaz, bazându-te tot timpul pe un fundal alb. Pereții albi vor ajuta casa să pară mai luminoasă, în vreme ce accentele precum micile pernuțe turcoaz, scaunele sau tablourile vor oferi fix „acel ceva special” de care are nevoie ochiul, pentru a se bucura de un decor parcă rupt din reviste:

  • Dacă v-ați propus să amenajați întreaga cameră cu turcoaz, încercați să nu amestecați prea multe modele și texturi. Pentru pereți sau pentru obiectele de mobilier de mari dimensiuni este recomandat să mergeți pe tonuri unice. Imprimeurile folosiți-le din plin la accesorizare(ex: rame foto, vaze, obiecte de artă, etc.).
Culoarea turcoaz in amenajarea casei
Culoarea turcoaz in amenajarea casei

Gri

Pentru a scoate în evidență impactul vibrant al turcoazului, alege să îl alături de nuanțe de gri. Poți opta pentru gri închis, sau gri deschis, în funcție de cât de multă lumină îți dorești să captezi în cameră.

Citește și
6 Moduri de a pune gresie în bucătărie
Combinatii gri turcoaz
Combinatii gri turcoaz

Galben

Galbenul este una dintre componentele nuanței turcoaz, așa că nu te feri să îl alături acestei superbe culori. Chiar dacă ambele sunt vibrante, așezate corespunzător nu vor face decât să aducă o bunăstare psihică intensă și să înveselească orice cameră!

Amenajare galben turcoaz
Amenajare galben turcoaz
Living galben cu turcoaz
Living galben cu turcoaz

Auriu

Auriul ar putea sta la granița cu kitsch-ul cu lejeritate, atunci când nu știm cum să îl utilizăm în combinațiile stilistice, însă alăturat nuanței potrivite de turcoaz, va transforma camera într-o încăpere ruptă din poveste!

Amenajare auriu cu turcoaz
Amenajare auriu cu turcoaz

Verde

Asemenea galbenului și verdele este o componentă a turcoazului și arată de minune atât în combinațiile: turcoaz palid – verde crud, cât și în combinațiile verde închis – turcoaz închis.

Introduceți culoarea turcoaz în dormitorul matrimonial cu ajutorul elementelor textile(draperii, perdele, covoare, lenjerii, perne sau cuverturi de pat), a pieselor de mobilier(paturi cu tablii tapițate, fotolii și scaune – toate cu tapițerie turcoaz, comode și noptiere din lemn vopsite în aceeași culoare) sau a finisajelor (vopsea lavabilă sau tapet).

Pentru mai multe sfaturi de amenajare interioară găsiți AICI alte articole cu recomandările noastre.

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart