Culoarea turcoaz in designul interior al casei tale – sfaturi si idei de amenajare

Culoarea turcoaz este o alegere moderna, si interesanta cand vorbim de amenajarea interioara a unei case. Culoarea turcoaz adauga un design unic, luminos si placut designului interior si decorului modern, creand camere frumoase in combinatiile potrivite. 

Semnificatia culorii turcoaz

Turcoazul mai reprezinta si o piatra valoroasa, care este adesea folosita la accesorizarea bijuteriilor, in special in sud-vestul american si in Orientul Mijlociu. Turcoazul este unul dintre cele mai vechi amulete de protectie si in multe culturi antice a fost un simbol al bogatiei si prosperitatii. Turcoazul este asociat cu conexiunile la lumea spirituala, sensibilitatea psihica si protectia impotriva raului si a energiei negative.

Culoarea turcoaz în designul interior al casei tale - sfaturi și idei de amenajare
Culoarea turcoaz în designul interior al casei tale - sfaturi și idei de amenajare

Culoarea turcoaz este asociata cu starea de bine, latura feminina, calmul, rafinamentul, energia, intelepciunea, seninatatea, integralitatea, creativitatea, echilibrul emotional, norocul, impamantarea spirituala, prietenia, iubirea, bucuria, linistea, rabdarea, intuitia si loialitatea. Putine culori sunt atat de jucause precum este turcoazul. Natura sa versatila il face potrivit atat pentru incaperile decorate in stil traditional, cat si pentru cele aranjate in stil contemporan.

Transpusa in amenajarile interioare, turcoazul face ca acea incapere sa fie mai vie, mai frumoasa si mai plina de viata. De aceea, turcoazul este perfect pentru a fi transpus in decoratiunile din living. Iata cum poti incorpora aceasta frumoasa nuanta in amenajarea locuintei tale.

Cu ce se asorteaza culoarea turcoaz?

Alb

Albul va fi intotdeauna cea mai usoara varianta pentru a completa orice alta culoare.  Atunci cand vorbim despre nuante maritime, este optiunea ideala. Alege sa accesorizezi camera cu diverse nuante de turcoaz, bazandu-te tot timpul pe un fundal alb. Peretii albi vor ajuta casa sa para mai luminoasa, in vreme ce accentele precum micile pernute turcoaz, scaunele sau tablourile vor oferi fix „acel ceva special” de care are nevoie ochiul, pentru a se bucura de un decor parca rupt din reviste:

  • Daca v-ati propus sa amenajati intreaga camera cu turcoaz, incercati sa nu amestecati prea multe modele si texturi. Pentru pereti sau pentru obiectele de mobilier de mari dimensiuni este recomandat sa mergeti pe tonuri unice. Imprimeurile folositi-le din plin la accesorizare(ex: rame foto, vaze, obiecte de arta, etc.).
Culoarea turcoaz in amenajarea casei
Culoarea turcoaz in amenajarea casei

Gri

Pentru a scoate in evidenta impactul vibrant al turcoazului, alege sa il alaturi de nuante de gri. Poti opta pentru gri inchis, sau gri deschis, in functie de cat de multa lumina iti doresti sa captezi in camera.

Combinatii gri turcoaz
Combinatii gri turcoaz

Galben

Galbenul este una dintre componentele nuantei turcoaz, asa ca nu te feri sa il alaturi acestei superbe culori. Chiar daca ambele sunt vibrante, asezate corespunzator nu vor face decat sa aduca o bunastare psihica intensa si sa inveseleasca orice camera!

Amenajare galben turcoaz
Amenajare galben turcoaz
Living galben cu turcoaz
Living galben cu turcoaz

Auriu

Auriul ar putea sta la granita cu kitsch-ul cu lejeritate, atunci cand nu stim cum sa il utilizam in combinatiile stilistice, insa alaturat nuantei potrivite de turcoaz, va transforma camera intr-o incapere rupta din poveste!

Amenajare auriu cu turcoaz
Amenajare auriu cu turcoaz

Verde

Asemenea galbenului si verdele este o componenta a turcoazului si arata de minune atat in combinatiile: turcoaz palid – verde crud, cat si in combinatiile verde inchis – turcoaz inchis.

Introduceti culoarea turcoaz in dormitorul matrimonial cu ajutorul elementelor textile(draperii, perdele, covoare, lenjerii, perne sau cuverturi de pat), a pieselor de mobilier(paturi cu tablii tapitate, fotolii si scaune – toate cu tapiterie turcoaz, comode si noptiere din lemn vopsite in aceeasi culoare) sau a finisajelor (vopsea lavabila sau tapet).

Pentru mai multe sfaturi de amenajare interioara gasiti AICI alte articole cu recomandarile noastre.

Epardoseli
Logo
Shopping cart