Laminatul în amenajarea interioară

Parchetul laminat în interior este un compromis între dorința de design și o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor. În prezent, cataloagele prezintă interioare în care laminatul este folosit ca placare a pereților. O varietate de plăci de pardoseală pot fi folosite pentru a recrea stiluri mediteraneene și chiar stiluri etnice exotice – de exemplu, alb în stil japonez sau „leopard print” în stil marocan.

Parchet laminat light hunton oak epl043 egger det laminatul în amenajarea interioară
Parchet laminat egger stejar hunton deschis epl043

MATERIALUL PODELELOR CREATIVE

În ciuda faptului că laminatul este cel mai ieftin material folosit la pardoseli, acesta este, de asemenea, materialul ales de designerii care proiectează interioare pentru clienți pretențioși, cu pretenții de exclusivitate îndrăzneață. Longevitatea, posibilitățile nelimitate de stilizare, ușurința de instalare și întreținere sunt toate motive în favoarea pardoselilor laminate – fie că sunt simple sau combinate.

8805223071774 laminatul în amenajarea interioară
Parchet laminat egger stejar salbatic natur epl182

Lumina face ca o cameră să pară vizual mai mare

 • Culoarea pardoselii trebuie aleasă în funcție de faptul dacă doriți să faceți podeaua complet „invizibilă” sau, dimpotrivă, să o evidențiați.
 • Laminatul „discret” este ușor, nu va atrage atenția de la mobilierul clasic creativ sau bogat. Podeaua poate fi roz, violet sau chiar un model pestriț, dar în acest caz se alege mai întâi parchetul și apoi mobilierul și textilele.
 • Din punct de vedere vizual, parchetul laminat de culoare deschisă face ca încăperea să pară mai mare și, de asemenea, limitează explozia de culori din interioarele saturate și exotice.
 • Parchetul laminat de culoare închisă nu ar trebui să fie folosit în camere însorite, deoarece praful va fi o pacoste permanentă, în special vara.
 • Modul în care este instalat parchetul este determinat de direcția fluxurilor de lumină naturală: îmbinările nu vor fi evidente dacă instalați plăcile în paralel cu lumina soarelui. Textura imitației de lemn va fi mai izbitoare dacă plăcile sunt așezate perpendicular. Dacă vă place să fie asimetrică, instalați plăcile în unghi.
 • Instalarea unei pardoseli înguste face ca spațiul să pară mai mare și, de asemenea, adaugă o notă de rafinament la imaginea de ansamblu. Utilizarea plăcilor de diferite lungimi are, de asemenea, un efect vizual minunat.
 • O cameră se va „împărți” în cazul în care laminatul cu un model în formă de V este așezat în direcția luminii din cameră.
 • Instalarea plăcilor în diagonală va extinde, de asemenea, camera vizual.
 • Proprietarii uită adesea să se gândească la potrivirea culorii pardoselii laminate cu cea a ușilor de interior – ca urmare, o diferență de doar un singur ton face ca parchetul și ușile să arate prost. Podeaua ar trebui să fie în aceeași paletă ca și ușile, dar să difere cu 2-3 tonuri. De preferință, parchetul ar trebui să fie mai închis la culoare decât ușile – fie alb și uși închise la culoare sau invers.
Parchet laminat cortina oak white epl034 egger ambient laminatul în amenajarea interioară
Parchet laminat egger stejar cortina alb epl034

REGULI DE COMBINARE A CULORILOR

În funcție de stilul dvs. și de preferințele în materie de culori ale mobilierului, există câteva reguli de combinare a culorilor care trebuie respectate.

Maltiiskiy 447 3 1 laminatul în amenajarea interioară
Parchet laminat alsapan solid medium clasa trafic ac6 bizotat 4v 5g click malt oak 447

Podele întunecate în bucătărie

 • Parchetul deschis care este combinat cu tapet de culoare deschisă trebuie să fie cu trei-patru nuanțe mai închis decât tapetul – în caz contrar, veți obține un „cub gri” neimpresionant.
 • Parchetul laminat alb sau de culoarea laptelui ar fi potrivit doar în combinație cu mobilierul de culoare închisă – acesta poate fi minimalist, modern monocrom, japonez sau antic.
 • Laminatul în nuanțe întunecate profunde(culoarea lemnului wenge este la modă astăzi) necesită două culori saturate folosite în interior, în cantități egale. Într-un interior high-tech, de exemplu, ar putea fi tapițerie albastră și perdele și abajururi fucsia.
 • Combinația de laminate este utilizată atunci când se zonează un apartament studio sau un apartament mic, dar în acest din urmă caz, modelele în culori diferite ar trebui să fie strict evitate.
40169 1 laminatul în amenajarea interioară
Spc kahrs click wood design wentwood clw 172 1-strip ltclw2007-172

Placarea pereților cu laminat este o mișcare bună de design în stil rustic, de țară(imitație de lemn). Cu toate acestea, nu ar trebui să fie așezat pe tot peretele, dar puțin peste o treime este ideal. Acesta poate fi folosit și ca plintă înaltă – arată bine în bucătării și holuri, mai ales atunci când este asortat cu partea din față a unui set de bucătărie.

Așezarea pardoselilor laminate paralel cu lumina soarelui face ca îmbinările să fie mai puțin vizibile

Plăcile pot fi, de asemenea, utilizate în combinație cu piatră, lemn sau gresie pentru zona șemineului, pentru căpătâiul din dormitor și pentru zona grădinii de vară.

Dacă ți-a plăcut acest articol, găsești AICI și alte articole cu sfaturi despre amenajări interioare.

Epardoseli
Logo
Compare items
 • Total (0)
Comparatie
0
Shopping cart