Amenajarea balconului – 10 idei pentru 2022

Balconul este cu ușurință una dintre cele mai răcoroase zone ale unei case. Fie că este vorba de o după-amiază de iarnă, o dimineață de vară sau o seară ploioasă, acesta reușește să prezinte deseori locul perfect pentru a vă relaxa cu familia, pentru a petrece ceva timp cu natura sau pur și simplu pentru a vă bucura de propria companie.

Un design bun este esențial pentru a profita la maximum de balconul dumneavoastră. Puteți utiliza spațiul în multiple moduri dacă îl proiectați corect. Prin crearea unui amestec perfect de stil și relaxare cu ajutorul mobilierului, plantelor și accesoriilor de decor, este ușor să proiectați un balcon de care vă puteți bucura alături de prieteni și familie. Cu puțină gândire creativă, vă puteți transforma balconul micuț într-un refugiu de vară irezistibil.

Alegeți un mobilier deschis la culoare

Una dintre cele mai bune idei de decorare a balconului, care poate transforma spațiul de la monoton la fabulos, este utilizarea de mobilier luminos pentru a anima zona. Desigur, această sugestie nu înseamnă că fiecare scaun și măsuță de cafea trebuie să fie într-o nuanță strălucitoare de galben. De fapt, culorile luminoase sunt cel mai bine folosite în juxtapunere cu nuanțe de gri, alb și maro.

1 8 1170x780 1 amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Încearcă să asociezi un otoman albastru cu niște scaune albe confortabile, sau încorporează un set de masă și scaune portocalii pentru a se potrivi frumos în fața pereților tăi bej. Dacă nu sunteți pregătit să mergeți până la capăt cu mobila colorată, încercați să schimbați pernele și pernele în nuanțe neutre cu verde vibrant, roșu, roz, albastru, violet sau galben. Procedând astfel, veți obține exact ceea ce vă trebuie pentru a avea un spațiu în care puteți sărbători viața așa cum doriți și puteți schimba oricând doriți.

Folosiți oglinzi

Balconul dvs. poate avea o suprafață mică, dar cu ajutorul oglinzilor puteți da iluzia unei zone spațioase. Cu o oglindă înaltă în picioare, puteți face ca balconul dvs. să pară că are un tavan înalt și mult spațiu vertical. Pentru a-l face să pară mai larg, agățați o oglindă pe orizontală.

Dacă pur și simplu vă place aspectul pe care oglinzile îl conferă spațiilor exterioare, puteți deveni creativ și puteți agăța oglinzi de diferite dimensiuni și forme. Această decorațiune poate ajuta la accentuarea altor decorațiuni și poate face din acest spațiu un spațiu de confort impresionant.

Înfășurați lumini LED în jurul balconului

Iluminarea balconului este o schimbare de joc atunci când petreceți timp afară pe timp de noapte, dar iluminarea adecvată poate fi dificil de realizat. Prea multă lumină poate fi copleșitoare, dar prea puțină vă va lăsa cu ochii întredeschiși în întuneric. Cu ajutorul benzilor de lumini LED, puteți obține exact strălucirea potrivită.

Deck lights amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Încercați să plasați benzile de lumini LED sub balustrada balconului sau de-a lungul marginilor balconului pentru o strălucire blândă. Benzile dvs. de lumini vor fi ușor de aplicat, deoarece acestea vin adesea cu un suport adeziv detașabil și pot fi controlate adesea prin telecomandă. Puteți chiar să faceți un pas mai departe și să folosiți lumini care își schimbă culoarea pentru a se potrivi cu starea de spirit a oricărui eveniment. Fie că doriți să fiți transpus sau complet transcendent, veți avea tot felul de opțiuni de palete de culori pentru a ajunge acolo.

4e9ba5644a3d59676949097c4444504e amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Transformați-vă balconul într-o ascunzătoare magică pentru o noapte de întâlnire în aer liber acasă, cu ajutorul șirurilor de lumini LED. Înfășurați-le în jurul balustradei balconului și atârnați-le de tavan pentru a vă cufunda complet într-o atmosferă mistică. Alegeți dintre mai multe forme și dimensiuni, fie că este vorba de lumini mici de zână, lumini de glob sau forme precum stele și inimi. Distrați-vă și petreceți întreaga noapte dând viață acestei fantezii vizuale.

Instalați un leagăn

Duceți viața în aer liber și relaxarea la un alt nivel cu un leagăn de balcon. Aceste decorațiuni confortabile pentru scaune oferă un confort liniștitor pentru toată lumea. Leagănă-te de unul singur în timp ce te bucuri de sunetele naturii în timpul zilei sau îmbrățișează-te cu o persoană dragă sub lumina argintie a lunii. Indiferent de modul în care folosiți acest mobilier de exterior minunat, veți descoperi că vă calmează și vă ajută să vă exprimați simțul designului.

Bruno carvalho e camila avelar 2013 09 25 005 amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Există o multitudine de stiluri din care puteți alege atunci când găsiți balansoarul de balcon potrivit pentru dvs. Gândiți-vă la câte persoane ar putea folosi leagănul și dacă preferați forma și funcția unui baldachin, a unui planor, a unui balansoar cu lanț sau a unui balansoar suspendat. Odată ce ați stabilit acest lucru, distrați-vă alegând culori, modele, perne decorative și perne pentru a face leagănul să fie al dumneavoastră! Asta este tot ce trebuie pentru a vă schimba perspectiva chiar de pe balconul dvs.

Adăugați covoare

Balcon
Amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022 11

În timp ce vă gândiți la idei pentru balcoane, un aspect al designului de balcon care este adesea trecut cu vederea este podeaua. Cele mai bune idei de decorare, însă, iau în considerare podeaua și toate celelalte în egală măsură. Pentru cel mai bun balcon posibil, încercați să plasați covoare de exterior sub mobilierul dumneavoastră.

Puteți fie să stratificați covoare mici în jurul balconului dvs. pentru a crea un aspect vizual captivant, fie să puneți un singur covor mare pentru a acoperi betonul plictisitor. Alegeți modele și nuanțe unice pentru a adăuga o dimensiune suplimentară de design și culoare. Atâta timp cât vă place estetica pe care ați ales-o, balconul dvs. poate acționa ca un sanctuar privat pentru creativitate și confort.

Improvizați un gard pentru intimitate

Viața în apartament poate face dificilă obținerea intimității pe un balcon mic. De aceea, ar trebui să vă puneți în valoare abilitățile creative și să proiectați un gard de intimitate DIY pentru balconul dvs. Materiale precum bambusul, scândurile din lemn, perdelele și grilajul sunt ușor de folosit și cu siguranță îi împiedică pe ceilalți să tragă cu ochiul. Adăugați un pic de fler la paravanul dvs. de intimitate înfășurând șiruri de lumini în jurul acestuia sau împletind flori prin spațiile mici. Faceți din el o priveliște care să inducă sentimente de admirație.

Aed66dce1b6eb7db97fde342bc062f8e amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Aprinde lumânări

Imaginați-vă alunecând înainte și înapoi pe leagănul de pe balcon, înfășurați în pătura dvs. preferată, ascultând o meditație ghidată. Sună liniștit, nu-i așa? Acum îmbunătățiți această experiență înconjurându-vă cu lumânări parfumate. Lumânările pot atât să lumineze balconul, cât și să vă ajute să practicați autoîngrijirea. Pune câteva lumânări în jurul tău, respiră adânc și lasă-ți mintea să atingă o stare transcendentă de beatitudine pură.

Screen 3 amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Utilizați mobilier de interior

Credeți sau nu, designul interior nu este doar pentru interiorul casei dvs. Puteți lua absolut toate ideile pe care le aveți pentru interior și le puteți folosi pentru balconul dvs.

1618924132 36 idei club p balkoni s komnatami 36 amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Mobilierul de interior include adesea perne de aruncat, covoare, lămpi de masă și decorațiuni de perete. Atâta timp cât alegeți decorațiuni care pot rezista la diferite condiții meteorologice, toate aceste elemente pot fi folosite pentru a face ca balconul dvs. să se simtă mai primitor și mai interesant. Alegeți mobilierul care are într-adevăr o vibrație mare de interior pentru a vă transforma spațiul exterior și, în acest proces, mintea dumneavoastră.

Alegeți vopseaua cu înțelepciune

Atunci când alegeți o paletă de culori pentru balconul dvs., asigurați-vă că alegeți culori de vopsea care vor funcționa atât la lumina zilei, cât și pe timp de noapte. Adăugați un strop de culoare balconului dvs. cu vopsea strălucitoare roz, albastră, galbenă sau verde. Aceste culori fac o declarație și vă pot, de asemenea, ridica starea de spirit. Acestea fiind spuse, înainte de a vă vopsi zona de relaxare în aer liber, verificați dacă vopseaua este potrivită pentru vremea de afară.

1620602243 34 p balkon v zelenikh tonakh foto 36 amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Dacă vă doriți o vibrație mai naturală, nu puteți da greș cu tonurile de pământ. De asemenea, puteți contrasta vopselele neutre cu o explozie de culoare prin adăugarea de mobilier de exterior colorat și lumini laser. Când soarele apune, porniți proiectorul pentru o seară captivantă sub nori plutitori roșii, albaștri și verzi și stele sclipitoare.

Creează o zonă pentru animalele de companie

Dacă aveți prieteni blănoși, probabil că nu veți considera că nicio zonă a casei dvs. nu este completă până când nu o faceți prietenoasă cu animalele de companie. Balconul dvs. poate fi ușor de amenajat și pentru animalele de companie. Pentru a vă asigura că pisicile și câinii dvs. se pot răcori și se pot îmbrățișa afară cu dvs., investiți într-un paravan pentru a-i proteja de căderile periculoase.

Home decor browse balcony ideas on a budget balcony ideasapartment amenajarea balconului - 10 idei pentru 2022

Odată ce siguranța animalelor dvs. de companie este rezolvată, este timpul să adăugați jucăriile lor preferate, paturi confortabile sau plante non-toxice.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai potrivite plante pentru balcon?

10 plante cu întreținere redusă pentru un balcon pitoresc: Aloe Vera, Iedera diavolului, Planta păianjen, Busuiocul, Planta de jad, Cactusul, Trandafirul de deșert, Panseluța, Feriga, Copacul de cauciuc.

Cum se susține un balcon?

Structura balconului este susținută cu ajutorul unor piloni sau stâlpi verticali. Greutatea este susținută de acești stâlpi și transferată la sol, unde de obicei sunt turnate plăcuțe de beton.

Cum se face o grădină pe balcon?

O opțiune excelentă pentru a profita la maximum de micul tău balcon este grădinăritul vertical. Poți folosi ghivece cu stive, ghivece de balustradă, ghivece verticale de perete și coșuri suspendate pentru o grădină de balcon de apartament uimitoare.

Cât de mare poate fi un balcon?

Conform noilor norme, lățimea acestuia în societățile de locuințe colective a fost mărită de la 1,5 metri la 1,6 metri. În cazul zonelor parcelate, balconul va avea acum o lățime de cinci picioare, în loc de trei picioare, cât era anterior.

Pentru mai multe sfaturi de amenajare interioară găsiți AICI alte articole cu recomandările noastre.

Etichete:

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
0
Shopping cart