Perete de contrast: 7 opțiuni pentru orice cameră

Cel mai deschis, în spatele canapelei, vizavi de ușă – hai să ne dăm seama pe care perete este cel mai bine să ne concentrăm atenția cu ajutorul culorilor, modelelor sau decorului.

1. Perete solar

Dacă vrei să faci un perete colorat și să lași restul suprafețelor neutre, urmărește mișcarea soarelui în jurul camerei în timpul zilei.

Partea care primește cea mai lungă expunere la lumina naturală este ideală pentru a colora în nuanțe complexe și profunde, deoarece culoarea sa va fi percepută de ochi exact așa cum a fost gândită.

De asemenea, pe acest perete tapet cu un model și diverse decorațiuni de perete vor arăta bine: panouri, tablouri , plante în ghivece suspendate.

Design: anna shapovalova. Photo: roman mokrov. Decor: olga erantseva
Social networks of the blogger mamamikolaja_

2. Perete de umbră

Puteți face și opusul. Un perete din spatele camerei, mai ales cu o fereastră orientată spre nord, este de asemenea potrivit pentru un accent de culoare. Dar alege pentru ea nuanțe luminoase și însorite pentru a face vizual spațiul mai cald și mai confortabil.

Tonurile întunecate, modelele complexe și o abundență de bijuterii sunt mai bine evitate – se vor pierde în umbră.

Nu uitați de un iluminat suplimentar în această parte a camerei, astfel încât finisajul luminos să fie clar vizibil seara.

Social media blogger evalagabrielle
Social media blogger evalagabrielle

3. Perete ingust într-o cameră alungită

Pereții de accent afectează percepția vizuală a spațiului. Prin urmare, dacă într-o cameră dreptunghiulară îngustă, vopsiți pereții lungi într-o culoare strălucitoare sau lipiți tapet cu un model pe ei, sentimentul de “trăsură” va crește și mai mult.

În schimb, deplasați accentul pe spate. Evidențiați suprafața cu culoare, tapet foto, rafturi cu cărți – contrastul nu va supraîncărca spațiul, ci doar va corecta vizual geometria proastă a camerei .

Social networks of designer svetlana stepanidina
Social networks of designer svetlana stepanidina

4. Peretele din spatele canapelei sau al patului

Dacă doriți să faceți un perete de accent, dar vă este teamă că se va plictisi în curând, alegeți zona din spatele canapelei din camera de zi sau din spatele patului din dormitor.

Acestea sunt zonele care sunt rareori văzute, astfel încât culorile luminoase, modelele mari sau o colecție de postere nu vor deveni plictisitoare. În plus, un astfel de accent va sublinia în plus zona de recreere și, în general, va face interiorul mai atmosferic.

Todhunter earle interiors social media
Social networks of design kvadrat studio

5. Peretele opus ușii

Dacă este important ca ornamentul de accent sau decorul de perete să fie observat și să stabilească imediat starea de spirit atunci când intrați în cameră, evidențiați suprafața opusă ușii.

Acolo cade mai întâi de toate privirea, așa că acolo poți face o compoziție din diferite decorațiuni de perete.

Agățați rafturi cu cărțile preferate sau plante în ghivece frumoase , postere cu inscripții interesante, fotografii de familie și tablouri.

Asigurați o iluminare suficientă, astfel încât compoziția să arate bine chiar și fără lumină naturală.

Holly moreland's social media
Holly moreland's social media

6. Perete într-o cameră nerezidențială

Orice spațiu nerezidențial poate fi transformat cu un perete de accent. De exemplu, aranjați o zonă în spatele tapetului de la toaletă cu un imprimeu floral sau alegeți o faianță cu un model luminos pentru baie.

Un perete gol din hol poate fi vopsit într-o culoare bogată și completat cu rafturi decorative pentru a anima spațiul, sau puteți folosi toate modelele la fel.

Todhunter earle interiors social media
Design: elmina guy. Photo: roman spiridonov

7. Peretele de lângă zona funcțională

Dacă într-una dintre camere trebuie să izolați zona funcțională (de exemplu, o zonă de lucru, un pat sau un grup de luat masa ), atunci puteți evidenția peretele cel mai apropiat cu o culoare sau un model.

Acesta este un mod simplu și ușor de zonare vizuală fără a utiliza partiții. Dintr-un număr mare de decor de perete în acest caz, este mai bine să refuzați – puteți supraîncărca interiorul.

Social media blogger lucilepillet_photographie
Social networks of designer maya valit

Citește și asta


Profită de Promoții

      Epardoseli
      Logo
      Shopping cart