Bejul în amenajarea interioară – sfaturi și idei de coloristică și design interior

Bejul în interior este o soluție clasică, consacrată în timp. Nu degeaba această culoare este iubită de designerii din întreaga lume. Este cu adevărat versatilă și poate jongla cu culori noi în fiecare an datorită varietății de nuanțe. Bejul deschis, cu adaos de note fumurii sau cremoase, este asociat cu eleganța, liniștea și simplitatea. Nu trebuie să o folosești pentru decorare, poți pur și simplu să-ți aranjezi camera cu mobilier bej. Faceți cunoștință cu întreaga gamă de nuanțe bej, cu caracteristicile și posibilitățile lor de a crea proiecte de design elegante.

Culoarea bej
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 21

Ce va aduce culoarea bej unei persoane și ce va aduce unui interior?

Bejul nu este o culoare rece sau caldă, ci este considerată neutră. Dar, dacă stai să te gândești, este o culoare care îți poate da cu ușurință o notă de căldură sau te poate reîmprospăta în zilele călduroase. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți tonul potrivit, cu o concentrație mare de maro sau alb.

În orice caz, este o culoare asociată cu stabilitatea și fiabilitatea. Experții îl recomandă persoanelor neutre, care preferă să evite conflictele, care iau decizii raționale și care economisesc bani în loc să îi cheltuiască în mod nechibzuit.

Bej
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 22

Mobilierul bej, frumos și confortabil va ajuta:

 • să vă crească stima de sine;
 • să facă o cameră să pară mai mare;
 • completează în mod organic orice stil de interior;
 • să vă relaxați și să vă destindeți;
 • reîmprospătează atmosfera;
 • să ascundă defectele de aspect și de finisare.

Singurele dezavantaje sunt supra-popularitatea și durabilitatea. Cu toate acestea, va trebui să aveți grijă să evitați fisurile și petele. Acestea sunt mai ușor de văzut pe o astfel de suprafață decât pe una mai întunecată.

Nuanțe populare de bej: nume și descrieri

Tonurile de cappuccino, caramel, lapte, ciocolată și nisip sunt cele mai comune culori folosite în design.

Ottenki bezheveie bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 23

Nuanța cappuccino se situează între maro și bej în gama de culori. Acesta radiază căldura casei, amintind de o ceașcă de cafea delicioasă și de o prăjitură. În interioarele cu suprafețe lucioase, adaugă lumină.

Caramelul este o nuanță de maro foarte cald, uneori cu pete de roșu. Este o atmosferă de „bomboane”, ușor frivolă, blândă și confortabilă.

Laptele este adesea comparat cu albul, dar este mai moale și mai cald. În funcție de detalii, poate fi relaxantă sau revigorantă, fără a fi iritantă sau enervantă, chiar dacă este foarte multă. Pentru mulți, culoarea laptelui evocă încrederea și dragostea, sentimente de confort și siguranță, precum și o îngrijire plăcută.

Ciocolata este legată în mod inextricabil de pământ, de fiabilitate. Aceasta ameliorează stresul și oboseala, ușurează conflictele și are un aspect solid. De regulă, este ales de persoanele care au realizat deja ceva în viață, care știu cum să-și atingă obiectivele.

Nuanța de bej nisip creează o atmosferă calmă, prietenoasă și confortabilă și poate avea nuanțe discrete sau pline de farmec. Are puterea de a vă pune în orice stare de spirit.

După cum am spus deja, bejul este potrivit pentru multe stiluri de design diferite, dar mai ales pentru modelele clasice. Este potrivit pentru cei care iubesc istoria, antichitățile și perioada barocă. Este indispensabil pentru decorarea camerelor în stil Provence, deoarece este bun pentru decorațiuni luminoase și se combină cu materiale naturale. Casele și apartamentele în stil rustic și ecologic pot, de asemenea, să se descurce fără ea: are o diversitate atrăgătoare de nuanțe naturale. Nuanțele deschise sunt folosite cu succes în interioarele mediteraneene.

Care sunt cele mai bune culori cu care să combini mobila bej?

Bejul este versatil, dar nu ar trebui să îl combini cu toate culorile la rând. Vă vom vorbi despre cele mai bune opțiuni și vă vom explica avantajele și caracteristicile speciale ale acestora. Subliniem de la bun început că nuanțele naturale sunt prioritare, dar există și alte soluții.

Alb

Cottage style furniture share this rylzpqh bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 24

O combinație perfectă pentru dormitor și camera de zi, deoarece relaxează și creează o atmosferă de relaxare. Principalul lucru este că acestea nu ar trebui să fuzioneze. Pentru a face o distincție, designerii recomandă folosirea accesoriilor din bronz, metal și argint, a tablourilor care se potrivesc cu stilul general al camerei, a textilelor texturate și a mulurilor. Reliefurile din tavan și câteva sau trei accente luminoase, cum ar fi o canapea albă mare, vor adăuga varietate camerei.

Maro

777129155ac67fb27d0da8f021c05ee7 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 25

Decideți în prealabil dacă doriți să adăugați camerei lumină și moliciune sau vibrație și originalitate. Mobilierul bej și maro arată bine cu piese aurii și burgunde. Acesta va decora camera de zi, dormitorul, coridorul. Proporțiile optime de culori sunt 2/3 și 1/3. Pentru a crea un contrast se folosesc diferite tonuri întunecate.

Dacă vă lipsesc metri pătrați și un sentiment de libertate, optați pentru nuanțe mai deschise de bej. Bejul nisip arată foarte bine cu accesorii cromate și suprafețe îmbătrânite. Când vine vorba de materiale, lemnul natural, cărămida, piatra și pielea sunt ideale.

Roz

Rozo bezheviy interier bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 26

O idee excelentă pentru a crea o atmosferă emoționantă, romantică și relaxantă. Desigur, este recomandabil să nu folosiți nuanțe prea strălucitoare de roz și să le completați cu coral, alb sau violet. Probabil că ați ghicit până acum că această soluție este mai potrivită pentru dormitorul unei fete decât pentru un hol, hol sau baie. În bucătărie, apetitul va fi deschis și veți dori să gătiți cina și să mâncați deserturi tot timpul. Este greu de refuzat atunci când vezi în mod constant culori apetisante care îți amintesc de frișcă, biscuiți, baloane și bezele.

Verde

Taupe leather sofa bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 27

Această combinație aparent neobișnuită este caracteristică interioarelor în stiluri ecologice, clasice, art nouveau și venețiene. Oferă libertate, un sentiment de confort sporit. Elementele verzi vibrante și mobilierul discret de culoare bej vă oferă o senzație de viață activă. Indiferent de paleta pe care o alegeți, dacă nu exagerați cu accentele, vă veți apropia de natură și veți compensa treptat deficitul de a fi plecat din oraș.

Gri

8ec43447256697. 58751b64aed09 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 28

În cazul în care camera este situată în partea de sud, nu ezitați să alegeți această opțiune. Bejul crem și griul intens sunt preferatele multor experți. Prea îndrăzneț pentru tine?

Folosiți culori deschise în combinație cu detalii în galben, albastru sau verde, plante în ghiveci, lemn, piatră. Apropo, combinația de gri și bej este denumită în mod obișnuit „greige”.

Violet

F98f9f5bdc377d2e2db80fde4fb30ba3 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 29

O soluție elegantă, modernă, la modă, care vine la îndemână pentru oricine nu are energie și energie pentru muncă, studiu sau pentru sarcinile zilnice, de rutină. Trebuie să vă concentrați asupra unui raport? Decorează-ți spațiul de lucru în tonuri de violet sau bej vinețiu. Visezi la un somn bun? Vopsește-ți dormitorul în culoarea lavandei pastelate. Amintiți-vă doar că movul este o culoare activă și că, în cantități mai mari, are un efect negativ asupra bunăstării mentale. Deci, după cum știți, bejul ar trebui să domine interiorul.

Albastru

Wall painting designs pictures for living room new 15 lovely living room designs with blue accents pinterest of wall painting designs pictures for living room bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 30

O combinație excelentă pentru camerele care nu au lumină naturală și spațiu. Este important să nu exagerați cu albastrul pentru a nu ajunge să înghețați. Folosiți albastru în camerele mari. Rețineți, de asemenea, caracterul nepractic al fundalului albastru: este puțin probabil să ascundeți zgârieturile și murdăria.

Turcoaz

1b82dc53bb1c43ce764845db11b8c9c2 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 31

Mobila bej într-o cameră de copii care este vopsită în turcoaz ridică automat starea de spirit. Devine confortabil și relaxant. Turcoazul este utilizat pe scară largă în stilul marin și este asociat cu adâncimea, cu o lume subacvatică pură și primitoare. Acvamarinul va arăta, de asemenea, elegant. Obiectele decorative în maro, mentă, alb, lavandă și ciocolată sunt potrivite ca accente.

Pentru cei cărora le lipsește pozitivitatea și vibrațiile pozitive în viață, experții recomandă să încerce să adauge galben. Bej și galben este bun în bucătărie, baie, camera copiilor și hol. Se potrivește bine cu albastru și verde. Dar atunci când alegeți o combinație, ar trebui să vă ghidați după sentimentele dumneavoastră. Totul este individual! Există reguli generale, dar întotdeauna există excepții și soluții noi. Așa că ascultați-vă.

Ce culoare de tapet se potrivește cu mobilierul bej?

Înainte de a răspunde la întrebarea principală, iată câteva secrete. Dacă aveți un set de mobilier vechi și inestetic, faceți pereții luminoși și primitori. Evitați nuanțele similare și contrastele. Comandați o comodă sau un dulap neobișnuit, o masă și scaune? Atrageți atenția asupra lor, făcând în mod deliberat pereții neutri.

0cf27fa5c7a02e80d39b00e4feb0f1e6 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 32

Apropo, alegerea tapetului pentru a se potrivi cu mobilierul bej va fi mai ușor pentru tine. Nu riscați să stricați interiorul și să nu obțineți deloc combinația potrivită. Poți doar să dai lovitura și să decorezi cu adevărat camera cu opțiuni încercate și testate:

 • Garnitură de nisip și tapet verde;
 • caramel și auriu, tonuri de galben;
 • bej și trei pereți bej deschis, plus un tapet maro;
 • tapet roșu sau burgundia sau cu imagini de trandafiri, maci etc;
 • spaliere în tonuri reci de albastru.

Modelele luminoase și moderat îndrăznețe sunt binevenite în camerele pentru copii, bucătării și camere de zi. În dormitor, baie și hol, cel mai bine este să creați un mediu mai liniștit, mai calmant.

Mobilier de baie bej

Rafturile, noptierele și scaunele pot fi realizate din diferite materiale, de la lemn la plastic. Textura va fi principala caracteristică a articolelor. Mată va da impresia de sofisticare și respectabilitate, în timp ce lucioasă va da impresia de cumpătare și răcoare. Accesoriile elegante și finisajele spectaculoase nu fac decât să accentueze aspectele pozitive ale mobilierului bej.

Great idea for the bathroom 090976 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 33

Înainte de a căuta și de a comanda seturi sau elemente individuale, măsurați încă o dată camera. Băile sunt de obicei mici și nu trebuie supraîncărcate cu obiecte, pentru a nu fi „sufocate” de lipsa de spațiu. Dacă este mică, poate fi umplută cu o chiuvetă și un dulap de toaletă în miniatură, iar rafturile, organizatoarele sau dulapurile pot fi aranjate cu grijă.

Ce să alegeți pentru bucătărie?

Uitați-vă la modele gata făcute și la cataloagele magazinelor de mobilă, copiați ceea ce „rezonează” în interior și potriviți-le cu posibilitățile dumneavoastră. Luați în considerare dimensiunea și forma camerei, amplasarea ferestrelor și a ușilor. Bucătăria dvs. ar trebui să fie de preferință decorată în stil Art Deco, High-Tech, Provence sau Loft. Dacă vă place un blat de lucru de culoare lucioasă, atunci veți dori să îl asociați cu niște dulapuri caramelizate, frumoase și încăpătoare. Cei cărora le plac interioarele calme și primitoare pot căuta tonuri de ciocolată, cafea de dimineață și crème brûlée.

На заказ недорого 1 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 34

De ce să nu vă accentuăm atenția cu culori deschise? Ele nu sunt practice. Bucătăria este folosită pentru a găti, a mânca, a găti la aragaz, a tăia carnea și legumele. Așadar, fiți pregătiți să ștergeți totul tot timpul sau să fiți extrem de vigilenți și minuțioși. Deci, practic, decideți ce este mai important: frumusețea sau caracterul practic? Ca un compromis, vă sugerăm suprafețe lucioase ușor de curățat.

Mobilier bej în interiorul camerei de zi

Camera bej ciocolatiu cu decoruri crem sau nisip, piersic este un clasic de care se bucură aristocrații de secole. Nu trebuie să iei această decizie ca pe o axiomă, important este să stabilești combinațiile de culori și de decor.

Korichnevyy 3 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 35

Nu amestecați tonuri calde și reci, luați în considerare locația camerei în sine și ferestrele.

De asemenea, decideți asupra scopului camerei de zi și a stării generale a acesteia, pentru că, dacă doriți, puteți crea ceva puțin mai original.

Spre deosebire de dormitor, acesta este un spațiu aglomerat și activ, așa că se folosesc detalii și lumini strălucitoare, decoruri tematice și electronice. Puteți alege culori complementare potrivite sau vă puteți concentra doar pe bej cu un adaos de tonuri de roșu.

Alegeți obiecte decorative de culoare roșu cireș, burgund sau aprins, cum ar fi rafturi, tablouri, șervețele, vaze, ghivece de flori și panouri. Dacă vă plictisiți, puteți să o scoateți cu ușurință și să o înlocuiți cu altceva. De exemplu, un strop de albastru poate face ca mobilierul bej din camera de zi să fie luxos și sofisticat în același timp.

Un dormitor calm, dar nu „palid”

Aceasta este o cameră în care oamenii se relaxează în trup și suflet și își refac energia și rezervele de energie. Acesta este motivul pentru care natura și preferințele clientului sunt primul lucru de care trebuie să se țină cont atunci când se creează un proiect de design, mai degrabă decât tendințele modei și caracteristicile camerei. Important este să creăm o atmosferă armonioasă. Atât mobilierul, cât și pereții pot fi finisate în aceeași paletă de culori. Nu va părea foarte plictisitor aici.

F70b64326a03cbe75e50d39990ebcb7e bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 36

Designerii sunt sfătuiți să acorde o atenție deosebită griului perlat, care va aduce un pic de răcoare în spațiu. Știți că este bine să adormiți într-o cameră aerisită și proaspătă, așa că un principiu similar se aplică și aici. Pentru a înveseli decorurile neutre, procurați-vă câteva obiecte decorative sau textile frumoase în albastru. Alegeți un pat, un dulap și o măsuță de toaletă în aceeași culoare și uitați-vă la modelele de dormitoare minimaliste sau clasice.

Mici secrete ale canapelei bej în interior

Aceasta este o piesă de mobilier unică, un fel de „cameleon”. Se adaptează la toate texturile, formele și culorile. O canapea de culoare închisă se potrivește bine cu culorile pastelate, iar o canapea într-o culoare bogată, strălucitoare, cu nuanțe la fel de expresive.

Eclectic living room union adorn img dbe12ae801e2466c 14 4142 1 64d8b39 bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior
Bejul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 37

Pernele decorative originale sunt folosite pentru varietate. Acestea pot fi monocrome sau pot avea fețe de pernă cu un model animalic pe ele. Cele mai reușite soluții vor fi produsele de culoare albastru închis, verde, burgundy, maro și negru, cu imprimeuri de leopard, zebră, tigru sau girafă. Husele pentru scaune sunt uneori înlocuite cu piei false și, bineînțeles, există ghivece pentru plante care se potrivesc cu stilul.

Ce altceva puteți face pentru a evita excesul de bej, pentru a maximiza calitățile sale pozitive? Adăugați elemente de bronz, cupru și aur, decorați pereții cu tapet original, atârnați jaluzele romane frumoase la ferestre, așezați o lampă de podea cu formă fantezistă lângă fotoliu.

Modelul clasic este canapeaua formală, cu spătarul său curbat, cotierele și picioarele elegante, tapițată în țesătură cu broderie sau cu model. Canapele de colț bej sau canapelele în formă de U și C cu tapițerie simplă sunt mai potrivite pentru stilurile moderne.

Ai decis deja, și culoarea bej este pentru tine? Mai jos poți vedea câteva vopsele bej disponibile în magazinul nostru online:

Dacă ți-a plăcut acest articol, găsești AICI și alte articole cu sfaturi despre amenajări interioare.

Epardoseli
Logo
Compare items
 • Total (0)
Comparatie
0
Shopping cart