Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

9 trenduri pentru următorul deceniu – Idei de amenajare interioară

Începutul unui nou deceniu este o ocazie excelentă pentru a face în viața dumneavoastră schimbările pozitive la care visați de mult timp. De exemplu, una dintre opțiuni este transformarea interiorului propriei locuințe, pentru a crea un spațiu elegant și modern.

În ultimii 10 ani, domeniul designului interior s-a schimbat foarte mult. Elementele arhitecturale inovatoare, stilul industrial, paletele de culori neutre sunt doar câteva dintre trendurile care îi inspiră pe designerii moderni. Cu toate acestea, noul deceniu va aduce și mai multe soluții unice, experimente îndrăznețe și trenduri care depășesc cu mult ideile clasice despre designul interior.

Unul dintre cele mai mari trenduri la care ne putem aștepta să vedem o dezvoltare activă în acest an este întoarcerea la elementele de decor și obiectele de interior vintage, inspirate de diverse stiluri retro. Mobilier vintage, kitsch, tapet cu imprimeuri unice, “stilul bunicii” – toate acestea se vor combina armonios cu trenduri mai moderne, creând un spațiu original, dar în același timp elegant.

Fie că sunteți în căutare de inspirație pentru a vă renova bucătăria, fie că doriți să achiziționați mobilier nou sau să dărâmați niște pereți pentru a crea o amenajare complet diferită, iată care sunt cele mai tari trenduri care vor conduce lumea designului în următorii 10 ani.

9 trends that will be relevant over the next decade

Coloane și arcuri de epocă

Mulți designeri bine-cunoscuți sugerează că arcadele vor deveni în curând una dintre principalele trenduri în proiectarea diferitelor spații. Datorită atractivității și măreției lor, acestea vă permit să combinați armonios designul retro cu estetica modernă. Un arc bine ales îndulcește vizual tranziția de la o încăpere la alta, mai ales dacă acestea sunt decorate în stiluri diferite.

. Vintage columns and arches

Coloanele antice pot fi nu numai elemente arhitecturale, ci și decorațiuni pentru diverse piese de mobilier. De exemplu, soclurile și piedestalurile, pe care sunt așezate de obicei statuile și vasele, pot face față perfect rolului de măsuțe de cafea elegante. Un exemplu excelent al modului în care creativitatea poate transforma ceva demodat într-un element de design modern.

Citește și
Plăcile ceramice - finisajul perfect pentru mobilier, blaturi și insule de bucătărie
Vintage columns and arches

Trecerea de la spații deschise la o divizare clară în încăperi

Ultimul deceniu a fost dedicat creării de interioare cu cât mai mult spațiu posibil. Combinând diferite zone, folosind tehnici de design pentru a extinde vizual spațiul, alegând un singur stil. Cu toate acestea, experții prezic că în viitorul apropiat designul interior va începe să se miște în direcția opusă.

The transition from open spaces to a clear division into rooms

Oamenii își împart din ce în ce mai mult locuința în camere și zone distincte, fiecare decorată într-un stil unic, care contrastează cu restul casei. Singura încăpere în care planul deschis va fi în continuare relevant este zona bucătăriei. Pe lângă o zonare clară a spațiului, un alt trend emergent este tranziția de la casele mari la spații rezidențiale cu o suprafață mai mică, lucru valabil mai ales pentru locuitorii din mediul urban.

The transition from open spaces to a clear division into rooms

Panouri din lemn

Pe parcursul deceniilor de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din prima jumătate a secolului al XX-lea, arhitectul american Frank Lloyd Wright a dezvoltat în mod activ arhitectura modernă, stabilind trenduri care rămân relevante și astăzi. Tehnica sa caracteristică a fost aceea de a combina materialele naturale cu tehnologia modernă. El s-a străduit să creeze proiecte care să fie atât elegante, cât și funcționale. De exemplu, una dintre aceste soluții inovatoare este utilizarea grinzilor și panourilor din lemn lustruit pentru pereții interiori. Astăzi, alegerea panourilor din lemn este incredibil de largă, astfel încât acestea pot fi integrate cu ușurință în interior, realizate în aproape orice stil.

Wooden panels

Paleta de culori și elementele de decor împrumutate din secolul XX

Dacă vorbim despre designul cromatic și decorarea interioarelor moderne , în ultimii ani a existat o dominantă clară a minimalismului. Mulți designeri au favorizat schemele de culori monocromatice, suprafețele netede și piesele de artă discrete. În următorul deceniu, vom vedea mult mai multe culori strălucitoare. Decoruri bogate, modele unice și texturi variate care au fost populare în cea mai mare parte a secolului XX.

Color palette and decor elements borrowed from the 20th century

Ne putem imagina cu ușurință cum nuanțele pastelate, populare în anii ’40 și ’50, sunt folosite de designeri în interioarele moderne. Situația este similară cu paleta de culori din anii ’70, care include tonuri atât de interesante precum rugina, muștarul și verdele pământiu. În ceea ce privește decorurile vintage, acestea includ tapet cu imprimeuri unice, gresie de inspirație marocană, precum și diverse lucrări de tâmplărie, cum ar fi mobilierul din lemn, care este comparabil ca frumusețe cu adevărate opere de artă.

Color palette and decor elements borrowed from the 20th century

Întoarcerea stilului terazzo

Când vine vorba de alegerea pardoselii pentru spații precum băile și bucătăriile, granitul a fost cel mai popular material la începutul secolului. În ultimul deceniu, acestuia i s-au adăugat marmura, cuarțul și chiar pardoselile din beton. Anul 2022 ar trebui să fie marcat de revenirea unei soluții de design atât de interesante precum terrazzo. Acest termen este folosit pentru a se referi la un material compozit creat din diverse pietre combinate într-un mozaic frumos. Terrazzo este utilizat nu numai pentru decorarea podelei, ci și pentru alte suprafețe, de exemplu, poate fi vorba de blaturi de bucătărie sau de piese individuale de mobilier.

Citește și
Pardoseala perfectă! Mocheta sau parchetul?
Return of terrazzo

Utilizarea elementelor decorative din cupru

În ultimii ani, designerii au integrat destul de des elemente din cupru în interioarele pe care le creează. Iar acest trend nu își va pierde relevanța în anii următori. Acest material versatil este potrivit pentru decorarea unei mari varietăți de elemente, de la corpuri de iluminat la mobilier.

The use of copper decorative elements

Materiale naturale

Astăzi putem observa o mare schimbare socială către minimalism și monocromie, inclusiv în domeniul designului interior. Tonuri reci, designul contrastant alb-negru, accente metalice – toate acestea sunt puternic asociate cu interioarele moderne. Dar această răceală trebuie să facă loc unei atmosfere mai calde. Rattan, stuf, ipsos, răchită – materiale care vor fi utilizate în mod activ în următorul deceniu. Materialele naturale combinate cu plante de interior și o paletă de culori naturale pot crea o atmosferă caldă și ușor nostalgică din anii 1970.

7. Natural materials

Decor și iluminat Art Deco

Anii 1920 explozivi revin în prezent în interioarele moderne, aducând cu ei stilul Marele Gatsby și elementele Art Deco. Combinații de culori îndrăznețe, imprimeuri și motive geometrice strălucitoare, detalii simetrice – acestea sunt semnele distinctive ale acestui design. Art Deco a fost popular în anii ’20 și ’40, când mulți oameni bogați au căutat să își facă interioarele și mai pline de farmec și mai luxoase. Dacă vorbim despre formele sale moderne, atunci designerii preferă să folosească modele geometrice interesante, piese de mobilier rafinate și textile originale.

Art deco decor and lighting

Imagini de perete, tapiserii și cuverturi din materiale textile

În designul modern, piesele de artă lucioase și strălucitoare sunt deosebit de populare, devenind adesea accente luminoase care ies în evidență față de restul interiorului. Dar, treptat, acest trend se va îndrepta spre decorarea pereților cu diverse elemente decorative din țesături și textile. Imagini de perete din țesături, plăpumi, tapiserii – toate aceste elemente pot crea interes vizual, luminând un spațiu plictisitor, adăugându-i textură și culori strălucitoare. Textilele vă permit să experimentați cu îndrăzneală modele, materiale și palete de culori, ceea ce servește drept bază excelentă pentru crearea unui interior elegant și confortabil.

Textile wallpapers, tapestries and patchwork quilts

Trendurile care au fost relevante în secolul al XX-lea se transformă acum în forme mai moderne și mai elegante, reînviind interesul pentru stilurile retro și interioarele vintage. Aceste schimbări aduc cu ele bucurie, nostalgie plăcută și un sentiment de confort – lucruri care pot înveseli viața de zi cu zi și o pot umple cu o atmosferă caldă specială.

Dacă ți-a plăcut acest articol, găsești AICI și alte articole cu sfaturi despre amenajări interioare.

   Epardoseli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Comparatie
   Shopping cart