Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior

Barocul a fost o perioadă de lux demonstrativ. La începuturile sale, realitatea a fost văzută ca o scenă pentru cele mai fantastice idei. În lumea de astăzi, tendința și-a găsit și ea admiratori. Deci, iată cum să proiectezi o baie în stil baroc.

Vannaya barokko tsarstvennaya roskosh ili elegantnaya prostota baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 22

Istoria stilului

Filozofia epocii este exprimată prin expresia “întreaga lume este un teatru, iar oamenii din ea sunt actori”. Prin urmare, chiar și îngrijirea de bază devine un ritual special care amintește de spectacol. De exemplu, regele obișnuia să se îmbrace în prezența curtenilor săi, iar fiecare acțiune era strict reglementată. Băile au rămas o chestiune mai intimă, dar acest lucru nu a împiedicat nobilimea să facă acest proces adecvat spiritului vremii.

Frumusețea și originalitatea au atras oamenii de-a lungul timpului. În perioada barocă, oamenii credeau că viața este doar un vis. Și a fost important să fie memorabil. De aceea, montarea unei căzi de baie în conformitate cu estetica barocă este o realitate care ar trebui să pară regală în aceste zile.

Kvarcevaya vanna baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 23

Designul baroc

Un interior de palat este întotdeauna ca o operă de artă. Simetria este importantă în toate: mobilierul, amenajarea, amplasarea obiectelor și a obiectelor sanitare. Și în baie ar trebui să se urmeze tradiții similare.

Barocul tradițional este diferit de alte stiluri clasice de interior în ceea ce privește culoarea. Predomină tonurile de bej, nisip, maro, fildeș și alb cu aurire sau argintiu.

Vanna barokko baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 24

Mobilierul folosește obiecte cu contururi fluide, curbate și răsucite. Pentru iluminat, se aleg mai des candelabrele de cristal masiv.

Materialele pentru finisaj:

 • Piatră naturală.
 • Tencuială decorativă.
 • Plăci ceramice.
 • Metal și textile.

Un compromis – stilul neo-baroc în baie

Camera nu trebuie să fie doar atractivă, ci și funcțională. De aceea, în apartamentele contemporane, baia este din ce în ce mai mult decorată în stil neobaroc, combinând principiile de bază ale tendinței.

Stilul neobaroc include, de asemenea, utilizarea unor materiale mai accesibile, care sunt stilizate ca fiind naturale. Adică, în loc de cristal, putem alege plasticul, iar marmura poate fi imitată. Acest lucru este valabil nu numai în baie, ci și în bucătăria de piatră.

Citește și
Cum folosesc designerii obiectele vintage în interioare: 6 exemple care te vor inspira
Vannaya s ehlementami neobarokko v odnoj iz piterskih kvartir baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 25

Tapițeria mobilierului este, de asemenea, realizată din țesături mai prietenoase cu bugetul. De exemplu catifea. Dar asta nu înseamnă că mobilierul arată mai puțin atractiv decât în versiunea clasică. Uitați-vă la fotografie – aceasta prezintă o cadă de baie roșie “matlasată”, o masă de toaletă cu oglindă și instalații sanitare moderne. Mobilierul este în același stil, ceea ce face chiar și o baie mică să arate luxoasă și confortabilă.

Alegerea gresiei pentru baie

Unul dintre cele mai populare finisaje pentru baie este gresia de marmură. Se poate folosi atât materialul natural cu grosimea de 1-2 cm, cât și gresia din porțelan, o opțiune mai economică.

Cel mai adesea, marmura deschisă este combinată cu nuanțe mai închise. Atunci când alegeți un finisaj, cel mai bine este să treceți de la detalii simple la cele complexe, de la tonuri subtile la cele bogate.

Vannaya oformlennaya v seryh tonah baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 26

Diferitele zone de marmură naturală au culori diferite. Alegeți plăci din același lot pentru a se potrivi cu nuanțele.

Plăcile de perete pot fi lucioase sau mate, în timp ce plăcile de pardoseală pot fi gofrate, durabile și antiderapante.

Accesorii pentru o baie baroc

Corpurile de baie baroc au propriile caracteristici: forme fără unghiuri drepte, picioare în formă. Robinetele sunt adesea aurite, sub formă de capete de păsări sau alte configurații fantastice.

Steklooboi v vannoj baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 27

De asemenea, baia poate avea un aspect destul de modern, fără niciun fel de ornamente. În acest caz, instalați o unitate de duș în locul unei căzi. Iar stilul trebuie să se potrivească cu decorul și culoarea produsului. Nuanța preferată este albă, cu un finisaj auriu. Deși se pot găsi și alte combinații de culori: alb și negru, alb cu roșu și auriu.

O cadă de baie care aduce vise dulci

O cadă de baie este, de obicei, amplasată pe un perete sau în centrul unei încăperi. Poate arăta ca un pat luxos. Această formă a bazinului este o amintire ușor ironică a trecutului. Un baldachin din țesătură sau o versiune stilizată a unui baldachin este plasat deasupra căzii de baie ca decor. Coloanele, arcadele și podiumurile sunt amplasate lângă instalațiile sanitare.

Citește și
Cum să combinați culorile într-un design interior: cinci sfaturi de la designeri
Vannaya baroko baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 28

Pentru interioarele baroce, sunt potrivite căzile de baie independente în diferite forme.

Caracteristici ale mobilierului baroc

Mobilierul baroc are picioare răsucite, spătare curbate și o abundență de elemente decorative. Mobilierul tradițional al regilor nu și-a pierdut nici el popularitatea. Mesele sunt de obicei decorate cu sculpturi și suprapuneri decorative. Mobila tapițată este tapițată într-o țesătură scumpă rezistentă la umiditate.

În baie, un pat de zi, un puf sau un fotoliu este cel mai frecvent. Chiar și într-o cameră mică, aceste piese se vor potrivi.

Regatul oglinzilor

Oglinzile și suprafețele oglinzilor fac ca spațiul să pară mai mare. Iar în baie nu se poate face fără ele.

Zerkala v interere baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 31

Oglinzile ovale sunt plasate în mod tradițional deasupra chiuvetei sau a mesei de toaletă.

Pereții pot fi, de asemenea, oglinzi, pentru a crea un efect de spațiu infinit. Această metodă este potrivită chiar și pentru băile compacte.

O oglindă de podea mare și luxoasă este un accent îndrăzneț care este potrivit și pentru o cameră mică.

Komnata s zerkalom baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 32

Strălucire blândă de lumină

Atunci când decorați camere baroce moderne, iluminatul trebuie să fie subtil și moderat. Se pot folosi lumini de suport în formă de lumânare.

Barokko vannaya baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 33

Lămpile fluorescente sunt inacceptabile: ele nu creează atmosfera barocă caldă și splendidă a unui palat. Dacă spațiul permite, este mai bine un candelabru tradițional.

Stegannaya vanna baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior
Baie în stil baroc. Cum să o amenajezi? Idei și sfaturi de design interior 34

Barocul modern permite utilizarea iluminatului punctual și a lămpilor de podea simple. Candelabrele cu diferite elemente decorative arată spectaculos.

Caracterul decorativ al stilului

În perioada barocă, camerele private și cele de oaspeți erau decorate cu meticulozitate pentru a sublinia statutul proprietarului. În zilele noastre, baia este pusă în valoare de vaze cu decorațiuni florale, figurine, oglinzi în rame complicate, suporturi de ceasuri, diverse tablouri, cutii, candelabre, perne brodate.

Barocul, ca și stilul Rococo, mai “ușor”, este mereu actual. Măreția stilului baroc, parcă desprinsă din romane vechi, nu și-a pierdut din fascinația de-a lungul timpului. Având în vedere specificul stilului, orice baie poate fi mobilată relativ ieftin și cu bun gust.

Dacă ți-a plăcut acest articol, găsești AICI și alte articole cu sfaturi despre amenajări interioare.

Etichete:

   Epardoseli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Comparatie
   Shopping cart