Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Albul în amenajarea interioară – sfaturi și idei de coloristică și design interior

Albul în interior este cu siguranță o idee care merită luată în considerare atunci când alegeți o nouă nuanță pentru casa dvs. Această culoare are o mulțime de avantaje: umple camera cu volum și chiar și o cameră mică vopsită în alb câștigă vizual spațiu suplimentar. Este o culoare a lejerității și a simplității și dă un sentiment de prospețime și curățenie. Cu toate acestea, are și defecte care, cu o atitudine corectă, pot fi ușor corectate în timpul procesului de planificare a culorilor și a amenajărilor interioare. Deci, cum să lucrezi cu albul astfel încât să se dezvăluie pe deplin și să facă interiorul tău de neuitat?

Пышная зелень в интерьере
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 1

Plantele simple în ghiveci sunt completarea perfectă pentru o cameră finisată în alb. Verdeața luxuriantă completează și pune în valoare nuanța albă.

Скандинавский стиль
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 2

Dacă vrei să decorezi o cameră în alb, dar nu știi cum să o faci cel mai bine, uită-te la stilul scandinav. Probabil că niciun alt stil de interior nu folosește atât de mult alb ca cel scandinav și există întotdeauna scheme de culori gata făcute, care au fost testate de ani de zile, cum ar fi alb, gri și puțin negru.

003. Jpg
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 3

Un “interior alb” nu este sinonim cu un interior plictisitor și monoton! Pentru a evita efectul de monotonie, adăugați detalii interesante la decor, care nu trebuie să fie prea vizibile, ci doar câteva accente discrete, cum ar fi decorarea pereților cu panouri elegante din lemn, care amintesc de lemn curbat.

Как использовать белый цвет в интерьере гостиной комнаты
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 4

Albul ascunde adesea volumele și formele, așa că trebuie să le creați în mod intenționat și într-un volum ușor mai mare. Pentru aceasta puteți folosi vaze și figurine în aceeași nuanță de alb, rezultând un efect neobișnuit, dar foarte elegant.

Как использовать белый цвет в интерьере гостиной комнаты
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 5

Elementele decorative de mari dimensiuni, cum ar fi o lampă de podea înaltă de formă neobișnuită, pot fi, de asemenea, folosite pentru a accentua și echilibra vizual interiorul alb. O lampă de podea ca cea din fotografie este mai înaltă decât o lampă de podea standard, dar o face să iasă în evidență și pune accentul potrivit.

Как использовать белый цвет в интерьере гостиной комнаты
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 6

Ai fi surprins, dar nu doar minimalismul și reținerea totală sunt potrivite în interioarele albe. De fapt, combinația de lucruri aparent incongruente, cum ar fi albul total și rusticul, arată foarte interesant. Covoare țesute în culori îndrăznețe, elemente de decor vibrante, o abundență de lemn – toate acestea se dezvăluie și mai interesant pe un fundal de alb pur.

007. Jpg
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 7

Stilul rustic se poate dezvălui și în alt mod: în piese mai discrete și deliberat simple. Acest lucru se vede cel mai clar în cele mai simple forme de mobilier, finisaje minimale și culori monocrome. Aici, albul este întotdeauna o parte integrantă a paletei de culori.

Citește și
Plăcile ceramice - finisajul perfect pentru mobilier, blaturi și insule de bucătărie
Как использовать белый цвет в интерьере гостиной комнаты
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 8

Desigur, nu trebuie uitate nici texturile, mai ales când vine vorba de culori de bază, cum ar fi albul. Uite, unul dintre pereții din acest living iese clar în evidență față de ceilalți, chiar dacă sunt exact de aceeași culoare. Acest lucru se datorează texturii sale aspre, care creează mai multe umbre pe suprafață.

Как использовать белый цвет в интерьере гостиной комнаты
Albul în amenajarea interioară - sfaturi și idei de coloristică și design interior 9

Un interior în alb este baza perfectă pentru a folosi o mulțime de detalii mici și interesante. Experimentați cu îndrăzneală cu cele mai strălucitoare combinații de culori și creați accente. În acest caz, chiar și micile accesorii în culori vii pot deveni detalii cheie ale decorului.

Ce face albul în designul interior?

Designerii de interior iubesc albul pentru proprietățile sale reflectante: pereții albi pot reflecta frumos toate culorile și luminile care cad pe ei. De exemplu, dacă aveți lumină naturală în camerele dvs., pereții albi o vor reflecta mai mult, făcând spațiul mai luminos și mai aerisit.

Ce culoare se potrivește cel mai bine cu albul?

Albul în sine poate fi un pic steril, dar prea multă culoare poate duce la supraîncărcare. Compromisul perfect este o cameră care îmbină albul cu o culoare puternică, care ar putea fi albastru marin, roșu, verde smarald, galben însorit sau chiar mov sau roz.

De ce sunt pereții albi cei mai populari?

Cel mai bun lucru la pereții albi este că pot face ca un spațiu să pară mai mare – fiind o culoare deschisă și luminoasă, pereții albi pot da iluzia unei camere mai mari și mai puțin aglomerate. Pereții albi sunt excelenți în transformarea spațiilor slab luminate, cum ar fi subsolurile

Albul nu este pentru dumneavoastră? Descoperiți și alte idei de amenajări interioare ➡️ AICI!

   Epardoseli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Comparatie
   Shopping cart