Amenajare în stil rustic – sfaturi design interior

Decorul rustic oferă combinația perfectă între un design reconfortant, fără complicații, și un decor practic și funcțional, puse împreună pentru a crea un interior cald. Materialele naturale funcționează ca fundație și punct de plecare pentru crearea unui decor rustic de invidiat, care celebrează frumusețea autentică a materialelor naturale pentru a crea un spațiu confortabil și frumos.

Gândește-te la focuri deschise, grinzi de stejar și mobilier confortabil; decorul rustic de casă de fermă are ca scop crearea unei vibrații relaxate și organice, în care ideile acestui stil servesc un scop dublu.

Îți dezbraci casa pentru a sărbători frumusețea existentă a acesteia, expunând caracteristicile și valorificând la maximum ciudățeniile existente; dacă ai o nișă ciudată – sărbătorește-o adăugând rafturi pentru a-ți crea propria bibliotecă.

Dacă aveți dulapuri vechi de bucătărie rustice, integrați-le în noul dvs. design. Oricare ar fi camera pe care o recreezi cu un decor rustic, designerii noștri sunt aici pentru a te ajuta să creezi o cameră cu acest stil de neuitat cu sfaturi înțelepte de design.

Interior stil rustic
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 11

CULOARE

Rustic decor kitchen
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 12
Rustic decor kitchen
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 13

Începeți cu tonuri neutre pentru a completa decorul rustic al pereților. De acolo, adăugați culoare și vibrație, deoarece începerea cu o paletă de culori neutre vă va permite să scoateți în evidență caracteristicile camerei.

Pereții vopsiți în alb arată extraordinar, asortați cu elemente din lemn natural; albul permite lemnului să vorbească de la sine și să devină un punct central al camerei dvs., în timp ce un decor aprins pe pereți nu ar fi reușit.

Atunci când aplicați nuanțe neutre în jurul elementelor din lemn, asigurați-vă că nu sunt prea apropiate ca culoare – permiteți-le să se pună în valoare reciproc, nu să se amestece și să se piardă; asigurați-vă că contrastează suficient de mult unul față de celălalt.

Nu vă îngrijorați că decorul rustic al pereților dvs. va fi prea plictisitor – culoarea va adera la mobilierul casei; de la mobilierul tapițat la mobilier și accesorii pentru a uni o cameră.

Tonurile de vișiniu funcționează deosebit de bine într-o casă rustică. Acestea adaugă o notă îndrăzneață și luminoasă de culoare neașteptată, precum și o senzație de lux – gândiți-vă la roz, roșu, violet, verde și albastru – cu cât mai profundă este nuanța, cu atât mai bine.

MATERIALE NATURALE

Lemnul

Rustic decor guide
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 14

Îmbrățișează lemnul ca fiind unul dintre principalele materiale naturale în camera ta de zi rustică, în dormitor sau în orice cameră căreia îi dai o renovare în acest stil. Alegeți o pardoseală din lemn reciclat pentru un design perfect de inspirație rustică.

Panourile din lemn vor oferi, de asemenea, o notă de lux când doriți un decor rustic sau, dacă optați pentru un lemn deschis la culoare, vă veți simți ca și cum ați fi într-o cabană din lemn în pădure. Dacă aveți grinzi în casa dvs. – nu ezitați să le îmbrățișați în designul dvs. și să le puneți în valoare.

Piatra

Rustic decor interior
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 15

Podeaua din piatră reprezintă un aspect grozav pentru decorul rustic al bucătăriei și, de asemenea, arată grozav într-o baie în acest stil. Este naturală și durabilă și vă oferă o senzație caldă și confortabilă, în timp ce se mândrește cu caracterul practic și durabilitatea.

Șemineele din piatră arată grozav pentru ideile de decor rustic in cameră de zi. Nu aveți un șemineu sau opțiunea de a instala unul? Un sfat grozav pentru a crea acea strălucire caldă și incendiară este să folosiți o lumină galbenă/portocalie blândă în jurul camerei dvs.; provoacă aceeași senzație primitoare cu un preț mult mai mic.

Metalul

Rustic decor materials
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 16

Fierul, cuprul și alama sunt toate metale naturale excelente, perfecte pentru accesoriile de decor rustic de fermă. Dacă aveți un buget limitat, versiunile de imitație ale acestora încă arată uimitor, astfel încât puteți atinge obiectivele de design interior în acest stil fără a depăși bugetul.

Există, de asemenea, opțiuni uimitoare de iluminat cu metale rustice, care vor adăuga o notă de finisaj de top în orice încăpere, împreună cu accesorii pentru șemineu, cum ar fi căminele și coșurile de foc, care sunt de un șic robust.

Textilele

Rustic decor textiles
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 17

Procurați-vă țesături reconfortante în nuanțe calde pentru a face ca decorul dvs. rustic să fie și mai primitor. Gândiți-vă la pături confortabile, țesături în carouri și tricotaje groase pentru a crea un mediu confortabil și relaxat.

Pentru un plus de lux, alegeți o cuvertură din blană artificială pentru o canapea și un covor țesut cu model pentru a complimenta camera și a adăuga un strop de culoare (covoarele sunt excelente dacă aveți o podea din lemn și aveți nevoie de căldură în sezoanele mai reci).

Căldura de la un șemineu poate deteriora cu ușurință o podea din lemn în timp, iar dacă acel foc scuipă, te poți trezi cu podelele pârlite. Un covor rezistent vă va proteja podeaua, precum și va adăuga culoare și joc vital. Pentru o notă feminină, gândiți-vă să includeți obiecte de mobilier moale florale. Cu un design interior de tip rustic, riscați ca încăperea dvs. să pară prea utilitară și masculină; puteți contracara cu ușurință acest lucru cu o notă tradițional feminină.

EVITAȚI LINIILE DREPTE

Rustic decor interior design
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 18

Liniile drepte nu-și au locul în decorul rustic al casei. Îmbrățișați imperfecțiunile organice și abstracte pentru o abordare unică a designului interior rustic. Permiteți ca defectele naturale să fie evidențiate – fie că este vorba de noduri în lemnul cu granulație neuniformă, fie de crestături și zgârieturi în mobilierul dvs.

O piesă de mobilier uzată de timp nu va fi nelalocul ei atunci când se ia în considerare decorul rustic , ceea ce este minunat dacă sunteți în căutarea unui design interior rustic cu un buget redus, deoarece puteți găsi piese la mâna a doua pentru aproape nimic și, de asemenea, acestea sunt perfecte pentru mobilierul de dormitor în acest stil. Gândiți-vă la rafturi cu nervuri și la podele inegale, deoarece acest design se bazează pe caracter. Materialele naturale nu se conformează întotdeauna – îmbrățișați imperfecțiunile organice în abordarea dvs. de decorare rustică a casei.

MOBILIER NEPOTRIVIT

Rustic decor
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 19

Decorurile rustice sunt adesea un amestec eclectic de obiecte, care arată ca și cum ar fi fost aruncate la întâmplare într-o cameră, fiecare având o funcție și un scop. Scaunele de sufragerie nepotrivite, situate în jurul unei mese de sufragerie bine-cunoscute, sunt adesea un aspect excelent de urmat.

Doriți ca mobilierul să arate ca și cum ar fi fost colecționat de-a lungul timpului pentru a forma un spațiu prietenos și frumos realizat. Gândiți-vă în afara cutiei și creați o masă laterală fermecătoare dintr-un teanc de cărți vechi sau folosiți un cufăr vechi ca masă de cafea ca element central în orice cameră. Faptul că amenajarea camerei dvs. este centrată în jurul unui punct central (cum ar fi un șemineu, un televizor sau o măsuță de cafea) va conferi spațiului o senzație de utilitate și va uni totul.

CARACTERUL PRACTIC ȘI SCOPUL STILULUI RUSTIC

Rustic decor inspiration
Amenajare în stil rustic - sfaturi design interior 20

Probabil că ați observat că în cazul amenajărilor interioare rustice, totul are un scop; toate obiectele au un motiv pentru care se află acolo. Acest lucru nu înseamnă că nu poți să accesorizezi cu drag, dar păstrează camerele practice și funcționale. Dacă accesorizezi excesiv cu piese care nu evocă funcțiile unei încăperi, cu siguranță vei crea o senzație de decor rustic confuz.

Ideile de decor pentru camerele de zi includ adesea accesorii jucăușe, artă și bibelouri, iar ideile de decorare rustică pentru camerele de zi ar trebui să includă, de asemenea, o mulțime de locuri pentru a sta confortabil. Camerele rustice au tot ce ai nevoie în ele, dar nu au dezordine inutilă și nu există obiecte fără un scop în cameră.

Dacă ți-a plăcut acest articol, găsești AICI și alte articole cu sfaturi despre amenajări interioare.

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
0
Shopping cart