Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus

După încă un an în care am trăit cu pandemia și restricțiile, probabil că suntem cu toții mai mult decât încântați de vremea de primăvară și de speranța unor zile mai bune în lunile următoare. Sper că veți găsi puțină inspirație pentru a crea o atmosferă proaspătă și veselă de primăvară în casa ta fără a cheltui mulți bani. Deși ar putea fi tentant să te dai peste cap, încorporarea câtorva modificări minore este un punct de plecare fantastic pentru o amenajare de succes.

Texturi si culori calde

Îmi pare rău să spun, dar bucătăria albă nu mai este la modă. În timp ce viziunile acesteia ne-au liniștit creierele obosite de pandemie la mijlocul anului 2020 și începutul lui 2021, anul acesta totul se rezumă la a aduce o căldură organică în spațiile noastre. Se va folosi multă culoare și tonuri calde de lemn pentru a da locuinței tale un vibe viu. Galben, verde și roșu-portocaliu ne vin în minte.

Aceste culori sunt cu adevărat adaptabile pentru orice amenajare. Vă puteți distra foarte mult cu ele în toată casa. Folosiți întotdeauna un finisaj mat atunci când lucrați cu culori mai profunde. Pe culorile mai închise, chiar și strălucirea cojii de ou va părea prea lucioasă într-o amenajare încărcată.

Spacious kitchen with 3d tiled backsplash and cabinets that bring a dash of yellow idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus
Idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus 7

În timp ce vom vedea mai multe culori organice, inspirate din natură pe pereții noștri, culorile îndrăznețe revin, de asemenea, în actualitate. Primăvara este momentul ideal pentru a vă energiza zona prin adăugarea unui strat proaspăt de vopsea. Vopsirea unui perete de accent și a tavanelor în aceeași culoare strălucitoare este o tendință de primăvară atât de distractivă! Aceasta va da locului tău o vibrație de ospitalitate de design mai înaltă decât estetica casei tale obișnuite.

De exemplu, Pantone a ales “Very Peri” ca fiind culoarea anului 2022. Culoarea este un albastru strălucitor cu o nuanță roșie-violetă care va apărea în orice, de la mobilier la amenajare interioară. Are o atitudine vioaie, veselă și o prezență puternică, care inspiră o creativitate curajoasă și o exprimare inovatoare.

Ceef273a743e0b02a840682e82b820c4 idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus
Idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus 8

Acționează fără teamă. Vopsește totul și așteaptă câteva săptămâni pentru a lăsa această amenajare să se instaleze cu adevărat. Acordă-ți suficient timp pentru a te adapta și a te simți confortabil cu schimbarea ta majoră. Sau… Alegeți o alternativă durabilă – tapetul detașabil! Modelele puternice și materialele mai tactile sunt folosite pentru a crea medii care te învăluie și te cocoloșesc, tapetul continuând să fie un element dominant în amenajările interioare.

Citește și
Design interior pentru familiile cu copii - 7 sfaturi de amenajare prietenoase celor mici

Design în straturi

Adăugarea unui accesoriu suplimentar la ținuta ta poate face o diferență uriașă pe timp de iarnă. Aceeași diferență poate fi resimțită și în casa ta atunci când adaugi covoare, pături și chiar decoruri în straturi!

Bfc25cc4dc8a371310e0adf6b5e2d82d idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus
Idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus 9

Atunci când adaugi straturi în casa ta, este important să fii creativ, evitând în același timp să exagerezi cu acest tip de amenajare. Optează pentru până la două covoare pe cameră. Joacă-te cu textura covoarelor pe care le alegi, încearcă blana falsă pentru un plus de confort sub picioare. Stratifică un covor de o culoare îndrăzneață cu un covor neutru pentru a nu da senzația că încăperea este prea încărcată. Ia în considerare piesele rustice sau de ocazie pentru depozitarea păturilor în timpul verii și să ai mereu o rezervă de pături mari și mici pentru a le pune peste mobilă.

Plante multe și culori vibrante

După o iarnă lungă, mohorâtă și cenușie, cred că adăugarea de flori de primăvară, fie că sunt reale sau false, este cel mai bun sfat pentru a adăuga o atmosferă atemporală și personalizată casei tale. Deși florile adevărate pot crește în costuri destul de repede, ele nu trebuie să o facă! Poți oferi casei tale o revitalizare doar cu un simplu buchet de lalele de la florărie.

Tropical living room with neon sign light and turquoise sofa via rory rockmore idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus
Idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus 10

Nu ne vom pierde niciodată afecțiunea pentru plante. Aducerea de verdeață în interior, vă poate oferi confortul pe care îl veți căuta pe vreme caldă, mai ales primăvara, când poate fi încă prea frig pentru a îndrăzni să ieșiți afară. Plantele în culori strălucitoare vor aduce vitalitate oricărui spațiu. Alege plante care sunt ușor de întreținut sau optați pentru o plantă artificială pentru o opțiune cu întreținere redusă în orice amenajare alegi.

D6d66db2605bd5ea53c5202361a5e1a4 idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus
Idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus 11

Nimic nu aduce la viață un spațiu vechi mai bine decât plantele vii cu o amenajare potrivită. Indiferent de mărimea verandei tale, există o plantă care o va face să pară mai primitoare și mai vibrantă.

Încearcă un aranjament de plante suculente pe o măsuță laterală, în ghivece mici, vopsite în culori vii. În loc să așezi plantele pe jos, folosește câteva cârlige plasate strategic și atârnă-le de tavan pentru a atrage privirea în sus și a face ca spațiul să pară mai deschis. Poți folosi ghivecele din sârmă și abilitățile tale de bricolaj pentru a crea un vizual interesant și atrăgător. În cele din urmă, vei putea crea grădini din containere cu flori în ghivece vechi pe care să le ai prin preajmă. Folosește trei tipuri de plante, una pentru a umple ghiveciul, una pentru a se revărsa peste ghiveci și o plantă înflorită pentru a încânta oaspeții.

Cu toții căutăm să ne îmbunătățim legătura cu natura, deoarece petrecem mai mult timp în interior decât oricând. Acest lucru a declanșat o renaștere în amenajare a materialelor naturale, cum ar fi gresia, teracota, marmura și travertinul, care sunt utilizate în orice, de la spălătorile de spate la căzi de baie, mobilier și obiecte ornamentale. Forma brută, poroasă și imperfectă a acestor materiale organice adaugă profunzime, suflet și fascinație vizuală, emulând în același timp ambianța pașnică și restauratoare a naturii. Această dorință de reconectare cu natura a generat interesul pentru copacii mari din casă, de la elegantul măslin negru până la magnoliile sudice.

Citește și
5 ingrediente pentru un interior simplu, dar elegant
Amenajare living
Idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus 12

Este încurajator să vezi o revenire la aplicațiile bazate pe material și nu pare să încetinească prea curând. Marmuri bogate, materiale moi și organice, tonuri mai calde, elemente pământii precum lemnul, piatra și argila – toate acestea sunt atât de tradiționale și revigorante, deoarece dau viață unui loc.

Sfaturi de amenajare

Investește în piese pe care le poți folosi pentru mai multe sezoane

Câteva piese de decor alese cu grijă, cum ar fi pernele, care pot fi refolosite în moduri noi și interesante pe parcursul mai multor sezoane de primăvară, merită investiția, deoarece le poți introduce și scoate din decorul tău în fiecare primăvară.

Păstrează un decor tematic subtil

Adăugarea câtorva ouă de Paște ici și colo în amenajarea ta poate fi un semn subtil către noul sezon, fără a exagera cu tematica de Paște.

Refolosește și transformă

Dacă îți place mediul înconjurător și căuți o modalitate sustenabilă de a redecora casa în această primăvară, ai putea să încerci upcycling. Refacerea mobilierului învechit este o modalitate prietenoasă din punct de vedere bugetar de a schimba interiorul casei tale. Ai putea încerca să dai un strat de vopsea măsuței de cafea pentru a-i oferi o nouă viață.

Dacă te simțiți ambițios, ai putea, de asemenea, să retapițezi o canapea sau un fotoliu. Primăvara este un moment minunat pentru a deveni creativ, iar refolosirea mobilierului este o modalitate excelentă de a face o declarație.

În cele din urmă, tendințele de amenajare sunt mai mult decât cea mai recentă culoare sau model – sunt o reprezentare fantastică a locului în care ne aflăm ca și cultură, a ceea ce prețuim și a modului în care suntem influențați. Dacă anul trecut ne-a învățat ceva, este că locuințele noastre ar trebui să reprezinte oamenii care locuiesc acolo, un loc în care vă puteți construi propriul brand de fericire.

Sperăm că aceste idei de amenajare pentru primăvară cu buget redus, te-au inspirat deja să creezi casa visurilor tale! Dacă tot nu te-am convins, găsești și alte idei de amenajare AICI!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Leave the field below empty!

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart