Manusi de curatenie: aflati despre principalele tipuri si beneficii

In ciuda a ceea ce multi oameni cred, este posibil sa pastram o casa frumoasa, curata si organizata fara a ne sacrifica sanatatea si, bineinteles, aspectul nostru. Manusile de curatenie ajuta la aceasta protectie. Acestea sunt extrem de functionale si practice si pot contribui la imbunatatirea aspectului pielii mainilor.

Folosirea manusilor de curatenie este cea mai buna optiune pentru a ne proteja de agentii chimici si biologici, pe langa mentinerea frumusetii mainilor noastre in timpul activitatilor casnice. Manusa este mai mult decat un accesoriu, este o piesa fundamentala in materie de siguranta, cu atat mai mult in perioadele de alergii cutanate si, astfel, evitarea contactului cu murdaria nedorita.

Daca doriti sa intelegeti mai multe despre tipurile de manusi de curatenie, cum sa le alegeti, utilizarile lor, continuati sa cititi articolul pe care l-am pregatit cu drag! “Sa trecem la treaba!

Diferite utilizari ale manusilor de curatenie

Puteti utiliza manusa de curatare in diverse activitati zilnice, cum ar fi:

  • Spalarea vaselor;
  • Schimbati nisipul pentru pisici;
  • Gradinarit;
  • Curatarea geamurilor si a oglinzilor din casa;
  • Curatarea colectorului de grasimi;
  • Indepartarea parului de pe haine;
  • Curatarea cu substante chimice abrazive;
  • Igienizarea baii;
  • Spalarea hainelor;
  • Oriunde preferati.

Tipuri de manusi de curatare

Mănuși de curățenie: aflați despre principalele tipuri și beneficii

Manusile de curatenie sunt comercializate de obicei intr-o singura marime, dar acest detaliu va varia in functie de tipul de material folosit la fabricare.

Unele dintre aceste manusi sunt multifunctionale, deoarece ofera protectie pentru piele prin includerea pe suprafata lor interioara a unor produse cosmetice destinate infrumusetarii mainilor si unghiilor. Principalele tipuri de manusi de curatare sunt:

  • Manusi de latex;
  • Manusi din vinil;
  • Manusi din nitril;
  • Manusi de silicon;
  • Manusi de curatenie sau multifunctionale.

Manusi de curatenie din latex

Latexul este un material natural utilizat pe scara larga la fabricarea manusilor de curatare. Acest tip de material este durabil si hiperrezistent la intepaturi si scurgeri. Manusile din latex sunt foarte flexibile, ofera o mare libertate de miscare, deoarece se ataseaza de maini ca un strat de piele. De asemenea, puteti opta pentru manusi fara sau cu talc, ceea ce face materialul mai usor de utilizat.

Acest tip de manusa este cel mai des utilizat in industria alimentara si a sanatatii datorita maleabilitatii sale mari, dar, pe de alta parte, au o durata de viata mai scurta in comparatie cu alte materiale. Acestea sunt mai usor de aruncat, deci sunt mai putin durabile.

Manusi de curatenie din vinil

Manusile din vinil sunt produse cu polimeri sintetici. Acestea sunt utilizate cel mai frecvent pentru servicii de igienizare si de manipulare a alimentelor. Unele dintre aceste manusi au adaos de talc sau similar, ceea ce le face mai usor de imbracat, deoarece tind sa alunece mai bine. Este important de subliniat faptul ca materialul ofera o protectie excelenta in contact cu acizi, grasimi, alcool si derivati.

Manusi de curatare din nitril

Nitrilul este un tip de substanta sintetica care poate fi folosita la fabricarea manusilor de curatare. Acest tip de manusa este cunoscut pe scara larga pentru durabilitatea sa ridicata. Acestea sunt foarte bune si rezistente la intepaturi, deoarece sunt concepute sa adere la conturul mainilor intr-un mod similar manusilor din latex. Un alt avantaj este faptul ca sunt mega flexibile, oferind o libertate de miscare ampla.

Puteti gasi acest tip de manusa fiind de unica folosinta sau rezistenta, care in acest caz are o captuseala din bumbac.

Manusi de curatare din silicon

Manusile din silicon sunt cele mai durabile, deoarece materialul lor este mult mai putin daunator atunci cand este eliminat in natura. In mod obisnuit, manusile din silicon sunt produse cu peri mici pe palma si ajuta foarte mult in anumite activitati, cum ar fi spalatul vaselor.

Manusile din silicon actioneaza, de asemenea, ca izolator termic si electric si pot fi folosite pentru gatit. Acestea sunt antibacteriene, flexibile si sunt cele mai durabile de pe aceasta lista, atata timp cat aveti grija de ele.

Manusi de curatenie multifunctionale sau multifunctionale

Manusile de tip multifunctional au aparut din cauza necesitatii de a pastra intacta sanatatea mainilor. Acestea ofera o bariera protectoare si, in acelasi timp, au in componenta produse cosmetice menite sa imbunatateasca aspectul pielii mainilor si unghiilor, cu silicoane si agenti hidratanti in interior.

Sfaturi pentru utilizarea manusilor de curatenie

Mănuși de curățenie: aflați despre principalele tipuri și beneficii

Indiferent de tipul de manusa de curatare sau de utilizarea acesteia, incercati intotdeauna sa verificati instructiunile producatorului. Cititi cu atentie ambalajul produsului si asigurati-va ca perechea dumneavoastra de manusi este potrivita pentru munca pentru care este destinata.

Un alt aspect important este ca, inainte de a incepe sa folositi manusa de curatare, sa verificati daca nu exista intepaturi sau taieturi care ar putea duce la contactul produselor cu pielea dumneavoastra.

Atentie: se recomanda folosirea manusilor de curatare de unica folosinta pentru intretinerea zonelor predispuse la proliferarea germenilor si a bacteriilor, cum ar fi baia si bucataria.

Cum sa igienizati in mod corespunzator manusile de curatare

Pe langa favorizarea unei durate de viata mai lungi a perechii de manusi de curatare, este necesar sa cunoasteti pasii corecti de curatare a acestor articole. Pentru a afla cum sa va igienizati corect manusile de curatenie, cititi pasii de mai jos:

  • Tocmai ti-ai folosit manusile de curatat? Fugi imediat la spalatorie;
  • In rezervor, folositi detergent lichid neutru si apa pentru a le spala;
  • De indata ce ati terminat de curatat, aplicati gelul cu alcool si indepartati perechea de pe maini;
  • Agatati manusile intr-un loc aerisit si aproape de lumina soarelui, pentru ca acestea sa se usuce rapid;
  • Atentie: manusile trebuie sa fie bine uscate inainte de a fi depozitate, in acest fel veti evita raspandirea ciupercilor, cum ar fi mucegaiul.

Efectuati intotdeauna acest ritual de curatare cu manusile de curatare, astfel incat acestea sa dureze mult mai mult timp, fiind totodata o atitudine mai sustenabila si mai economica!

Cum sa igienizati in mod corespunzator manusile de curatenie – Partea II

Pentru a intari importanta igienizarii corecte a manusilor de curatare, v-am adus acest videoclip care va invata pas cu pas cum sa curatati aceasta ustensila.

Acum ca stii care este importanta si diferentele dintre tipurile de manusi de curatenie, nu mai ai nicio scuza pentru a nu le folosi!

Informatiile continute in acest articol sunt oferite doar in scop de informare generala. Informatiile sunt furnizate de ePardoseli.ro prin contactarea diferitelor surse, interactiuni directe, Wikipedia, site-uri de stiri, etc. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica, un sfat sau o metoda prezentata si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal sau casei dumneavoastra. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un profesionist in domeniul respectiv! Imaginile sunt fie furnizate de furnizorii nostri, fie imagini generale de pe internet.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Shopping cart