Rufe murdare dupa spalare: ce sa faci in legatura cu asta

Ai observat ca rufele tale se murdaresc chiar si dupa ce le speli? Este foarte probabil ca masina ta de spalat sa aiba nevoie de o curatare!

In timp, in interiorul masinii se vor acumula bucati de tesatura si fire, reziduuri de la produse precum pudra de spalat si balsamul de rufe si urme de murdarie. Toate aceste elemente pot deteriora masina de spalat si va pot strica hainele. In multe cazuri, murdaria se acumuleaza, de asemenea, in locuri invizibile, cum ar fi intre rezervor si cos si in furtunurile de admisie si de scurgere.

De aceea, nu este nimic mai rau decat sa vezi, dupa o zi grea de munca departe de casa, haine murdare dupa ce le-ai spalat in masina. Daca nu mai poti suporta, vezi aceste sfaturi pentru a avea haine igienizate corespunzator si mirosind frumos la sfarsitul fiecarui ciclu!

Cum sa evitati rufele murdare dupa spalare

Rufe murdare după spălare: ce să faci în legătură cu asta

Primul lucru pe care trebuie sa-l evitati dupa spalare este sa va igienizati bine masina de spalat. Aceasta curatare trebuie facuta cel putin o data pe luna – sau cel mult o data la doua luni. Pentru a va curata aparatul, trebuie sa separati urmatoarele produse:

  • Un litru de otet de alcool alb;
  • Un burete curat si moale;
  • Sapun lichid neutru.

Urmati acum instructiunile pas cu pas pentru a va igieniza corect masina de spalat:

  • Mai intai de toate, umpleti masina de spalat cu apa calda;
  • Se adauga otetul alb. Cantitatea va depinde de marimea masinii de spalat, poate fi de aproximativ 500 ml sau un litru;
  • Apoi setati-l sa bata pe un ciclu mai scurt;
  • Odata ce ciclul de spalare s-a incheiat, este foarte probabil sa puteti scoate tamburul pentru a verifica exteriorul hainei;
  • In mod normal, murdaria cauzata de acumularea de sapun praf si de balsam este mai aproape de aceasta parte exterioara a tamburului, adica exact in locurile pe care nu le vedem in mod normal;
  • Apoi, dupa acest pas, trebuie sa scoateti piesa si sa igienizati partile laterale cu un burete moale si sapun lichid neutru;
  • De asemenea, puteti folosi putin otet pentru a dezinfecta (deoarece este un bactericid puternic), asigurandu-va astfel ca toata murdaria este indepartata;
  • Pentru a termina, curatati si distribuitor din masina de spalat (unde am pus sapunul si balsamul) cu otet si un burete moale;
  • Poftim: masina ta de spalat este impecabil de curata!

Ce sa nu faci pentru a avea rufe murdare dupa spalare?

Rufe murdare după spălare: ce să faci în legătură cu asta

Asadar, asa cum am invatat mai sus, daca nu mai vreti sa fiti deranjat cu haine murdare chiar si dupa ce au trecut prin masina de spalat, trebuie sa igienizati bine masina de spalat. Nu credeti ca doar utilizarea continua pentru spalarea hainelor poate “murdari” aparatul, unele persoane au obiceiul de a folosi cantitati exagerate de detergent sau de balsam de rufe. In timp, aceste produse favorizeaza proliferarea ciupercilor si a bacteriilor, cauzand pete pe haine.

Asadar, principalul nostru sfat este sa punem masura potrivita de produse de curatenie, dar fara a exagera in cantitati. De obicei, hainele si cearsafurile noastre sunt insotite de instructiuni de spalare, cum ar fi, de exemplu, cantitatea corecta de sapun care trebuie folosita.

Pentru a avea succes la spalare, trebuie doar sa urmati instructiunile la litera. In acest fel, nu veti risipi (si nu veti economisi) bani pe produse si nu veti murdari masina de spalat prin excese.

Respectati greutatea maxima a masinii de spalat pentru a nu avea haine murdare dupa spalare

Un detaliu uitat de majoritatea oamenilor este ca fiecare masina de spalat are o capacitate maxima de greutate. Asadar, chiar daca puteti adauga o multime de haine in tambur, nu inghesuiti niciodata bucati, deoarece acest lucru va afecta atat echipamentul, cat si procesul de igienizare.

Atunci cand exista un surplus in interiorul masinii de spalat, nu aveti suficient spatiu pentru ca masina de spalat sa se deplaseze si sa efectueze o curatare temeinica. Prin urmare, urmati cu atentie indicatiile aparatului dumneavoastra, rezervand intotdeauna un spatiu gol in interiorul tamburului.

Acordati atentie produselor pe care le alegeti

Rufe murdare după spălare: ce să faci în legătură cu asta

Acest subiect poate parea evident, dar unii oameni folosesc produse necorespunzatoare pentru igienizare si le pun in interiorul masinii de spalat: sapun de cocos, sapunuri… si asa mai departe. Pe langa faptul ca nu spalati corect hainele, utilizarea necorespunzatoare a aparatului il poate deteriora ireversibil.

Nu uitati sa folositi doar produse specifice pentru masini de spalat, in varianta pulbere sau lichida. In caz de indoiala, cititi eticheta pentru a fi siguri.

Daca se lasa prea mult timp la inmuiat, hainele pot ramane murdare dupa spalare

Bineinteles, daca doriti sa va faceti hainele sa miroasa mai bine, inmuierea lor este una dintre cele mai bune alternative. Dar acest “timp” are o limita maxima. Majoritatea fibrelor din tesaturi au o limita de timp pentru a fi scufundate in apa, ceea ce poate chiar sa va strice hainele dupa cateva ore. Cel mai bine este sa alegeti un produs care sa fie eficient in eliminarea petelor.

Nu este nimic mai bun decat pre-spalarea

Pre-spalarea este in continuare cea mai sigura modalitate de a evita rufele murdare dupa spalare. Daca nu sunteti sigur cum sa procedati, urmati instructiunile pas cu pas de mai jos:

  • In primul rand, ar trebui sa spalati hainele doar prin clasificarea lor. Adica, separati-le in functie de gradul de murdarie, de culoare si de tesatura;
  • Daca hainele au nevoie de o spalare mai intensa, inmuiati-le in apa calda cu sapun lichid. Acest lucru va ajuta murdaria mai grea sa iasa mai usor;
  • In cele din urma, pentru a va asigura ca masina dvs. de spalat a reusit sa elimine toate impuritatile din haine, terminati ciclul cu o spalare mai adanca.

Acum stii cum sa nu mai pierzi timpul cu hainele murdare dupa spalare! Spor!

*Informatiile continute in acest articol sunt oferite doar in scop de informare generala. Informatiile sunt furnizate de ePardoseli.ro prin contactarea diferitelor surse, interactiuni directe, Wikipedia, site-uri de stiri, etc. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica, un sfat sau o metoda prezentata si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal sau casei dumneavoastra. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un profesionist in domeniul respectiv! Imaginile sunt fie furnizate de furnizorii nostri, fie imagini generale de pe internet.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Shopping cart