Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernă
Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernă

Sa alegem culoare rosie intr-un design este intotdeauna o solutie extraordinara si cu siguranta nu va trece neobservata. In plus, nu este nevoie sa fii trist intr-un spatiu cu accente de rosu aprins. Aceasta nuanta are un impact puternic asupra starii psiho-emotionale a persoanei: creste eficienta, creste pofta de mancare, dar in exces – poate provoca chiar anxietate. Se poate spune ca rosul este culoarea preferata doar de cei curajosi si ambitiosi.

Cum influenteaza rosul in interior perceptia spatiului?

Aceasta nuanta expresiva nu tolereaza compromisul si concurenta in spatiu, astfel incat nu poate fi inecata nici cu cele mai originale solutii. Atentia va fi atrasa in continuare de accentele rosii din interior. De asemenea, datorita densitatii sale vizuale, aceasta nuanta poate ascunde spatiul sau poate accentua geometria neobisnuita a acestuia. Atunci cand privim obiectele stacojii intr-o camera, acestea pot parea mai apropiate decat sunt in realitate. Acest efect vizual special se datoreaza faptului ca ochiul nostru percepe mai clar detaliile contrastante luminoase si se concentreaza mai bine asupra lor.

Cu ce poate fi combinata culoarea rosie?

Se combina cu texturi in relief. Rosu intr-un finisaj este perfect accentuat de detaliile originale texturate: gresia alba minimalista cu “caramida” capata o eleganta deosebita si un aspect finisat in comparatie cu mobilierul sau accesoriile rosii; texturile aspre sau detaliile voluminoase din finisaj creeaza o compozitie speciala si autentica alaturi de detaliile rosii; mozaicurile fine, cu o stralucire ca o oglinda sau suprafetele de otel vor arata deosebit de luxuriante in plus fata de rosu.

Se combina cu tonuri profunde, naturale.

Posibilitatile pentru rosu sunt mult mai largi decat interioarele extravagante si flamboaiante, deoarece, prin utilizarea diferitelor nuante de rosu, puteti crea spatii de locuit destul de nobile si elegante. De exemplu, daca folositi o combinatie mai linistita, dar neconventionala, de nuante naturale, cum ar fi rosu inchis, verde, tonuri de lemn sau grafit, interiorul capata o retinere deosebita.

Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernă
Living cu perete rosu si scaune verzi

Pop art ca progenitor al interioarelor rosii

In varianta clasica, rosul plin de farmec se combina perfect cu albul, negrul si griul, dar si cu toate nuantele “nepotrivite”. Acest stil flamboaiant si provocator de decorare a locuintei a aparut ca o modalitate de exprimare pentru tineri si oameni ambitiosi, fiind un fel de protest fata de regulile si modelele sociale invechite. In ciuda atractivitatii sale externe, interioarele pop-art au fost o modalitate mai degraba bugetara de a decora un spatiu: in loc de tapet scump, tapet minimalist si postere luminoase cu vedete, solutii din plastic in decor si mobilier cu sclipici.

Datorita materialelor moderne, Pop Art s-a schimbat si a devenit mai locuibila, mai confortabila si mai practica. Pop art arata deosebit de expresiv si armonios in camere spatioase, unde va puteti juca liber cu detalii luminoase, decoratiuni interioare, oglinzi si corpuri de iluminat cu forme neobisnuite.

Epardoseli
Logo
Shopping cart