Care plinta este mai buna: MDF vs. LDF

O plinta este o modalitate excelenta de a incadra o renovare care este finalizata intr-un mod demn. Alegerea acestui finisaj afecteaza nu numai starea de spirit a camerei, ci si sanatatea ta mentala pentru toti anii de utilizare viitoare. In timp ce in trecut, din cauza lipsei de optiuni, se putea opta aproape fara ezitare pentru plastic, acum producatorii ii induc involuntar pe consumatori intr-o usoara confuzie, jongland inteligent cu noi materiale si litere in denumiri.

Astazi, vom afla ce inseamna schimbarea literei din placa de baza MDF, transformand-o in misteriosul LDF.

Care plintă este mai bună: mdf vs. Ldf
Plinta ultrawood ldf – atingerea finala perfecta pentru orice interior

Interiorul decide totul

Abrevierea MDF nu are o abreviere digerabila in limba rusa, deoarece provine de la MDF – Medium Density Fiberboard. Este o poveste similara cu LDF, doar ca in acest caz este vorba de LDF – Low Density Fiberboard.

Deci, ce sunt aceste jocuri de densitate si de unde vine diferenta de densitate? Totul vine din compozitia materialului. Placile MDF au o natura foarte asemanatoare cu bine-cunoscutul panou aglomerat cunoscut de consumatorii nostri.

Și acestea sunt presate din rumegus si aschii, dar intr-o forma mai fina, ceea ce face ca produsul final sa fie mai omogen si mai dens decat placile aglomerate. In acest proces se utilizeaza rasini sintetice pentru a creste fiabilitatea presarii. Plinta MDF finisata este acoperita cu un strat de protectie sub forma de strat superior sau de vopsea.

Care plintă este mai bună: mdf vs. Ldf
Un strat de protectie este indispensabil pentru plinte din mdf, fara de care produsul ar avea o suprafata neordonata si aspra

Spre deosebire de aschiile diferite utilizate in MDF, HDF este produs din fibre naturale de lemn din aceeasi specie. In loc de rasini sintetice, ei folosesc lignina, un compus polimeric complex, care este un produs ecologic si care este extras din celulele plantelor vasculare si ale anumitor alge. Lignina intarita este la fel de rezistenta ca betonul.

Originea naturala a ligninei, in special, face ca LDF sa fie extrem de ecologic, deoarece nu contine formaldehida daunatoare. In conformitate cu standardele europene de mediu, LDPE se incadreaza in clasa E-1 si poate fi folosit liber chiar si in camere pentru copii. Interesant este faptul ca cei mai mari producatori americani de LDF sunt angajati in cultivarea propriilor pepiniere de arbori cu crestere rapida, protejand astfel padurile salbatice impotriva exploatarii forestiere.

In ceea ce priveste proprietatile sale fizice, LDF este foarte asemanator cu lemnul natural, dar nu este predispus la defecte nefericite, cum ar fi indoirea si fisurarea. Ca un bonus, materialul nu are noduri daunatoare. Plinta LDF are o greutate redusa si o structura densa si omogena.

Cand este taiat, nu se va ciopli, veti obtine muchii drepte si precise. De obicei, plintele LDF nu necesita nici macar laminare, deoarece sunt acoperite din fabrica cu un grund special, conceput pentru vopsire.

Care plintă este mai bună: mdf vs. Ldf
Ambele plinte necesita un perete perfect uniform pentru a fi instalate

Este interesant faptul ca parafina este adaugata la fibra de lemn in timpul productiei de LDF. Cu toate acestea, aceasta miscare inteligenta nu confera LDF un avantaj fata de MDF in ceea ce priveste rezistenta la umiditate. Expunerea frecventa la apa este extrem de nedorita pentru ambele materiale, impiedicand utilizarea lor, de exemplu in bai.

Atunci cand se compara durabilitatea LDF si MDF, este important de remarcat ca performanta MDF este cu 20% mai mare. In practica, plinte din MDF rezista mai bine la abuzurile fizice. Pretul plintei realizate din ambele materiale este aproximativ acelasi; diferenta poate fi data de calitatea produsului si de finisaj.

Care plintă este mai bună: mdf vs. Ldf
Din punct de vedere vizual, plinte din mdf si ldf sunt aproape identice

Care litera este mai importanta?

Probabil ca nu veti putea deosebi plinte MDF si plinte LDF una de alta intr-un magazin pana cand nu veti vedea o eticheta cu informatii specifice. Ambele plinte au un aspect similar. In ceea ce priveste proprietatile fizice, o plinta LDF este mai usoara si mai usor de manipulat decat MDF, dar inferioara in ceea ce priveste durabilitatea. O mare diferenta este reprezentata de eco-friendliness-ul celor doua materiale! Daca sunteti serios angajat intr-un stil de viata sanatos si doriti sa va inconjurati de cat mai multe materiale ecologice, atunci LDF este cu siguranta o optiune pentru dumneavoastra.

Citeste si asta


Profita de Promotii

– 10%
Itc spry 60 somon

Mocheta dormitor somon Spry 60 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 74 albastra

Mocheta dormitor albastra Spry 74 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 33 bej

Mocheta dormitor bej Spry 33 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 24 gri

Mocheta dormitor gri Spry 24 ITC

60.56 lei
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Shopping cart