TRANSPORT GRATUIT IN FUNCTIE DE VALOAREA COMENZII

Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernă

Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernă

Sa alegem culoare rosie într-un design este întotdeauna o soluție extraordinară și cu siguranță nu va trece neobservată. În plus, nu este nevoie să fii trist într-un spațiu cu accente de roșu aprins. Această nuanță are un impact puternic asupra stării psiho-emoționale a persoanei: crește eficiența, crește pofta de mâncare, dar în exces – poate provoca chiar anxietate. Se poate spune că roșul este culoarea preferată doar de cei curajoși și ambițioși.

Cum influențează roșul în interior percepția spațiului?

Această nuanță expresivă nu tolerează compromisul și concurența în spațiu, astfel încât nu poate fi înecată nici cu cele mai originale soluții. Atenția va fi atrasă în continuare de accentele roșii din interior. De asemenea, datorită densității sale vizuale, această nuanță poate ascunde spațiul sau poate accentua geometria neobișnuită a acestuia. Atunci când privim obiectele stacojii într-o cameră, acestea pot părea mai apropiate decât sunt în realitate. Acest efect vizual special se datorează faptului că ochiul nostru percepe mai clar detaliile contrastante luminoase și se concentrează mai bine asupra lor.

Cu ce poate fi combinată culoarea roșie?

Se combină cu texturi în relief. Roșu într-un finisaj este perfect accentuat de detaliile originale texturate: gresia albă minimalistă cu “cărămidă” capătă o eleganță deosebită și un aspect finisat în comparație cu mobilierul sau accesoriile roșii; texturile aspre sau detaliile voluminoase din finisaj creează o compoziție specială și autentică alături de detaliile roșii; mozaicurile fine, cu o strălucire ca o oglindă sau suprafețele de oțel vor arăta deosebit de luxuriante în plus față de roșu.

Se combină cu tonuri profunde, naturale.

Posibilitățile pentru roșu sunt mult mai largi decât interioarele extravagante și flamboaiante, deoarece, prin utilizarea diferitelor nuanțe de roșu, puteți crea spații de locuit destul de nobile și elegante. De exemplu, dacă folosiți o combinație mai liniștită, dar neconvențională, de nuanțe naturale, cum ar fi roșu închis, verde, tonuri de lemn sau grafit, interiorul capătă o reținere deosebită.

Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernă
Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernă

Pop art ca progenitor al interioarelor roșii

În varianta clasică, roșul plin de farmec se combină perfect cu albul, negrul și griul, dar și cu toate nuanțele “nepotrivite”. Acest stil flamboaiant și provocator de decorare a locuinței a apărut ca o modalitate de exprimare pentru tineri și oameni ambițioși, fiind un fel de protest față de regulile și modelele sociale învechite. În ciuda atractivității sale externe, interioarele pop-art au fost o modalitate mai degrabă bugetară de a decora un spațiu: în loc de tapet scump, tapet minimalist și postere luminoase cu vedete, soluții din plastic în decor și mobilier cu sclipici.

Datorită materialelor moderne, Pop Art s-a schimbat și a devenit mai locuibilă, mai confortabilă și mai practică. Pop art arată deosebit de expresiv și armonios în camere spațioase, unde vă puteți juca liber cu detalii luminoase, decorațiuni interioare, oglinzi și corpuri de iluminat cu forme neobișnuite.

Articole similare:

ePardoseli - Amenajari Premium. Design interior.