Top Vanzari

Cum se monteaza parchet laminat dublu click? Q&A

Tu stii cum se instaleaza parchetul laminat dublu click? Consultati in acest articol cele mai pertinente intrebari de la clienti si raspunsurile de la instalatori profesionisti.

Tendinta pardoselilor nu s-a incheiat si este in plina desfasurare. De ce sa instalati parchet? In primul rand, arata foarte bine. In al doilea rand, este un bun izolator termic. Pentru parchetul clasic, pasii de instalare sunt bine cunoscuti de mesteri. 

Podeaua este pregatita si apoi lipita cu un adeziv special. Placile sunt imbinate intre ele cu ajutorul sistemului lamba – uluc.

Uluca este partea frezata in forma de U in care se introduce placa scandurii adiacente. Dupa montaj, placa se razuieste pentru a egaliza diferentele rezultate in urma imbinarii. Ultima operatiune este lacuirea. 

Pe scurt, montarea unei podele din lemn masiv implica mai multe etape laborioase, ceea ce duce la o crestere a pretului fortei de munca. In comparatie, pentru parchetul laminat, vom vedea ca operatiunile sunt mult mai simple.

Muncitor instalnd parchet laminat cu click pe folie
Muncitor instalnd parchet laminat cu click pe folie

Ce sa faci cand vrei sa inlocuiesti parchetul laminat?

Primul pas este sa masurati exact suprafata pe care doriti sa o acoperiti cu parchet laminat. Putem folosi schita din cartea funciara. Scriem rezultatul pe hartie. In ceea ce priveste materialele necesare pentru pardoseala, acestea sunt folia de izolare impotriva umiditatii, pardoseala in sine, plinte din PVC sau MDF, benzi de tensiune – optional, distantiere de expansiune, ferastrau pendular.

In cazul in care podeaua nu este perfect plana, vom aplica o sapa autonivelanta. Timpul de uscare este de cel putin o zi, dar daca ne permitem, putem lasa 2 sau 3 zile. 

Pe podeaua nivelata se aseaza o folie de PVC sau de polietilena ca bariera de vapori. Deasupra acestei pelicule se aseaza o pelicula mai groasa din spuma de polietilena. Cea de-a doua foaie este utilizata pentru izolarea fonica si pentru a compensa neregularitatile foarte fine ale podelei.

Apoi se aseaza scandurile. Pachetele de parchet laminat pot avea o lungime de pana la 1,5 m. Acestea trebuie instalate cu partea lunga orientata spre sursa principala de lumina. Astfel, daca in incapere exista un singur perete de sticla, vom orienta planseul perpendicular pe acest perete. Incepem cu partea stanga a camerei, cu limba si canelura orientate spre interior.

Am ajuns acum la etapa de conectare a placilor intre ele. Sistemul click2click (sau dublu click) se bazeaza in continuare pe ideea de limba si canelura, dar imbinarea se face la un unghi de aproximativ 120 de grade si apoi se mareste la 180 de grade. Aceste profile sunt apoi asamblate fara desprindere mecanica. Din acest motiv, nu necesita lipici de fixare si pot fi utilizate aproape imediat.

Continuam in acest fel pana cand intreaga suprafata este acoperita. La margini si la colturi, se masoara si se taie in consecinta. Avem grija sa lasam aceste rosturi de dilatare prin inserarea unor pene de plastic. Acum am ajuns la instalarea plintei. O sina de sustinere este fixata pe perete. Il reparam cu prima pelicula anti-vapori de dedesubt. Dupa ce am fixat sina, am taiat foaia de PVC. Pe partea de sus a sinei, fixam plinta din MDF sau PVC. La colturi folosim benzi de coltar din PVC. Dar, bineinteles, indepartam penele distantiere inainte de aceasta operatiune.

Podeaua laminata este gata de a fi instalata si gata de a fi folosita! De fapt, nu mai este nevoie de etansare sau lacuire. Acest lucru duce atat la o reducere a costurilor cu forta de munca, cat si la o reducere a timpului necesar pentru finalizarea lucrarilor. Aspectul este foarte placut, iar rezistenta este asigurata de clasa de incadrare a produsului. 

Va oferim, cateva sfaturi pentru intretinerea parchetului laminat. Despre clasificarea traficului de parchet laminat intr-un episod ulterior de design interior cu parchet laminat.

Barbat care monteaza parchet laminat cu dublu click
Barbat care monteaza parchet laminat cu dublu click

Intrebari si raspunsuri despre montarea pardoselilor laminate dublu click :

Pe suprafata izolata cu polistiren extrudat se poate turna o sapa de nivelare de cel putin 45 mm sau o sapa autonivelanta, a carei grosime se alege in functie de nivelul final la care urmeaza sa fie asezata podeaua.

Intrebare: Am instalat parchet laminat intr-o camera si s-a umflat – de ce si ce s-a intamplat?

Raspuns: Cauzele posibile sunt umezeala sau faptul ca nu ati lasat un spatiu langa perete (nu trebuie sa fie lipit exact, ci un spatiu de aproximativ 1 cm, care se acopera cu o plinta, care trebuie sa permita si iesirea aerului de sub pardoseala pentru a putea respira).

Intrebare: Culoarea parchetului depinde de culoarea usilor? Cum ar trebui sa fie: mai inchisa sau mai deschisa?

Raspuns: Teoretic, intr-o incapere in care doriti sa fiti cu picioarele pe pamant, podeaua ar trebui sa fie mai inchisa decat tavanul (opusul da o senzatie ciudata, ca si cum tavanul va sta pe cap – cu exceptia cazului in care tavanul este foarte inalt, ca in casele vechi de la tara); aceeasi regula nu se aplica neaparat si peretilor, depinde de atmosfera pe care doriti sa o creati. Acelasi lucru este valabil si pentru mobilier sau usi. Camera trebuie analizata ca un intreg, fiecare element are rolul sau si nu poate fi analizat in afara contextului.

Intrebare: Am o camera de 5,50m/5m. Ce spatiu de expansiune ar trebui sa las? Va multumim pentru ajutor.

Raspuns: Spatiul de dilatare trebuie sa fie de aproximativ 8-15 mm. Pentru un calcul corect al spatiului de dilatare, trebuie sa se prevada un minim de 1,5 mm pentru fiecare metru de latime a podelei. Spatiul de expansiune va fi apoi acoperit cu plinte;

Intrebare : Intrebare de incepator, vreau sa cumpar o casa si am dubii in privinta pardoselii, cand merg in unele locuri, simt un gol. Proprietarul mi-a spus ca abia a fost pus si ca este nevoie de putin timp pentru a se aseza. Care este cauza reala? Nu se potrivea bine? Mai este posibil sa o demontati si sa remediati problema? Care ar fi solutia? Va multumesc!

Raspuns: Daca are goluri, va scartai foarte tare in acele zone in timp. Solutia este de a umple golurile cu chit. Modul de a indeparta doar placile cu probleme depinde de tipul de pardoseala si de modul in care a fost instalata. Consultati un specialist in pardoseli.

Intrebare: Cum pot pune parchet laminat in camera diagolana fara prea multe resturi?

Raspuns: Desenati o linie diagonala si asezati un rand de parchet de-a lungul acesteia. Celelalte scanduri incep sa se intrepatrunda la un capat al diagonalei pe masura ce inaintati. Iar golurile ramase sunt umplute cu placi taiate la forma exacta. In acest fel, veti taia cat mai putine scanduri posibil. Și aveti grija sa lasati imbinarea dintre podea si perete.

Intrebare: As dori sa stiu cum se poate indrepta o pardoseala care s-a curbat pe o suprafata mica din cauza unei inundatii?

Raspuns: Indepartati marginea placii de parchet din zona respectiva si, daca nu se indreapta in cateva zile, contactati un tamplar.

Intrebare: Pot instala parchet laminat peste un alt strat de parchet laminat existent? Poate fi lacuit parchetul laminat si daca da, ce recomandati? Va multumesc!

Raspuns: Podelele laminate nu pot fi lacuite cu lacuri normale pentru lemn, deoarece acestea ataca suprafata. Teoretic, il puteti pune si pe o podea existenta, mai ales daca nu necesita lipire. Dar numai daca podeaua de dedesubt nu are probleme, lovituri, etc. Dar eu l-as indeparta totusi pe cel vechi, pentru ca podeaua trebuie sa fie ventilata, trebuie sa lasati acele goluri si in jurul marginilor, langa pereti, iar podeaua noua pusa deasupra ar putea avea probleme pentru ca nu este ventilata corespunzator si s-ar putea umfla.

Intrebare: Am indepartat parchetul vechi, care era mucegait, si am turnat o sapa de aproximativ 7cm – acum 2 saptamani – era necesara pentru indreptare, peste ea am turnat un strat de sapa autonivelanta de 2mm desi nu era necesar. Vrem sa punem parchet dublu click – intrebarile ar fi – va rog – pot pune pardoseala deja? Intentionez sa pun o izolatie din aluminiu de 4 mm si polistiren extrudat de 3 mm deasupra, apoi cat de groasa ar trebui sa fie podeaua (casa veche de 120 de ani intr-o zona foarte umeda). Va multumesc foarte mult.

Raspuns: Daca fundatiile sunt hidroizolate, nu ar trebui sa se infiltreze apa si sa ajunga la podea. In 2 saptamani, sapa se va fi uscat probabil si veti putea pune apoi pardoseala. Polistirenul extrudat trebuie sa aiba o grosime de cel putin 2 cm, cu cat este mai gros cu atat mai bine. Iar pardoseala trebuie sa fie tratata pentru a fi rezistenta la umiditate, mai ales daca va fi asezata intr-o bucatarie sau baie. In ceea ce priveste grosimea, ca si in cazul polistirenului, cu cat este mai gros, cu atat mai bine.

Cum se montează parchet laminat dublu click? Q&a
Pardoseala veche inainte de instalarea unui nou parchet

Intrebari despre instalarea parchetului cu dublu click pe o podea veche

Intrebare: Vreau sa montez parchet laminat pe o pardoseala de lemn veche de 30 de ani, care este in stare buna, dar care prezinta neregularitati. Cum pot corecta denivelarile? Sau trebuie sa indepartez podeaua veche? Va multumesc!

Raspuns: Daca podeaua veche nu este umeda si daca este o podea din lemn masiv, aceasta poate fi razuita pana la acelasi nivel cu un slefuitor cu banda sau cu un planseu electric. 

Intrebare: Pot sa pun o podea laminata peste linoleumul lipit de planseu in apartamentul meu de la etajul 3?

Raspuns: Deoarece parchetul dublu-clic nu necesita lipire, acesta poate fi instalat peste linoleum, atata timp cat urmati intocmai instructiunile de instalare.

Intrebare: Se poate instala parchet laminat pe un pod vechi, nedeteriorat?

Raspuns: Daca este in stare buna, da.

Intrebare: Se poate pune parchet laminat peste linoleum?

Raspuns: In principiu, da, puteti pune o pardoseala laminata pe linoleum, cu conditia ca aceasta sa fie bine lipita si ca podeaua sa fie perfect dreapta. In cazul in care exista o adancitura, linoleumul trebuie indepartat, sapa autonivelanta trebuie turnata si apoi trebuie sa se puna parchetul laminat. Parchetul instalat pe o suprafata neuniforma se va misca si, in cele din urma, va scartai.

Intrebare: Va cer sfatul cum pot monta un parchet pe o pardoseala de pin, problema este ca exista neregularitati pe suprafata (una deasupra celeilalte dedesubt) a pardoselii (scanduri). Ce pot face in aceasta situatie?

Raspuns: In cazul in care neregularitatile nu sunt foarte mari, puteti rascheta podeaua.

In caz contrar, puteti nivela intreaga suprafata prin cresterea sau reducerea stratului de izolatie (polistiren extrudat, pluta etc.) sau a stratului de suport (placaj, osb) sub podeaua care urmeaza sa fie instalata.

O alta problema care trebuie verificata este neaparat motivul pentru care pardoseala este neuniforma: daca a fost pur si simplu asezata neglijent, cu grosime neuniforma, sau daca pardoseala a fost lasata in anumite zone (in cazul caselor, nu in blocuri), caz in care este necesara o expertiza tehnica si consolidarea pardoselii.

Intrebare: Este posibil sa se instaleze o podea laminata pe o podea de pin?

Raspuns: Nu vad de ce nu, cu conditia sa urmati intocmai pasii de instalare. 

Intrebare: Se poate pune parchet laminat pe parchet din lemn? Este posibil ca mucegaiul sa se dezvolte din cauza lipsei de slefuire?

Raspuns: Mucegaiul se poate dezvolta pe podeaua de lemn pe care este asezata parchetul laminat daca este expusa la umiditate (de exemplu, daca exista o pivnita, o baie sau o bucatarie dedesubt). In cazul in care parchetul laminat nu a fost pus, nu ar fi nici o problema. Folia care este asezata sub parchetul laminat este impermeabila si nu permite ventilarea podelei de dedesubt.

Intrebare: Cum se aseaza parchetul laminat dublu click peste gresie daca se foloseste un adeziv pe gresie lucioasa? 

Raspuns: Parchetul laminat nu se lipeste de substrat, este flotant. 

Intrebare: Este posibil sa se puna parchet pe o podea de pamant ca la tara?

Raspuns: Inainte de a pune parchet, va recomandam sa puneti o sapa. In caz contrar, chiar daca podeaua de pamant este la nivel, parchetul se poate umfla din cauza umezelii.

Cum se montează parchet laminat dublu click? Q&a
Amorsarea si impermeabilizarea sapei inainte de a pune o podea

Intrebari despre instalarea pardoselii dublu click referitoare la sapa si la stratul suport

Intrebare: Am turnat o sapa de 6 cm pe o proprietate nou construita. Șapa a fost conventionala semiumeda (nisip, ciment, putina apa) si a fost turnata in prima decada a lunii noiembrie 2011. Vreau sa pun podeaua la inceputul lunii februarie. Considerati ca sapa s-a uscat suficient sau ar trebui sa mai astept? Trebuie mentionat faptul ca, in aceasta perioada, cladirea nu a fost incalzita de nicio sursa de caldura.

Raspuns: Puteti instala podeaua chiar acum, daca doriti. Șapa a avut timp sa se usuce. A fost in interior si, desi temperaturile au fost scazute, a avut timp sa se intareasca suficient. 

Intrebare: Pot sa pun 2 cm de polistiren verde sub podea?

Raspuns: Izolatia pardoselii se realizeaza cu polistiren extrudat (mai dens si mai rezistent la compresie decat polistirenul expandat) cu o grosime cuprinsa intre 3 si 5 cm – indiferent de culoare, important este ca este extrudat – intr-un singur strat sau in 2 straturi (in acest caz, placile de polistiren trebuie asezate astfel incat imbinarea a 2 placi din stratul superior sa nu fie exact deasupra celei din stratul inferior, ci sa cada la jumatatea unei placi).

Intrebare: Daca vreau sa montez un parchet, pun 3 cm de polistiren extrudat dedesubt si pun deasupra un parchet laminat, fara sa mai torn sapa sau adeziv, pot avea probleme dupa aceea?

Raspuns: Șapa este pusa in loc pentru a nivela suprafata. Daca aveti o suprafata perfect plana, puteti sari peste acest pas. In ceea ce priveste adezivii, puteti alege o pardoseala care nu necesita adeziv.

Intrebare: Ma apropii de finalul casei mele noi, sapa a fost turnata acum mai bine de o luna, dar pe 2 decembrie s-a spart un robinet de sub centrala termica si a inundat casa cu 10 cm de apa. Apa a ramas pe sapa cateva ore, cel mult 4-5. Intrebarea mea este cat timp pot pune pardoseala dupa aceasta perioada, adica cat timp va fi nevoie pentru a o reinmuia. Trebuie sa mentionez ca am deja incalzire centrala, un semineu si 2 dezumidificatoare casnice de 5-6 l fiecare. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Raspuns: Presupun ca pardoseala va fi pusa de un specialist, cel putin asa se recomanda. Aceasta persoana trebuie sa aiba un higrometru pentru a masura umiditatea. Șapa trebuie sa fie perfect uscata, astfel incat umiditatea sa nu afecteze podeaua. In orice caz, este nevoie in medie de o luna pana la o luna si jumatate pentru ca o sapa sa se usuce complet. In cazul dumneavoastra, as spune ca o precautie de cel putin 3 saptamani nu ar strica. 

Intrebare: As dori sa instalez parchet laminat in dormitorul meu. Cand ar trebui sa fac mulajul usii, inainte sau dupa ce se instaleaza parchetul? Nu stiu cum se face usa cu prag, sau fara prag? Ce ar fi mai bine: cu sau fara prag? Ar trebui sa existe o continuitate a pardoselii in hol?

Raspuns: Pardoseala se monteaza dupa ce usile, feroneria si zugravirea au fost realizate, pentru a evita orice deteriorare in timpul lucrarilor. In ceea ce priveste pragul, daca alegeti modelul fara prag, trebuie sa fiti atenti atunci cand masurati dimensiunile pentru a nu lasa prea mult spatiu sub usa dupa instalare, deoarece acest lucru ar fi inestetic. In general, pragul este instalat atunci cand se intalnesc doua tipuri diferite de finisaje de pardoseala. Prin urmare, in cazul dumneavoastra, puteti opta pentru versiunea fara prag. Daca nu credeti ca ar putea exista un curent de aer sub usa, puteti instala o usa cu prag. 

Intrebare: As dori sa lipesc o pardoseala laminata de perete intr-o camera de apartament cu adezivul sika bond. Care ar fi procedura si cum se comporta aceasta in timp? Va multumim pentru ajutor.

Raspuns: Nu m-am confruntat cu aceasta situatie, asa ca nu stiu cum s-ar comporta in timp o podea pe perete. De ce sa nu optati pentru panouri din PVC sau placaj? Puteti gasi o mare varietate de culori. 

Intrebare: Polistirenul extrudat de 3 sau 5 cm va adera la beton la instalarea unei pardoseli laminate cu dublu clic?

Raspuns: Nu trebuie neaparat sa o lipiti. Acesta va fi presat in podea si nu se va misca. Cu exceptia cazului in care doriti sa va asigurati ca piesele de polistiren nu se vor misca in timpul instalarii. 

Intrebare: Cum se monteaza pardoseala in fata usii/intrarii in camera si/sau a ferestrei?

Raspuns: In principiu, pardoseala este instalata perpendicular pe fereastra, pentru a obtine cel mai estetic efect vizual. Cu toate acestea, in cazul in care intrarea nu este paralela cu peretele in care se afla fereastra si diferenta este foarte mare, poate fi deranjant din punct de vedere vizual daca podeaua este stramba la intrarea in camera. In acest caz, se recomanda un compromis intre perpendicularitatea pe sticla si simetria la intrare. Incercati mai multe variante si vedeti care functioneaza cel mai bine.

O alta solutie ar fi cea care se aplica in cazul in care peretii nu sunt perpendiculare: aranjati randurile de placi pe diagonala in intreaga camera, la un unghi. Puteti lua in considerare aceasta optiune si pentru parchet, dar mai intai incercati cateva placi de parchet pentru a vedea cum arata. 

Intrebare: Cum invat sa pun parchet?

Raspuns: In articolul de mai sus, am incercat sa explicam pas cu pas cum se aseaza o podea laminata cu clic dublu. Pentru a vedea o astfel de treaba in practica, exista multe videoclipuri informative pe youtube. Un exemplu aici: https://www.youtube.com/watch?v=zAvbNfdTiDA 

Intrebare: Dupa instalare, se scot distantierele?

Raspuns: Da, varfurile de plastic – distantierele – plasate in caneluri la marginea suprafetei unde aceasta se intalneste cu peretele sunt indepartate inainte de instalarea plintei. Scopul acestor imbinari este de a permite ca acoperirea podelei sa se extinda ulterior. Parchetul laminat se dilata atunci cand este umed si se micsoreaza intr-un mediu uscat. Prin urmare, este o idee buna sa permiteti aceste mici modificari fara riscul de a deforma suprafata podelei.

Intrebare: Va rog sa-mi spuneti care este recomandarea daca as pune gresie pe hol si parchet in dormitor, deoarece pardoseala este la acelasi nivel. Ce ar trebui sa instalez mai intai, gresia sau parchetul? Daca parchetul are o grosime de 8 mm, iar foaia de dedesubt are o grosime de 5 mm, cum pot face ca placile sa fie la nivel? Daca asez adezivul pentru gresie prea gros – pentru a-l aduce la nivelul podelei – exista riscul ca gresia sa se desprinda neuniform de pe patul moale?

Raspuns: In general, gresia se pune mai intai. Cu toate acestea, inainte de a incepe sa asezati placile, trebuie sa masurati diferenta de nivel. Pentru a face acest lucru, asezati o bucata de parchet pe o bucata de folie si asezati o tigla langa acest sandwich. 

Adaugati 3 mm in plus la placi, ceea ce reprezinta acelasi lucru ca si stratul normal de adeziv pentru o podea dreapta (nu este recomandabil sa ridicati nivelul suprafetei prin aplicarea unui strat mai gros de adeziv pentru placi). 

Diferenta de nivel rezultata poate fi eliminata fie prin utilizarea unei placi izolatoare mai subtiri (daca nu locuiti la parter), fie prin turnarea unei sape autonivelante in hol, care ridica suprafata de sprijin pe care vor fi asezate placile cu exact grosimea diferentei de nivel. 

In cazul in care doriti sa sapa doar in hol, plasati bucati de chit in fata intrarilor in camera si marcati dimensiunile determinate anterior pe fiecare bucata. Șapa va fi turnata pana la acest nivel. Cu toate acestea, o diferenta mai mica de nivel poate fi, de asemenea, ascunsa prin utilizarea unor praguri speciale, care pot fi ajustate la diferite suprafete.

Intrebare: Se poate pune parchet laminat in bucatarie, mai ales sub chiuveta, unde se poate uda? Sub bucatarie avem pivnita – exista vreo problema in acest sens?

Raspuns: Parchetul laminat este format din “praf” fin de lemn (rumegus foarte fin amestecat cu clei si presat). Suprafata de mers pe jos este protejata cu melamina. Cu toate acestea, nu exista nici o melamina in imbinarea dintre scanduri, lemnul presat ramane ca o suprafata. In plus, partea inferioara a pardoselii laminate nu mai este protejata de melamina. 

Faceti un experiment inainte de a cumpara o podea de bucatarie! Imprumuta o bucata de scandura ramasa de la un prieten, pune-o intr-un lighean si toarna apa peste ea! Acesta se va comporta in acelasi mod intr-un mediu umed din bucatarie. Prin urmare, va sfatuim impotriva oricarui tip de pardoseala in bucatarie (laminat sau masiv cu lemn conventional – se pare ca lemnul exotic este in mod inerent rezistent la apa, dar avem mai putina penetrare a acestui model). 

In ceea ce priveste problema subsolului, aceasta poate fi rezolvata daca se face o impermeabilizare si apoi se monteaza pardoseala. Ca si recomandari, pentru bucatarie exista doua solutii: gresie (dar probabil ca nu va doriti si va ganditi la aspectul de lemn) sau pardoseala impermeabila, care este de fapt un material de tip PVC cu gresie si arata ca o pardoseala laminata.

Intrebare: Pot sa pun parchet pe o pardoseala care este facuta doar din polistiren extrudat sau trebuie sa folosesc o sapa?

Raspuns: Da, puteti pune o pardoseala laminata fara sapa, cu conditia ca suprafata sa fie dreapta si fara denivelari.

Intrebare: Se poate pune podeaua in toata casa fara intrerupere?

Raspuns: Da, daca nu exista diferente de nivel intre camere.

Intrebare: Se poate instala parchet laminat daca sunt 7 grade in casa?

Raspuns: Problema instalarii parchetului laminat nu este temperatura in sine, ci umiditatea relativa a aerului. Daca umiditatea creste, podeaua se umfla. Dupa utilizarea si incalzirea incaperii, placile de parchet laminat se usuca si pot aparea goluri intre ele.

Intrebare: As dori sa stiu daca este recomandata din punct de vedere tehnic solutia de a pune parchet laminat intr-o sala de clasa la parter (fara subsol) fara un strat de izolatie termica (polistiren extrudat) in pardoseala.

Raspuns: Fara un strat izolator, este posibil ca acoperirea podelei sa fie afectata de umiditate si sa se umfle. Va recomandam sa lipiti un strat de polistiren extrudat peste sapa existenta, iar peste acesta, o plasa de fibra de sticla lipita cu adeziv, ca in cazul placilor de polistiren conventionale. Apoi se poate turna o sapa autonivelanta si numai dupa aceea se poate turna parchetul laminat. 

In orice caz, fiind vorba de o sala de clasa, cel mai bine este sa alegeti o pardoseala pentru sali de clasa cu trafic intens. Puteti gasi mai multe detalii in articolul Clasele de trafic de pardoseli laminate.

Intrebare: As dori sa-mi spuna cineva cum se pune o pardoseala laminata pe treapta si daca se poate pune si pe contratrepte.

Raspuns: Puteti pune parchet laminat pe trepte. Suprafata trebuie sa fie plana, iar scandurile trebuie lipite cu un adeziv special si trebuie aplicate marginile corespunzatoare, profile de colt, pentru a obtine finisajul. Puteti gasi mai multe detalii despre metoda de placare in urmatorul videoclip:

Intrebare: Ce se instaleaza mai intai in camera, parchetul laminat sau usile?

Raspuns: Teoretic, parchetul laminat este instalat mai intai. In cazul in care usile sunt instalate mai intai, este posibil ca acestea sa nu se inchida dupa instalarea pardoselii, deoarece este foarte dificil sa se calculeze inaltimea exacta a podelei, din cauza ajustarilor la grosimea podelei etc. in timpul lucrului. 

Exista o oarecare reticenta in a instala usile la sfarsit, deoarece se simte ca se fac moloz si ca peretii trebuie refacuti. Dar daca peretii sunt finisati exact pe perete si daca se pune o pelicula de protectie pe podeaua laminata atunci cand este instalata, podeaua nu va avea de suferit si inaltimea va fi perfecta.

Intrebare: Cum se poate obtine cea mai buna izolare termica a pardoselii inainte de a pune o pardoseala laminata, pentru un apartament la parter cu garaje neincalzite dedesubt?

Raspuns: Cea mai buna metoda este de a sparge sapa veche (de obicei de 5 cm grosime), de a pune polistiren extrudat si apoi de a pune o noua sapa de cel putin 5 cm. Optional, puteti rigidiza noua sapa cu plasa Buzau. Pe deasupra, se poate aplica o pardoseala laminata. 

O alta solutie ar fi aceea de a lasa sapa veche intacta si de a aplica polistirenul si noua sapa deasupra, dar tineti cont de faptul ca podeaua se va ridica cu cel putin 7 cm, ceea ce ar putea necesita schimbarea usilor si/sau a mobilierului.

Intrebare: Sunt proprietarul unei case noi. Am o sapa turnata, dar nu este autonivelanta. Nu am niciun fel de izolatie dedesubt. Faptul ca am ridicat prea mult izolatia acum (plus sapa autonivelanta) nu este in avantajul meu. Am de gand sa pun parchet. Ce ne recomandati? (Fara a rupe saptelea)?

Raspuns: Exista pe piata un tip special de placa pentru izolarea pardoselilor laminate, asemanatoare polistirenului extrudat, dar mai subtire (3-5 mm). Acestea pot fi instalate sub podea, dar nu pot compensa toate neregularitatile podelei existente. Prin urmare, este recomandabil sa se toarne in prealabil o sapa autonivelanta, care nu va ridica prea mult podeaua (1-2 mm). Iar pentru parter, va recomandam un parchet de 12 mm.

Intrebare: Adevaratii meseriasi mi-au pus parchetul extrem de prost. Este un dublu clic. Puteti sa-mi spuneti daca este posibila demontarea si reinstalarea aceleiasi podele si cat ar costa?

Raspuns: Avantajul pardoselii cu dublu clic este ca poate fi indepartata si reinstalata, deoarece nu se foloseste niciun adeziv. Pentru o oferta de pret, va recomandam sa contactati direct companiile specializate enumerate pe site.

Intrebare: Este posibil sa se puna parchet pe o podea veche?

Raspuns: In principiu, in cazul in care podeaua veche nu este neuniforma, se poate face.

Intrebare: Daca folosesc polistiren si o foaie de parchet, care dintre ele trebuie asezata prima pe sapa?

Raspuns: Polistirenul este instalat mai intai.

Intrebare: As dori sa izolez podeaua, dar nu vreau sa ma duc prea sus. Vreau sa pun polistiren extrudat de 2 cm si apoi sa lipesc direct gresia, iar in dormitor direct parchet laminat – asa am vazut pe cineva facand acum 3 ani. Ma insel? Este posibil acest lucru?

Raspuns: In cazul pardoselii laminate, aceasta poate fi aplicata direct pe polistiren, deoarece pardoseala laminata nu este lipita, ci formeaza o suprafata flotanta. In cazul placilor, insa, polistirenul se poate crapa in timp, deoarece placile sunt un sistem rigid care se poate crapa sau chitul se poate crapa. Prin urmare, recomandam sa se toarne o sapa de 5 cm peste polistirenul extrudat.

Intrebare: Am avut parchet laminat instalat peste linoleum din aprilie 2015. De cateva luni, a inceput sa scartaie in unele locuri. In hol, unde este mai mult trafic, scartaitul este din ce in ce mai puternic. Mai este ceva ce pot face?

Raspuns: Parchetul laminat poate fi instalat pe suprafete plane. Probabil ca podeaua dvs. nu a fost perfect plana si de aceea scartaie acum. In principiu, linoleumul ar fi trebuit sa fie indepartat, ar fi trebuit sa se toarne o sapa autonivelanta, daca este necesar, iar apoi ar fi trebuit sa se instaleze podeaua laminata. Va recomandam sa contactati o companie de design interior pentru a va convinge singuri de ceea ce se poate face acum.

Intrebare: Am mucegai sub podele. Este posibil ca instalatia sa fie prea stransa, sa nu respire sub plinte? Sau din cauza foliei de dedesubt? Va multumesc.

Raspuns: Este posibil ca umiditatea din casa sa fie foarte mare. De asemenea, este posibil ca unul dintre pereti sa aiba probleme de umiditate la baza si sa apara mucegai din cauza infiltratiilor de la baza unui perete. Verificati-o sau identificati sursa umiditatii de sub parchet (tevi sparte in podea, izolatie deficitara daca ramaneti in casa).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Shopping cart