Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Cum se montează parchet laminat dublu click? Q&A

Tu stii cum se instalează parchetul laminat dublu click? Consultați în acest articol cele mai pertinente întrebări de la clienți și răspunsurile de la instalatori profesioniști.

Tendința pardoselilor nu s-a încheiat și este în plină desfășurare. De ce să instalați parchet? În primul rând, arată foarte bine. În al doilea rând, este un bun izolator termic. Pentru parchetul clasic, pașii de instalare sunt bine cunoscuți de meșteri. 

Podeaua este pregătită și apoi lipită cu un adeziv special. Plăcile sunt îmbinate între ele cu ajutorul sistemului lamba – uluc.

Uluca este partea frezată în formă de U în care se introduce placa scândurii adiacente. După montaj, placa se răzuiește pentru a egaliza diferențele rezultate în urma îmbinării. Ultima operațiune este lăcuirea. 

Pe scurt, montarea unei podele din lemn masiv implică mai multe etape laborioase, ceea ce duce la o creștere a prețului forței de muncă. În comparație, pentru parchetul laminat, vom vedea că operațiunile sunt mult mai simple.

Muncitor instalnd parchet laminat cu click pe folie
Muncitor instalnd parchet laminat cu click pe folie

Ce sa faci cand vrei sa inlocuiesti parchetul laminat?

Primul pas este să măsurați exact suprafața pe care doriți să o acoperiți cu parchet laminat. Putem folosi schița din cartea funciară. Scriem rezultatul pe hârtie. În ceea ce privește materialele necesare pentru pardoseală, acestea sunt folia de izolare împotriva umidității, pardoseala în sine, plinte din PVC sau MDF, benzi de tensiune – opțional, distanțiere de expansiune, ferăstrău pendular.

În cazul în care podeaua nu este perfect plană, vom aplica o șapă autonivelantă. Timpul de uscare este de cel puțin o zi, dar dacă ne permitem, putem lăsa 2 sau 3 zile. 

Pe podeaua nivelată se așează o folie de PVC sau de polietilenă ca barieră de vapori. Deasupra acestei pelicule se așează o peliculă mai groasă din spumă de polietilenă. Cea de-a doua foaie este utilizată pentru izolarea fonică și pentru a compensa neregularitățile foarte fine ale podelei.

Apoi se așează scândurile. Pachetele de parchet laminat pot avea o lungime de până la 1,5 m. Acestea trebuie instalate cu partea lungă orientată spre sursa principală de lumină. Astfel, dacă în încăpere există un singur perete de sticlă, vom orienta planșeul perpendicular pe acest perete. Începem cu partea stângă a camerei, cu limba și canelura orientate spre interior.

Am ajuns acum la etapa de conectare a plăcilor între ele. Sistemul click2click (sau dublu click) se bazează în continuare pe ideea de limbă și canelură, dar îmbinarea se face la un unghi de aproximativ 120 de grade și apoi se mărește la 180 de grade. Aceste profile sunt apoi asamblate fără desprindere mecanică. Din acest motiv, nu necesită lipici de fixare și pot fi utilizate aproape imediat.

Continuăm în acest fel până când întreaga suprafață este acoperită. La margini și la colțuri, se măsoară și se taie în consecință. Avem grijă să lăsăm aceste rosturi de dilatare prin inserarea unor pene de plastic. Acum am ajuns la instalarea plintei. O șină de susținere este fixată pe perete. Îl reparăm cu prima peliculă anti-vapori de dedesubt. După ce am fixat șina, am tăiat foaia de PVC. Pe partea de sus a șinei, fixăm plinta din MDF sau PVC. La colțuri folosim benzi de colțar din PVC. Dar, bineînțeles, îndepărtăm penele distanțiere înainte de această operațiune.

Podeaua laminată este gata de a fi instalată și gata de a fi folosită! De fapt, nu mai este nevoie de etanșare sau lăcuire. Acest lucru duce atât la o reducere a costurilor cu forța de muncă, cât și la o reducere a timpului necesar pentru finalizarea lucrărilor. Aspectul este foarte plăcut, iar rezistența este asigurată de clasa de încadrare a produsului. 

Vă oferim, câteva sfaturi pentru întreținerea parchetului laminat. Despre clasificarea traficului de parchet laminat într-un episod ulterior de design interior cu parchet laminat.

Barbat care monteaza parchet laminat cu dublu click
Barbat care monteaza parchet laminat cu dublu click

Întrebări și răspunsuri despre montarea pardoselilor laminate dublu click :

Pe suprafața izolată cu polistiren extrudat se poate turna o șapă de nivelare de cel puțin 45 mm sau o șapă autonivelantă, a cărei grosime se alege în funcție de nivelul final la care urmează să fie așezată podeaua.

Întrebare: Am instalat parchet laminat într-o cameră și s-a umflat – de ce și ce s-a întâmplat?

Răspuns: Cauzele posibile sunt umezeala sau faptul că nu ați lăsat un spațiu lângă perete (nu trebuie să fie lipit exact, ci un spațiu de aproximativ 1 cm, care se acoperă cu o plintă, care trebuie să permită și ieșirea aerului de sub pardoseală pentru a putea respira).

Întrebare: Culoarea parchetului depinde de culoarea ușilor? Cum ar trebui să fie: mai închisă sau mai deschisă?

Răspuns: Teoretic, într-o încăpere în care doriți să fiți cu picioarele pe pământ, podeaua ar trebui să fie mai închisă decât tavanul (opusul dă o senzație ciudată, ca și cum tavanul vă stă pe cap – cu excepția cazului în care tavanul este foarte înalt, ca în casele vechi de la țară); aceeași regulă nu se aplică neapărat și pereților, depinde de atmosfera pe care doriți să o creați. Același lucru este valabil și pentru mobilier sau uși. Camera trebuie analizată ca un întreg, fiecare element are rolul său și nu poate fi analizat în afara contextului.

Întrebare: Am o cameră de 5,50m/5m. Ce spațiu de expansiune ar trebui să las? Vă mulțumim pentru ajutor.

Răspuns: Spațiul de dilatare trebuie să fie de aproximativ 8-15 mm. Pentru un calcul corect al spațiului de dilatare, trebuie să se prevadă un minim de 1,5 mm pentru fiecare metru de lățime a podelei. Spațiul de expansiune va fi apoi acoperit cu plinte;

Întrebare : Întrebare de începător, vreau să cumpăr o casă și am dubii în privința pardoselii, când merg în unele locuri, simt un gol. Proprietarul mi-a spus că abia a fost pus și că este nevoie de puțin timp pentru a se așeza. Care este cauza reală? Nu se potrivea bine? Mai este posibil să o demontați și să remediați problema? Care ar fi soluția? Vă mulțumesc!

Răspuns: Dacă are goluri, va scârțâi foarte tare în acele zone în timp. Soluția este de a umple golurile cu chit. Modul de a îndepărta doar plăcile cu probleme depinde de tipul de pardoseală și de modul în care a fost instalată. Consultați un specialist în pardoseli.

Întrebare: Cum pot pune parchet laminat în camera diagolana fără prea multe resturi?

Răspuns: Desenați o linie diagonală și așezați un rând de parchet de-a lungul acesteia. Celelalte scânduri încep să se întrepătrundă la un capăt al diagonalei pe măsură ce înaintați. Iar golurile rămase sunt umplute cu plăci tăiate la forma exactă. În acest fel, veți tăia cât mai puține scânduri posibil. Și aveți grijă să lăsați îmbinarea dintre podea și perete.

Întrebare: Aș dori să știu cum se poate îndrepta o pardoseală care s-a curbat pe o suprafață mică din cauza unei inundații?

Răspuns: Îndepărtați marginea plăcii de parchet din zona respectivă și, dacă nu se îndreaptă în câteva zile, contactați un tâmplar.

Întrebare: Pot instala parchet laminat peste un alt strat de parchet laminat existent? Poate fi lăcuit parchetul laminat și dacă da, ce recomandați? Vă mulțumesc!

Răspuns: Podelele laminate nu pot fi lăcuite cu lacuri normale pentru lemn, deoarece acestea atacă suprafața. Teoretic, îl puteți pune și pe o podea existentă, mai ales dacă nu necesită lipire. Dar numai dacă podeaua de dedesubt nu are probleme, lovituri, etc. Dar eu l-aș îndepărta totuși pe cel vechi, pentru că podeaua trebuie să fie ventilată, trebuie să lăsați acele goluri și în jurul marginilor, lângă pereți, iar podeaua nouă pusă deasupra ar putea avea probleme pentru că nu este ventilată corespunzător și s-ar putea umfla.

Întrebare: Am îndepărtat parchetul vechi, care era mucegăit, și am turnat o șapă de aproximativ 7cm – acum 2 săptămâni – era necesară pentru îndreptare, peste ea am turnat un strat de șapă autonivelantă de 2mm deși nu era necesar. Vrem să punem parchet dublu click – întrebările ar fi – vă rog – pot pune pardoseala deja? Intenționez să pun o izolație din aluminiu de 4 mm și polistiren extrudat de 3 mm deasupra, apoi cât de groasă ar trebui să fie podeaua (casă veche de 120 de ani într-o zonă foarte umedă). Vă mulțumesc foarte mult.

Răspuns: Dacă fundațiile sunt hidroizolate, nu ar trebui să se infiltreze apa și să ajungă la podea. În 2 săptămâni, șapa se va fi uscat probabil și veți putea pune apoi pardoseala. Polistirenul extrudat trebuie să aibă o grosime de cel puțin 2 cm, cu cât este mai gros cu atât mai bine. Iar pardoseala trebuie să fie tratată pentru a fi rezistentă la umiditate, mai ales dacă va fi așezată într-o bucătărie sau baie. În ceea ce privește grosimea, ca și în cazul polistirenului, cu cât este mai gros, cu atât mai bine.

Pardoseala veche inainte de instalarea unui nou parchet

Întrebări despre instalarea parchetului cu dublu click pe o podea veche

Întrebare: Vreau să montez parchet laminat pe o pardoseală de lemn veche de 30 de ani, care este în stare bună, dar care prezintă neregularități. Cum pot corecta denivelările? Sau trebuie să îndepărtez podeaua veche? Vă mulțumesc!

Răspuns: Dacă podeaua veche nu este umedă și dacă este o podea din lemn masiv, aceasta poate fi răzuită până la același nivel cu un șlefuitor cu bandă sau cu un planșeu electric. 

Întrebare: Pot să pun o podea laminată peste linoleumul lipit de planșeu în apartamentul meu de la etajul 3?

Răspuns: Deoarece parchetul dublu-clic nu necesită lipire, acesta poate fi instalat peste linoleum, atâta timp cât urmați întocmai instrucțiunile de instalare.

Întrebare: Se poate instala parchet laminat pe un pod vechi, nedeteriorat?

Răspuns: Dacă este în stare bună, da.

Întrebare: Se poate pune parchet laminat peste linoleum?

Răspuns: În principiu, da, puteți pune o pardoseală laminată pe linoleum, cu condiția ca aceasta să fie bine lipită și ca podeaua să fie perfect dreaptă. În cazul în care există o adâncitură, linoleumul trebuie îndepărtat, șapa autonivelantă trebuie turnată și apoi trebuie să se pună parchetul laminat. Parchetul instalat pe o suprafață neuniformă se va mișca și, în cele din urmă, va scârțâi.

Întrebare: Vă cer sfatul cum pot monta un parchet pe o pardoseală de pin, problema este că există neregularități pe suprafața (una deasupra celeilalte dedesubt) a pardoselii (scânduri). Ce pot face în această situație?

Răspuns: În cazul în care neregularitățile nu sunt foarte mari, puteți rașcheta podeaua.

În caz contrar, puteți nivela întreaga suprafață prin creșterea sau reducerea stratului de izolație (polistiren extrudat, plută etc.) sau a stratului de suport (placaj, osb) sub podeaua care urmează să fie instalată.

O altă problemă care trebuie verificată este neapărat motivul pentru care pardoseala este neuniformă: dacă a fost pur și simplu așezată neglijent, cu grosime neuniformă, sau dacă pardoseala a fost lăsată în anumite zone (în cazul caselor, nu în blocuri), caz în care este necesară o expertiză tehnică și consolidarea pardoselii.

Întrebare: Este posibil să se instaleze o podea laminată pe o podea de pin?

Răspuns: Nu văd de ce nu, cu condiția să urmați întocmai pașii de instalare. 

Întrebare: Se poate pune parchet laminat pe parchet din lemn? Este posibil ca mucegaiul să se dezvolte din cauza lipsei de șlefuire?

Răspuns: Mucegaiul se poate dezvolta pe podeaua de lemn pe care este așezată parchetul laminat dacă este expusă la umiditate (de exemplu, dacă există o pivniță, o baie sau o bucătărie dedesubt). În cazul în care parchetul laminat nu a fost pus, nu ar fi nici o problemă. Folia care este așezată sub parchetul laminat este impermeabilă și nu permite ventilarea podelei de dedesubt.

Întrebare: Cum se așează parchetul laminat dublu click peste gresie dacă se folosește un adeziv pe gresie lucioasă? 

Răspuns: Parchetul laminat nu se lipește de substrat, este flotant. 

Întrebare: Este posibil să se pună parchet pe o podea de pământ ca la țară?

Răspuns: Înainte de a pune parchet, vă recomandăm să puneți o șapă. În caz contrar, chiar dacă podeaua de pământ este la nivel, parchetul se poate umfla din cauza umezelii.

Amorsarea și impermeabilizarea șapei înainte de a pune o podea

Întrebări despre instalarea pardoselii dublu click referitoare la șapă și la stratul suport

Întrebare: Am turnat o șapă de 6 cm pe o proprietate nou construită. Șapa a fost convențională semiumedă (nisip, ciment, puțină apă) și a fost turnată în prima decadă a lunii noiembrie 2011. Vreau să pun podeaua la începutul lunii februarie. Considerați că șapa s-a uscat suficient sau ar trebui să mai aștept? Trebuie menționat faptul că, în această perioadă, clădirea nu a fost încălzită de nicio sursă de căldură.

Răspuns: Puteți instala podeaua chiar acum, dacă doriți. Șapa a avut timp să se usuce. A fost în interior și, deși temperaturile au fost scăzute, a avut timp să se întărească suficient. 

Întrebare: Pot să pun 2 cm de polistiren verde sub podea?

Răspuns: Izolația pardoselii se realizează cu polistiren extrudat (mai dens și mai rezistent la compresie decât polistirenul expandat) cu o grosime cuprinsă între 3 și 5 cm – indiferent de culoare, important este că este extrudat – într-un singur strat sau în 2 straturi (în acest caz, plăcile de polistiren trebuie așezate astfel încât îmbinarea a 2 plăci din stratul superior să nu fie exact deasupra celei din stratul inferior, ci să cadă la jumătatea unei plăci).

Întrebare: Dacă vreau să montez un parchet, pun 3 cm de polistiren extrudat dedesubt și pun deasupra un parchet laminat, fără să mai torn șapă sau adeziv, pot avea probleme după aceea?

Răspuns: Șapa este pusă în loc pentru a nivela suprafața. Dacă aveți o suprafață perfect plană, puteți sări peste acest pas. În ceea ce privește adezivii, puteți alege o pardoseală care nu necesită adeziv.

Întrebare: Mă apropii de finalul casei mele noi, șapa a fost turnată acum mai bine de o lună, dar pe 2 decembrie s-a spart un robinet de sub centrala termică și a inundat casa cu 10 cm de apă. Apa a rămas pe șapă câteva ore, cel mult 4-5. Întrebarea mea este cât timp pot pune pardoseala după această perioadă, adică cât timp va fi nevoie pentru a o reînmuia. Trebuie să menționez că am deja încălzire centrală, un șemineu și 2 dezumidificatoare casnice de 5-6 l fiecare. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră.

Răspuns: Presupun că pardoseala va fi pusă de un specialist, cel puțin așa se recomandă. Această persoană trebuie să aibă un higrometru pentru a măsura umiditatea. Șapa trebuie să fie perfect uscată, astfel încât umiditatea să nu afecteze podeaua. În orice caz, este nevoie în medie de o lună până la o lună și jumătate pentru ca o șapă să se usuce complet. În cazul dumneavoastră, aș spune că o precauție de cel puțin 3 săptămâni nu ar strica. 

Întrebare: Aș dori să instalez parchet laminat în dormitorul meu. Când ar trebui să fac mulajul ușii, înainte sau după ce se instalează parchetul? Nu știu cum se face ușa cu prag, sau fără prag? Ce ar fi mai bine: cu sau fără prag? Ar trebui să existe o continuitate a pardoselii în hol?

Răspuns: Pardoseala se montează după ce ușile, feroneria și zugrăvirea au fost realizate, pentru a evita orice deteriorare în timpul lucrărilor. În ceea ce privește pragul, dacă alegeți modelul fără prag, trebuie să fiți atenți atunci când măsurați dimensiunile pentru a nu lăsa prea mult spațiu sub ușă după instalare, deoarece acest lucru ar fi inestetic. În general, pragul este instalat atunci când se întâlnesc două tipuri diferite de finisaje de pardoseală. Prin urmare, în cazul dumneavoastră, puteți opta pentru versiunea fără prag. Dacă nu credeți că ar putea exista un curent de aer sub ușă, puteți instala o ușă cu prag. 

Întrebare: Aș dori să lipesc o pardoseală laminată de perete într-o cameră de apartament cu adezivul sika bond. Care ar fi procedura și cum se comportă aceasta în timp? Vă mulțumim pentru ajutor.

Răspuns: Nu m-am confruntat cu această situație, așa că nu știu cum s-ar comporta în timp o podea pe perete. De ce să nu optați pentru panouri din PVC sau placaj? Puteți găsi o mare varietate de culori. 

Întrebare: Polistirenul extrudat de 3 sau 5 cm va adera la beton la instalarea unei pardoseli laminate cu dublu clic?

Răspuns: Nu trebuie neapărat să o lipiți. Acesta va fi presat în podea și nu se va mișca. Cu excepția cazului în care doriți să vă asigurați că piesele de polistiren nu se vor mișca în timpul instalării. 

Întrebare: Cum se montează pardoseala în fața ușii/intrării în cameră și/sau a ferestrei?

Răspuns: În principiu, pardoseala este instalată perpendicular pe fereastră, pentru a obține cel mai estetic efect vizual. Cu toate acestea, în cazul în care intrarea nu este paralelă cu peretele în care se află fereastra și diferența este foarte mare, poate fi deranjant din punct de vedere vizual dacă podeaua este strâmbă la intrarea în cameră. În acest caz, se recomandă un compromis între perpendicularitatea pe sticlă și simetria la intrare. Încercați mai multe variante și vedeți care funcționează cel mai bine.

O altă soluție ar fi cea care se aplică în cazul în care pereții nu sunt perpendiculare: aranjați rândurile de plăci pe diagonală în întreaga cameră, la un unghi. Puteți lua în considerare această opțiune și pentru parchet, dar mai întâi încercați câteva plăci de parchet pentru a vedea cum arată. 

Întrebare: Cum învăț să pun parchet?

Răspuns: În articolul de mai sus, am încercat să explicăm pas cu pas cum se așează o podea laminată cu clic dublu. Pentru a vedea o astfel de treabă în practică, există multe videoclipuri informative pe youtube. Un exemplu aici: https://www.youtube.com/watch?v=zAvbNfdTiDA 

Întrebare: După instalare, se scot distanțierele?

Răspuns: Da, vârfurile de plastic – distanțierele – plasate în caneluri la marginea suprafeței unde aceasta se întâlnește cu peretele sunt îndepărtate înainte de instalarea plintei. Scopul acestor îmbinări este de a permite ca acoperirea podelei să se extindă ulterior. Parchetul laminat se dilată atunci când este umed și se micșorează într-un mediu uscat. Prin urmare, este o idee bună să permiteți aceste mici modificări fără riscul de a deforma suprafața podelei.

Întrebare: Vă rog să-mi spuneți care este recomandarea dacă aș pune gresie pe hol și parchet în dormitor, deoarece pardoseala este la același nivel. Ce ar trebui să instalez mai întâi, gresia sau parchetul? Dacă parchetul are o grosime de 8 mm, iar foaia de dedesubt are o grosime de 5 mm, cum pot face ca plăcile să fie la nivel? Dacă așez adezivul pentru gresie prea gros – pentru a-l aduce la nivelul podelei – există riscul ca gresia să se desprindă neuniform de pe patul moale?

Răspuns: În general, gresia se pune mai întâi. Cu toate acestea, înainte de a începe să așezați plăcile, trebuie să măsurați diferența de nivel. Pentru a face acest lucru, așezați o bucată de parchet pe o bucată de folie și așezați o țiglă lângă acest sandwich. 

Adăugați 3 mm în plus la plăci, ceea ce reprezintă același lucru ca și stratul normal de adeziv pentru o podea dreaptă (nu este recomandabil să ridicați nivelul suprafeței prin aplicarea unui strat mai gros de adeziv pentru plăci). 

Diferența de nivel rezultată poate fi eliminată fie prin utilizarea unei plăci izolatoare mai subțiri (dacă nu locuiți la parter), fie prin turnarea unei șape autonivelante în hol, care ridică suprafața de sprijin pe care vor fi așezate plăcile cu exact grosimea diferenței de nivel. 

În cazul în care doriți să șapă doar în hol, plasați bucăți de chit în fața intrărilor în cameră și marcați dimensiunile determinate anterior pe fiecare bucată. Șapa va fi turnată până la acest nivel. Cu toate acestea, o diferență mai mică de nivel poate fi, de asemenea, ascunsă prin utilizarea unor praguri speciale, care pot fi ajustate la diferite suprafețe.

Întrebare: Se poate pune parchet laminat în bucătărie, mai ales sub chiuvetă, unde se poate uda? Sub bucătărie avem pivnița – există vreo problemă în acest sens?

Răspuns: Parchetul laminat este format din „praf” fin de lemn (rumeguș foarte fin amestecat cu clei și presat). Suprafața de mers pe jos este protejată cu melamină. Cu toate acestea, nu există nici o melamină în îmbinarea dintre scânduri, lemnul presat rămâne ca o suprafață. În plus, partea inferioară a pardoselii laminate nu mai este protejată de melamină. 

Faceți un experiment înainte de a cumpăra o podea de bucătărie! Împrumută o bucată de scândură rămasă de la un prieten, pune-o într-un lighean și toarnă apă peste ea! Acesta se va comporta în același mod într-un mediu umed din bucătărie. Prin urmare, vă sfătuim împotriva oricărui tip de pardoseală în bucătărie (laminat sau masiv cu lemn convențional – se pare că lemnul exotic este în mod inerent rezistent la apă, dar avem mai puțină penetrare a acestui model). 

În ceea ce privește problema subsolului, aceasta poate fi rezolvată dacă se face o impermeabilizare și apoi se montează pardoseala. Ca și recomandări, pentru bucătărie există două soluții: gresie (dar probabil că nu vă doriți și vă gândiți la aspectul de lemn) sau pardoseală impermeabilă, care este de fapt un material de tip PVC cu gresie și arată ca o pardoseală laminată.

Întrebare: Pot să pun parchet pe o pardoseală care este făcută doar din polistiren extrudat sau trebuie să folosesc o șapă?

Răspuns: Da, puteți pune o pardoseală laminată fără șapă, cu condiția ca suprafața să fie dreaptă și fără denivelări.

Întrebare: Se poate pune podeaua în toată casa fără întrerupere?

Răspuns: Da, dacă nu există diferențe de nivel între camere.

Întrebare: Se poate instala parchet laminat dacă sunt 7 grade în casă?

Răspuns: Problema instalării parchetului laminat nu este temperatura în sine, ci umiditatea relativă a aerului. Dacă umiditatea crește, podeaua se umflă. După utilizarea și încălzirea încăperii, plăcile de parchet laminat se usucă și pot apărea goluri între ele.

Întrebare: Aș dori să știu dacă este recomandată din punct de vedere tehnic soluția de a pune parchet laminat într-o sală de clasă la parter (fără subsol) fără un strat de izolație termică (polistiren extrudat) în pardoseală.

Răspuns: Fără un strat izolator, este posibil ca acoperirea podelei să fie afectată de umiditate și să se umfle. Vă recomandăm să lipiți un strat de polistiren extrudat peste șapa existentă, iar peste acesta, o plasă de fibră de sticlă lipită cu adeziv, ca în cazul plăcilor de polistiren convenționale. Apoi se poate turna o șapă autonivelantă și numai după aceea se poate turna parchetul laminat. 

În orice caz, fiind vorba de o sală de clasă, cel mai bine este să alegeți o pardoseală pentru săli de clasă cu trafic intens. Puteți găsi mai multe detalii în articolul Clasele de trafic de pardoseli laminate.

Întrebare: Aș dori să-mi spună cineva cum se pune o pardoseală laminată pe treaptă și dacă se poate pune și pe contratrepte.

Răspuns: Puteți pune parchet laminat pe trepte. Suprafața trebuie să fie plană, iar scândurile trebuie lipite cu un adeziv special și trebuie aplicate marginile corespunzătoare, profile de colț, pentru a obține finisajul. Puteți găsi mai multe detalii despre metoda de placare în următorul videoclip:

Întrebare: Ce se instalează mai întâi în cameră, parchetul laminat sau ușile?

Răspuns: Teoretic, parchetul laminat este instalat mai întâi. În cazul în care ușile sunt instalate mai întâi, este posibil ca acestea să nu se închidă după instalarea pardoselii, deoarece este foarte dificil să se calculeze înălțimea exactă a podelei, din cauza ajustărilor la grosimea podelei etc. în timpul lucrului. 

Există o oarecare reticență în a instala ușile la sfârșit, deoarece se simte că se fac moloz și că pereții trebuie refăcuți. Dar dacă pereții sunt finisați exact pe perete și dacă se pune o peliculă de protecție pe podeaua laminată atunci când este instalată, podeaua nu va avea de suferit și înălțimea va fi perfectă.

Întrebare: Cum se poate obține cea mai bună izolare termică a pardoselii înainte de a pune o pardoseală laminată, pentru un apartament la parter cu garaje neîncălzite dedesubt?

Răspuns: Cea mai bună metodă este de a sparge șapa veche (de obicei de 5 cm grosime), de a pune polistiren extrudat și apoi de a pune o nouă șapă de cel puțin 5 cm. Opțional, puteți rigidiza noua șapă cu plasă Buzău. Pe deasupra, se poate aplica o pardoseală laminată. 

O altă soluție ar fi aceea de a lăsa șapa veche intactă și de a aplica polistirenul și noua șapă deasupra, dar țineți cont de faptul că podeaua se va ridica cu cel puțin 7 cm, ceea ce ar putea necesita schimbarea ușilor și/sau a mobilierului.

Întrebare: Sunt proprietarul unei case noi. Am o șapă turnată, dar nu este autonivelantă. Nu am niciun fel de izolație dedesubt. Faptul că am ridicat prea mult izolația acum (plus șapa autonivelantă) nu este în avantajul meu. Am de gând să pun parchet. Ce ne recomandați? (Fără a rupe șaptelea)?

Răspuns: Există pe piață un tip special de placă pentru izolarea pardoselilor laminate, asemănătoare polistirenului extrudat, dar mai subțire (3-5 mm). Acestea pot fi instalate sub podea, dar nu pot compensa toate neregularitățile podelei existente. Prin urmare, este recomandabil să se toarne în prealabil o șapă autonivelantă, care nu va ridica prea mult podeaua (1-2 mm). Iar pentru parter, vă recomandăm un parchet de 12 mm.

Întrebare: Adevărații meseriași mi-au pus parchetul extrem de prost. Este un dublu clic. Puteți să-mi spuneți dacă este posibilă demontarea și reinstalarea aceleiași podele și cât ar costa?

Răspuns: Avantajul pardoselii cu dublu clic este că poate fi îndepărtată și reinstalată, deoarece nu se folosește niciun adeziv. Pentru o ofertă de preț, vă recomandăm să contactați direct companiile specializate enumerate pe site.

Întrebare: Este posibil să se pună parchet pe o podea veche?

Răspuns: În principiu, în cazul în care podeaua veche nu este neuniformă, se poate face.

Întrebare: Dacă folosesc polistiren și o foaie de parchet, care dintre ele trebuie așezată prima pe șapă?

Răspuns: Polistirenul este instalat mai întâi.

Întrebare: Aș dori să izolez podeaua, dar nu vreau să mă duc prea sus. Vreau să pun polistiren extrudat de 2 cm și apoi să lipesc direct gresia, iar în dormitor direct parchet laminat – așa am văzut pe cineva făcând acum 3 ani. Mă înșel? Este posibil acest lucru?

Răspuns: În cazul pardoselii laminate, aceasta poate fi aplicată direct pe polistiren, deoarece pardoseala laminată nu este lipită, ci formează o suprafață flotantă. În cazul plăcilor, însă, polistirenul se poate crăpa în timp, deoarece plăcile sunt un sistem rigid care se poate crăpa sau chitul se poate crăpa. Prin urmare, recomandăm să se toarne o șapă de 5 cm peste polistirenul extrudat.

Întrebare: Am avut parchet laminat instalat peste linoleum din aprilie 2015. De câteva luni, a început să scârțâie în unele locuri. În hol, unde este mai mult trafic, scârțâitul este din ce în ce mai puternic. Mai este ceva ce pot face?

Răspuns: Parchetul laminat poate fi instalat pe suprafețe plane. Probabil că podeaua dvs. nu a fost perfect plană și de aceea scârțâie acum. În principiu, linoleumul ar fi trebuit să fie îndepărtat, ar fi trebuit să se toarne o șapă autonivelantă, dacă este necesar, iar apoi ar fi trebuit să se instaleze podeaua laminată. Vă recomandăm să contactați o companie de design interior pentru a vă convinge singuri de ceea ce se poate face acum.

Întrebare: Am mucegai sub podele. Este posibil ca instalația să fie prea strânsă, să nu respire sub plinte? Sau din cauza foliei de dedesubt? Vă mulțumesc.

Răspuns: Este posibil ca umiditatea din casă să fie foarte mare. De asemenea, este posibil ca unul dintre pereți să aibă probleme de umiditate la bază și să apară mucegai din cauza infiltrațiilor de la baza unui perete. Verificați-o sau identificați sursa umidității de sub parchet (țevi sparte în podea, izolație deficitară dacă rămâneți în casă).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart