Ultima actualizare: 3 decembrie 2024
Ne dăm seama cum să creăm singuri un interior plăcut din punct de vedere estetic, fără trucuri complicate de decorare.
1. Accesorii de culoare transparentă
Desenele preferate de toată lumea, inscripțiile, culorile vii și modelele sunt ancore vizuale care rețin privirea. Atunci când există prea multe dintre aceste puncte focale într-un spațiu, acesta poate părea aglomerat și nejustificat de pestriț.
Dacă aveți deja un accent mare (cum ar fi un tapet cu model pe un perete ), asigurați-vă că toate detaliile funcționale se integrează în spațiul înconjurător.
Cum se face acest lucru
Păstrați o ținută simplă, dar elegantă, cu accesorii simple, în culori neutre. Deci, în loc de spatule de plastic verde neon pentru bucătărie, luați un set laconic din lemn.
Ceștile de cafea bej sau gri sunt mai bune decât câteva căni asortate cu inscripții și desene. Iar prosoapele potrivite de culoare deschisă din baie arată mai bine decât cele multicolore.
2. Forme simple
Interioarele simple atrag în primul rând simplitatea formei și a liniei. Nu este nevoie să cumpărați mobilier de designer scump pentru a vă face casa frumoasă; puteți filtra lucrurile care o fac să arate elegantă, dar discretă.
Cumpara din magazin:
Cum se face acest lucru
Învățați să fiți atenți la siluete și linii într-un spațiu. Înainte de a cumpăra, analizați forma accesoriilor, picioarele, prezența elementelor decorative pe fronturi. Acest lucru devine rapid un obicei. Doar începeți să căutați în mod conștient mobilier și decorațiuni de forme simple, iar ochii dvs. vor începe să observe obiectele potrivite în magazinele de interior.
3. Aerul
S-ar putea părea că stilul este creat doar de lucrurile care au fost cumpărate și aranjate în tot apartamentul. Dar secretul este să înveți cum să lași spațiu liber, gol. O cameră supraaglomerată nu va părea niciodată confortabilă și plăcută din punct de vedere estetic.
Cum se poate realiza acest lucru
Echilibrează dimensiunea camerei și dimensiunea obiectelor din ea. Cu cât spațiul este mai mic, cu atât trebuie să aveți mai multă grijă la mobilierul masiv și la cantitatea de decor. Un alt lucru important de reținut este că, dacă ați depozitat tot ceea ce aveți nevoie și mai este spațiu liber, nu vă grăbiți să îl umpleți. Acesta este aerul care face ca locuința dumneavoastră să pară mai mare și mai ușoară.
4. Repetarea culorilor
O altă tehnică care necesită puțin efort și nicio investiție financiară, dar care transformă un interior este paleta repetitivă. Atunci când întregul spațiu se încadrează într-o singură schemă de culori, acesta arată izbitor, chiar dacă este format din mobilier simplu și un decor cu buget redus. Și dacă există accente luminoase, atunci culorile lor se repetă în alte elemente ale interiorului.
Cum se poate realiza acest lucru
Creați o schemă de culori pentru casa dumneavoastră – o schemă de culori existentă sau una la care ați dori să aspirați. În acest fel, este mai ușor să cumpărați lucruri sau să vă schimbați decorațiunile în direcția corectă. Paleta trebuie să aibă două culori de bază principale: pentru pereți, tavan, mobilier mare. Una sau două nuanțe foarte profunde pentru textile și obiecte de dimensiuni medii (cum ar fi un fotoliu sau o consolă). Și un ton bogat pentru decor și piese de accent.
Cumpara din magazin:
5. Punerea în valoare a caracterului proprietarilor
O regulă ceva mai complicată: pentru ca o casă să arate interesant și să fie atrăgătoare din punct de vedere emoțional, ea trebuie să spună povestea proprietarilor săi. Chiar și în magazine, acest principiu funcționează: lipsite de o atmosferă vibrantă, standurile de mobilă sunt inferioare camerelor cu aspect realist în care produsele sunt asamblate ca și cum cineva ar locui acolo.
Cum se face acest lucru
Aveți încredere în gusturile și dorințele dumneavoastră personale. Agățați-vă propriile fotografii pe pereți, jucați-vă cu amintirile bunicii și alegeți un decor care să vă influențeze emoțional. Dacă doriți să adăugați niște mobilier de epocă, dar acesta pare prea pestriț, îl puteți recondiționa, dându-i un aspect mai modern, minimalist, păstrând în același timp un element de istorie.