Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Stilul contemporan în amenajarea interioară

Contemporaneitatea – fie că este un amestec de amestecuri, fie că este un semn de gust excepțional. Această tendință de design nu limitează imaginația proprietarului în decorarea interiorului casei, apartamentului sau biroului. Nu se încadrează în cadrul minimalismului sau al high-tech-ului neconvențional. Stilul combină designul scandinav, constructivismul și o notă de minimalism pentru a crea un mediu confortabil, dar contemporan.

Principalele caracteristici ale stilului

Minimalistic asian interior stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 9

Stilul a apărut în a doua jumătate a secolului al XX-lea, ca rezultat al unui amestec de minimalism, constructivism și simplitatea interioarelor scandinave. Nu există o definiție precisă a ceea ce este acest stil și nici reguli stricte de design. Mai degrabă, stilul contemporan este o abordare a organizării spațiului. Principalul lucru este ca această combinație de elemente interioare să fie armonioasă și să existe un compromis între stilurile implicate. 

Materiale și finisaje 

Pretty modern classic interior design plus x home bathroom design stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 10

Accesibilitatea, o trăsătură împrumutată de la minimalism, stă la baza stilului contemporan: materialele folosite sunt ieftine, dar practice. Alegeți laminat, parchet și plăci ceramice pentru podea, iar pentru pereți tapet și vopsea neutră. Plafonul, cel mai adesea, este, de asemenea, realizat în tradițiile minimalismului – din gips-carton, în care sunt încorporate elementele de iluminat, dar sunt posibile și alte opțiuni(mai complexe, dar departe de mainstream). De exemplu, utilizarea unor materiale precum plasticul sau lemnul. 

Schema cromatică

C40c8d351fcd060bd00904296cf6c2f3 1 stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 11

Nuanțele neutre și reci stau la baza paletei de culori, împrumutate din minimalism și high-tech. Vopsirea pereților în nuanțe deschise este o mișcare bună și va completa interiorul cu accente contrastante. Acordați atenție alegerii combinațiilor: negru și alb profund, neutru și luminos, saturat. Este important de reținut: atunci când evidențiați un perete, lăsați restul în pace. Mai mult nu înseamnă mai bine.

Mobilier contemporan

Dj wm6yucaa7j g stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 12

Minimalismul poate economisi spațiu. O unitate de perete ca sistem de depozitare, canapele modulare care pot înlocui fotoliile, dacă este necesar, transformatoare de mese glisante sau pliabile – aceste articole sunt special concepute pentru apartamentele mici, unde doriți(și, din păcate, trebuie) să potriviți totul deodată pe 40 m², putând în același timp să vă deplasați. În conformitate cu principiile stilului ecologic, alegeți materiale practice și de înaltă calitate. Pentru mobila de dulap alegeți lemn fin, iar pentru mobilierul tapițat alegeți piele ecologică, poliester sau bumbac.

Iluminatul

Beautiful modern living room ceiling lighting picture ideas stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 13

Numărul de surse de lumină din orice interior modern este invers proporțional cu cantitatea și calitatea luminii naturale. În cazul în care camera are ferestre mari, folosiți lumina zilei cât mai mult posibil: evitați perdelele groase, aranjați spațiul astfel încât să fie folosită zona din apropierea ferestrei. În cazul în care ferestrele sunt mici – planificați în prealabil zonarea camerei și estimați unde sunt necesare surse de lumină suplimentare: spoturi în colțuri întunecate și în nișe de perete, pandantive – deasupra mesei de luat masa, lămpi de podea și lămpi de masă – în zonele de lucru sau de lectură.

Citește și
Cum folosesc designerii obiectele vintage în interioare: 6 exemple care te vor inspira
Framed bed design with cladded finishing indirect lighting. Stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 14

Elemente decorative

D819df28154534c356608ad547d9887d stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 15

Depinde de tine să alegi elementele care completează un interior în stil contemporan, dar este important să reții că totul trebuie să fie cu moderație. În spiritul minimalismului, stilul modern mixt al modernismului contemporan respinge decorurile somptuoase. Ar trebui să se pună accentul pe obiecte care nu numai că decorează casa, ci au și o semnificație funcțională. Husele de mobilă, pernele de canapea, covoarele și diverse elemente decorative vor da interiorului dvs. o notă personală. Culorile, modelele și texturile pot fi absolut orice, dar se preferă imprimeurile geometrice strălucitoare. 

Principala regulă a stilului eco: dacă nu știi cum să-ți decorezi casa, amenajeaz-o cu tot ceea ce are legătură cu natura. Folosiți decorațiuni realizate din materiale naturale: măsuțe de cafea din lemn, vaze din piatră, panouri din lemn tăiat. Dacă vă rezumați la minimalism în decor, vă puteți limita la plantele de apartament. Plantele veșnic verzi, cum ar fi ficusul, palmierii, cactușii și plantele suculente sunt deosebit de elegante. Nu vă fie teamă să vă transformați casa într-o seră – nu puteți avea prea multe flori. 

Concluzie

Eko zhivoy interer stilul contemporan în amenajarea interioară
Stilul contemporan în amenajarea interioară 16

Pentru toți cei care nu pot alege între o varietate de stiluri contemporane. Nu există nimic care să-l catalogheze drept un stil de amator. Pentru a îmbrățișa acest stil, tot ce trebuie să faceți este să țineți pasul cu vremurile. Crearea acestui interior nu necesită respectarea unor reguli stricte și achiziționarea de mobilier de designer scump – doar că mobilierul este în armonie unul cu celălalt și nu ocupă jumătate din spațiul de locuit din apartament. Combinația tuturor acestor factori face ca stilul de interior contemporan să fie atractiv pentru o persoană modernă și rațională, care apreciază confortul și accesibilitatea, nu se teme de schimbare și nu urmărește statutul.

Dacă acest articol a fost pe placul dumneavoastră descoperiți și alte idei de amenajări interioare ➡️ AICI!

Etichete:

   Epardoseli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Comparatie
   Shopping cart