Podele din PVC: Mai sigur, mai ieftin și mai durabil decât știți

V-ați săturat să aveți de-a face cu podele care trebuie înlocuite la fiecare câțiva ani? Parchetul din PVC poate fi soluția perfectă pentru dumneavoastră! Acest tip de pardoseală este alcătuit din bucăți mici de plastic care sunt lipite între ele și, ca atare, este mult mai sigur și mai durabil decât opțiunile tradiționale de pardoseală. În plus, parchetul din PVC are un aspect natural, astfel încât puteți avea o podea frumoasă fără a cheltui mulți bani.

Istoria pardoselilor din PVC

Pardoselile din PVC au o istorie lungă și variată. Prima pardoseală din PVC a fost creată la începutul anilor 1900 și a fost folosită în principal în industria automobilelor și a mobilei. Cu toate acestea, abia în anii 1970, pardoselile din PVC au început să fie folosite în clinici și spitale.

De la începuturile sale, pardoselile din PVC au fost o opțiune populară atât pentru aplicațiile comerciale, cât și pentru cele rezidențiale. Astăzi, pardoselile din PVC sunt utilizate într-o varietate de medii, inclusiv în clinici și spitale.

Unul dintre principalele motive pentru care pardoselile din PVC sunt atât de populare este faptul că reprezintă o opțiune mai sigură decât cele tradiționale. De exemplu, pardoselile din lemn sunt susceptibile la incendii din cauza materialelor care sunt folosite pentru a le crea. Pe de altă parte, pardoselile din PVC sunt alcătuite din bucăți mici de plastic care sunt rezistente la foc. În plus, podelele din PVC sunt ușor de curățat și nu necesită o îngrijire specială. În consecință, este o alegere populară pentru instalațiile care trebuie să fie ușor de întreținut.

Un alt beneficiu al utilizării pardoselilor din PVC este faptul că sunt accesibile. De fapt, parchetul din PVC este mai ieftin decât multe alte tipuri de pardoseli. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru facilitățile care au nevoie de o investiție rezonabilă, dar nu doresc să cheltuiască mulți bani. În plus, pardoseala din PVC este durabilă și va rezista mulți ani fără a necesita întreținere.

În general, parchetul din PVC este o opțiune versatilă și sigură, ideală pentru clinici și spitale. Este accesibil, ușor de întreținut și rezistent la foc.

Covor pvc tarkett
Covor pvc tarkett

Avantajele pardoselilor din PVC

Când vine vorba de pardoseli, PVC-ul este o opțiune mult mai sigură, mai ieftină și mai durabilă decât opțiunile tradiționale de pardoseli. PVC-ul este alcătuit din bucăți mici de plastic care sunt lipite împreună pentru a crea o pardoseală. Acest tip de pardoseală are un aspect natural și poate dura mulți ani fără a necesita întreținere.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale pardoselii din PVC este că este o alternativă mult mai sigură decât opțiunile tradiționale de pardoseală. opțiunile tradiționale de pardoseală, cum ar fi lemnul, pot deveni periculoase dacă nu sunt întreținute corespunzător. Lemnul poate putrezi și poate deveni umed, ceea ce poate cauza deformări și alte probleme structurale. PVC-ul, pe de altă parte, nu suferă de aceste tipuri de probleme. În plus, PVC este un material netoxic, ceea ce îl face o opțiune bună pentru clinici și spitale.

Un alt mare beneficiu al pardoselii din PVC este că este mai ieftin și mai durabil decât alte opțiuni de pardoseală. Opțiunile tradiționale de pardoseli, cum ar fi lemnul, pot costa foarte mulți bani pentru a fi instalate. În plus, este posibil ca lemnul să nu dureze la fel de mult ca și parchetul din PVC. Podelele din PVC pot dura mulți ani fără a necesita întreținere. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să vă cheltuiți banii pe o nouă pardoseală la fiecare câțiva ani, ceea ce reprezintă o economie demnă de menționat.

Parchetul din PVC este, de asemenea, o opțiune bună pentru clinici și spitale, deoarece are un aspect natural și este ușor de curățat. Opțiunile tradiționale de pardoseli, cum ar fi lemnul, pot fi dificil de curățat. În plus, este posibil ca lemnul să nu se descurce bine în medii cu umiditate ridicată. PVC-ul, pe de altă parte, este rezistent la umiditate și poate rezista la substanțe chimice de curățare dure. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru clinicile și spitalele care au de-a face cu o mulțime de bacterii și alți poluanți.

Pe scurt, când vine vorba de alegerea pardoselii pentru clinica sau spitalul dumneavoastră, asigurați-vă că luați în considerare pardoselile din PVC. Are o mulțime de beneficii care îl fac o opțiune excelentă față de opțiunile tradiționale de pardoseli.

Spital, hol, sala de așteptare
Podele din pvc: mai sigur, mai ieftin și mai durabil decât știți

Diferitele tipuri de pardoseli din PVC

Există câteva tipuri diferite de pardoseli din PVC, fiecare cu propriul set de beneficii și dezavantaje.

Pardoseli din foi de PVC: Acesta este cel mai comun tip de pardoseală din PVC și este alcătuit din foi subțiri, subțiri de plastic care sunt lipite împreună. Acest tip de pardoseală este ușor de instalat și nu necesită o îngrijire specială, dar nu este foarte durabilă. Are tendința de a se uza rapid în zonele pe care se calcă în mod regulat și, de asemenea, poate deveni alunecos dacă este umed.

Pardoseli din gresie PVC: Acest tip de pardoseală este similar cu pardoseala din foi de PVC, în sensul că este alcătuită din foi subțiri de plastic, dar foile sunt atașate unele de altele cu un adeziv. Acest lucru face ca pardoseala din gresie să fie rezistentă și ușor de curățat, dar poate fi mai scumpă decât alte tipuri de pardoseli din PVC.

Pardoseli din plăci de PVC: Acesta este cel mai durabil tip de pardoseală din PVC și este, de asemenea, cel mai scump. plăcile sunt alcătuite din mai multe straturi de plastic PVC care sunt lipite împreună. Acest lucru face ca podeaua să fie puternică și rezistentă la deteriorarea de umiditate, dar poate fi dificil de instalat și poate necesita unelte speciale.

Podele laminate din PVC: Acest tip de pardoseală este o combinație a două sau mai multe tipuri de pardoseli din PVC și oferă ce este mai bun din ambele lumi. Este puternic și durabil, dar poate fi, de asemenea, ușor de instalat și de curățat.

Pat gatch gri în spital
Podele din pvc: mai sigur, mai ieftin și mai durabil decât știți

Diferitele tipuri de aplicații pentru pardoselile din PVC

Pardoseala din PVC este o opțiune versatilă care poate fi utilizată într-o varietate de aplicații diferite. Aceasta include utilizarea în interior și în exterior, precum și o varietate de locații diferite. Podelele din PVC sunt, de asemenea, ușor de instalat și de întreținut, ceea ce le face o alegere excelentă pentru orice tip de locație.

Una dintre cele mai populare aplicații pentru pardoselile din PVC este în clinici și spitale. Parchetul din PVC este o opțiune mult mai sigură decât opțiunile tradiționale de pardoseală și poate dura mulți ani fără a necesita întreținere. În plus, pardoseala din PVC este rentabilă și ușor de instalat, ceea ce o face o alegere ideală pentru orice clinică sau spital.

Alte aplicații populare pentru pardoselile din PVC includ curți, garaje și scări. Parchetul din PVC este o opțiune durabilă care poate rezista condițiilor meteorologice și utilizării regulate. În plus, parchetul din PVC este o opțiune naturală care se poate integra perfect în orice mediu. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei aplicații în exterior sau a unei aplicații în interior, pardoseala din PVC este o opțiune excelentă.

Există o varietate de alte aplicații pentru pardoselile din PVC care sunt încă în curs de explorare. Fie că sunteți în căutarea unei soluții inovatoare sau a unei opțiuni tradiționale, pardoselile din PVC au ceva pentru toată lumea.

Tipurile de instalare pentru pardoselile din PVC

Când vine vorba de instalarea pardoselilor din PVC, există o varietate de opțiuni disponibile. Fie că aveți nevoie de o soluție rapidă și ușoară, fie că aveți nevoie de ceva mai personalizat, există o opțiune perfectă pentru dumneavoastră. Iată patru tipuri de instalare care pot fi folosite pentru pardoselile din PVC:

1. Instalare convențională – Acest tip de instalare este cel mai comun și folosește metodele tradiționale de instalare a pardoselilor. Implică găurirea suprafeței, iar apoi înșurubarea pieselor din PVC.

2. Instalarea cadrului pentru pardoseli – Această opțiune este similară cu instalarea convențională, dar folosește un cadru în loc să găurească în suprafață. Cadrul este apoi atașat de perete, iar piesele din PVC sunt plasate în cadrul acestuia. Acest lucru face ca instalarea să fie mai rapidă și mai ușoară și elimină orice nevoie de găurire.

3. Instalare la suprafață – Această opțiune este utilizată atunci când doriți să instalați pardoseala din PVC fără nicio implicare din partea solului. Piesele din PVC sunt fixate pe perete cu adeziv, iar apoi înșurubate în poziție. Aceasta este cea mai rapidă opțiune, dar poate fi mai puțin fiabilă decât alte opțiuni.

4. Instalare flotantă – Această opțiune este utilizată atunci când doriți să instalați parchet PVC peste o podea existentă. Podeaua existentă este îndepărtată, iar bucățile de PVC sunt apoi atașate la noua podea. Acest lucru face ca instalarea să fie mai rapidă și mai ușoară decât alte opțiuni, fără a fi nevoie să îndepărtați podeaua veche.

Indiferent de tipul de instalare pe care îl alegeți, asigurați-vă că vă consultați cu un profesionist înainte de a începe proiectul. Aceștia vă vor putea oferi informații precise și utile și se vor asigura că proiectul dumneavoastră de pardoseală din PVC se desfășoară fără probleme și fără probleme.

Întreținerea pardoselilor din PVC

Parchetul din PVC este o opțiune de pardoseală foarte durabilă și de lungă durată. Cu toate acestea, la fel ca orice altă pardoseală, va necesita o anumită întreținere pentru a păstra aspectul și performanțele sale cele mai bune. Iată câteva sfaturi despre cum să întrețineți parchetul din PVC:

– Curățați și ștergeți praful în mod regulat pentru a îndepărta resturile și acumulările

– Reparați micile semne de uzură sau deteriorare, după cum este necesar

– Înlocuiți secțiunile uzate sau deteriorate, după cum este necesar

– Refaceți sau înlocuiți parchetul din PVC, după cum este necesar

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai sigure, mai ieftine și mai durabile pentru nevoile dvs. de pardoseală, parchetul din PVC este o opțiune excelentă de luat în considerare. Acest tip de pardoseală este ușor de instalat și necesită o întreținere minimă.

Nici un comentariu

      Lasa un raspuns

      Epardoseli
      Logo