Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Parchet SPC : un produs revoluționar pe piața pardoselilor

Parchetul SPC sau laminatul de piatră este principala tendință de pardoseală în 2023. În timp ce în trecut clienții au luat în mod activ plăcile de polimer pentru casă, acum SPC este, de asemenea, achiziționat în mod activ de către oamenii de afaceri pentru restaurante, baruri și hoteluri.

Calitatea, caracterul practic și durabilitatea sunt cei trei piloni principali pe care se bazează producția, după cum indică recenziile proprietarilor de laminat de piatră-polimer.

Image 367 parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor
Parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor 12

Ce este parchetul SPC?

SPC înseamnă Stone Polymer Composite, sau, cu alte cuvinte, laminat de cuarț și vinil SPC. Este nou printre acoperitoarele de pardoseală, dar și-a făcut deja un nume ca o descoperire în domeniul pardoselilor. Calitatea ridicată, precum și caracteristicile îmbunătățite îl disting de materialul tradițional.

Inovația a fost reprezentată de volumul crescut de umplutură minerală (piatră sau cuarț) în comparație cu plăcile laminate tradiționale. Acest lucru a făcut posibilă obținerea unor caracteristici de funcționare ridicate – rezistență la apă, calitate, posibilitatea de a se aplica cu încălzire prin pardoseală, instalare ușoară și multe altele.

Pentru a obține acest efect, amestecul de polimeri este încălzit la o temperatură ridicată și presat sub presiune ridicată. În acest fel, mai multe straturi de polimeri sunt transformate într-un laminat de piatră SPC.

Materialul are la bază plastic sau PVC cu un material de umplutură mineral și un amestec de nisip de cuarț și calcar. Acesta este urmat de un strat care imită un model natural de lemn sau piatră. Stratul de protecție de deasupra protejează placa de deteriorarea mecanică sau de alte influențe de mediu.

Pe piață există modele cu sistem de instalare flotantă, ca în cazul laminatului convențional, și cu aplicare pe adeziv.

Sistemul de blocare a conexiunii este o caracteristică importantă a materialului. Pentru a așeza rapid o pardoseală SPC din piatră, folosiți modelele fără lipici, cu încuietori care sunt situate pe perimetrul lamelelor. În acest caz, nu este nevoie de adeziv pentru a fixa parchetul la substratul de bază.

Laminatul de piatră poate fi așezat peste o pardoseală veche, pe un substrat de lemn sau pe un substrat de beton. Nu trebuie să fie refinisat în mod regulat și nu necesită o întreținere specifică pentru a-l menține la locul său. Îl puteți menține curat cu metodele obișnuite: aspirarea, spălarea podelei, folosirea unui mop cu aburi și folosirea detergenților.

Citește și
7 Idei de decor de toamnă a unui apartament cald și confortabil

Destul de des, laminatul de piatră SPC este așezat în interior pentru a utiliza sistemul “podea caldă”, deoarece această pardoseală funcționează perfect cu transferul de căldură în apartament.

Caracteristicile tehnice ale parchetului SPC.

Plăcile de parchet SPC pot fi folosite peste tot. Valoarea rezistenței la uzură se referă la clasa 34. Unii producători își etichetează produsele ca fiind clasa maximă 43. Acest lucru asigură că parchetul va fi rezistent la zgârieturi. Roțile cu role sau picioarele mobilei nu vor strica aspectul.

Densitatea plăcii este de 1900-2100 kg/m3, astfel încât elasticitatea acoperirii este destul de scăzută datorită bazei rigide. Dacă obiectele grele sau ascuțite cad pe țigla SPC, nu va rămâne nici măcar o urmă.

Dacă vă imaginați o situație similară cu linoleum sau laminat tradițional, stratul de acoperire poate lăsa o adâncitură sau o așchie. Datorită substratului dur, puteți efectua o instalare fără cusur pe o suprafață de până la 500 m2 cu un tip de blocare. Acest lucru este posibil numai cu SPC, precum și cu plăcile din PVC.

Image 368 parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor
Parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor 13

Baza materialului indică o rezistență ridicată la substanțe chimice și coloranți, ceea ce vă permite să uitați de schimbarea caracteristicilor în timpul utilizării.

Parchetul SPC este adesea decorat pentru a arăta ca lemnul sau piatra naturală în relief. Grosimea peliculei protectoare a stratului de acoperire din piatră-polimer este de 10 până la 18 microni, în timp ce stratul de polimer în sine este de până la 0,5 mm.

În cazul unei podele calde, amintiți-vă că temperatura maximă de încălzire a acoperirii este de 42 de grade. Dacă comparați cu laminatul obișnuit, acolo limita de încălzire este de 28 de grade.

Coeficientul de conductivitate termică este de 0,18-0,25 W/(m*K). Acesta este mai mare decât laminatul convențional și, prin urmare, pierderile vor fi mai mici și căldura din apartament de la pardoseala caldă va fi mai mare.

Underlay-ul nu este inclus și este o opțiune suplimentară. Pentru această acoperire ar trebui să alegeți o grosime de cel mult 1,5 mm.

Nivelul de rezistență la apă al pardoselii este de 100%. Testele au dovedit că pardoseala este bine tolerantă la niveluri ridicate de umiditate.

Avantaje și dezavantaje

Fiecare acoperire de pardoseală are avantajele și dezavantajele sale, acoperirea SPC mineral-polimerică, cu toate acestea, a încorporat toate avantajele altor tipuri de pardoseli.

Avantaje

 1. Rezistență ridicată la apă. Absența componentelor absorbante și de eliberare a umidității în compoziția acoperirii de pardoseală nu poate fi îngrijorată de apa vărsată pe podea sau de contactul prelungit în caz de inundații. Nivelul de rezistență la apă al pardoselii este de 100%.
 2. Stabilitate. Parchetul SPC nu se deformează sub salturile de temperatură. Temperatura de lucru este de -15 – +55 grade. În comparație cu alte pardoseli SPC nu se va crăpa, nu se va sparge, nu se va umfla. Poate fi utilizat în încăperi neîncălzite.
 3. Durată lungă de viață. Duritatea ridicată a panourilor asigură faptul că produsul își va păstra aspectul original pentru o perioadă lungă de timp – 20 de ani sau mai mult.
 4. Ușurința de montare. Datorită formei rigide fixe, puteți evita complexitatea instalării. Laminatul poate fi așezat pe nisip, ciment, placaj și alte baze. Plăcile ajută la ascunderea neregularităților din bază și pot masca curburile sau curburile. Atunci când instalați plăcile SPC, cerințele pentru subpământ sunt aceleași ca și pentru laminatul convențional. Dacă ignorați curățenia perfectă înainte de finisare, iar nisipul sau resturile ajung sub lamele, nu puteți evita scârțâitul constant la mers. Este demn de remarcat faptul că instalarea nu necesită unelte speciale și abilități speciale.
 5. Rezistența culorii. Multe acoperitoare de pardoseală își pierd profunzimea culorii după o expunere prelungită la soare, iar unele zone se ard. Laminatul SPC este protejat împotriva arderii.
 6. Siguranță la foc. Clasa de protecție ridicată împotriva incendiilor KM1, KM2 (uitați-vă la marcajul de pe ambalaj) permite cumpărătorului să fie sigur că materialul arde cu greu și nu emite substanțe toxice atunci când este încălzit. În caz de utilizare neglijentă și de expunere la foc, materialul nu se va deforma.
 7. Respectarea mediului înconjurător E0. Compoziția plăcilor este PVC primar sau secundar, precum și umplutură minerală. Producția de acoperire nu implică adezivi sau lacuri. Absența impurităților și a aditivilor permite laminatului SPC să fie numit în siguranță un material ecologic.
 8. Izolare fonică. Izolarea fonică, și anume, zgomotul de impact, se situează în intervalul 10-21 dB, cu condiția ca instalarea cu o plăcuță de covor să fie medie. Densitatea ridicată a substratului este bună pentru a împiedica trecerea zgomotului extern de la vecinii de dedesubt.
Citește și
Cum îngrijești parchetul acasă - curățare și tratamente

Deși pardoseala minerală este o inovație și foarte apreciată de constructori, proiectanți și finisori, există și dezavantaje:

 1. Prețul ridicat în comparație cu alte pardoseli. Desigur, acest fapt este explicabil, dar pentru mulți devine o piedică. Durata lungă de viață, ușurința de îngrijire, durabilitatea ridicată compensează cu mult acest dezavantaj.
 2. Suficient de mare pentru greutatea pardoselii. Aceasta este o consecință a utilizării umpluturii de piatră, care conferă rezistență produsului. Prin urmare, este necesar să se asigure fiabilitatea podelei și a pereților portanți ai clădirii.
 3. În absența unui substrat sub SPC sau a altor sisteme de absorbție a sunetului, vecinii vor auzi un zgomot zgomotos din cauza rezonanței. Necesitatea de a utiliza materiale fonoabsorbante suplimentare, ceea ce crește costul final al reparației.

Desigur, avantajele sunt mult mai multe și toate se suprapun peste dezavantaje, dar pentru cineva dezavantajele pot fi decisive în alegere.

Alegerea vă aparține.

Citește și asta


Profită de Promoții

Epardoseli
Logo
Compare items
 • Total (0)
Comparatie
Shopping cart