Parchet SPC : un produs revolutionar pe piata pardoselilor

Parchetul SPC sau laminatul de piatra este principala tendinta de pardoseala in 2023. In timp ce in trecut clientii au luat in mod activ placile de polimer pentru casa, acum SPC este, de asemenea, achizitionat in mod activ de catre oamenii de afaceri pentru restaurante, baruri si hoteluri.

Calitatea, caracterul practic si durabilitatea sunt cei trei piloni principali pe care se bazeaza productia, dupa cum indica recenziile proprietarilor de laminat de piatra-polimer.

Parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor
Parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor

Ce este parchetul SPC?

SPC inseamna Stone Polymer Composite, sau, cu alte cuvinte, laminat de cuart si vinil SPC. Este nou printre acoperitoarele de pardoseala, dar si-a facut deja un nume ca o descoperire in domeniul pardoselilor. Calitatea ridicata, precum si caracteristicile imbunatatite il disting de materialul traditional.

Inovatia a fost reprezentata de volumul crescut de umplutura minerala (piatra sau cuart) in comparatie cu placile laminate traditionale. Acest lucru a facut posibila obtinerea unor caracteristici de functionare ridicate – rezistenta la apa, calitate, posibilitatea de a se aplica cu incalzire prin pardoseala, instalare usoara si multe altele.

Pentru a obtine acest efect, amestecul de polimeri este incalzit la o temperatura ridicata si presat sub presiune ridicata. In acest fel, mai multe straturi de polimeri sunt transformate intr-un laminat de piatra SPC.

Materialul are la baza plastic sau PVC cu un material de umplutura mineral si un amestec de nisip de cuart si calcar. Acesta este urmat de un strat care imita un model natural de lemn sau piatra. Stratul de protectie de deasupra protejeaza placa de deteriorarea mecanica sau de alte influente de mediu.

Pe piata exista modele cu sistem de instalare flotanta, ca in cazul laminatului conventional, si cu aplicare pe adeziv.

Sistemul de blocare a conexiunii este o caracteristica importanta a materialului. Pentru a aseza rapid o pardoseala SPC din piatra, folositi modelele fara lipici, cu incuietori care sunt situate pe perimetrul lamelelor. In acest caz, nu este nevoie de adeziv pentru a fixa parchetul la substratul de baza.

Laminatul de piatra poate fi asezat peste o pardoseala veche, pe un substrat de lemn sau pe un substrat de beton. Nu trebuie sa fie refinisat in mod regulat si nu necesita o intretinere specifica pentru a-l mentine la locul sau. Il puteti mentine curat cu metodele obisnuite: aspirarea, spalarea podelei, folosirea unui mop cu aburi si folosirea detergentilor.

Destul de des, laminatul de piatra SPC este asezat in interior pentru a utiliza sistemul “podea calda”, deoarece aceasta pardoseala functioneaza perfect cu transferul de caldura in apartament.

Caracteristicile tehnice ale parchetului SPC.

Placile de parchet SPC pot fi folosite peste tot. Valoarea rezistentei la uzura se refera la clasa 34. Unii producatori isi eticheteaza produsele ca fiind clasa maxima 43. Acest lucru asigura ca parchetul va fi rezistent la zgarieturi. Rotile cu role sau picioarele mobilei nu vor strica aspectul.

Densitatea placii este de 1900-2100 kg/m3, astfel incat elasticitatea acoperirii este destul de scazuta datorita bazei rigide. Daca obiectele grele sau ascutite cad pe tigla SPC, nu va ramane nici macar o urma.

Daca va imaginati o situatie similara cu linoleum sau laminat traditional, stratul de acoperire poate lasa o adancitura sau o aschie. Datorita substratului dur, puteti efectua o instalare fara cusur pe o suprafata de pana la 500 m2 cu un tip de blocare. Acest lucru este posibil numai cu SPC, precum si cu placile din PVC.

Parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor
Parchet spc : un produs revoluționar pe piața pardoselilor

Baza materialului indica o rezistenta ridicata la substante chimice si coloranti, ceea ce va permite sa uitati de schimbarea caracteristicilor in timpul utilizarii.

Parchetul SPC este adesea decorat pentru a arata ca lemnul sau piatra naturala in relief. Grosimea peliculei protectoare a stratului de acoperire din piatra-polimer este de 10 pana la 18 microni, in timp ce stratul de polimer in sine este de pana la 0,5 mm.

In cazul unei podele calde, amintiti-va ca temperatura maxima de incalzire a acoperirii este de 42 de grade. Daca comparati cu laminatul obisnuit, acolo limita de incalzire este de 28 de grade.

Coeficientul de conductivitate termica este de 0,18-0,25 W/(m*K). Acesta este mai mare decat laminatul conventional si, prin urmare, pierderile vor fi mai mici si caldura din apartament de la pardoseala calda va fi mai mare.

Underlay-ul nu este inclus si este o optiune suplimentara. Pentru aceasta acoperire ar trebui sa alegeti o grosime de cel mult 1,5 mm.

Nivelul de rezistenta la apa al pardoselii este de 100%. Testele au dovedit ca pardoseala este bine toleranta la niveluri ridicate de umiditate.

Avantaje si dezavantaje

Fiecare acoperire de pardoseala are avantajele si dezavantajele sale, acoperirea SPC mineral-polimerica, cu toate acestea, a incorporat toate avantajele altor tipuri de pardoseli.

Avantaje

 1. Rezistenta ridicata la apa. Absenta componentelor absorbante si de eliberare a umiditatii in compozitia acoperirii de pardoseala nu poate fi ingrijorata de apa varsata pe podea sau de contactul prelungit in caz de inundatii. Nivelul de rezistenta la apa al pardoselii este de 100%.
 2. Stabilitate. Parchetul SPC nu se deformeaza sub salturile de temperatura. Temperatura de lucru este de -15 – +55 grade. In comparatie cu alte pardoseli SPC nu se va crapa, nu se va sparge, nu se va umfla. Poate fi utilizat in incaperi neincalzite.
 3. Durata lunga de viata. Duritatea ridicata a panourilor asigura faptul ca produsul isi va pastra aspectul original pentru o perioada lunga de timp – 20 de ani sau mai mult.
 4. Usurinta de montare. Datorita formei rigide fixe, puteti evita complexitatea instalarii. Laminatul poate fi asezat pe nisip, ciment, placaj si alte baze. Placile ajuta la ascunderea neregularitatilor din baza si pot masca curburile sau curburile. Atunci cand instalati placile SPC, cerintele pentru subpamant sunt aceleasi ca si pentru laminatul conventional. Daca ignorati curatenia perfecta inainte de finisare, iar nisipul sau resturile ajung sub lamele, nu puteti evita scartaitul constant la mers. Este demn de remarcat faptul ca instalarea nu necesita unelte speciale si abilitati speciale.
 5. Rezistenta culorii. Multe acoperitoare de pardoseala isi pierd profunzimea culorii dupa o expunere prelungita la soare, iar unele zone se ard. Laminatul SPC este protejat impotriva arderii.
 6. Siguranta la foc. Clasa de protectie ridicata impotriva incendiilor KM1, KM2 (uitati-va la marcajul de pe ambalaj) permite cumparatorului sa fie sigur ca materialul arde cu greu si nu emite substante toxice atunci cand este incalzit. In caz de utilizare neglijenta si de expunere la foc, materialul nu se va deforma.
 7. Respectarea mediului inconjurator E0. Compozitia placilor este PVC primar sau secundar, precum si umplutura minerala. Productia de acoperire nu implica adezivi sau lacuri. Absenta impuritatilor si a aditivilor permite laminatului SPC sa fie numit in siguranta un material ecologic.
 8. Izolare fonica. Izolarea fonica, si anume, zgomotul de impact, se situeaza in intervalul 10-21 dB, cu conditia ca instalarea cu o placuta de covor sa fie medie. Densitatea ridicata a substratului este buna pentru a impiedica trecerea zgomotului extern de la vecinii de dedesubt.

Desi pardoseala minerala este o inovatie si foarte apreciata de constructori, proiectanti si finisori, exista si dezavantaje:

 1. Pretul ridicat in comparatie cu alte pardoseli. Desigur, acest fapt este explicabil, dar pentru multi devine o piedica. Durata lunga de viata, usurinta de ingrijire, durabilitatea ridicata compenseaza cu mult acest dezavantaj.
 2. Suficient de mare pentru greutatea pardoselii. Aceasta este o consecinta a utilizarii umpluturii de piatra, care confera rezistenta produsului. Prin urmare, este necesar sa se asigure fiabilitatea podelei si a peretilor portanti ai cladirii.
 3. In absenta unui substrat sub SPC sau a altor sisteme de absorbtie a sunetului, vecinii vor auzi un zgomot zgomotos din cauza rezonantei. Necesitatea de a utiliza materiale fonoabsorbante suplimentare, ceea ce creste costul final al reparatiei.

Desigur, avantajele sunt mult mai multe si toate se suprapun peste dezavantaje, dar pentru cineva dezavantajele pot fi decisive in alegere.

Alegerea va apartine.

Citeste si asta


Profita de Promotii

– 10%
Itc spry 60 somon

Mocheta dormitor somon Spry 60 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 74 albastra

Mocheta dormitor albastra Spry 74 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 33 bej

Mocheta dormitor bej Spry 33 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 24 gri

Mocheta dormitor gri Spry 24 ITC

60.56 lei
Epardoseli
Logo
Shopping cart