Parchetul SPC, cum ar trebui sa fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale

Alegerea pardoselii intr-un apartament este unul dintre cele mai responsabile si dificile lucruri de facut. Greselile pot fi foarte costisitoare, motiv pentru care toata lumea doreste sa gaseasca parchetul potrivit din prima incercare.

Exista multe caracteristici care trebuie luate in considerare – de la combinatia cu mobilierul si peretii pana la posibilitatea de a instala incalzire prin pardoseala.

V-am usurat sarcina si am enumerat caracteristicile cheie ale pardoselilor de calitate: de ce sa nu le aveti in vedere?

Practicitate

Mai multe proprietati ale unei pardoseli sunt incluse in aceasta caracteristica. De exemplu, parchetul in zonele cu trafic mare poate parea frumos si elegant, dar are dezavantajele sale care, in cele din urma, devin evidente – caderea obiectelor dure poate afecta pardoseala, alunecarea o face periculoasa (mai ales daca aveti copii).

De asemenea, pardoseala trebuie sa fie usor de intretinut.

Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
📷

Iata un sfat: Exista cu siguranta dezavantaje in cazul multor pardoseli, dar este mai bine sa le evitati pe cat posibil. Daca sunteti in cautarea unei optiuni care este la fel de potrivita pentru diferite incaperi (si chiar si pentru balcoane), care nu va limiteaza designul, este rezistenta la apa si rezistenta la uzura si care prevede, de asemenea, incalzire prin pardoseala, consultati pardoseala SPC.

Aceasta pardoseala este foarte puternica: materialul SPC (compozit piatra-polimer) este rezistent la zgarieturi si deteriorari. Este complet rezistent la apa si usor de curatat pentru a indeparta urmele de creion si alte pete. O astfel de pardoseala este foarte usor de curatat, in plus, laminatul de cuart nu se teme de contactul cu substantele chimice de uz casnic.

Acoperirea inovatoare poate fi utilizata cu orice incalzire prin pardoseala, iar variatiile de design ii vor surprinde chiar si pe profesionistii experimentati. Abundenta de culori disponibile va permite sa gasiti o optiune pentru orice design – de la loft la minimalism auster.

In plus, parchetul SPC poate fi folosit nu numai pe pardoseli, ci si pe pereti sau ca element decorativ. Durata de viata a pardoselilor laminate din cuart, atunci cand sunt instalate pe o suprafata plana, este de pana la 25 de ani.

Rezistent la apa

Aceasta nu este doar o chestiune de zone “umede”. Nimeni nu este imun la lucruri precum o banala varsare de apa pe podea sau o scurgere nesupravegheata de la vecinul de la etaj. Parchet de inalta calitate nu ar trebui sa se teama de umiditate: astfel, laminat sau parchet in caz de inundatii va intra instantaneu in stare de degradare, si va trebui sa demonteze intreaga podea. Spre deosebire de laminatul de cuart, care este 100% rezistent la apa.

Gresia este considerata o solutie populara pentru zonele “umede”, dar si aici exista capcane: podeaua va fi rece si, chiar daca instalati incalzire in pardoseala, timpul de incalzire este de aproximativ 30 de minute. In plus, gresia este foarte alunecoasa, mai ales daca apa ajunge pe ea – acest lucru creeaza un inconvenient suplimentar si chiar un pericol daca in apartament locuiesc copii.

Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale

Compatibil cu incalzirea prin pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala din apartamentele moderne nu mai sunt o gaselnita: este o masura practica care accelereaza uscarea pantofilor si face apartamentul mai cald si, prin urmare, mai confortabil.

Prin urmare, este important ca atunci cand alegeti o pardoseala sa aveti in vedere compatibilitatea cu aceasta tehnologie: pardoselile din pluta si parchet nu sunt compatibile cu niciunul dintre aceste sisteme, iar laminatul va emite toxine daunatoare atunci cand este incalzit.

Parchetul SPC este ideal in acest caz – poate fi incalzit pana la +36°C. Apropo, este deja cald daca podeaua este incalzita pana la 28°C.

Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale

Rezistenta la uzura

Aceasta caracteristica rezoneaza cu caracterul practic: daca aveti copii mici, ar trebui sa acordati o atentie deosebita. Linoleumul, cu care multi oameni sunt obisnuiti, se deformeaza daca puneti mobila grea pe el, in timp ce laminatul se zgarie mai repede decat placile din PVC sau laminatul de cuart.

Luati in considerare nu numai murdaria sau daunele provocate de mobila si de obiecte care cad. De asemenea, este important pentru proprietarii de animale de companie sa gaseasca podele care sa fie rezistente la zgarieturi si abraziuni: spre deosebire de laminat si parchet SPC, de exemplu, nu este afectat de ghearele animalelor de companie. In acelasi timp, parchetul inovator este o optiune accesibila, disponibila in multe magazine din tara.

Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
Spc arbiton amaron herringbone floor 5. 0/0. 55 burbon oak cas208 592×148 mm

SPC ARBITON AMARON Herringbone floor 5.0/0.55 Burbon Oak CAS208 592×148 mm

189.90 lei
Spc arbiton amaron herringbone eir floor 5. 0/0. 55 empire oak cas 226 592×148 mm

SPC ARBITON AMARON Herringbone EIR floor 5.0/0.55 EMPIRE OAK CAS 226 592×148 mm

184.90 lei
Spc arbiton wood eir princeton oak cas 228 amaron

SPC ARBITON WOOD EIR PRINCETON OAK CAS 228 AMARON

184.90 lei
Spc amaron wood eir floor 5. 0/0. 55 montana oak cas 225 arbiton

SPC AMARON WOOD EIR floor 5.0/0.55 MONTANA OAK CAS 225 ARBITON

184.90 lei
Spc amaron wood eir floor tampa oak cas 220 arbiton

SPC AMARON WOOD EIR floor TAMPA OAK CAS 220 ARBITON

184.90 lei
Pardoseala spc arbiton woodric acoustic ( aculay )  eir  5. 3/0. 55 mm – lavant oak cwsa 206

Pardoseala SPC Arbiton WOODRIC ACOUSTIC ( Aculay )  EIR  5.3/0.55 mm – LAVANT OAK CWSA 206

179.90 lei
Spc arbiton amaron wood eir floor 5. 0/0. 55 mattari oak cas 221 1511x229 mm

SPC ARBITON AMARON WOOD EIR floor 5.0/0.55 MATTARI OAK CAS 221 1511×229 mm

184.90 lei
Spc kahrs click otago ltclw2308-218 218 x 1210 x 6 mm

SPC Kahrs Click Otago LTCLW2308-218 218 x 1210 x 6 mm

212.42 lei

Respectarea mediului

Aproape nimeni nu isi doreste sa aiba in casa o pardoseala care sa emita substante nocive in aer. Asa cum am mentionat mai devreme, laminatul elibereaza toxine atunci cand este incalzit puternic si nu doar sistemul de incalzire prin pardoseala este problema. Linoleumul este, de asemenea, clasificat ca fiind o pardoseala sintetica.

Dar parchetul SPC este complet ecologic si nu emite substante nocive atunci cand este incalzit – pentru siguranta colegilor de casa nu trebuie sa va faceti griji.

Flexibilitate de instalare

Puteti fie sa faceti singuri renovarea, fie sa va implicati designerii – in ambele cazuri, caracteristica este la fel de importanta. Cea mai frecventa solutie este de a pune o singura pardoseala fara praguri in tot apartamentul. Dar unele materiale nu permit acest lucru: in mod evident, parchetul din lemn sau laminat nu poate fi asezat in zone “umede”, iar gresia nu este potrivita pentru dormitoare.

Parchetul SPC poate fi asezat nu numai in camera de zi, bucatarie sau baie, dar si in logie. In cazul in care apartamentul dvs. are mai putin de 200 de metri patrati, va puteti permite sa puneti o singura podea peste tot, inclusiv in baie, dormitor, bucatarie, vestiar, logie..

Citeste si asta


Profita de Promotii

– 10%
Itc spry 60 somon

Mocheta dormitor somon Spry 60 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 74 albastra

Mocheta dormitor albastra Spry 74 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 33 bej

Mocheta dormitor bej Spry 33 ITC

60.56 lei
– 10%
Itc spry 24 gri

Mocheta dormitor gri Spry 24 ITC

60.56 lei
Epardoseli
Logo
Shopping cart