Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Parchetul SPC, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale

Alegerea pardoselii într-un apartament este unul dintre cele mai responsabile și dificile lucruri de făcut. Greșelile pot fi foarte costisitoare, motiv pentru care toată lumea dorește să găsească parchetul potrivit din prima încercare.

Există multe caracteristici care trebuie luate în considerare – de la combinația cu mobilierul și pereții până la posibilitatea de a instala încălzire prin pardoseală.

V-am ușurat sarcina și am enumerat caracteristicile cheie ale pardoselilor de calitate: de ce să nu le aveți în vedere?

Practicitate

Mai multe proprietăți ale unei pardoseli sunt incluse în această caracteristică. De exemplu, parchetul in zonele cu trafic mare poate părea frumos și elegant, dar are dezavantajele sale care, în cele din urmă, devin evidente – căderea obiectelor dure poate afecta pardoseala, alunecarea o face periculoasă (mai ales dacă aveți copii).

De asemenea, pardoseala trebuie să fie ușor de întreținut.

Image 351 parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
📷

Iată un sfat: Există cu siguranță dezavantaje în cazul multor pardoseli, dar este mai bine să le evitați pe cât posibil. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni care este la fel de potrivită pentru diferite încăperi (și chiar și pentru balcoane), care nu vă limitează designul, este rezistentă la apă și rezistentă la uzură și care prevede, de asemenea, încălzire prin pardoseală, consultați pardoseala SPC.

Această pardoseală este foarte puternică: materialul SPC (compozit piatră-polimer) este rezistent la zgârieturi și deteriorări. Este complet rezistent la apă și ușor de curățat pentru a îndepărta urmele de creion și alte pete. O astfel de pardoseală este foarte ușor de curățat, în plus, laminatul de cuarț nu se teme de contactul cu substanțele chimice de uz casnic.

Citește și
Pardoselile din vinil, avantaje și dezavantaje

Acoperirea inovatoare poate fi utilizată cu orice încălzire prin pardoseală, iar variațiile de design îi vor surprinde chiar și pe profesioniștii experimentați. Abundența de culori disponibile vă permite să găsiți o opțiune pentru orice design – de la loft la minimalism auster.

În plus, parchetul SPC poate fi folosit nu numai pe pardoseli, ci și pe pereți sau ca element decorativ. Durata de viață a pardoselilor laminate din cuarț, atunci când sunt instalate pe o suprafață plană, este de până la 25 de ani.

Rezistent la apă

Aceasta nu este doar o chestiune de zone “umede”. Nimeni nu este imun la lucruri precum o banală vărsare de apă pe podea sau o scurgere nesupravegheată de la vecinul de la etaj. Parchet de înaltă calitate nu ar trebui să se teamă de umiditate: astfel, laminat sau parchet în caz de inundații va intra instantaneu în stare de degradare, și va trebui să demonteze întreaga podea. Spre deosebire de laminatul de cuarț, care este 100% rezistent la apă.

Gresia este considerată o soluție populară pentru zonele “umede”, dar și aici există capcane: podeaua va fi rece și, chiar dacă instalați incalzire in pardoseală, timpul de încălzire este de aproximativ 30 de minute. În plus, gresia este foarte alunecoasă, mai ales dacă apa ajunge pe ea – acest lucru creează un inconvenient suplimentar și chiar un pericol dacă în apartament locuiesc copii.

Image 350 parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale 22

Compatibil cu încălzirea prin pardoseală

Sistemele de încălzire prin pardoseală din apartamentele moderne nu mai sunt o găselniță: este o măsură practică care accelerează uscarea pantofilor și face apartamentul mai cald și, prin urmare, mai confortabil.

Prin urmare, este important ca atunci când alegeți o pardoseală să aveți în vedere compatibilitatea cu această tehnologie: pardoselile din plută și parchet nu sunt compatibile cu niciunul dintre aceste sisteme, iar laminatul va emite toxine dăunătoare atunci când este încălzit.

Parchetul SPC este ideal în acest caz – poate fi încălzit până la +36°C. Apropo, este deja cald dacă podeaua este încălzită până la 28°C.

Image 352 parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale 23

Rezistența la uzură

Această caracteristică rezonează cu caracterul practic: dacă aveți copii mici, ar trebui să acordați o atenție deosebită. Linoleumul, cu care mulți oameni sunt obișnuiți, se deformează dacă puneți mobilă grea pe el, în timp ce laminatul se zgârie mai repede decât plăcile din PVC sau laminatul de cuarț.

Luați în considerare nu numai murdăria sau daunele provocate de mobilă și de obiecte care cad. De asemenea, este important pentru proprietarii de animale de companie să găsească podele care să fie rezistente la zgârieturi și abraziuni: spre deosebire de laminat și parchet SPC, de exemplu, nu este afectat de ghearele animalelor de companie. În același timp, parchetul inovator este o opțiune accesibilă, disponibilă în multe magazine din țară.

Citește și
Cum să curățați obiectele de argint? Sfaturi simple și de casă
Image 353 parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale
Parchetul spc, cum ar trebui să fie pardoselile moderne: 7 caracteristici principale 24

Respectarea mediului

Aproape nimeni nu își dorește să aibă în casă o pardoseală care să emită substanțe nocive în aer. Așa cum am menționat mai devreme, laminatul eliberează toxine atunci când este încălzit puternic și nu doar sistemul de încălzire prin pardoseală este problema. Linoleumul este, de asemenea, clasificat ca fiind o pardoseală sintetică.

Dar parchetul SPC este complet ecologic și nu emite substanțe nocive atunci când este încălzit – pentru siguranța colegilor de casă nu trebuie să vă faceți griji.

Flexibilitate de instalare

Puteți fie să faceți singuri renovarea, fie să vă implicați designerii – în ambele cazuri, caracteristica este la fel de importantă. Cea mai frecventă soluție este de a pune o singură pardoseală fără praguri în tot apartamentul. Dar unele materiale nu permit acest lucru: în mod evident, parchetul din lemn sau laminat nu poate fi așezat în zone “umede”, iar gresia nu este potrivită pentru dormitoare.

Parchetul SPC poate fi așezat nu numai în camera de zi, bucătărie sau baie, dar și în logie. În cazul în care apartamentul dvs. are mai puțin de 200 de metri pătrați, vă puteți permite să puneți o singură podea peste tot, inclusiv în baie, dormitor, bucătărie, vestiar, logie..

Citește și asta


Profită de Promoții

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart