Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli

Vă spunem când trebuie să schimbați rezervorul vasului de toaletă și cum să o faceți corect. Vă oferim sfaturi utile pentru alegerea unui echipament nou.

Rezervorul de apă este considerat cel mai vulnerabil element al vasului de toaletă. El este cel care se defectează cel mai des. În cele mai multe cazuri, este posibilă înlocuirea unității defecte fără a demonta și înlocui întregul set de instalații sanitare. Este convenabil și economic, mai ales că, dacă doriți, puteți face totul singur. Să luăm în considerare în detaliu toate subtilitățile de înlocuire a rezervorului de toaletă cu propriile mâini.

Este posibil să înlocuiți singur rezervorul vasului de toaletă?

Răspunsul la această întrebare depinde de tipul de dispozitiv sanitar. Producătorul produce patru tipuri principale de echipamente. Toate au caracteristici în instalarea rezervorului, ceea ce determină posibilitatea de înlocuire. Să caracterizăm pe scurt fiecare dintre ele.

 • Monolit. Numele sugerează că bolul și rezervorul sunt combinate într-un corp comun. Acest lucru simplifică instalarea, dar exclude înlocuirea produsului defect. Maximul care se poate face este înlocuirea unui accesoriu rupt. În alte cazuri, va trebui să demontați și să reinstalați întregul set de instalații sanitare.
 • Compact. Rezervorul este instalat pe un raft special în spatele bolului, unde este fixat cu ajutorul a două șuruburi. Instalarea instalațiilor sanitare este mai complicată decât cea a monolitului. Dar există o oportunitate de a înlocui un element defect.
 • Separat. Rezervorul este fixat pe perete la o anumită înălțime față de bol, cu care este conectat printr-un furtun sau o țeavă. În acest caz, înlocuirea rezervorului este cea mai ușoară.
 • Suspendat sau ascuns. Rezervorul este montat pe instalație. Acesta este un cadru special care este instalat în perete sau în spatele unei cutii decorative. Doar bolul rămâne în exterior. Înlocuirea echipamentului este posibilă, dar va necesita îndepărtarea căptușelii sau a cutiei. Acest lucru necesită foarte mult timp.
Citește și
Cum aleg o pardoseală pentru apartamentul meu? Tipuri de pardoseli, argumente pro și contra

Astfel, înlocuirea unui rezervor de toaletă defect nu este întotdeauna posibilă. Este cel mai ușor de făcut pentru un echipament divizat și pentru un compact.

Scale 1200 2022 10 24t155215. 720 înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli
Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli 17

De ce trebuie să înlocuiți rezervorul

De cele mai multe ori, problemele cu rezervorul sunt semnalate de scurgeri de apă neplăcute. În unele cazuri, reparația se limitează la înlocuirea supapei de închidere a rezervorului de toaletă, dar se întâmplă că este necesară schimbarea completă a acestuia. Să enumerăm principalele motive pentru care este necesar să o facem.

 • Deteriorarea corpului. Aceasta poate fi o fisură sau o așchie. Uneori, produsul se despică, de exemplu, atunci când se lasă să cadă un obiect greu. Lipirea unor astfel de defecte nu are sens.
 • Ruperea mecanismului. Nu este întotdeauna posibil să găsiți piese potrivite pentru reparații, mai ales dacă modelul este foarte vechi sau exclusivist. În astfel de cazuri, este mai ușor să schimbați rezervorul.
 • Model învechit. Într-un astfel de caz, cel mai simplu este să înlocuiți rezervorul rezervorului în soiuri separate, deoarece nu este necesar să fie compatibil cu bolul.
Scale 1200 2022 10 24t155221. 932 înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli
Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli 18

Cum să alegeți un produs nou

Este cel mai ușor să faceți acest lucru pentru designul divizat, aici aproape orice opțiune va fi bună. Cu sistemul compact, vor exista anumite dificultăți. Locul de fixare a rezervor la vas nu este standardizat, astfel încât diferiți producători pot avea opțiuni diferite. Este bine dacă documentația tehnică este păstrată. Deci, va fi mai ușor să alegeți modelul potrivit. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Dacă modelul este necunoscut, ceea ce trebuie făcut este următorul lucru. Vechiul rezervor este demontat. După aceea, se fotografiază raftul vasului de toaletă. Apoi, luați toate dimensiunile, nu uitați de distanța dintre găurile de montare. Cu datele obținute mergeți la magazin și, cu ajutorul unui consultant de vânzări, cumpărati un dispozitiv potrivit.

De ce veți avea nevoie atunci când lucrați

Pentru instalare veți avea nevoie de un produs nou cu un set de mecanism de scurgere. Când îl cumpărați, trebuie să vă asigurați că este complet cu elemente de fixare și garnituri. Dacă nu sunt, trebuie să cumpărați mai mult. În plus, veți avea nevoie de material de etanșare și furtunuri flexibile. Este mai bine să cumpărați unele noi, chiar dacă cele vechi par încă puternice. Dintre unelte trebuie să pregătiți chei, un set de șurubelnițe. Este posibil să aveți nevoie de un ferăstrău pentru metal.

Scale 1200 2022 10 24t155246. 405 înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli
Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli 19

Instrucțiuni pas cu pas despre cum să înlocuiți rezervorul toaletei-compact cu un buton

Este foarte frecventă instalarea toaletelor compacte în case. Este convenabil și practic. Prin urmare, proprietarul casei cel mai adesea trebuie să se ocupe de astfel de echipamente. În detaliu, să luăm în considerare modul de înlocuire a rezervorului său.

Citește și
5 Dovezi că ordinea îți salvează banii

Demontarea vechiului produs

Începeți cu dezmembrarea elementului folosit. Faceți-o în felul următor.

 1. Opriți alimentarea cu apă. Puteți face acest lucru la conducta de intrare în apartament, dar este mai bine să blocați supapa care merge la toaletă. Conectat la acesta este un furtun care merge la rezervor. Găsiți-l și rotiți mânerul până la oprire în sens invers acelor de ceasornic.
 2. Coborâți maneta de scurgere și țineți-o apăsată. Acest lucru este pentru a permite ca tot lichidul să se scurgă din rezervorul rezervorului. Dacă după aceea apa începe să curgă înapoi în rezervor, înseamnă că acesta nu este blocat.
 3. Deșurubați butonul de scurgere care ține capacul. Ridicați cu grijă capacul și puneți-l pe podea.
 4. Asigurați-vă că lichidul s-a scurs din rezervor și că nu mai intră în el. Dacă a rămas ceva pe fund, ștergeți-l cu o cârpă.
 5. Deșurubați șuruburile de fixare situate în partea de jos a produsului. Prindeți piulița de fixare cu un clește. Aceasta se află pe partea exterioară a rezervorului. Țineți-o în timp ce rotiți capul șurubului cu o șurubelniță. Răsuciți piulița slăbită. Aplicați în prealabil WD-40 sau kerosen pe feroneria ruginită. Dacă acest lucru nu funcționează, tăiați cu grijă șuruburile cu un fierăstrău.
 6. Ridicați recipientul și scoateți-l de pe raft. Nu este necesar să scoateți mecanismul de scurgere, deoarece noul rezervor are deja unul.
Scale 1200 2022 10 24t155251. 950 înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli
Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli 20

Pregătirea rezervorului pentru instalare

Înainte de a instala rezervorul, trebuie să instalați flotorul și mecanismul de golire în rezervor. Faceți acest lucru după cum urmează.

 1. Puneți mecanismul de golire la locul lui. Pentru a face acest lucru, luați inelul de etanșare, puneți-l pe supapa de racord și introduceți-l în gaura din partea de jos a rezervorului. Pe partea exterioară a țevii de ramificație puneți a doua garnitură, fixați poziția mecanismului cu o piuliță de plastic. Pentru a preveni deformarea, care ar putea provoca scurgeri, așezați rezervorul vertical atunci când îl strângeți.
 2. Instalați supapa de amorsare. Scaunul pentru aceasta poate fi pe diferite părți ale rezervorului, depinde de model. Dacă se află în partea de jos, lubrifiați filetele și garnitura cu silicon pentru a preveni scurgerile. Puneți garnitura pe racord, introduceți-o în orificiu, glisați-o în afară. Fixați țeava de branșament cu o piuliță de plastic.
 3. Întoarceți recipientul, puneți-l pe podea sau pe orice suprafață plană. Puneți o garnitură de cauciuc pe orificiul de ieșire. Puteți face altfel. Instalați garnitura în canelura care se află pe raftul toaletei. Înainte de a instala garnitura, lubrifiați-o pe ambele părți cu material de etanșare sau silicon.
Scale 1200 2022 10 24t155258. 004 înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli
Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli 21

Instalarea noii unități

Începând instalarea noului rezervor, trebuie să vă asigurați încă o dată că acesta se potrivește cu vasul de toaletă. Dacă totul este în regulă, instalarea echipamentului se realizează după cum urmează.

 1. Luați șuruburile de montare și puneți distanțiere pe ele. După aceea, introduceți-le în găurile din partea de jos a rezervorului, astfel încât garniturile să închidă toate golurile posibile.
 2. Așezați rezervorul pe raftul toaletei. Procedând astfel, toate găurile trebuie să fie aliniate. Faceți totul cu atenție, pentru a nu scăpa ceramica.
 3. Introduceți șuruburile în găurile de montare. Aplicați presiune pe capetele șuruburilor pentru a le împinge în jos. Acestea ar trebui să se potrivească perfect pe fund. Puneți piulițele pe șuruburile de jos și strângeți-le ușor. Nu trageți prea tare, altfel ceramica se poate fisura.
 4. Luați un furtun flexibil, conectați un capăt la conducta de alimentare cu apă și celălalt capăt la supapa de amorsare.
 5. Deschideți alimentarea cu apă. Observați umplerea rezervorului și funcționarea mecanismului de plutire. Efectuați un test de golire. Toate ar trebui să funcționeze normal. În caz contrar, corectați orice problemă pe care ați constatat-o.
 6. Puneți la loc capacul și strângeți butonul de golire.
Citește și
Culoarea gri deschis in amenajare: unde să utilizați, culori potrivite și fotografii de decorare
Scale 1200 2022 10 24t155304. 255 înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli
Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli 22

Trebuie să știți că, dacă trebuie să înlocuiți mecanismul din rezervorul vasului de toaletă, reparația se efectuează în mod similar. Singura diferență este că, după demontarea dispozitivului, unitatea stricată este scoasă din el și se pune una nouă în locul ei.

Cum se reglează supapa

Mecanismul de flotor nu funcționează întotdeauna corect. Atunci când funcționează corect, rezervorul este umplut complet. Dacă acesta se revarsă sau, dimpotrivă, nu este umplut, este necesară reglarea supapei. Acest lucru nu este dificil de făcut. Pentru a face acest lucru, trebuie să reglați lungimea pârghiei, pe care este fixat flotorul. La modelele mai vechi, elementul este realizat dintr-o bucată de sârmă. În cele noi, este o șină de plastic cu dinți. În primul caz, pentru a schimba lungimea, firul este îndoit, în al doilea caz, flotorul este deplasat de-a lungul ghidajului. Pentru a crește volumul de lichid, acesta este mutat mai aproape de supapa de golire, pentru a reduce – invers.

Particularități ale înlocuirii rezervorului de instalații sanitare separate

Schimbarea rezervorului în instalații sanitare de tip separat este mult mai ușoară. Rezervorul este atașat la perete deasupra vasului. Cel mai ușor este dacă monturile echipamentului vechi și nou coincid. În caz contrar, va trebui să montați suporturi sub noile găuri de montare. Restul instalării se realizează în mod similar cu cele descrise mai sus. Mai întâi îndepărtați vechiul produs. După aceea, instalați fitingurile în noul recipient și fixați-l pe perete. Rămâne doar să conectați dispozitivul la alimentarea cu apă și să instalați conducta de evacuare la toaletă. Efectuați un test de funcționare a sistemului, corectați deficiențele care au apărut.

Scale 1200 2022 10 24t155316. 132 înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli
Înlocuirea rezervorului de toaletă: instrucțiuni în 3 pași simpli 23

Sistem încorporat

Principala dificultate a înlocuirii unui produs ascuns este de a îndepărta ornamentul decorativ. Aceasta trebuie să fie îndepărtat pentru a avea acces la instalație. După aceea, se îndepărtează produsul stricat. În locul acestuia, se instalează un nou produs. Conectați-l la alimentarea cu apă și la toalete. Efectuați un test de spălare. Corectați deficiențele, dacă este cazul. După aceea, fixați rezervorul pe cadru-instalație, închideți-l cu un finisaj decorativ. Un punct important. Noul rezervor trebuie să fie exact același model cu cel vechi. În caz contrar, nu se va potrivi în dimensiune și va trebui să refaceți placarea decorativă.

Citește și asta


Profită de Promoții

Epardoseli
Logo
Compare items
 • Total (0)
Comparatie
Shopping cart