Culoarea violet în interior este considerată una dintre cele mai controversate culori. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că în trecut exista o lipsă de varietate în ceea ce privește mobilierul și finisajele.
Astăzi, crearea unor interioare armonioase cu diferite nuanțe, de la lavandă la coacăze negre, a devenit mult mai ușoară, iar movul nu mai este perceput ca o culoare greu de obținut.
Culoarea violet în interior, combinații de culori
Violetul are o mare varietate de nuanțe, cu care puteți crea interioare în diferite stiluri și stiluri, atât pentru spații mari, cât și pentru spații mici.
Alianța dintre alb și mov este un clasic absolut, o opțiune versatilă cu care este greu să dai greș. În funcție de alegerea mobilierului și a finisajelor, această combinație poate fi folosită pentru a crea interioare clasice luxoase sau interioare scandinave calme și discrete.
Pentru cei care cred că această culoare este prea strălucitoare pentru spațiile de locuit, merită luate în considerare opțiunile gri/violet . Aceasta este una dintre cele mai armonioase combinații care este plăcută ochiului. Ideal pentru spații mari, cu tavane înalte și ferestre mari.
O altă opțiune pentru a folosi violetul în interioare calme este să îl adăugați la finisajele bej și maro. Podelele din parchet și pereții cu accente de lemn accentuează noblețea nuanțelor bogate.
Pentru fanii interioarelor luxoase cu influențe moderne și art deco, sunt potrivite interioarele mov și negre cu decorațiuni aurii și argintii. Aceeași combinație este folosită și în bucătării și în camerele de zi high-tech.
Adăugarea de detalii galbene la un interior indigo sau fucsia creează accente luminoase și înviorează interiorul. Această combinație este potrivită pentru persoanele creative și este adesea folosită în stilurile de fuziune.
Proiectele de design cu albastru și verde sunt cel mai greu de creat. Acestea, ca și movul, sunt culori dominante și aveți nevoie de un bun simț al stilului pentru a crea echilibrul perfect și pentru a nu copleși spațiul.
Culoarea violet în interiorul camerelor
Hol de intrare
În holuri, cantitatea și nuanța de violet depinde de mărimea camerei și de iluminare. În holurile mici, nuanțele saturate fac ca spațiul să pară mai mic, așa că trebuie să fie folosite cu măsură.
De exemplu, o bancă violet sub o oglindă într-un hol cu pereți bej sau gri. În holurile mari, movul este folosit pentru toți pereții sau pentru pereții de accent.
Tonurile de lilia sunt potrivite pentru holuri de orice dimensiune, ele arată deosebit de bine în camere cu lumină naturală.
Camera de zi
Culoarea violet în interiorul livingului poate și ar trebui să fie culoarea principală. Îl face să pară mai serios și mai bogat. Aici, puteți folosi orice nuanțe în decorarea pereților sau a mobilierului.
Mobilierul bej și gri pe un fundal de pereți mov sau violet arată sobru și minimalist. Iar dacă doriți o soluție vie, puneți o canapea mov într-o cameră cu pereți albi sau verzi.
Dormitor
Dormitorul este folosit în mod tradițional în nuanțe mute și prăfuite de violet, care promovează somnul odihnitor și relaxarea. Eucaliptul în textile dă un sentiment de armonie și confort, nu este dăunător pentru ochi și poate fi folosit în cantități mari. Pentru a adăuga o notă de lux, folosiți satin și catifea.
Pentru un interior curat, minimalist, sunt suficiente texturile mate în tonuri de ametist deschis sau de strugure închis.
Bucătărie
O bucătărie luminoasă, cu pereți albi și fronturi de lavandă sau violete, te va înveseli. Este o opțiune bună pentru spațiile mici. Proporțiile pot fi oricât de mari, nu există reguli stricte.
Mai multe nuanțe similare pot fi combinate într-o singură bucătărie. Ca accente, adăugați câteva accesorii sau plante vii de culoare verde.
Pentru cei cărora le place stilul modern, luați în considerare culoarea violet in interior combinată cu suprafețe din oțel inoxidabil gri și blaturi de lucru din piatră neagră sau albă.