TRANSPORT GRATUIT IN FUNCTIE DE VALOAREA COMENZII

Culoare de interior muștar: sfaturi de amenajare în bucătărie, dormitor și camera de zi

Culoarea muștar este o nuanță sofisticată și apetisantă de galben care se află la apogeul popularității sale.

Cu un secol în urmă, pereții în această culoare erau simbolul bunului gust și al aristocrației. Astăzi, galben-maro încă este o alegere foarte bună pentru amenajare.

Caracteristici ale culorii

Această nuanță complexă de galben își trage numele de la un sos bine cunoscut: muștarul. Este, în esență, un amestec de galben și maro. Muștarul nu este la fel de proeminent ca lămâia sau puiul clocit, așa că este potrivit pentru majoritatea interioarelor. Se va potrivi chiar și în camere cu un aer serios, de afaceri, ca să nu mai vorbim de camerele copiilor. Totul depinde de ceea ce înconjoară “muștarul” și care sunt nuanțele sale.

Nuanțe

Muștarul se mândrește cu o varietate de tonuri. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt:

  • Nisip cald;
  • Auriu;
  • Pământiu;
  • Maro-gălbui;
  • Miere;
  • Curry;
  • Șofran;
  • Galben muștar;
  • Muștar palid.

Culoarea nisipului și muștarul palid imită aspectul “îmbătrânit” al mobilierului sau tapetului de astăzi, deoarece arată ca și cum ar fi supraviețuit mai multor generații. Pe de altă parte, auriul și mierea sunt concepute pentru a sublinia prospețimea și noutatea mobilierului.

Percepția tuturor acestor tonuri depinde de iluminarea corectă. Nuanțele deschise și strălucitoare vor fi puse în valoare de o lumină la fel de intensă, în timp ce nuanțele mai închise se vor desfășura mai bine într-o lumină mai slabă, ceea ce le va face să pară și mai misterioase.

Psihologia culorii

În ciuda caracterului picant al condimentului cu același nume, culoarea muștarului este opusă, este moale, caldă și relaxantă. Psihologia definește acest ton ca fiind plin de forță, exuberanță și încredere. Este elegant și inteligent.

Oamenii se simt mai puțin obosiți, mai puțin anxioși și mai puțin deprimați într-o cameră decorată în acest ton “gravy”. Galben-maro pare să învăluie și să scufunde oamenii într-o atmosferă de confort.

Ce camere ar arăta bine colorate muștar

Prin utilizarea cu pricepere a unei nuanțe sofisticate de galben, se poate obține o adevărată armonie vizuală. Pentru a face acest lucru, trebuie să se ia în considerare configurația camerei, nivelurile de lumină și, bineînțeles, scopul camerei.

Camera de zi

Culoarea muștar în camera de zi poate arăta atât modernă, cât și vintage. Peretele din spatele canapelei sau chiar întreaga cameră ar putea fi vopsit într-o nuanță luminoasă. O canapea mare de culoare muștar va arăta grozav. Fotoliile se pot asorta sau contrasta cu acesta.

Dormitor

Un covor galben măsliniu lângă pat, lenjerii de pat de culoarea mierii și perdele aurii sunt lucruri care pot face o mare diferență în ceea ce privește aspectul unei camere.

Culoarea pe care o asortezi cu maro și galben depinde de stil. Muștarul în interiorul dormitorului va ajuta la crearea unui loc de relaxare completă.

Camera copiilor

În camera copiilor, o nuanță moale de galben poate înlocui tonul strident de lămâie, de păpădie. Este la fel de însorită, dar este și mai ușor de integrat în mediul înconjurător și îl face pe copil să se simtă mai puțin obosit. Jucăriile mari și moi, un covor cald în zona de joacă pot fi vopsite în culori vesele.

Spațiul de lucru

Biblioteca sau spațiul de lucru poate fi, de asemenea, de culoarea muștarului. Dacă este un birou auster, nuanțele întunecate, saturate și un ton foarte albit, alb-portocaliu, îi vor spori seriozitatea. Combinați-le cu maro ciocolată, alb, bej. Pe de altă parte, studioul unui artist poate fi mega-luminos.

Bucătărie

Culoarea muștar a bucătăriei – numai combinația de cuvinte ne face deja poftă de mâncare. Tonurile calde de condimente pot fi vopsite pe pereți, pe șorț sau pe mobila de bucătărie. Dacă nu vă puteți permite astfel de experimente, folosiți fețe de masă și șervețele în nuanța preferată.

Baia

Cel mai simplu mod de a introduce muștarul în baie este să vă luați un covor, o perdea de duș, o oglindă și alte accesorii care pot fi ușor de înlocuit dacă doriți. Dacă doriți un aspect mai radical, optați pentru o faianță în această culoare.

Balconul

Un balcon sau o loggie pot fi în continuare “izolate” vizual folosind aceleași culori. În acest spațiu ar trebui să se folosească culori deschise pentru a permite mai multă lumină solară în interior.

Hol de intrare

Pentru un hol fără ferestre, alegeți, de asemenea, cele mai deschise tonuri de “muștar”.

Designerii de interior folosesc, de asemenea, tehnica de vopsire a coridoarelor în culori vii. Cum camera este trecătoare, culoarea intensă nu va plictisi în timp.

Muștarul este o culoare greu de obținut, dar, dacă ești încrezător, această nuanță te poate ajuta să creezi un decor unic, memorabil și atrăgător.

culoarea mustar in interior

Dacă ți-a plăcut acest articol, găsești AICI și alte articole cu sfaturi despre amenajări interioare.

Articole similare:

ePardoseli - Amenajari Premium. Design interior.