Gresie tip parchet: o alegere modernă și practică pentru locuința ta

Gresie tip parchet: o alegere modernă și practică pentru locuința ta

Dacă îți dorești o pardoseală care să îmbine aspectul natural și cald al lemnului cu rezistența și durabilitatea gresiei, atunci gresia tip parchet este soluția ideală pentru tine. Acest tip de gresie imită perfect textura și nuanțele lemnului, dar are avantajul de a fi mult mai ușor de întreținut și de a se potrivi în orice încăpere, inclusiv în cele umede sau expuse la trafic intens.

În acest articol îți vom prezenta principalele avantaje și dezavantaje ale gresiei tip parchet, precum și câteva recomandări de utilizare, instalare și întreținere a acesteia. De asemenea, îți vom oferi câteva linkuri către produsele reprezentative de pe siteul nostru, unde vei găsi o gamă variată de modele și culori de gresie tip parchet la prețuri accesibile.

Ce este gresia tip parchet?

Gresia tip parchet este un tip de gresie care imită aspectul lemnului natural, dar are și proprietățile gresiei: rezistență la umezeală, uzură, pete și zgârieturi. Gresia tip parchet este formată din piese ceramice sau de porțelan care pot avea diferite nuanțe, dimensiuni și modele. Gresia tip parchet îți oferă posibilitatea de a avea o pardoseală cu aspect de lemn chiar și în zonele cu un nivel ridicat de umezeală ale locuinței tale: baie, bucătărie sau terasă. Gresia tip parchet este ușor de întreținut și curățat, dar și de montat și înlocuit. Gresia tip parchet se poate monta atât pe orizontală, cât și pe verticală, în funcție de efectul vizual dorit. De asemenea, se poate combina cu alte tipuri de gresie sau faianță pentru a crea contrast sau continuitate între diferite zone ale casei.

Gresia tip parchet este o soluție ideală pentru cei care își doresc o pardoseală elegantă, modernă și durabilă.

Care sunt avantajele gresiei tip parchet?

Gresia tip parchet este o soluție modernă și practică pentru a avea o pardoseală cu aspect de lemn în locuința ta, fără a renunța la rezistența și durabilitatea gresiei. Printre avantajele gresiei tip parchet, putem enumera următoarele:

 • Rezistență la trafic, umezeală, căldură, foc și șocuri mecanice: gresia tip parchet este un material vitrificat cu porozitate foarte scăzută, care nu se deformează, nu se zgârie și nu se pătează ușor. Poate fi folosită în orice încăpere, inclusiv în cele cu umiditate ridicată sau expuse la flăcări.
 • Variație de modele, culori și dimensiuni: gresia tip parchet imită perfect lemnul natural, dar oferă o gamă mult mai variată de nuanțe, texturi și dimensiuni. Poți alege modelul care se potrivește cel mai bine stilului tău de amenajare interioară, de la cel clasic la cel modern.
 • Ușurință de întreținere: gresia tip parchet nu necesită o îngrijire specială sau costisitoare. Se curăță ușor cu apă și detergent neutru și nu trebuie lustruită sau tratată cu produse speciale. Nu eliberează substanțe toxice sau alergene și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiului.
 • Preț avantajos: gresia tip parchet este mai accesibilă decât parchetul din lemn masiv sau chiar decât unele modele de gresie obișnuită. Raportul calitate-preț este foarte bun, având în vedere durata de viață și aspectul frumos al acestui material.

Care sunt dezavantajele gresiei tip parchet?

Dezavantajele gresiei tip parchet sunt următoarele:

 • Temperatură rece: gresia tip parchet este un material rece la atingere, care nu reține căldura. Acest lucru poate fi un dezavantaj în sezonul rece, când vei avea nevoie de încălzire suplimentară sau de covoare pentru a te simți confortabil.
 • Montaj dificil și costisitor: gresia tip parchet trebuie montată cu precizie și de către profesioniști calificați, pentru a evita rosturile inestetice sau diferențele de nivel. De asemenea, suprafața care urmează a fi placată cu gresie tip parchet trebuie să fie bine nivelată și pregătită. În plus, înlocuirea gresiei tip parchet este mai complicată și mai scumpă decât cea a parchetului.
 • Lipsa senzației de lemn natural: gresia tip parchet imită foarte bine aspectul lemnului, dar nu îi poate reda textura sau căldura. Dacă ești un iubitor al lemnului natural, s-ar putea să nu te mulțumești cu o imitație ceramică.

Gresie tip parchet: o alegere modernă și practică pentru locuința ta

Cum se montează gresia tip parchet?

Pentru a monta gresia tip parchet, trebuie să urmezi câțiva pași simpli:

  1. Pregătirea suprafeței: trebuie să te asiguri că suprafața pe care vei monta gresia tip parchet este curată, uscată, plană și fără fisuri sau denivelări. Dacă este necesar, poți aplica un strat de șapă autonivelantă sau de chit de reparare pentru a corecta eventualele defecte.
  2. Aplicarea adezivului: după ce ai aplicat amorsa și ai lăsat-o să se usuce, poți trece la aplicarea adezivului pentru gresie și faianță. Alege un adeziv potrivit pentru gresia tip parchet și urmează instrucțiunile producătorului. Folosește o spatulă zimțată pentru a întinde adezivul pe suprafață în strat uniform și cu grosime constantă.
  3. Lipirea plăcilor de gresie tip parchet: începe lipirea plăcilor de gresie tip parchet de la centrul încăperii, urmând liniile trasate anterior. Așază plăcile cu atenție și apasă-le ușor cu un ciocan din cauciuc pentru a le fixa bine. Folosește distantieri dacă vrei să obții rosturi între plăci sau placi ceramice rectificate dacă vrei o pardoseală fără rosturi. Taie plăcile care nu se încadrează în spațiul rămas cu ajutorul unei mașini de tăiat plăci ceramice sau a unui polizor unghiular cu disc diamantat.
  4. Chituirea rosturilor: după ce ai lipit toate plăcile de gresie tip parchet, trebuie să le chituiești rosturile pentru a le proteja de umezeală și murdărie. Pentru aceasta, vei avea nevoie de un chit de rosturi adecvat și de o driscă din cauciuc. Iată cum procedezi:
   • Amestecă chitul de rosturi cu apă până obții o pastă omogenă și cremoasă;
   • Aplică chitul pe rosturi cu ajutorul driscii, împingându-l bine în spațiile dintre plăci;
   • Șterge excesul de chit cu un burete umed, curățând și suprafața plăcilor;
   • Lasă chitul să se usuce conform instrucțiunilor producătorului;
   • Lustruiește plăcile cu o cârpă uscată și moale pentru a le reda strălucirea.
  5. Curățarea finală: ultimul pas în montarea gresiei tip parchet este curățarea finală a pardoselii. Pentru aceasta, vei avea nevoie de un decapant special pentru urmele de ciment și de un mop sau o cârpă umedă. Iată cum procedezi:
   • Diluează decapantul în apă conform instrucțiunilor producătorului;
   • Aplică soluția pe suprafața placată cu gresie tip parchet și las-o să acționeze câteva minute;
   • Șterge pardoseala cu un mop sau o cârpă umedă, clătindu-le des în apă curată;
   • Lasă pardoseala să se usuce complet înainte de a o folosi.

Astfel, ai terminat de montat gresia tip parchet în locuința ta. Acum te poți bucura de aspectul natural și cald al lemnului, dar și de rezistența și durabilitatea gresiei.

Cum se întreține gresia tip parchet?

Gresia tip parchet este un material ușor de întreținut, care nu necesită o îngrijire specială sau costisitoare. Pentru a păstra aspectul frumos și cald al lemnului, dar și rezistența și durabilitatea gresiei, trebuie să respecți câteva reguli simple de curățare și protecție:

   • Curăță gresia tip parchet cu apă și detergent neutru: pentru curățarea zilnică sau periodică a gresiei tip parchet, poți folosi apă călduță și un detergent neutru sau special pentru gresie. Evită să folosești produse acide, abrazive sau care conțin ceară sau solvenți, deoarece pot deteriora suprafața plăcilor sau pot lăsa urme inestetice. Pe siteul nostru poți găsi o gamă variată de detergenți pentru gresie tip parchet la prețuri avantajoase.
   • Folosește mopul sau cârpa umedă: pentru a șterge praful sau murdăria de pe gresia tip parchet, poți folosi un mop sau o cârpă umedă, bine stoarsă. Nu folosi perii dure sau bureți aspri, deoarece pot zgâria plăcile. De asemenea, nu lăsa apa să se acumuleze pe pardoseală, deoarece poate pătrunde în rosturi și poate provoca umflarea suportului.
   • Decapează gresia tip parchet o dată pe an: pentru a îndepărta eventualele depuneri de ciment, var sau alte substanțe care pot afecta aspectul gresiei tip parchet, este recomandat să folosești un decapant special pentru gresie o dată pe an. Diluează decapantul în apă conform instrucțiunilor producătorului și aplică-l pe suprafața placată cu gresie tip parchet. Lasă-l să acționeze câteva minute și apoi șterge pardoseala cu un mop sau o cârpă umedă. Pe siteul nostru poți comanda online decapante pentru gresie tip parchet la prețuri accesibile.
   • Protejează gresia tip parchet cu un impermeabilizant: pentru a prelungi durata de viață a gresiei tip parchet și a-i conferi o protecție suplimentară împotriva umezelii, petelor sau zgârieturilor, poți aplica un impermeabilizant special pentru gresie după ce ai decapat-o. Alege un impermeabilizant care nu modifică culoarea sau luciul plăcilor și urmează instrucțiunile producătorului pentru aplicare. Pe siteul nostru poți găsi o gamă variată de impermeabilizante pentru gresie tip parchet la prețuri avantajoase.

Astfel, vei avea o gresie tip parchet curată, frumoasă și rezistentă.

Ce modele de gresie tip parchet poți alege?

Poți alege dintr-o varietate de modele de gresie tip parchet, în funcție de preferințele tale de stil, culoare și dimensiune. Gresia tip parchet imită foarte bine aspectul lemnului natural, dar are și avantajele gresiei: rezistență la umezeală, uzură, pete și zgârieturi.

Dacă îți dorești o pardoseală cu aspect de lemn, dar și cu rezistența și durabilitatea gresiei, atunci gresia tip parchet este soluția ideală pentru tine. Pe siteul nostru ai la dispoziție o selecție variată de modele de gresie tip parchet, potrivite pentru orice încăpere din locuința ta. Fie că vrei să amenajezi livingul, holul, bucătăria sau baia, vei găsi cu siguranță gresia tip parchet care se potrivește stilului tău, la prețuri accesibile și cu livrare rapidă.

Iată câteva exemple de modele de gresie tip parchet pe care le poți comanda online:

Acestea sunt doar câteva dintre modelele de gresie tip parchet pe care le poți găsi pe siteul nostru. Intră acum și descoperă oferta completă de gresie tip parchet la prețuri accesibile și cu livrare rapidă. Nu rata ocazia de a avea o pardoseală cu aspect de lemn, dar și cu avantajele gresiei: ușor de curățat, rezistent la umezeală, uzură, pete și zgârieturi.

Concluzie

Gresia tip parchet este o alegere modernă și practică pentru locuința ta, care îți oferă aspectul natural și cald al lemnului, dar și rezistența și durabilitatea gresiei. Pentru a monta și întreține corect acest tip de pardoseală, trebuie să respecți câteva reguli simple, pe care ți le-am prezentat în acest articol.

Dacă ești interesat să achiziționezi gresie tip parchet la prețuri accesibile și să beneficiezi de livrare rapidă și sigură, te invităm să vizitezi siteul nostru, unde vei găsi o gamă variată de modele și culori de gresie tip parchet pentru orice gust și buget.

Nu mai aștepta și comandă acum gresia tip parchet care îți place! Vei fi surprins de rezultatul final!

Nici un comentariu

   Lasa un raspuns

   Epardoseli
   Logo