Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Amenajarea unui apartament pentru un IT-ist în București

Designerii noștri au proiectat un mic apartament în complexul Transparent Residence. Schema cromatică neutră din acest proiect este diluată de culoarea “explozivă” albastru, care pătrunde în întregul spațiu, exprimându-se în detalii de accent și elemente de decor.

Clientul, un tânăr specialist în IT, i-a cerut designerului să creeze un interior calm, minimalist, cu accente luminoase, dar care să nu fie copleșitoare. Din punct de vedere funcțional, clientul a dorit ca dormitorul să fie izolat și aerisit, nu “labirintic”. De asemenea, era nevoie de mult spațiu de depozitare, de un mic spațiu de lucru și de o bucătărie cu un minim de aparate.

Image 319 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 16

Ni s-a dat un apartament de beton gol, cu un plan rectangular alungit complex (4,8 pe 8,6 metri) și două ferestre.

Ușa de la intrare a fost mutată mult spre dreapta, ceea ce afectează dispunerea holului și a apartamentului în ansamblu.

De asemenea, apartamentul nu are o priveliște, deoarece ferestrele dau spre o fostă fabrică, așa că am creat un punct de interes.

Apartamentul a avut dificultăți în ceea ce privește izolarea fonică, cu pereți subțiri, dar am rezolvat această problemă cu un izolator fonic modern.

Image 328 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 17

Fiind vorba de un apartament, nu au existat restricții speciale în ceea ce privește amenajarea, ci doar comunicațiile și parametrii spațiului în sine. Am vrut să păstrăm cât mai mult spațiu și aer posibil, așa că am amplasat o zonă comună de bucătărie și living de-a lungul ferestrelor și am împărțit dormitorul “în cub” cu pereți glisanți.

Deoarece ușa de la intrare este deplasată spre dreapta, am planificat camerele secundare – vestiarul și baia – pe partea stângă. Coridorul rămas este împărțit într-un hol, iar în fața dormitorului este amplasat un dulap încorporat de 2,5 m lungime.

Image 321 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 18
Image 318 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 19

Pentru noi este important ca interiorul să fie holistic, arhitectural, alcătuit din volume, nu doar un set de mobilier. Și astfel, acest interior este proiectat în blocuri mari. Volumul gri al bucătăriei este susținut de zona TV cu un perete decorativ din stuc de beton.

Blocul de dormitor este unitatea principală din interior și este format dintr-un perete despărțitor glisant de culoare albastru aprins, completat de o perdea și de materiale textile. Cubul albastru este susținut de un puf în hol, de un suport pentru prosoape și de decor.

Culoarea albastră bogată acționează ca un accent care dă o vibrație spațiului. Elementele de mobilier din furnir de stejar natural adaugă căldură interiorului și fac trimitere la natură, care lipsește atât de mult în oraș. Iar cadrul metalic negru este o aluzie la coloanele și mașinile din fosta fabrică.

Citește și
Ce parchet să montezi pe o pardoseală încălzită
Image 320 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 20

Clientul a vrut să economisească bani, astfel încât cantitatea de mobilier personalizat din acest proiect este minimă. Dar, prin folosirea unor trucuri de design, am creat impresia că mobilierul a fost făcut individual pentru spațiu, când de fapt a fost invers.

Am integrat, de exemplu, dulapul într-o nișă creată special pentru el. Bucătăria a fost “adusă în dialog” cu zona TV și a fost adăugat un brâu de accent din gresie italiană cu model de marmură, care continuă în baie.

Am fost atât de inspirați de proiect încât am creat chiar și un obiect de artă numit “Viața locului”, care decorează peretele despărțitor dintre ferestre.

Image 325 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 21
Image 326 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 22

Apartamentul este mic, cu ferestrele orientate spre nord, așa că spațiul a fost făcut cât mai luminos posibil. Baza paletei de culori a fost formată din culorile mobilierului de cabinet – bucătărie și dulap.

În “parteneriatul” cu bucătăria, peretele opus a primit un finisaj din stucco în culoarea bucătăriei. Pereții au fost finisați cu o vopsea lavabilă, “rezistentă la vandalism”, în timp ce podeaua a fost finisată cu un laminat belgian impermeabil.

Folosirea aceluiași material în bucătăria și în camera de zi a făcut posibilă păstrarea unui maxim de practicitate, integrarea spațiului și adăugarea texturii și căldurii lemnului.

Image 324 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 23
Image 322 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 24

De asemenea, a fost important să transmitem “spiritul locului”. Complexul de apartamente este situat pe locul unei fabrici de țesut și finisare, care producea tapiserii.

Am vrut să folosim tema țesutului și a tapițeriilor în interior. Astfel, deasupra patului a apărut o tapiserie, creată special pentru acest spațiu.

Suntem mândri că am reușit să realizăm un interior interesant și frumos, în ciuda dificultăților legate de amenajare și a bugetului limitat al clientului.

Suntem, de asemenea, încântați că am reușit să aducem “memoria locului” în acest spațiu și să creăm un interior cu spiritul unei fabrici de tapiserie.

Image 323 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 25
Image 327 amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești
Amenajarea unui apartament pentru un it-ist în bucurești 26
Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart