Linoleum sau dale din LVT: ce material să alegeți?

Linoleumul comercial modern și plăcile din LVT sunt acoperitoare de podea de înaltă densitate care sunt foarte rezistente la umiditate, schimbări de temperatură, uzură și alte influențe.

În plus față de factorul de formă, acestea se disting printr-un aspect atractiv, performanțe excelente și avantaje importante care permit instalarea în încăperi de diferite tipuri.

Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?
Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?

Avantajele și dezavantajele utilizării plăcilor din LVT

Materialul este utilizat pentru amenajarea spațiilor de birouri, comerciale, administrative, a instituțiilor medicale și educaționale și a altor facilități cu destinație specială. Parchetul din vinil are următoarele avantaje:

 • impermeabilitate completă și rezistență la umiditate, fără a se uda și a se deforma (chiar și atunci când vine în contact direct cu lichidul);
 • prezența mai multor clase de rezistență la uzură, inclusiv a clasei maxime 43, care garantează rezistența la diverse sarcini;
 • atunci când obiectele tăietoare, perforante și alte obiecte cad pe suprafața plăcilor din LVT, nu vor exista înțepături sau alte deteriorări;
 • pardoseala poate fi așezată în încăperi fără încălzire, deoarece LVT-ul poate rezista la temperaturi negative;
 • conductivitatea termică scăzută permite plăcilor să mențină temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp, cu acumulare de căldură pentru o funcționare confortabilă;
 • dacă este necesar, oricare dintre elemente poate fi înlocuit cu unul nou în caz de deteriorare;
 • metoda de așezare vă permite să reduceți la minimum costurile de tăiere și de materiale auxiliare.

Gama este reprezentată de colecții cu decoruri realiste datorită aplicării texturilor decorative. De exemplu, este posibilă transmiterea cât mai exactă a texturii pietrei, betonului, lemnului și chiar a țesăturii. Puteți combina metode de instalare, decoruri, modele și culori pentru o soluție de design unică.

Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?
Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?
Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?
Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?

Dezavantajele plăcilor comerciale din LVT includ costul, care este mai mare în comparație cu laminatul, linoleumul și o serie de alte materiale. În plus, așezarea trebuie să se facă numai pe o suprafață perfect plană, fără defecte, cu o stabilitate ridicată și absența oricărei contaminări.

Caracteristicile linoleumului comercial

Linoleumul multistrat nu și-a pierdut relevanța timp de câteva decenii. Baza din LVT este completată cu fibră de sticlă pentru rigiditate, un strat decorativ și de protecție. Structura conține în mod necesar nisip de cuarț, care este motivul pentru moliciunea crescută a stratului de acoperire în comparație cu plăcile din LVT. Din acest motiv, în timp pot apărea zone de umflături, chiar dacă suportul este ideal.

Avantajele covorului pvc

Linoleumul comercial este vândut în role cu o lungime de 10 până la 45 m, o lățime de 1 până la 5 m și o grosime de 3-8 mm. Montarea se realizează pe un adeziv special, pregătirea pardoselii trebuie să fie la fel de minuțioasă ca în cazul plăcilor.

Avantajele materialului:

 • conservarea căldurii, suprafață plăcută;
 • rezistență la umiditate, temperaturi extreme, ultraviolete (dar contactul direct poate cauza defecte);
 • rezistență la uzură, rezistență ridicată și durabilitate;
 • o gamă largă de soluții decorative și culori;
 • costuri accesibile;
 • capacitatea de întreținere.

Dezavantajele includ o moliciune crescută a stratului de acoperire, ceea ce necesită o atitudine mai atentă. În plus, chiar și linoleumul comercial nu este potrivit pentru încăperile cu o încărcătură grea și un trafic ridicat.

Alte dezavantaje includ, de asemenea, costul tăierii (până la 15%), costuri suplimentare pentru sudarea sau instalarea pragurilor și transportul. Este imposibil să combinați diferite decoruri, după ce se formează cusături de stabilire, ceea ce restrânge domeniul de aplicare al acestui tip de pardoseală.

Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?
Linoleum sau dale din lvt: ce material să alegeți?

În ciuda asemănării, precum și a prezenței acelorași avantaje, plăcile de pardoseală din LVT sunt de câteva ori superioare rezistenței linoleumului comercial la influențele externe și, de asemenea, au un aspect mai atractiv.

Dar pentru birouri și spații administrative, cea de-a doua opțiune este potrivită, deoarece este mai accesibilă și mai practică. Atunci când alegeți, merită să luați în considerare nu numai condițiile de funcționare, ci și bugetul alocat pentru pardoseli.

Citește și asta


Profită de Promoții

   Epardoseli
   Logo