Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: Pas cu pas!

Chiuveta de bucatarie este una dintre cele mai controversate parti ale casei. La urma urmei, in timp ce o folosim in fiecare zi, amanam si curatarea ei, deoarece exista un anumit “dezgust” fata de aceasta activitate.

Chiar si asa, este esential sa stim cum sa curatam chiuveta de bucatarie pentru a nu genera acumularea de bacterii, germeni si alte microorganisme daunatoare pentru sanatatea noastra.

In postarea de astazi, vei invata o data pentru totdeauna cum sa cureti chiuveta de bucatarie in 5 pasi didactici si foarte practici. Chiar si cei care nu au nicio practica in materie de curatenie sau nu inteleg produsele pentru acest scop vor putea face o treaba excelenta.

Puneti-va castile, pregatiti-va mediul si urmati pasii de mai jos. Sa mergem!

5 pasi despre cum sa cureti chiuveta de bucatarie

Mai jos, veti vedea pasi simpli despre cum sa faceti o buna curatare a chiuvetei de bucatarie. Cititi pana la sfarsit pentru a o biciui eficient!

1 Indepartati totul din chiuveta

Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: pas cu pas!
Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: pas cu pas! Credite: @apartment031

Inainte de orice altceva, spalati toate vasele si indepartati toata mancarea din chiuveta. Da, asta include scoaterea deseurilor din canalizare! Aceasta ar putea fi cea mai rea parte pentru multi oameni, dar nu ai cum sa continui curatenia fara sa o faci.

Dupa ce ati indepartat resturile de mancare din scurgere, este important sa curatati si canalul de scurgere din interior pentru a preveni aparitia infundarilor sau raspandirea mai multor microorganisme in chiuveta.

Pentru aceasta, puteti folosi o reteta destul de usoara: adaugati ½ cana de bicarbonat de sodiu in interiorul scurgerii. Se face apoi un amestec de suc de lamaie si otet alb, turnand lichidul tot in scurgere, peste bicarbonat. Asteptati zece minute si apoi turnati apa fierbinte pe scurgere pentru a clati totul.

2 Alegeti corect produsele

Cum să cureți chiuveta de bucătărie: pas cu pas!
Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: pas cu pas! Credite: @casaadorno

Exista produse care functioneaza pentru toate tipurile de chiuvete. Cu toate acestea, este interesant sa va bazati pe materialul specific al chiuvetei dvs. atunci cand alegeti cele mai bune produse.

Chiuvete din portelan sau din otel inoxidabil

Pentru chiuvetele din portelan sau din otel inoxidabil, puteti folosi detergenti neutri pentru curatarea generala. Cand este timpul sa ii dati un plus de stralucire, puteti folosi detergenti pentru otel inoxidabil si flaneluri uscate pentru a intinde produsul, lustruind materialul.

Chiuveta din piatra, cum ar fi granit sau marmura

Cine are chiuveta din piatra, cum ar fi granit sau marmura, trebuie sa fie putin mai atent. Preferati produsele care contin clor activ, pentru a impiedica bacteriile sa se aglomereze pe material. Pe langa bureti, puteti folosi si perii in zonele mai poroase.

Chiuveta de cupru

Daca aveti o chiuveta din cupru (mai frecventa in bucatariile vechi), folositi doar detergentul neutru traditional cu un burete curat. La urma urmei, caracteristica materialului este eliminarea naturala a germenilor. Asadar, atingerea speciala consta in clatirea detergentului cu multa apa.

Un alt punct important este sa nu alegeti produse abrazive, adica agresive pentru materiale. De exemplu, nu folositi inalbitor, tampoane de curatat sau alte lucruri care sunt corozive si care va pot deteriora permanent chiuveta.

3 Acordati atentie colturilor

Cum să cureți chiuveta de bucătărie: pas cu pas!
Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: pas cu pas! Credite: @adriayllaa

Trebuie sa curatati fiecare colt cu grija si asertivitate, astfel incat bacteriile sa nu se acumuleze acolo. Știti acele crapaturi, colturi si alte coltisoare care par neimportante? Asigura-te ca le cureti corespunzator!

De asemenea, nu uitati sa curatati cada, peretii, robinetele si, bineinteles, scurgerea. De asemenea, nu uitati sa curatati sifonul in mod regulat.

Pentru a finaliza, efectuati curatarea completa a blatului folosind acele produse specifice pentru fiecare material, asa cum am mentionat deja in subiectul anterior.

4 Indepartati excesul de apa

Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: pas cu pas!
Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: pas cu pas! Credite: @nossolar. 57

Una dintre cele mai mari probleme cu chiuvetele este excesul de umiditate. La urma urmei, acest lucru faciliteaza in mare masura aparitia si acumularea de microorganisme care sunt daunatoare pentru viata noastra si pentru vasele noastre.

Asadar, dupa curatare, este necesar sa se indeparteze excesul de apa cu ajutorul unei raclete de chiuveta dezinfectata si a unor flaneluri uscate si curate.

De asemenea, este foarte important sa igienizati si sa stoarceti si sa uscati carpele, buretii si alte instrumente de curatare folosite. In acest fel, nu raman acolo acumuland germeni si deteriorand toata munca pe care ati depus-o.

Merita mentionat faptul ca schimbarea buretilor ar trebui sa se faca saptamanal sau la doua saptamani, daca nu ii folositi atat de des.

5 Profitati de ocazia de a curata mai mult

Cum să cureți chiuveta de bucătărie: pas cu pas!
Cum sa cureti chiuveta de bucatarie: pas cu pas! Credite: @paulinosmarmoraria

In timp ce faceti curatenie, de ce sa nu profitati de aceasta ocazie pentru a curata si alte parti importante din bucatarie care se afla in jurul chiuvetei si care sunt adesea trecute cu vederea?

Dulapul de sub chiuveta trebuie curatat temeinic, lasandu-l aerisit, uscat si lipsit de praf. De asemenea, nu uitati sa acordati atentie manerelor, unul dintre elementele care acumuleaza cel mai mult bacterii si microorganisme.

Incercati sa efectuati curatarea “in jurul” cel putin o data pe saptamana, iar curatarea chiuvetei chiar mai frecvent, mai ales daca o folositi mult.

Este chiuveta infundata? Consultati un sfat care va poate ajuta

Daca chiar si dupa curatare observati ca chiuveta este infundata, avem un sfat care va poate ajuta sa rezolvati problema.

Se toarna aproximativ 4-5 litri de apa calda, impreuna cu detergent sau praf de spalat.

De obicei, chiuveta de bucatarie se infunda din cauza acumularii de grasime, asa ca sapunul si apa calda vor ajuta la desfundarea chiuvetei!

*Pentru mai multe sfaturi despre cum sa desfundam chiuvetele: vezi acest post!

Pasii despre cum sa cureti chiuveta de bucatarie pot fi urmati de oricine si fara prea multe batai de cap. Aveti grija de mediul inconjurator si veti avea grija de voi insiva!

Daca vrei mai multe sfaturi si tutoriale despre curatenie, organizare si alte subiecte legate de decor, ramai cu ochii pe articolele de pe blogul nostru!

Informatiile continute in acest articol sunt oferite doar in scop de informare generala. Informatiile sunt furnizate de ePardoseli.ro prin contactarea diferitelor surse, interactiuni directe, Wikipedia, site-uri de stiri, etc.

Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica, un sfat sau o metoda prezentata si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal sau casei dumneavoastra. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un profesionist in domeniul respectiv! Imaginile sunt fie furnizate de furnizorii nostri, fie imagini generale de pe internet.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Shopping cart