Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?

Tapetul modern este o opțiune excelentă pentru decorarea pereților din bucătărie, dar numai dacă alegeți tipul corect de acoperire. Cum să alegeți un tapet pentru bucătărie? Ce să căutați atunci când cumpărați? Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți un tapet pentru bucătărie? Cum să îl folosiți pentru a corecta neajunsurile spațiului de bucătărie? Sfaturi cu privire la ce tapet pentru bucătărie să alegeți, toate în acest articol.

Reguli generale și recomandări

Atunci când alegeți un tapet pentru bucătărie, există reguli și recomandări generale. Tapetul pentru bucătărie de înaltă calitate ar trebui să fie durabil, dens, impermeabil și rezistent la lumina soarelui. Ei bine, pot fi spălate și revopsite dacă este necesar. Prin urmare, atunci când alegeți tapet pentru bucătărie, nu este suficient să vă ghidați după design, model și textură: proprietățile și calitățile materialului trec în prim plan. 

Interer stil kuhnya dizayn cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 17

Înainte să cumpărați, citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj. Acordați o atenție deosebită acestor caracteristici:

  1. Rezistență la umiditate și rezistență la uzură. Căutați un tapet pentru bucătărie care poate rezista la spălări regulate. În funcție de metoda de producție, puteți șterge ușor tapetul cu o cârpă umedă(tapet nețesut rezistent la umiditate), îl puteți spăla cu un burete și apă cu săpun ușor(tapet de vinil superlavabil cu relief la cald, așa-numitul vinil compact), sau curăța cu o perie moale (cu marcajul „rezistent la frecare”)-> SFATURI DE CURĂȚARE A TAPETULUI ACASĂ.
  2. Dacă se potrivește modelul. Unele tipuri de tapet pentru bucătărie pot fi lipite fără deplasare. Cu un ornament complex, va trebui să-l ridicați în raport cu tăierea pânzelor și ajustarea modelului la înălțimea specificată de producător.
  3. Rezistența la lumină. Dacă bucătăria este orientată spre sud și este adesea inundată de lumina soarelui, uitați-vă la rezistența la UV a tapetului. Acest lucru este deosebit de important pentru tapetul închis și luminos: se estompează mai repede.

Tipuri de tapet pentru bucătărie

Tapet nețesut

Fleece este un material fabricat din fibre celulozice comprimate cu adaos de poliester și viscoză. Respiră, astfel încât mucegaiul nu se va depune sub tapet, în ciuda umidității constante din bucătărie.

Există multe variante de tapet de bucătărie din vinil: cu model sau cu culoare solidă, neted, în relief, combinat, mat sau cu o ușoară strălucire lucioasă. Nu sunt greu de lipit. Acestea pot fi ușor de netezit și nu se deformează atunci când sunt umede. În loc de tapet, adezivul este aplicat pe suprafața peretelui, ceea ce face ca lipirea să fie mai ușoară și mai rapidă.

7beaeca13683fe8f0cae0c3b36c807e0 cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 18

Cele mai multe tapete care pot fi vopsite sunt fabricate din acest material. De obicei, poate fi vopsit de 6-7 ori cu o vopsea de bună calitate, pe bază de apă sau de latex acrilic.

Tapet pentru bucătărie din vinil

Robust, rezistent la umiditate și accesibil. Tapetul de vinil lavabil este ideal pentru bucătării și alte zone cu cerințe ridicate de rezistență la umiditate – băi, holuri și coridoare.

Chiar dacă bugetul de renovare a bucătăriei este limitat, tapetul acoperit cu vinil pe o suprafață nețesută este o alegere bună. Plățile în plus vor fi rambursate din comoditate. Sunt mai ușor de lipit, se așează mai uniform pe perete, ascund mai bine imperfecțiunile de suprafață.

Wallpaper kitchen 1 cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 19

Tapetul din vinil tinde să imite alte materiale de finisare: cărămidă, tencuială decorativă, țesătură, covor, fibre vegetale. Dar este important să existe un echilibru între frumusețe și confort: într-o cameră în care oamenii gătesc în mod constant, o suprafață netedă este mai practică decât una în relief.

Mulți oameni se tem că tapetul de vinil nu „respiră”. Acest lucru este valabil doar pentru acoperiri ieftine. Cele mai bune și mai scumpe au micropori care lasă aerul să intre și evaporă umiditatea. Pentru a vă asigura că nu se permite dezvoltarea mucegaiului, tratați pereții cu un agent antifungic înainte de aplicarea tapetului.

Vinyl peel and stick backsplash 13 removable kitchen backsplash ideas from vinyl peel and stick backsplash cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 20

Serigrafie

Unul dintre tipurile de tapete din vinil, cu un strat superior care imită mătasea. Fără pretenții, pentru o lungă perioadă de timp nu se va estompa la soare. Pereții cu serigrafie de mătase pot fi spălați în siguranță.

Fibră de sticlă

Robust, durabil, rezistent la foc și apă, tapetul din fibră de sticlă în toate privințele este perfect pentru încăperi umede, cum ar fi bucătăria. Acestea sunt în mod tradițional albe, deoarece sunt concepute pentru a fi vopsite: pot suporta cu ușurință 10-15 cicluri fără a-și deteriora aspectul.

Photo wallpapers for kitchen modern ideas 2018 2 10011823 1 cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 21

Tapetul din fibră de sticlă întărește pereții, maschează fisurile și previne apariția altora noi, este permeabil la aer și nu produce ciuperci sau mucegai.

Tapet pentru bucătărie natural

1304011 most popular dining room wallpaper trends 2400x1600 1 cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 22

Nu toate opțiunile de tapet natural pot fi folosite în bucătării, dar bambusul, pluta, iuta, sisal se vor descurca. Pentru ca pânzele grele să reziste ferm pe pereți, trebuie să folosiți un lipici special.

Tapet foto mural

362fa3d879da1899a78fe3f61bdc023a cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 23

Cu tapetul cu imprimare foto, nu numai că veți reîmprospăta interiorul, dar veți adăuga și volum la o cameră mică. Pentru a obține efectul dorit într-o cameră mică, imaginile panoramice cu o perspectivă vor ajuta: vederi de oraș, peisaje, imitații de ferestre. În loc de hârtie, vă recomandăm să vă uitați la tapete foto nețesute și super-rezistente pentru bucătărie, cu un strat special de protecție.

Care tapet este cel mai bun pentru bucătărie

Principala regulă în proiectarea unei bucătării cu tapet de orice dimensiune este să nu supraîncărcați interiorul: concentrați-vă fie pe tapet, fie pe mobilierul de bucătărie.

Dacă un perete este luminos sau decorat cu tapet foto, lăsați ceilalți trei calmi, simpli.

Nu folosiți hârtie și nu testați un tapet pentru bucătărie. Chiar și cu impregnare rezistentă la umiditate, acestea nu vor rezista mult timp în condițiile dificile din bucătărie.

42c2288bd13ef808be6dc519ab83b73e cum sa alegi un tapet pentru bucătărie?
Cum sa alegi un tapet pentru bucătărie? 24

Atunci când combinați modelele, utilizați tapete din colecțiile unui singur producător. Dungile verticale ridică vizual tavanul jos. Liniile transversale vor face camera mai joasă, dar pereții se vor „împinge în afară”.

În cazul în care bucătăria este situată în nord / vest, uitați-vă mai atent la un tapet tapet pentru bucătărie în culori calde: galben, crem, verde iarbă, piersic. Atunci când ferestrele sunt orientate spre sud, este mai bine să alegeți albastru pal, verde deschis, albastru, argintiu.

Întrebări frecvente

Este în regulă să pui tapet în bucătărie?

Înțelepciunea tradițională ne spune că tapetul, combinat cu zonele umede și pline de aburi, cum ar fi bucătăriile, nu se potrivesc, dar, cu puțină cercetare și creativitate, veți descoperi că tapetul este un accesoriu excelent pentru orice bucătărie, capabil să transforme spațiul fără efort.

Poți pune tapet în spatele aragazului?

Siguranța înainte de toate. Un loc popular al unui tapet pentru bucătărie este ca backsplash în spatele aragazului sau al chiuvetei. Deși ați putea crede că punerea hârtiei lângă o flacără deschisă este o idee teribilă, majoritatea tapetului nețesut de pe piață este supus testelor de foc. Pentru a fi foarte sigur, puteți asorta decorul cu un aragaz electric mai degrabă decât cu un aragaz cu gaz.

Este tapetul de vinil rezistent la căldură?

Acestea sunt sigure pentru dumneavoastră și pentru familia dumneavoastră. Tapetul din vinil este rezistent la foc. Datorită densității și stabilității acestui tip de textură de tapet, este aproape imun la foc.

Dacă ți-a plăcut acest articol, găsești AICI și alte articole cu sfaturi despre amenajări interioare.

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
0
Shopping cart