Atunci când se amenajează unui spațiu de locuit, mulți optează pentru mobilier clasic. În același timp, de multe ori nu se ține cont de faptul că astăzi mobilierul încorporat realizat la comandă este larg reprezentat pe piață.
Acest lucru oferă posibilități aproape nelimitate pentru implementarea ideilor de amenajare a interiorului spațiilor. În plus, mobilierul încorporat are multe avantaje semnificative față de omologii cabinetului.
Pentru a evalua mai obiectiv avantajele, probabil merită să spunem câteva cuvinte despre dezavantaje. Un astfel de mobilier nu poate fi pur și simplu achiziționat într-un magazin de mobilă sau comandat prin internet.
Se realizează la comanda in funcție de nevoile clientului. Din acest motiv, există o anumită perioadă de timp între momentul plasării unei comenzi, crearea unui proiect și producție și primirea unei comenzi.
Costul poate fi un alt factor limitativ. Cu toate acestea, în prezent (datorită concurenței mari de pe piață), de exemplu, prețurile pentru dulapurile de sufragerie au scăzut și nu diferă mult de costul mobilierului standard de dulap.
Un alt dezavantaj al produselor încorporate este imposibilitatea rearanjarii și (sau) transportului lor. Aici se termină principalele dezavantaje.
Avantajele mobilierului încorporat
În primul rând, producția la comandă este principalul avantaj al produselor încorporate față de mobilierul standard de cabinet. Atunci când dezvoltă un proiect (de exemplu, un dulap), designerul ține întotdeauna cont de dorințele clientului.
În același timp, este capabil să ofere sfaturi solide cu privire la necesitatea unei anumite configurații de mobilier, în funcție de nevoile și cerințele individuale ale clientului. Astfel, un astfel de mobilier devine multifuncțional, spre deosebire de omologii săi standard.
În al doilea rând, mobilierul încorporat poate economisi în mod semnificativ spațiul de locuit, ceea ce este deosebit de important pentru locuințele de dimensiuni mici.
Dulapurile încorporate sunt montate în orice nișe și colțuri, indiferent de configurație. În același timp, o parte din elementele structurale formează pereții, podeaua și tavanul încăperii în sine.
În al treilea rând, mobilierul încorporat este realizat ținând cont de caracteristicile de design ale camerei. Cu alte cuvinte, un dulap la comandă va fi proiectat în așa fel încât să se încadreze armonios în interiorul existent al încăperii (ceea ce nu este deloc ușor de asigurat la cumpărarea mobilierului finit).
În sfârșit (pe lângă multifuncționalitate), trebuie spus că pe piață se află în prezent un număr mare de soluții originale de mobilier încorporat. Așadar, în ultimii ani au fost foarte populare paturile-dulap, dulapurile la comandă etc.
Astfel, forma, echipamentul, designul și aspectul mobilierului încorporat depind doar de imaginația și nevoile clientului.
În acest sens, avantajele unor astfel de produse depășesc semnificativ dezavantajele, dând spațiu pentru implementarea unor idei creative pentru designul interior al spațiilor rezidențiale.
Citește și asta
- 4 motive pentru care se foloseste mocheta în BisericăCorul Regal, canta în Catedrala Sfântul Iosif din Bucuresti, pe o mocheta bordo rosu închis uni.
- Cum sa Creezi o Bucatarie Scandinava Moderna: Ghid Complet de Design Interior NordicDesignul scandinav in bucatarie reprezinta mai mult decat o simpla tendinta in amenajari interioare – este o filozofie care imbina functionalitatea cu estetica intr-un mod unic. De exemplu, utilizarea mobilierului multifunctional, cum ar fi… Citește mai mult: Cum sa Creezi o Bucatarie Scandinava Moderna: Ghid Complet de Design Interior Nordic
- Cazi de baie antice: O tendinta care ramane in vogaTe gandesti sa cumperi o noua cada de baie? Daca da, avem cateva avantaje si dezavantaje pentru tine legate de cazi de baie antice. Acestea sunt din ce in ce… Citește mai mult: Cazi de baie antice: O tendinta care ramane in voga
- Instalarea Corecta a Unei Galerii pentru Perdele – Ghid Pas cu PasSa decorezi o fereastra poate parea o provocare, dar hai sa-ti spun un secret: totul devine mult mai simplu daca incepi cu instalarea corecta a galeriei pentru perdele. Cum se… Citește mai mult: Instalarea Corecta a Unei Galerii pentru Perdele – Ghid Pas cu Pas
- Curatarea si intretinerea pardoselilor din vinil – Sfaturi EsentialeMentinerea parchetului din vinil este simpla, daca urmezi instructiunile corecte de curatare si eviti materialele nepotrivite. Parchetul vinilic este o alternativa populara la lemn, in special in zonele casei expuse… Citește mai mult: Curatarea si intretinerea pardoselilor din vinil – Sfaturi Esentiale