TRANSPORT GRATUIT IN FUNCTIE DE VALOAREA COMENZII

Amenajarea unui magazin mic: 50 de idei, fotografii și proiecte

Ați auzit vreodată expresia „hooking the client”? Ei bine, exact asta faci atunci când plănuiești o decorare bună a unui magazin mic.

Spatiile comerciale cu masuri reduse trebuie lucrate inteligent pentru a asigura nu doar functionalitatea ci, mai ales, pentru a atrage atentia celor care intra in magazin.

Având în vedere asta, am selectat în această postare multe idei de decorațiuni pentru magazine mici din care să vă inspirați. Aruncă o privire:

Începeți cu organizarea și planificarea

Mențineți anxietatea de a începe decorarea și acordați atenție mai întâi organizării și amenajării spațiului. Vezi sfaturile:

Mai puțin înseamnă mai mult

Dacă spațiul magazinului este mic, atunci nu are sens să umplem mediul cu produse, mobilier și accesorii decorative.

Luați-o ușor și acordați prioritate. Nu toate produsele de vânzare trebuie să fie expuse în magazin, dar clientul tău poate afla despre ele prin site-uri rețelele de socializare și cataloage tipărite.

În acest moment, este important să existe o echipă bine pregătită, capabilă să descopere nevoile clientului și să ofere ceea ce își dorește.

In ceea ce priveste mobila, este important sa alegi doar articole esențiale pentru tipul tău de comerț. Astfel, este posibil să câștigi mai mult spațiu interior și să asigurăm clientului un aspect mai confortabil și mai primitor.

Un alt sfat important: nu decora prea mult păunul. Prioritizați un decor curat, modern și sofisticat pentru ca magazinul dvs. să primească atenția clienților, dar fără poluare vizuală.

Organizare in toate sectoarele magazinului

Un magazin bine decorat este și un magazin bine organizat. Aceste două lucruri trebuie să meargă împreună pentru ca tu să ajungi la inima clientului tău.

Un spațiu dezorganizat nu favorizează deloc afacerile, ca să nu mai vorbim că îți poate lăsa clientul confuz și cu senzația de a fi într-un mediu claustrofob.

Evită toate acestea cu organizarea fiecărui articol și mergi mai departe: organizează ceea ce nu este la îndemâna clientului tău, cum ar fi stocul, de exemplu.

Este pentru că? Un inventar organizat accelerează serviciul și vă împiedică să pierdeți o vânzare deoarece nu ați putut găsi un anumit articol.

Confort și funcționalitate

Un magazin nu poate fi frumos decât dacă este și confortabil și funcțional. Prin confort, mă refer la o temperatură plăcută, o podea curată și iluminare caldă.

Funcționalitatea este de a menține mediul liber de obstacole vizuale și de locomoție. Acest lucru poate părea o provocare într-un magazin mic, dar într-adevăr se rezumă la planificare.

Investește în mobilier cu uși glisante, precum și în vitrine, în acest fel se poate economisi spațiu interior prin deschiderea ușilor.

De asemenea, este valabil să investiți în nișe încastrate care, pentru că sunt în interiorul peretelui, nu consumă suprafață utilă.

7 sfaturi pentru decorul unui magazin mic

Oglinzi de mărit

Pe lângă faptul că sunt frumoase și colaborează cu aspectul magazinului, oglinzile au două funcții mai importante: să ajute clienții în achiziționarea produselor, mai ales atunci când vine vorba de un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, dar și să întărească iluminarea naturală și amplitudinea.

Pentru aceasta, foloseste-le mereu pozitionate spre interiorul magazinului, astfel incat sa nu reflecti mediul extern, doar produsele si clientii.

Utilizarea inteligentă a culorilor

Culorile joaca un rol fundamental in orice proiect de decor, insa in cazul magazinelor sunt si mai importante.

În primul rând, pentru că paleta este inutilă să mulțumească doar proprietarul sau managerul magazinului, trebuie să mulțumească diferiții clienți care trec prin unitate.

Și cum se face? Mizând pe combinații de culori plăcute, primitoare și, în cele mai multe cazuri, universal acceptate.

Vrei un exemplu bun? Culorile pământii calmează mereu, garantează confort și bun venit.

Culorile deschise ajută la percepția că mediul este mai larg, ceea ce este ideal pentru magazinele mici.

Culorile închise, la rândul lor, traduc rafinament și modernitate, dar ar trebui folosite cu prudență pentru a nu da impresia că magazinul este mai mic decât este în realitate.

Daca vrei sa investesti intr-o paleta de culori, precum negru, bleumarin si maro, de exemplu, asigura-te ca magazinul are o iluminare buna, atat naturala, cat si artificiala.

Un alt detaliu important în utilizarea culorilor este că acestea au legătură cu marca dumneavoastră.

Dacă ai optat pentru culori precum albastru și alb, nu are sens să decorezi magazinul în roz și galben, de exemplu. Alegerea culorilor pentru decorarea magazinului ar trebui să fie în concordanță cu marca dvs.

Alege un stil

Pe lângă culori, este de asemenea important să definiți un stil decorativ pentru magazinul dvs. care vizează tipul dvs. de comerț.

Un magazin pentru copii poate asuma un decor curat si delicat, in timp ce un magazin de femei este intotdeauna foarte frumos intr-un stil romantic modern.

Pentru bărbați, stilul modern și sobru, ca și cel industrial, este o alegere excelentă.

Amintiți-vă că stilul decorativ are totul de-a face cu alegerea culorilor. Așa că păstrați echilibrul între aceste două aspecte.

Un decor modern și romantic, așa cum am menționat mai sus, se combină cu culori deschise și tușe metalice.

Pentru stilul industrial, pariază pe culori neutre și închise, precum gri, negru, maro și un strop de verde. De asemenea, este important să acordați atenție texturilor folosite în decorul magazinelor mici.

Lemnul, de exemplu, se potrivește oricărui stil, dar, în funcție de finisaj, poate tinde mai mult pe o parte decât pe cealaltă.

Un finisaj uniform și obișnuit din lemn se potrivește cu propunerile clasice și elegante.

Cărămizile, sticla, metalul și cimentul sunt câteva opțiuni de textură pentru a completa decorul unui mic magazin și a garanta în continuare stil și personalitate mediului.

Prețuiește iluminatul

Nu trece cu vederea acest sfat. Iluminarea bună, fie că este naturală sau artificială, face toată diferența în rezultatul final al decorațiunii micilor magazine.

Lumina naturală ar trebui să fie întotdeauna privilegiată pentru că astfel garantați și un confort termic mai mare.

Însă în cazul magazinelor închise, precum cele situate în mall-uri sau galerii, modalitatea este de a maximiza iluminarea artificială.

Trebuie evitate luminile albe și orbitoare. Nu sunt deloc confortabili.

Dimpotrivă, preferați lumini mai gălbui care provin din surse diferite, precum spoturi, plafoniere și lampadare sau chiar lămpi.

În locurile în care este importantă iluminarea mai puternică, cum ar fi casieria, ghișeul de service sau vestiarele, utilizați lumina albă într-un mod țintit.

Iluminatul bine gândit nu contribuie doar la un magazin mai confortabil, ci și la favorizarea produselor expuse în vitrină sau pe rafturi.

Pentru aceasta, sfatul este să folosiți benzi sau spoturi LED.

Mizați pe decorarea verticală

Un alt sfat pentru decorarea unui magazin mic pe care să-l păstrați în suflet este verticalizarea.

Aceasta înseamnă prioritizarea utilizării elementelor verticale față de cele orizontale. Adică, în loc să faci un tejghea pentru a expune produse, preferă rafturile și nișele pe perete.

Umerașele cu piese agățate pe perete, în cazul magazinelor de îmbrăcăminte, sunt și ele utile pentru a elibera suprafața podelei și pentru a menține spațiul mai organizat și mai funcțional.

Creați un hotspot

Ai auzit vreodată de punctul fierbinte? Acesta este un termen folosit de profesioniștii din visual merchandising pentru a crea spații atractive în cadrul magazinului.

Aceste puncte servesc la evidențierea produselor la vânzare sau la consolidarea unei noi colecții de piese, de exemplu.

O modalitate foarte comună de utilizare a punctului fierbinte este prin nișele de la intrarea sau centrul magazinului, de parcă ar fi o insulă. Dar dacă nu ai spațiu pentru el, poți crea un punct fierbinte lateral, chiar lângă perete.

Pentru a oferi mai multă grație spațiului, investiți în diferite culori și iluminare în acel moment.

Personalizați și decorați

După ce ai analizat și planificat cele mai importante aspecte ale decorului, a sosit momentul pe care îl așteptai cel mai mult: punerea în atingere brandului tău, acele elemente care vor garanta personalitate și stil.

În acest moment trebuie să alegi totul cu mare discreție și rigoare. Decorarea de dragul decorului nu ajută cu nimic.

Încearcă să folosești elemente care să fie în concordanță cu ramura în care lucrezi, aducând articole care captivează și vorbesc direct clientului.

Un magazin pentru copii, de exemplu, trebuie să aibă elemente care să atragă privirea copiilor. Baloane, podea de hamei și păpuși sunt doar câteva dintre opțiuni.

Un magazin de femei este și mai fermecător cu aranjamente florale și piese elegante în puncte strategice.

Modele și idei de decor pentru magazine mici

Consultați mai jos 50 de idei de decor pentru magazine mici pentru a vă inspira și a le folosi ca referință atunci când le faceți:

Imaginea 1 – Decorarea magazinului de accesorii mici cu paletă de culori moale.

Decorarea unui mic magazin pentru bărbați, în schimb, mizează pe scânduri perforate să fie mai moderne

Imaginea 2 – Pe de altă parte, decorul unui mic magazin bărbătesc mizează pe plăci perforate să fie mai modernă.

Decorarea unui mic magazin pentru bărbați, în schimb, mizează pe scânduri perforate să fie mai moderne

Imaginea 3 – Fațada unui mic magazin: o invitație pentru cei care trec pe stradă.

Vitrina mică: o invitație pentru cei care trec pe stradă

Imaginea 4 – Decor rustic pentru magazin mic în culori pământii.

Decor rustic de magazin mic în culori pământii.

Imaginea 5 – Această podea cauciucată este super cool și modernă!

Această podea din cauciuc este super cool și modernă!

Imaginea 6 – Pentru magazinul de ochelari, oglinzile sunt esențiale.

Imaginea 7 – Decorarea unui mic magazin de pantofi: verticalizarea este esențială.

Decor magazin mic de încălțăminte: verticalizarea este esențială

Imaginea 8 – Decorare romantică și delicată, dar modernă pentru magazinul feminin.

Decorație romantică și delicată, dar modernă pentru magazinul mic de femei

Imaginea 9 – Pentru a garanta conceptul brandului, mizați pe un decor monocromatic.

Pentru a garanta conceptul brandului, mizați pe un decor monocromatic

Imaginea 10 – Profitați de pereți și sectorizați spațiile magazinului după culori.

Profită de pereți și sectorizează spațiile magazinului după culori

Imaginea 11 – Uită-te la această idee: micul magazin de flori a creat un cer în tavan.

Uită-te la această idee: micul magazin de flori a creat un cer în tavan

Imaginea 12 – Puțin albastru pentru a aduce prospețime decorului micului magazin.

Puțin albastru pentru a aduce prospețime decorului magazinului mic

Imaginea 13 – Diferența acestui decor este arcul care funcționează ca un ara pentru haine.

Diferența acestui decor este arcul care funcționează ca suport pentru haine

Imaginea 14 – Culori deschise și neutre pentru a aduce un sentiment de amplitudine magazinului.

Culori deschise și neutre pentru a aduce magazinului o senzație de spațiu

Imaginea 15 – Organizarea este o parte fundamentală a decorațiunii micilor magazine.

Organizarea este o parte cheie a decorului magazinului mic

Imaginea 16 – Less is more: luați acest concept modernist pentru decorarea micului magazin.

Less is more: duce acest concept modernist în decorul micului magazin

Imaginea 17 – Decorarea magazinului pentru copii mici cu semnalizare pe podea: copiilor le place.

Decor magazin pentru copii mici cu semnalizare pe podea: copiilor le place

Imaginea 18 – Decor rustic mic magazin: fața pieselor ceramice.

Decor rustic mic magazin: fața pieselor ceramice

Imaginea 19 – Ce zici de un decor rustic și modern pentru brutărie?

Ce zici de un decor rustic și modern pentru brutărie?

Imaginea 20 – Aici, punctul culminant al decorului unui mic magazin feminin este iluminatul.

Aici, punctul culminant al decorului magazinului pentru femei mici este iluminatul.

Imaginea 21 – Mizați pe elemente rustice și naturale pentru un magazin confortabil.

Mizați pe elemente rustice și naturale pentru un magazin confortabil

Imaginea 22 – Decor simplu magazin mic, cu rafturi până în tavan.

Decor simplu pentru magazin mic, cu rafturi până în tavan

Imaginea 23 – Expuneți în decorul magazinului doar elementele esențiale.

Afișați în decorul magazinului doar elementele esențiale

Imaginea 24 – Decorarea magazinului mic de cosmetice: culori și feminitate.

Decor mic magazin de cosmetice: culori și feminitate

Imaginea 25 – Magazinul mic și îngust are și el o soluție!

Magazinul mic și îngust are și el o soluție!

Imaginea 26 – Decor mic magazin bărbătesc. Tonurile neutre aduc modernitate.

Decor mic magazin pentru bărbați.  Tonurile neutre aduc modernitate

Imaginea 27 – Aici, decorul a prioritizat confortul și senzația de a fi acasă.

Aici, decorul a prioritizat confortul și senzația de a fi acasă.

Imaginea 28 – Decor mic magazin de bomboane: culori de bomboane pentru a se potrivi cu tema.

Decor mic magazin de bomboane: culori de bomboane pentru a se potrivi cu tema

Imaginea 29 – Funcționalitate de valoare în decorul magazinului mic.

Funcționalitate de valoare în decorul magazinului mic

Imaginea 30 – Fațada magazinului ar trebui să ofere un indiciu despre ceea ce urmează să intre.

Vitrina magazinului ar trebui să ofere un indiciu despre ceea ce urmează să intre.

Imaginea 31 – Decor mic magazin de pantofi: lumini galbene pentru a aduce confort.

Decor mic magazin de pantofi: lumini galbene pentru a aduce confort

Imaginea 32 – O placă cu neon pentru intrarea în micul magazin.

Un semn cu neon pentru intrarea în magazinul mic

Imaginea 33 – Magazinul de genți pentru femei mizează pe aspectul modern și sofisticat.

Magazinul de genti de dama mizeaza pe un look modern si sofisticat

Imaginea 34 – Decorarea magazinului mic de cosmetice: abuz de elemente naturale pentru a transmite conceptul brandului.

Decorarea magazinului mic de cosmetice: abuz de elemente naturale pentru a transmite conceptul de brand

Imaginea 35 – Banda LED pune în valoare mobilierul micului magazin.

Banda LED îmbunătățește mobilierul pentru magazinele mici

Imaginea 36 – Rafturile nu trebuie să fie toate la fel. Acesta, de exemplu, are o formă curbată foarte originală.

Rafturile nu trebuie să fie toate la fel.  Acesta, de exemplu, are o formă curbată foarte originală

Imaginea 37 – Verticalizează decorul micului magazin de femei și câștigă spațiu.

Verticalizează decorul micului magazin de femei și câștigă spațiu

Imaginea 38 – Decorarea unui magazin mic de bomboane: dimensiunea nu este o problemă pe aici!.

Decor pentru magazinul mic de bomboane: dimensiunea nu este o problemă pe aici!

Imaginea 39 – Deja aici, decorul unui mic magazin de cosmetice pariază pe insula centrală.

Aici, decorul unui mic magazin de cosmetice mizează pe insula centrală

Imaginea 40 – Îmbunătățiți produsele magazinului cu o vitrină minimalistă și modernă.

Îmbunătățiți produsele magazinului cu o vitrină minimalistă și modernă

Imaginea 41 – Și ce părere aveți despre utilizarea macaws în tot spațiul magazinului, dar într-un mod creativ?

Și ce părere aveți despre utilizarea rafturilor în tot spațiul magazinului, dar într-un mod creativ?

Imaginea 42 – Intră și fă-te ca acasă!

Intră și fă-te ca acasă!

Imaginea 43 – Decorarea unui mic magazin feminin cu un plus de personalitate a proprietarilor.

Decor mic magazin de dama cu o nota de personalitate de la proprietari

Imaginea 44 – Culori calme și blânde în decorul unui mic magazin de bomboane.

Culori calme și moi în decorul unui mic magazin de bomboane

Imaginea 45 – Produsele pot ajuta și la compunerea paletei de culori a magazinului

Imaginea 46 – Florile sunt întotdeauna binevenite în decorul unui mic magazin feminin.

Florile sunt întotdeauna binevenite în decorul unui mic magazin pentru femei.

Imaginea 47 – Un pic de stil industrial și retro în acest decor mic de magazin pentru bărbați.

Puțin stil industrial și retro în acest mic decor de magazin pentru bărbați

Imaginea 48 – Rozul este întotdeauna o opțiune bună de culoare pentru decorarea unui mic magazin de bomboane.

Rozul este întotdeauna o alegere bună de culoare pentru decorul unui magazin mic de bomboane.

Imaginea 49 – Decorarea magazinului pentru copii mici: profitați de părțile laterale pentru a organiza spațiul.

Decor magazin copii mici: profita de laturi pentru a organiza spatiul

Imaginea 50 – Magazin modern și neaglomerat segmentat pe culori.

Magazin modern si neaglomerat impartit pe culori

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ePardoseli - Amenajari Premium. Design interior.