Ultima actualizare: 3 decembrie 2024
Cum să evitați cele mai frecvente probleme de amenajare cu ajutorul unor decizii rezonabile? Alegerea corectă a elementelor de interior, gândită până la cel mai mic detaliu, vă va salva de eșecuri și greșeli făcute din greșeală. Da, designul este o știință, ca și în chimie, trebuie să cunoști formula corectă. Dacă combinați elementele în conformitate cu ea, atunci veți evita haosul.
Haideți să vedem la ce ar trebui să acordați o atenție deosebită atunci când vă mobilați casa și care sunt cele mai frecvente greșeli la care trebuie să fiți atenți.
Spectacolul de culori
Culorile luminoase sunt un plus atractiv pentru interior. Ele sunt foarte răcoritoare și îl fac unic. Cu toate acestea, trebuie respectate câteva reguli de bază. Combinați întotdeauna culori din același spectru, nuanță și saturație, până la maximum 4 nuanțe. Aceasta este mantra principală a combinației culorilor. Puteți găsi mostre de variante specifice care vor arăta foarte bine împreună.
Nu vă fie teamă de culori strălucitoare, ele înveselesc interiorul. Cu toate acestea, ele nu pot fi combinate cu alte elemente dominante.
Mobilierul alb
O altă problemă este atunci când nu există suficientă culoare în interior. El pare rece până la sterilitate. Nu există nicio idee în el și creează mai degrabă atmosfera unui birou decât a unei case adevărate. Bucătăria albă a fost opțiunea de urmat mulți ani, iar dacă alegi una, cu siguranță nu ai dat greș. Singurul lucru la care trebuie să acordați mai multă atenție este accesoriile potrivite, sub forma unor lucruri calde și originale, care vor îndulci interiorul alb.
Bucătăria albă-albă nu va fi rece dacă îi adaugi confort. Pentru aceasta, materiale precum lemnul sau metalul sunt perfecte.
Cumpara din magazin:
Iadul covoarelor
Oamenii iubesc covoarele, mai ales în România. Pentru a nu vă simți acasă ca în piață, trebuie să fiți atenți la ele și să le utilizați doar acolo unde au sens. Adică, în locurile în care trebuie să evidențiați un punct important din cameră, de exemplu, o masă de luat masa sau o masă de cafea. Acest lucru va crea o separare optică a spațiului, iar un model interesant va înveseli o suprafață mare goală. Covoarele au avantajul de a fi călduroase și izolatoare în zonele în care vă plimbați sau stați des. Bineînțeles, covoarele protejează și podeaua acolo unde intră în contact frecvent cu mobilierul.
Lipsa luminii naturale
În regiunile lumii în care iernile sunt mai lungi decât verile, trebuie avut grijă să se asigure un acces cât mai mare la lumina naturală și la lumina soarelui. În cazul în care nu dispuneți de ferestre franceze mari, pereții despărțitori din sticlă și vitraliile în locul ușilor clasice vor permite, de asemenea, ca lumina să se filtreze din cameră în cameră. Cu cât aveți mai puține zone umplute într-o cameră, cu atât aceasta va părea mai spațioasă și mai luminoasă.
Divizarea încăperilor cu un perete despărțitor din sticlă este o soluție inteligentă pentru a obține lumină acolo unde, în mod normal, este necesară iluminarea artificială.
Modernism
Stilul modern ridică încă multe întrebări. Fiecare dintre noi și-l poate imagina în felul său. Avantajul său este simplitatea culorilor și a formelor, așa că are din ce în ce mai mulți fani. Este neutru și se aplică la majoritatea interioarelor. Nu vă împovărează cu un număr mare de elemente și opțiuni, cum ar fi stilul vintage sau boho, dar țineți cont de faptul că interiorul ar trebui să vă reflecte personalitatea. Modernul pur este foarte elegant, dar trebuie să creați singur spiritul casei. Dacă vă plac florile, jucați-vă cu elementele populare ale stilului Urban Jungle. Dacă sunteți un fan al exoticului și vă place să călătoriți, combinați modernitatea cu lucruri în așa-numitul stil balinez. Modern este doar ceea ce vă place, nu interiorul din catalog.
Datorită simplității sale, interioarele moderne suportă accente ușoare din partea altor stiluri de design. Așa că nu pare prea plictisitor. Ceea ce i se potrivește cel mai bine, însă, este simplitatea sobră.
Cumpara din magazin:
Stiluri similare dar diferite
Acest punct este strâns legat de cel precedent. Combinarea diferitelor stiluri este o disciplină pentru cunoscătorii de design și trebuie să înțelegeți ce anume vi se potrivește. Uneori, intuiția poate spune, dar alteori este util să cereți sfaturi și să transferați interiorul “pe hârtie” pentru a vă imagina mai bine aspectul final și posibilitățile acestuia.
Vizualizarea va ajuta la consolidarea ideii finale a interiorului, unde aranjamentul mobilierului, culoarea și materialele acestuia joacă un rol decisiv. Veți vedea imediat dacă acestea se înțeleg sau nu între ele.
Dezordine necreativă
Ultimul punct este pur practic. Atât maniacii curățeniei, cât și adepții haosului organizat îl vor aprecia. Va ușura suferința tuturor celor care nu au un loc unde să depoziteze lucrurile. Fie că este vorba de cele de sezon pe care le scoatem la lumină doar de câteva ori pe an, fie că este vorba de cele pe care le folosim zilnic. Nu trebuie să faceți economii pe dulapuri spațioase și sisteme speciale de depozitare. La urma urmei, acestea vă vor scuti de căutări inutile și, în plus, vă vor facilita menținerea ordinii. Un raft cu cutii de depozitare(mai ales în hol) vă va scuti de întoarceri neplăcute pentru lucruri uitate.
Un dulap deschis nu va reduce vizual holul mic și va oferi suficient spațiu pentru a depozita obiectele esențiale pe care s-ar putea să le pierdeți.