Parchet SPC: Ce este, cum se montează și cum este realizat?

Parchet SPC: Ce este, cum se montează și cum este realizat?

Parchetul SPC este o formă de podea de vinil compozit, care înseamnă Stone Plastic Composite. Este o pardoseală rezistentă la apă, la zgârieturi, la șocuri termice și la variații de umiditate. Are un aspect natural și elegant, care imită lemnul sau piatra, dar cu un preț mai accesibil și o întreținere mai ușoară. În acest articol, vă vom prezenta ce este parchetul SPC, cum se montează și cum este realizat.

Ce este parchetul SPC?

Parchetul SPC este o pardoseală formată din mai multe straturi:

 • Stratul superior este un strat de uzură transparent și durabil, care protejează parchetul de zgârieturi, pete și uzură.
 • Stratul al doilea este un strat decorativ, care conține un model imprimat de lemn sau piatră, care conferă parchetului aspectul natural și elegant.
 • Stratul al treilea este stratul compozit, care este inima parchetului. Acesta este format dintr-un amestec de pulbere de piatră (de obicei calcar) și rășină plastică (de obicei PVC), care îi conferă parchetului rezistența și stabilitatea dimensională.
 • Stratul al patrulea este un strat de spumă sau plută, care are rol de izolație termică și fonică, dar și de amortizare a șocurilor.

Parchetul SPC are o grosime cuprinsă între 4 și 6 mm și se montează prin sistemul click-lock, care permite o instalare rapidă și ușoară fără adezivi sau șuruburi. Parchetul SPC se poate monta peste orice tip de suprafață plană și solidă, cum ar fi beton, ceramică sau lemn.

Cum se montează parchetul SPC?

Pentru a monta parchetul SPC aveți nevoie de următoarele materiale și unelte:

 • Parchet SPC
 • Folie anticondens
 • Plintă
 • Profile de trecere
 • Cutter
 • Riglă metalică
 • Ciocan de cauciuc
 • Distanțiere

Pașii de urmat sunt următorii:

 1. Curățați bine suprafața pe care veți monta parchetul și asigurați-vă că nu are denivelări sau fisuri mai mari de 3 mm.
 2. Așezați folia anticondens pe toată suprafața, suprapunând marginile cu cel puțin 20 cm și ridicându-le pe pereți cu cel puțin 5 cm. Fixați folia cu bandă adezivă.
 3. Măsurați lungimea și lățimea camerei și calculați numărul de lamele necesare. Dacă ultima lamelă are o lățime mai mică de 5 cm, tăiați prima lamelă pentru a echilibra distribuția.
 4. Începeți montajul din colțul camerei cel mai îndepărtat de ușă. Așezați prima lamelă cu partea canelată spre perete și lăsați un spațiu de dilatație de mm, pe care îl puteți asigura cu ajutorul distanțierelor. Repetați acest pas pentru fiecare lamelă de pe primul rând.
 5. La sfârșitul primului rând, tăiați ultima lamelă la dimensiunea potrivită, folosind un cutter și o riglă metalică. Păstrați restul de lamelă pentru a începe al doilea rând.
 6. Pentru a începe al doilea rând, așezați restul de lamelă la capătul primului rând, având grijă să îmbinați perfect canelurile și muchiile. Apăsați ușor și fixați cu un ciocan de cauciuc.
 7. Continuați montajul pe al doilea rând, îmbinând lamelele pe lățime și pe lungime. Asigurați-vă că există un decalaj de cel puțin 30 cm între îmbinările de pe rânduri diferite.
 8. Repetați pașii 6 și 7 până când acoperiți toată suprafața. La ultimul rând, tăiați lamelele pe lățime pentru a se potrivi spațiului rămas.
 9. Montați plinta pe pereți, folosind șuruburi sau adeziv. Plinta va acoperi spațiul de dilatație și va oferi un finisaj estetic.
 10. Montați profilele de trecere la uși sau la joncțiunea cu alte tipuri de pardoseală. Profilele vor asigura o tranziție armonioasă și vor preveni alunecarea sau deteriorarea parchetului.

Felicitări! Ați montat parchetul SPC cu succes. Acum puteți să vă bucurați de noua dumneavoastră pardoseală rezistentă și elegantă.

Cum este realizat parchetul SPC?

Parchetul SPC este realizat prin procesul de extrudare, care constă în topirea și presarea materialelor compozite într-o formă continuă și uniformă. Procesul de extrudare are loc într-o mașină specializată, care are următoarele componente:

 • O zonă de alimentare, unde se introduc materiile prime (pulbere de piatră și rășină plastică) într-un raport optimizat.
 • O zonă de topire și amestecare, unde materiile prime sunt încălzite și omogenizate prin intermediul unui șurub rotativ.
 • O zonă de filtrare și degazare, unde se elimină impuritățile și bulele de aer din materialul topit.
 • O zonă de formare, unde materialul topit este presat printr-o duză cu forma dorită (de obicei o placă subțire).
 • O zonă de răcire și tăiere, unde placa extrudată este răcită cu apă sau aer și tăiată la dimensiunea dorită.

După extrudare, placa compozită este supusă unor procese ulterioare, cum ar fi:

 • Laminarea stratului decorativ și a stratului de uzură pe suprafața plăcii compozite.
 • Frezarea canelurilor și a muchiilor pe marginile plăcii compozite. Acestea vor permite îmbinarea ușoară și sigură a lamelelor de parchet.
 • Aplicarea stratului de spumă sau de plută pe partea inferioară a plăcii compozite. Acesta va avea rol de izolație termică și fonică, dar și de amortizare a șocurilor.
 • Ambalarea și etichetarea plăcii compozite pentru distribuție și vânzare. Fiecare lamelă de parchet va avea un cod de bare și o serie de informații utile, cum ar fi dimensiunea, grosimea, clasa de rezistență, modelul decorativ etc.

Astfel, parchetul SPC este realizat printr-un proces complex și sofisticat, care garantează calitatea și performanța sa.

Care sunt beneficiile parchetului SPC?

Parchetul SPC are o serie de beneficii care îl fac o alegere ideală pentru orice tip de spațiu. Iată câteva dintre ele:

Rezistență la apă
Parchetul SPC nu se umflă, nu se deformează și nu se deteriorează în contact cu apa sau cu alte lichide. Acest lucru îl face potrivit pentru zonele umede, cum ar fi bucătăria, baia sau holul.
Rezistență la zgârieturi
Parchetul SPC are un strat de uzură durabil, care îl protejează de zgârieturi, pete și uzură. Acest lucru îl face potrivit pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi livingul, dormitorul sau biroul.
Rezistență la șocuri termice
Parchetul SPC nu se contractă și nu se dilată în funcție de temperatura ambientală. Acest lucru îl face potrivit pentru zonele cu variații mari de temperatură, cum ar fi mansarda, subsolul sau terasa.
Rezistență la variații de umiditate
Parchetul SPC nu se modifică în funcție de nivelul de umiditate din aer. Acest lucru îl face potrivit pentru zonele cu climat umed sau uscat.
Aspect natural și elegant
Parchetul SPC are un strat decorativ care imită lemnul sau piatra, cu o fidelitate impresionantă. Acest lucru îl face potrivit pentru orice stil de amenajare, de la clasic la modern.
Preț accesibil
Parchetul SPC are un preț mai mic decât parchetul stratificat sau masiv, dar cu o calitate similară sau chiar superioară. Acest lucru îl face potrivit pentru orice buget.
Întreținere ușoară
Parchetul SPC nu necesită tratamente speciale sau produse chimice pentru curățare și întreținere. Acest lucru îl face potrivit pentru orice nivel de confort.

Cum se întreține parchetul SPC?

Parchetul SPC este o pardoseală ușor de întreținut, care nu necesită mult efort sau timp. Iată câteva sfaturi pentru a vă bucura cât mai mult de parchetul dumneavoastră SPC:

Curățați parchetul regulat cu o mopă uscată sau aspirator. Acest lucru va îndepărta praful și murdăria de pe suprafața parchetului.
Evitați să folosiți apă în exces sau produse abrazive pentru curățarea parchetului. Acest lucru ar putea deteriora stratul de uzură sau stratul decorativ al parchetului.
Protejați parchetul de zgârieturi sau lovituri provocate de mobilier sau obiecte grele. Folosiți fețe de protecție sub picioarele mobilei sau sub obiectele care se pot mișca pe parchet.
Evitați expunerea directă a parchetului la razele soarelui sau la surse de căldură. Acest lucru ar putea decolora sau încinge parchetul.
Ventilați bine spațiul în care este montat parchetul. Acest lucru va preveni apariția mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute.

Dacă urmați aceste sfaturi, veți avea un parchet SPC frumos și rezistent pentru mulți ani.

Parchet spc: ce este, cum se montează și cum este realizat?
Parchet spc: ce este, cum se montează și cum este realizat?

De ce să alegeți parchetul SPC de la epardoseli.ro?

Dacă sunteți în căutarea unui parchet SPC de calitate, la un preț avantajos și cu o garanție extinsă, atunci epardoseli.ro este soluția ideală pentru dumneavoastră. Iată câteva motive pentru care să alegeți parchetul SPC de la epardoseli.ro:

Aveți la dispoziție o gamă variată de modele și culori de parchet SPC, care se potrivesc oricărui stil de amenajare. Fie că preferați un aspect rustic sau modern, veți găsi cu siguranță parchetul SPC care vă place.
Aveți posibilitatea de a comanda mostre gratuite de parchet SPC, pentru a vă convinge de calitatea și aspectul acestuia. Astfel, puteți compara mai ușor diferitele modele și culori și puteți alege cel mai potrivit pentru spațiul dumneavoastră.
Aveți beneficiul unei livrări rapide și sigure, oriunde în țară. Parchetul SPC este ambalat cu grijă și transportat cu mașini specializate, pentru a ajunge la dumneavoastră în cele mai bune condiții.
Aveți garanția unei montări profesionale și corecte, dacă optați pentru serviciul nostru de montaj. Echipa noastră de montatori are experiență și cunoștințe în domeniul pardoselilor și vă va asigura o instalare rapidă și fără probleme.
Aveți asigurată o garanție extinsă de 25 de ani pentru parchetul SPC achiziționat de la epardoseli.ro. Acest lucru vă oferă siguranța că veți avea o pardoseală durabilă și rezistentă, care nu vă va dezamăgi.

Concluzie

Parchetul SPC este o pardoseală modernă și performantă, care vă oferă numeroase beneficii, cum ar fi rezistența la apă, la zgârieturi, la șocuri termice și la variații de umiditate. Parchetul SPC este realizat printr-un proces de extrudare, care îi conferă o compoziție stabilă și rezistentă. Parchetul SPC se montează ușor și rapid, prin sistemul click-lock, fără adezivi sau șuruburi. Parchetul SPC se întreține simplu și eficient, cu o mopă uscată sau aspirator.

Dacă sunteți în căutarea unui parchet SPC de calitate, la un preț avantajos și cu o garanție extinsă, vă recomandăm să alegeți parchetul SPC de la epardoseli.ro. Aici veți găsi o gamă variată de modele și culori de parchet SPC, care se potrivesc oricărui stil de amenajare. De asemenea, veți beneficia de livrare rapidă și sigură, montaj profesional și corect și garanție extinsă de 25 de ani.

Parchetul SPC este o pardoseală modernă și performantă, care vă va încânta privirea și simțurile. Dacă v-ați hotărât să cumpărați un parchet SPC vă invităm să vizitați site-ul nostru și să descoperiți oferta noastră variată și atractivă. De asemenea, puteți să ne contactați telefonic sau prin e-mail, pentru a vă oferi mai multe informații sau pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere. Nu ezitați să îl comandați acum și să vă bucurați de noua dumneavoastră pardoseală rezistentă și elegantă.

1 Comentariu
 1. […] locul potrivit: oglinzile vintage pot fi amplasate pe perete, pe podea sau pe mobilier. În funcție de locul ales, oglinzile pot avea roluri diferite: de a mări […]

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo