Am adunat mai multe opțiuni despre cum să organizezi câteva rafturi sau sertare, chiar și într-un spațiu mic.
1. Rafturi deschise pe peretele din capăt
Depozitarea spațioasă poate fi amenajată prin acordarea unuia dintre pereții de sub rafturi deschise. Este ușor să aranjezi pe ele cărți, flori sau alte lucruri mici care nu ar putea fi găsite în alte părți ale apartamentului. Ordinea va trebui menținută cu grijă, astfel încât spațiul mic al balconului să nu pară aglomerat.
Pentru a simplifica curățenia, puteți organiza depozitarea semi-deschisă, adică puneți toate obiectele în coșuri sau cutii impenetrabile. Astfel, pe balcon va exista întotdeauna curățenie vizuală.
Apropo, rafturile pot fi făcute nu până la podeaua însăși, lăsând un mic spațiu pentru a depozita obiecte voluminoase, cum ar fi scaune, un mic uscător sau o masă de călcat. Pentru ei, este mai bine să furnizați elemente de fixare suplimentare.
2. Dulap închis până la tavan
Chiar și pe un balcon mic, puteți instala un dulap închis de-a lungul unuia dintre pereții de capăt.
Da, el va mânca unul sau doi metri pătrați, dar veți obține un sistem de depozitare închis destul de spațios. Acolo puteți organiza orice: de la haine până la un aspirator.
Este mai bine să faceți un dulap până la tavan, astfel încât centimetrii utili să nu dispară. Dacă lățimea balconului nu se potrivește cu dimensiunile standard, chiar și cu cele ale mobilierului mic, îl puteți face la comandă.
Luați în considerare toate formele de arhitectură și încercați să creați o formă care să maximizeze spațiul de pe perete. De exemplu, dacă aveți cornișe sau nișe, depozitați-le și pe acestea. Și dacă faceți fațade oglindite , balconul va deveni vizual mai mare.
3. Sertare în canapea
Această opțiune de depozitare este ușor de aranjat chiar și pe un balcon mic, iar dimensiunea canapelei nu este deloc importantă aici. Poate fi un mini-scaun făcut la comandă, completat de unul sau două sertare în partea de jos.
În aceste cutii se va dovedi a pune lenjeria de pat în exces sau o pătură, vase de vacanță sau o pătură pentru oaspeți. Puteți amenaja un colț de lectură și să vă depozitați biblioteca în sertare.
{{ content }}
4. Sub masă
Dacă intenționați să puneți o masă pe balcon, alegeți un model cu un raft suplimentar sub blatul mesei. Va fi posibil să puneți un coș sau o cutie deasupra acestuia. Astfel, va fi posibil să folosiți un pic mai mult spațiu de depozitare.
Da, multe nu vor încăpea acolo, dar câteva lucruri mici și utile (de exemplu, un set de vase) pot fi organizate.
Este important să alegeți un sertar sau un coș care să se potrivească cu stilul general al mesei, astfel încât să arate armonios împreună.
5. Într-o comodă cu sertare
O comodă poate părea voluminoasă sau poate să nu se potrivească cu ferestrele, blocând o parte din lumină.
Dacă acesta este cazul tău, uită-te mai atent la comoda cu sertare. Comoda lasă liberă o parte din perete, astfel încât balconul pare mai spațios, existând loc pentru un decor suplimentar. Aceasta va ocupa spațiu până la pervazul ferestrei.
În astfel de mobilier există mai puține manevre pentru depozitare, dar arată vizual mai ușor și va ajuta în continuare la descărcarea dulapurilor din apartament.
6. Dulapuri sub fereastră
Pentru depozitare, puteți utiliza zona de perete de sub fereastră prin umplerea cutiilor până la nivelul pervazului. Ele nu vor supraîncărca o cameră mică, în același timp, în ceea ce privește depozitarea, sertarele nu sunt inferioare unui dulap înalt cu drepturi depline.
Dacă alegeți fronturi care să se potrivească cu pereții, puteți masca mobilierul încorporat.