Vanzari: (021) 316-3168 | Logistica: 0756 137 554 / 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Iluminatul în dormitor. 11 sfaturi de pus în aplicare

După cum știm, dormitorul din spațiul de locuit este, în mod tradițional, un loc de relaxare. Un design de dormitor organizat confortabil, cu un iluminat potrivit, contribuie la acest lucru în cel mai bun mod posibil.

Atunci când se lucrează la designul interior, ar trebui să se țină cont de faptul că lumina din această cameră ar trebui să fie diferită în diferite momente ale zilei. De exemplu, în orele de dimineață și de seară, lumina naturală nu este suficientă. În aceste momente, este nevoie de o lumină blândă și difuză pentru a vă ajuta să vă treziți liniștit dimineața și să adormiți seara.

Ar trebui instalate surse de lumină generală și locală pentru un control flexibil al luminii, care poate fi realizat cu produse suspendate cu iluminare indirectă și lămpi de noptieră cu abajururi din material textil. De asemenea, se recomandă instalarea unui întrerupător cu variator de intensitate care poate fi utilizat pentru a seta rapid și ușor nivelul de lumină dorit.

Image 156 iluminatul în dormitor. 11 sfaturi de pus în aplicare
Iluminarea dormitorului. Imaginea 2.

O lampă de plafon poate fi utilizată ca sursă de iluminat general. În funcție de mărimea camerei, 1 sau 2 candelabre pot fi suficiente. Puteți agăța un candelabru cu dispersor din sticlă sau puteți folosi legendarul cristal ceh.

Sursele locale de lumină sunt reprezentate de lămpi de podea, lămpi de perete și lămpi de masă (nu se recomandă amplasarea lor doar într-o singură zonă a camerei). În acest fel se rezolvă sarcina de a furniza lumină difuză, care nu irită ochii.

Image 157 iluminatul în dormitor. 11 sfaturi de pus în aplicare
Pentru a lumina dormitorul. Imaginea 3.

Dacă planificați un dulap într-o cameră, ar trebui să luați în considerare iluminarea din spate.

Luminile cu halogen încorporate în fronturile dulapurilor reprezintă o soluție tradițională. Dacă doriți, puteți amplasa o veioză lângă dulap (la nivelul ochilor, astfel încât ușa deschisă să nu facă umbră).

Lumina de seară este asigurată cel mai bine de lămpi amplasate de ambele părți ale patului. Puteți alege între modelele, lumini de podea și lumini de perete. Deasupra patului sunt instalate aplice de perete. Distanța lor față de podea este de 1,5 m (astfel încât să nu vă atingă capul).

Image 154 iluminatul în dormitor. 11 sfaturi de pus în aplicare
Iluminarea dormitorului. Imaginea 4.

Dacă doriți, puteți alege distanța dintre corpuri de iluminat, în funcție de preferințele dumneavoastră individuale. Corpurile de iluminat ar trebui să lumineze spațiul astfel încât marginea patului și suprafața noptierei să fie vizibile. În același timp, lumina de la aplice nu trebuie să obosească ochii.

Luminile tactile sunt populare în zilele noastre. Dacă doriți o lumină slabă, tot ce trebuie să faceți este să o atingeți. O a doua atingere face ca lumina să devină ușor mai puternică, apoi o nouă atingere stinge fasciculul. Avantajul este că nu este nevoie să căutați un întrerupător de lumină în întuneric.

Image 159 iluminatul în dormitor. 11 sfaturi de pus în aplicare
Iluminatul în dormitor. Foto 5.

O lampă de podea este o opțiune de iluminat interesantă pentru dormitor. Înălțimea sa este de aproximativ un metru și jumătate, ceea ce este ideal pentru lectură. Puteți alege un produs pe suporturi mobile (se recomandă să le instalați la capul patului pentru a regla sursa de lumină la discreția dumneavoastră).

Luminile pivotante sunt, de asemenea, bune pentru a fi folosite pe măsuța de toaletă (acest lucru vă permite să le folosiți fără a deranja o persoană care doarme). De exemplu, puteți instala lămpi descendente simple pe părțile laterale ale oglinzii pentru a regla direcția fasciculului.

Image 158 iluminatul în dormitor. 11 sfaturi de pus în aplicare
Pentru a lumina dormitorul. Imaginea 6.

De asemenea, dorim să ne asigurăm că iluminatul pe timp de noapte este adecvat. Acesta poate fi folosit pentru a crea o atmosferă intimă și confortabilă.

Soluția perfectă pentru acest lucru sunt corpurile de iluminat cu elemente de iluminat colorate. De asemenea, puteți folosi un acvariu luminos sau o lampă de tablou, care oferă o lumină slabă și moale.

Uneori, sub pat se folosește un sistem de iluminat decorativ. Acesta poate fi reglat în ceea ce privește nuanța și luminozitatea. O altă opțiune este de a instala patul pe un podium transparent, care, la rândul său, este echipat cu surse de lumină reglabile.

Citește și asta


Profită de Promoții

Citește și
Laminatul în amenajarea interioară
Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart