TRANSPORT GRATUIT IN FUNCTIE DE VALOAREA COMENZII

Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF

Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF

Ultima actualizare: 5 decembrie 2024

O plintă este o modalitate excelentă de a încadra o renovare care este finalizată într-un mod demn. Alegerea acestui finisaj afectează nu numai starea de spirit a camerei, ci și sănătatea ta mentală pentru toți anii de utilizare viitoare. În timp ce în trecut, din cauza lipsei de opțiuni, se putea opta aproape fără ezitare pentru plastic, acum producătorii îi induc involuntar pe consumatori într-o ușoară confuzie, jonglând inteligent cu noi materiale și litere în denumiri.

Astăzi, vom afla ce înseamnă schimbarea literei din placa de bază MDF, transformând-o în misteriosul LDF.

Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF
Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF

Interiorul decide totul

Abrevierea MDF nu are o abreviere digerabilă în limba rusă, deoarece provine de la MDF – Medium Density Fiberboard. Este o poveste similară cu LDF, doar că în acest caz este vorba de LDF – Low Density Fiberboard.

Deci, ce sunt aceste jocuri de densitate și de unde vine diferența de densitate? Totul vine din compoziția materialului. Plăcile MDF au o natură foarte asemănătoare cu bine-cunoscutul panou aglomerat cunoscut de consumatorii noștri.

Și acestea sunt presate din rumeguș și așchii, dar într-o formă mai fină, ceea ce face ca produsul final să fie mai omogen și mai dens decât plăcile aglomerate. În acest proces se utilizează rășini sintetice pentru a crește fiabilitatea presării. Plinta MDF finisată este acoperită cu un strat de protecție sub formă de strat superior sau de vopsea.

Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF
Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF

Spre deosebire de așchiile diferite utilizate în MDF, HDF este produs din fibre naturale de lemn din aceeași specie. În loc de rășini sintetice, ei folosesc lignina, un compus polimeric complex, care este un produs ecologic și care este extras din celulele plantelor vasculare și ale anumitor alge. Lignina întărită este la fel de rezistentă ca betonul.

Cumpara din magazin:

Originea naturală a ligninei, în special, face ca LDF să fie extrem de ecologic, deoarece nu conține formaldehidă dăunătoare. În conformitate cu standardele europene de mediu, LDPE se încadrează în clasa E-1 și poate fi folosit liber chiar și în camere pentru copii. Interesant este faptul că cei mai mari producători americani de LDF sunt angajați în cultivarea propriilor pepiniere de arbori cu creștere rapidă, protejând astfel pădurile sălbatice împotriva exploatării forestiere.

În ceea ce privește proprietățile sale fizice, LDF este foarte asemănător cu lemnul natural, dar nu este predispus la defecte nefericite, cum ar fi îndoirea și fisurarea. Ca un bonus, materialul nu are noduri dăunătoare. Plinta LDF are o greutate redusă și o structură densă și omogenă.

Când este tăiat, nu se va ciopli, veți obține muchii drepte și precise. De obicei, plintele LDF nu necesită nici măcar laminare, deoarece sunt acoperite din fabrică cu un grund special, conceput pentru vopsire.

Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF
Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF

Este interesant faptul că parafina este adăugată la fibra de lemn în timpul producției de LDF. Cu toate acestea, această mișcare inteligentă nu conferă LDF un avantaj față de MDF în ceea ce privește rezistența la umiditate. Expunerea frecventă la apă este extrem de nedorită pentru ambele materiale, împiedicând utilizarea lor, de exemplu în băi.

Atunci când se compară durabilitatea LDF și MDF, este important de remarcat că performanța MDF este cu 20% mai mare. În practică, plinte din MDF rezistă mai bine la abuzurile fizice. Prețul plintei realizate din ambele materiale este aproximativ același; diferența poate fi dată de calitatea produsului și de finisaj.

Cumpara din magazin:

Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF
Care plintă este mai bună: MDF vs. LDF

Care literă este mai importantă?

Probabil că nu veți putea deosebi plinte MDF și plinte LDF una de alta într-un magazin până când nu veți vedea o etichetă cu informații specifice. Ambele plinte au un aspect similar. În ceea ce privește proprietățile fizice, o plintă LDF este mai ușoară și mai ușor de manipulat decât MDF, dar inferioară în ceea ce privește durabilitatea. O mare diferență este reprezentată de eco-friendliness-ul celor două materiale! Dacă sunteți serios angajat într-un stil de viață sănătos și doriți să vă înconjurați de cât mai multe materiale ecologice, atunci LDF este cu siguranță o opțiune pentru dumneavoastră.

Articole similare:

ePardoseli - Amenajari Premium. Design interior.