Pentru ce sunt oglinzile? Cum poti crea un interior elegant si modern cu ajutorul lor? Ce sa alegeti si unde sa atarnati? Raspundem la aceste si alte intrebari in articol.
Oglinzile nu sunt doar pentru utilizare, ci si de dragul frumusetii. Cum sa le folositi pentru a sublinia stilul si a completa spatiul? Ce optiuni sunt la moda in acest moment? Unde sa atarni o oglinda in diferite camere? Vom spune despre tot in acest material.
Totul despre oglinzi
Functii Vizualizari – Dupa locatie – Dupa forma Ce este la moda Cum se folosesc in diferite incaperi
Pentru ce sunt necesare oglinzile
La prima vedere, aceasta este o intrebare ciudata. La urma urmei, toata lumea stie de ce. Dar, pe langa functia principala – de a ne arata reflectia – oglinzile au si altele.
- Ascundeti tot ceea ce nu aveti nevoie. Rafturi suplimentare, coloane, configuratia incorecta a camerei, locuri de depozitare – toate acestea pot fi ascunse cu succes in spatele suprafetelor reflectorizante. Acestea va permit sa “indreptati” geometria spatiului fara lucrari de constructie suplimentare.
- Faceti un spatiu mic. Aceasta este o tehnica bine cunoscuta: agatati un reflector sau chiar mai multe intr-o camera ingusta si ingusta. Astfel de panze extind vizual spatiul, ca si cum ar “indeparta” peretii.
- Adaugati lumina si aer. Daca atarnati o oglinda in fata sau langa o lampa de perete sau o lampa de masa, lumina va fi reflectata. Acelasi lucru este valabil si pentru luminile din tavan. Dupa acelasi principiu, puteti plasa o foaie reflectorizanta in raport cu fereastra, astfel incat lumina zilei sa fie reflectata si imprastiata. Cu toate acestea, daca aveti incredere in Feng Shui, nu ar trebui sa faceti acest lucru. In Orient, se crede ca reflectorul opus ferestrei respinge norocul.
- Fa-l doar frumos. Oglinda poate actiona, de asemenea, ca un element independent de decor. De exemplu, pentruaccentuarea peretelui in camera de zi sau deasupra capului patului.
Tipuri de oglinzi
Alegerea de astazi este capabila sa uimeasca orice imaginatie. Adeptii clasicilor, si iubitorii de Scandi practic, si sustinatorii unui loft brutal, si fanii minimalismului laconic isi vor gasi optiunile.
In functie de locatie
- Montate. Aceasta este cea mai populara oglinda obisnuita de perete in interior, si o suprafata reflectorizanta ca parte a mobilierului (de exemplu, pe o usa sau pe fata unui dulap), si o panza atasata la usa. Exista multe optiuni pentru modul de utilizare a structurilor articulate. Principalul avantaj este ca acestea nu ocupa spatiu suplimentar in camera. Astfel de panze sunt potrivite chiar si pentru camere foarte mici.
- Podele. Acestea sunt, de regula, produse mai masive. Cel mai adesea ele sunt realizate la o inaltime umana. O oglinda mare va arata bine in interiorul unui dormitor spatios sau al unui hol – este convenabil sa te uiti la tine din cap pana in picioare inainte de a pleca. Modelele de podea pot fi completate cu picioare speciale, suporturi. Sau se pot sprijini pur si simplu de perete. In orice caz, o astfel de panza are nevoie de mult spatiu.
- Desktop . Produsele de birou compacte si miniaturale sunt mai mult un element decorativ. Cel mai adesea indeplinesc o functie exclusiv estetica. Ele sunt plasate pe rafturi, comode, console, dulapuri.
Dupa forma
Sa evidentiem mai multe tipuri.
- Dreptunghiular si patrat. Una dintre cele mai populare optiuni traditionale. O solutie versatila care se va potrivi oricarui stil de interior. Panzele dreptunghiulare, dispuse pe verticala, intind vizual spatiul in sus. Iar daca desfasurati panza si o atarnati pe orizontala, camera va parea mai lunga sau mai larga, in functie de amplasare.
- Rotunde si ovale. Astfel de forme au devenit foarte populare in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza si modei generale pentru formele aerodinamice si netede in interior. Cercurile si ovalele adauga spatiului un sentiment de regularitate si o oarecare relaxare, confort.
- Arcuita. Produsele in forma de arc, in special cu devitrificare, pot fi vazute adesea astazi cu bloggeri populari. Moda pentru arcuri in interior a revenit acum cativa ani. Designerii au inceput sa foloseasca in mod activ aceasta forma in planificarea spatiilor, a mobilierului, a structurilor decorative si a decorului.
- forme non-standard. Aceasta este calea de iesire, daca doriti sa nu fiti ca toata lumea. Ce ofera producatorii si designerii? De exemplu, produsele sunt asimetrice, curbate, “rupte”. Intr-un cadru din lemn, astfel de optiuni arata deosebit de interesant, amintind de forme neregulate, naturale. In mod neobisnuit si spectaculos arata panze “decupate”, ca si cum ar fi incomplete in forma. De exemplu, sub forma unei jumatati sau a unui sfert de cerc.
Ce este la moda: design si optiuni suplimentare
Rame
Bineinteles, decorul principal este cadrul. Ea este cea care formeaza caracterul, stabileste stilul, starea de spirit.
Este imposibil sa spunem fara echivoc care rame sunt la moda astazi si care nu sunt. Dar cu siguranta nu veti da gres daca alegeti un cadru din lemn simplu si concis. Acest model se va potrivi oricarui stil de interior. Ramele din lemn sunt acum una dintre cele mai populare. In plus, este stricta, fara decoratiuni suplimentare, de culoarea lemnului natural, cu o textura mata.
De cativa ani, si alte materiale naturale, naturale, au fost solicitate in cadru. Tendinta verde in actiune. Ramele elegante sunt realizate din bambus, vita de vie, flori si ierburi uscate, iuta. Astfel de optiuni arata bine in stilurile scandi, japandi, wabi-sabi, eco si rustic, modern.
Ramele metalice nu isi pierd relevanta. Și nu doar cele minimaliste. De exemplu, in stilul loft, un produs masiv intr-un cadru metalic sculptat, ornamentat, va arata interesant si neobisnuit. Pana in prezent, cadrele metalice sub forma de raze de soare sunt populare.
Un alt material din care se fac adesea cadrele acum este pielea si inlocuitorii sai. Astfel de modele arata putin cam dur, dar aceasta este particularitatea lor.
Lumina de fundal
Iluminarea blanda si difuza in jurul perimetrului suprafetei netede si stralucitoare arata spectaculos si fermecator. Se pare ca panza nu este fixata pe perete, ci pluteste liber in aer.
Aceasta senzatie este obtinuta datorita benziiLED fixate pe partea din spate. Culoarea luminii de fundal astazi poate fi orice. Astfel de optiuni arata deosebit de bine pe fundalul suprafetelor intunecate. Apropo, ele sunt folosite nu numai in bai, ci si, de exemplu, in holuri.
O alta miscare interesanta este iluminatul retro sub forma de lampi mici pe partea exterioara a cadrului. Acest design aminteste de dressingul unei vedete de cinema si adauga o nota de sic spatiului.
Devitrificare
Devitrificarea este un lucru pe care il vedeti adesea la ferestrele vechi cu rame de lemn. Sau pe usile clasice din lemn cu geam.
Acestea sunt lamele din lemn care impart suprafata de sticla in patrate si creeaza o dispunere frumoasa si simetrica. Variante de oglinzi cu degivrare, de obicei de perete sau de masa. In functia sa, este, intr-o masura mai mare, un element de decor.
Panouri si compozitii
Oglinzile intr-un interior modern sunt pliate in panouri.
Astazi puteti gasi panouri speciale din mai multe fragmente care sunt pregatite in prealabil pentru decorarea suprafetelor. Ele vin sub forma de patrate si dreptunghiuri, romburi, hexagoane, cercuri.
De asemenea, puteti asambla independent panoul original din panze individuale. Pentru rame folositi, de exemplu,mulaje de perete . Apoi, oglinzile seamana cu picturile. Principalul lucru este ca reflectia se potriveste.
Oglinzi in interiorul diferitelor camere: exemple si fotografii
Camera de zi
Aici, suprafetele reflectorizante joaca, in primul rand, o functie decorativa. De exemplu, ele pot fi folosite pentru a decora unul dintre pereti. Intreg sau sub forma unui panou, sau ca element decorativ separat intr-un cadru neobisnuit. In cazul in care casa are un semineu, solutia traditionala este de a plasa o oglinda deasupra semineului. Daca camera de zi este proiectata in stilul clasic, neoclasic sau art deco, elementele lucioase, reflectorizante pot fi folosite in designul mobilierului. De exemplu, ca mici fragmente de fatade.
Bucatarie si sufragerie
Panourile de perete pot fi plasate in zona de luat masa. Acesta va crea o dispozitie festiva, va reflecta lumina.
Adesea, suprafetele reflectorizante pot fi gasite in designul unui set de bucatarie. De exemplu, ele decoreaza peretii din spate ai dulapurilor suspendate cu usi de sticla, dulapuri laterale si vitrine. Ele reflecta frumos stralucirea vaselor de sticla, cristal, portelan.
Dormitor
Oglinzile din interiorul dormitorului vor fi adecvate atat montate, cat si pe podea. Primele decoreaza adesea peretele din spatele capului patului. Al doilea este plasat intr-un loc bine luminat.
Daca nu exista suficient spatiu liber, dar doriti o panza pe toata lungimea, o puteti fixa pe partea interioara a usii dulapului. Sau, dimpotriva, pe fatada.
Singurul lucru este ca nu se recomanda sa atarnati sau sa plasati un reflector direct in fata patului. Din cauza acestei locatii a suprafetei reflectorizante, o persoana poate experimenta disconfort.
Oglinda in hol: idei si fotografii in interioare
Daca spatiul permite, este recomandabil sa plasati un model de perete sau de podea pe toata lungimea. Ei bine, daca este echipat cu iluminare suplimentara.
Sau puteti comanda o usa de intrare, a carei interior va fi decorat cu o oglinda. Daca coridorul este spatios, puteti placa intregul perete de la podea la tavan sau fragmentul acestuia.
Pentru hol, este mai bine sa alegeti un model intr-un cadru simplu, concis, rezistent la umiditate si murdarie. Totusi, acesta este un loc in care ajunge adesea praful de pe strada. Acest lucru inseamna ca produsul va trebui sa fie spalat destul de des.
Baie
Oglinda din interiorul baii este adesea completata de un iluminat incorporat. In acest caz, este important sa alegeti un model special pentru camere umede, cu un indice ridicat de rezistenta la umiditate.
De asemenea, pe partile laterale ale acesteia puteti amplasa lampi de perete sau suspendate. Alaturi de a pune un buchet de flori uscate sau cateva ramuri intr-o vaza simpla sau de sticla.
Daca aveti nevoie de mai mult spatiu de depozitare, puteti ascunde un dulap de perete in spatele suprafetei lucioase.
Citeste si asta
- Cum sa decorezi peretele din zona mesei de luat masa in bucatarieBucataria este inima casei, locul unde familia se aduna pentru a savura mese delicioase si a petrece timp de calitate impreuna. Zona mesei de luat masa joaca un rol esential… Citeste mai mult: Cum sa decorezi peretele din zona mesei de luat masa in bucatarie
- Ce este travertinul si modul de utilizare a acestuia in designul interiorTravertinul, o piatra naturala cu o istorie bogata si o prezenta impunatoare in arhitectura si designul interior, a castigat un loc de cinste in amenajarile moderne. De la monumentele antice… Citeste mai mult: Ce este travertinul si modul de utilizare a acestuia in designul interior
- Puterea culorilor: Cum iti pot transforma casa si starea de spiritAi remarcat vreodata cum te simti mai relaxat intr-o camera cu nuante neutre, in timp ce o incapere plina de culori vibrante parca iti da un plus de energie? Nu… Citeste mai mult: Puterea culorilor: Cum iti pot transforma casa si starea de spirit
- Topul florilor de toamna pentru balcoane si terase: 4 specii care iti vor colora zilele mohorateToamna, anotimpul schimbarilor, al culorilor vibrante si al melancoliei dulci-amare. Dar ce te faci cand balconul tau, odinioara o explozie de culoare si viata, incepe sa arate pustiu si trist?… Citeste mai mult: Topul florilor de toamna pentru balcoane si terase: 4 specii care iti vor colora zilele mohorate
- Magia invizibilitatii: camuflarea frigiderului in bucatarieIn era moderna, frigiderul a devenit un element indispensabil in orice bucatarie. Cu toate acestea, dimensiunile sale impunatoare pot perturba uneori armonia estetica a spatiului. Designerii de interior au gasit… Citeste mai mult: Magia invizibilitatii: camuflarea frigiderului in bucatarie