In articolul de astazi vom vorbi despre unul dintre cei mai cunoscuti producatori de parchet triplu stratificat din lemn si anume brandul Barlinek Polonia. Produsele acestei marci au devenit recent foarte raspandite in tarile europene si in Romania, de aceea este bine sa stim cate ceva depre acestea. Parchetul Barlinek – este unul dintre tipurile de pardoseli naturale, acoperite cu lac sau impregnate cu ulei cu un aspect frumos care repeta structura lemnului din care este fabricat, si care are o durata de viata lunga si o mare varietate de modele. Acesta este motivul pentru care cererea pentru astfel de podele este în continua crestere.

Expert expo-Barlinek

Expert expo-Barlinek

Fabrica de parchet triplu stratificat Barlinek este situata in Polonia la periferia orasului cu acelasi nume. Si-a început activitatea în anii ’40. XX, ca furnizor de cherestea. Dezvoltand treptat, compania, aceasta a inceput sa-si extinda activitatile, inclusiv in productia de podele din lemn. Compania a devenit lider european in productia de de parchet in anii 1990 iar datorita popularitatii crescande a acestui produs natural nu foarte scump, a reusit sa-si marească capacitatile de productie.

In prezent, Barlinek isi livreaza produsele in peste 100 de tari si este una dintre cele mai importante companii de productie de materiale de finisare a pardoselilor din lemn din lume.

In anii 2000 a avut loc retehnologizarea tehnica a fabricilor Barlinek, în cursul careia toate echipamentele tehnologice au fost inlocuite cu linii de productie moderne si de inalta tehnologie. Astazi,modelel de parchet sub marca Barlinek se fabrică pe echipamentul german Burkle. In prezent, datorita calitatii ridicate, designului atragator si prețurilor rezonabile, popularitatea acestui brand continua sa creasca, atragand un numar tot mai mare de cumparatori.

Parchet dusumea marca Barlinek

Parchet dusumea marca Barlinek

Argumente pro si contra pentru cumpararea de parchet Barlinek:

 Parchetul stratificat Barlinek are o serie de avantaje incontestabile:

 • Durabilitatea si fiabilitatea pardoselii. Acest indicator este realizat prin aplicarea unui aranjament simetric în trei straturi a lamelelor de lemn intr-o maniera incrucisata. In acest caz, cele două straturi inferioare sunt confectionate din lemn de conifere, iar stratul superior este făcut din lemn nobil.  Fiabilitatea si rezistenta la uzura a stratului de acoperire sunt, de asemenea, asigurate prin utilizarea in tehnologia de productie a fixarii stratului de bait si lac rezistent la raze ultraviolete;
 • Design atractiv si o gama largă de produse cu o varietate de texturi si nuante. Aceste caracteristici ale pardoselii sunt asigurate de utilizarea ca strat uzura,  diferite tipuri de specii de lemn nobol, incluzand atat lemn european cat si exotic (in jur de 20 de specii). Finisarea estetica a pardoselii este îmbunatatita si prin utilizarea unor metode speciale de prelucrare a acesteia: colorarea lacului, periere, bizotare;
 • Rezistenta ridicata la umiditate. Compania, in producția de pardoseli foloseste propria tehnologie de lipire a lamelelor, oferind prin adezivii folositi rezistenta in timp si stabilitate parchetului;
 • Simplitatea montajului. Concernul Barlinek si-a patentat propriile tipuri de imbinare a parchetului, datorita carora procesul de montare a placilor este accelerat de mai multe ori. de exemplu, pentru a acoperi suprafata de 20 de metri pătrați. cu parchet stratificat de la acest producator, unei persoana care nu are experienta în montaj, nu ii va lua mai mult de o ora si 30 de minute . In acelasi timp, imediat după instalare, podeaua este gata de functionare. 

Pentru tipurile de click  brevetate, folosite de Barlinek, consultați următorul videoclip:

 • Utilizarea unor produse speciale de finisare pe baza de ulei accentuează structura de lemn natural si protejează podeaua de praf, murdarie si umiditate, dandu-i astfel un aspect de lux;
 • Posibilitatea de a monta parchet pe sape incalzite, atat electrice cat si cu apa;
 • Posibilitatea de rachetare in timp folosind mijloace speciale pentru prelucrarea acestuia;
 • Garantia pentru finisajele Barlinek este de 25 de ani.

Unul dintre dezavantajele placilor de parchet este ca trebuie să aveti in mod periodic grija, sa o curatati si sa o acoperiti cu ulei, lucru care care ar putea necesita ajutorul unui specialist. In plus, intretinerea parchetului Barlinek este recomandat a se face cu detergenti profesionali. ePardoseli recomanda detergentii de ingrijire si reimprospatare a celor de la Bona Suedia!

Colectii de parchet Barlinek

Parchetul stratificat Barlinek este prezentat în mai multe colectii: Senses, Taste of life, Pure Vintage, Pure Line, Decor Line si Life Line.

În colectia “Senses” sunt prezentate modele din stejar cu lamele mari. Acest model de placa tip dusume este mai potrivita pentru crearea de interioare in stil clasic. Seria “Taste of life” este mai moderna. O astfel de podea este ideala pentru interioarele avangardiste. Designerii colectiei “Vintage Line” au încercat sa reprezinte cu exactitate estetica lemnului natural. Astfel de modele sunt potrivite pentru orice stil.

Parchet din colectia Taste of Life

Parchet din colectia Taste of Life

În fiecare serie sunt modele cu finisaje diferite. Cele care sunt tratate cu ulei au o rezistenta mai mare si proprietati antistatice. Modelele de parchet lacuite, sunt mai rezistente la abraziune. Acoperirea cu lac poate fi lucioasa, semi-mata si mata.

Puteti alege, de asemenea, parchet cu textura diferita: Barlinek are mai multe tipuri de seletie: Select, Family, Various si Rustic

Placile de parchet Barlinek sunt realizate dintr-o singura bucata sau din trei benzi. Modelele cu o singura lamela au un strat de finisare constand dintr-o singura bucata de lemn. Aceste au in general un pret putin mai ridicat fata de cele cu trei benzi datorita costurilor de productie. Imaginea generala a parchetului tip dusumea cu o singură banda pare mai mare, placa cu trei benzi este în mod corespunzător mai mică. Ca optiune de alegere – fiecare consumator va decide independent, in functie de caracteristicile interioare ale camerei unde va fii montat.

Parchet Barlinek cu o singura lamela

Parchet Barlinek cu o singura lamela

Materiale folosite la fabricarea parchetului Barlinek

Pentru stratul final al placii, se utilizează lemn nobil de esenta tare, care creste in Europa, Africa si America de Sud cu o densitate ridicata si, prin urmare, foarte rezistent. Acesta este unul dintre principalele secrete ale unei astfel de popularitati deosebite a parchetului Barlinek. Cel mai adesea sunt folosite esentele de stejar, frasin, artar, nuc, arin, mesteacan, salcam, carpen, sapella.

Recent, modelele din tali au devenit deosebit de populare, caracteristica acestora este o textura interesanta, expresiva, care confera suprafetei podelei o eleganta. Lemnul folosit pentru stratul superior este determinat de densitatea placii de parchet. Pentru podele din lemn de stejar si de frasin, densitatea este de 700 kg / mp. Pe stratul frontal al placii se aplica un grund special, care asigura rezistenta la raze ultraviolete. Următorul pas in fabricarea placilor de parchet este aplicarea lacului ecologic acrilic, care este de asemenea uscat sub raze ultraviolete. Trei straturi de lac si grund sunt aplicate si uscate. Ultima etapa a tratamentului este aplicarea a inca două straturi de impregnare acrilica.

Structura placa de parchet barlinek

Structura placa de parchet Barlinek

Paleta de culori folosita la fabricarea parchetului Barlinek:

Paleta de culori a lacurilor si uleiurilor folosite ca acoperitori de pardoseala la parchetul Barlinek este impartita conditionat in tonuri calde pentru designuri usoare, intunecate si medii. Culorile deschise au o gama larga de gri-alb, crem, bej, gri si bej, bej si verde, bej-maroniu (cafea cu lapte), maro deschis (cum ar fi sepia) nuanțe. In gama medie usoară, scala de culori este reprezentată de nuante de lemn netratat. In paleta intunecată există nuante de culoare alb-maro, gri inchis, ciocolata, maro natural, galben-maroniu, rosu-maroniu, nuante gri-maro.

Parchet Barlinek Taste of Life

Parchet Barlinek Taste of Life

Cumparatorii de parchet de la Barlinek marcheaza un nivel demn de calitate a acestor produse. În plus, pentru fiecare colectie de parchet ei isi pot stabili in prealabil optiunile pentru modelele placilor, ceea ce economiseste mult timp. Multi observa, de asemenea, durabilitatea acestora atunci cand îl monteaza pe sisteme cu incalzire in pardoseala iar acest lucru este un plus in continuarea si determinarea companiei de a continua cercetarea si dezvoltarea de produse care sa se plieze perfect pe nevoile cat mai multor clienti. 

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Main Menu

  amenajari interioare
  Stop ! Nu pleca!
  Trimite un mesaj cu ce produs cauti si noi iti raspundem cu cea mai buna oferta!