Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

10 sfaturi pentru vopsirea unei camere – Vopsea lavabilă în amenajarea interioară

Vopsirea pereților poate fi destul de intimidantă. Nu este o actualizare permanentă a locuinței, dar timpul și investiția financiară ridică cu siguranță miza. Așadar, alegerea unei culori de vopsea nu este un lucru pe care mulți oameni îl fac cu ușurință.

Dincolo de culoarea vopselei, există o mulțime de alte decizii de luat și sarcini de rezolvat. Ce luciu alegeți? Ar trebui să vopsiți și tavanul și ornamentele? Puteți sări peste grund? Este cel puțin copleșitor. Citiți în continuare sfaturile noastre pentru vopsirea unei încăperi în speranța că vă vor ajută să faceți alegerile potrivite pentru spațiul dumneavoastră.

B51f01fa133300802997d96dc388bce9 10 sfaturi pentru vopsirea unei camere - vopsea lavabilă în amenajarea interioară

Cum influențează culoarea vopselei starea de spirit și percepția?

Este bine cunoscut faptul că diferitele culori și nuanțe de culori îți pot schimba starea de spirit și percepția asupra lucrurilor din jurul tău. De exemplu, culoarea albastră este o culoare pe care majoritatea oamenilor o asociază cu un sentiment de calm sau de confort, în timp ce galbenul poate simboliza căldură și optimism.

Interer divan modern dizain tsvetok knizhnye polki kover 10 sfaturi pentru vopsirea unei camere - vopsea lavabilă în amenajarea interioară

Culorile mai închise și mai calde fac ca lucrurile să pară că se apropie de tine, în timp ce culorile mai deschise îndepărtează sau fac să se îndepărteze acele lucruri. Ținând cont de acest lucru, cu ajutorul vopselelor puteți face ca orice încăpere din casa dumneavoastră să pară mai mică, mai mare, să schimbați forma unui spațiu, să creați un punct focal sau chiar să ascundeți elementele pe care doriți să nu fie văzute.

Culorile deschise luminează camera și o fac să pară mai mare, culorile mai închise oferă camerelor mai mari un sentiment mai mic și mult mai confortabil. Aduceți vizual tavanul dintr-o cameră mare mai jos, vopsindu-l cu o culoare mai închisă decât pereții.

Dacă o cameră pare prea largă, vopsiți doi pereți cu o culoare mai închisă pentru a aduce pereții în interior. Un perete de culoare deschisă poate evidenția caracteristicile unei camere, în timp ce culoarea mai închisă poate le ascunde.

Vopsea verde farrow & ball

Un perete de culoare închisă poate scurta o cameră lungă, adăugând în același timp un pic de culoare. Faceți ca o cameră mai scurtă să pară mai lungă cu un tavan mai închis și un perete de accent asortat. Oferiți unei camere percepția de mai multă înălțime cu o culoare mai deschisă pe tavan. Adăugați lambriuri de culoare deschisă pentru a prelungi o cameră pe orizontală. Utilizați dungi verticale pe pereți pentru o altă modalitate de a adăuga înălțime unei camere.

Citește și
Pardoseală epoxidică 3D decorativă, o noutate în domeniul designului interior

Cum alegi culoarea potrivită?

Indiferent dacă vopsiți un perete de accent, alegeți o culoare de finisaj sau vopsiți o cameră întreagă, principiile de bază pentru alegerea culorii rămân aceleași. Începeți prin a vă restrânge opțiunile de culoare. Odată ce ați ajuns la o culoare, concentrați-vă asupra nuanței și subtonului pe care le preferați.

Dar cum alegeți culoarea și nuanța potrivită? Poate doriți să alegeți vopsea albă pentru pereți. Ei bine, vrei un alb strălucitor sau ceva mai pal? Ceva cu nuanțe de albastru sau galben? Vă dați seama rapid că albul nu este o culoare, ci o sută, și sincer, același lucru este valabil și pentru majoritatea celorlalte culori!

Z3f4e qi 1 10 sfaturi pentru vopsirea unei camere - vopsea lavabilă în amenajarea interioară

Culorile care apar în afara casei dumneavoastră, cum ar fi casa vecinului, clădirea de peste drum sau o curte împădurită, vor avea un impact major asupra modului în care o culoare arată în spațiul dumneavoastră. Dacă vecinul are o casă galbenă, culoarea peretelui dumneavoastră va reflecta mai multe tonuri de galben. Acea curte frumoasă și împădurită din spate? Probabil că vei avea niște tonuri de verde în spațiul tău. Un motiv în plus pentru a testa câteva mostre de culoare înainte de a vă decide.

Asortează culorile podelei și mobilierului cu vopseaua pe care o alegi!

Nu doar culorile din exteriorul casei tale vor avea un impact asupra modului în care va arăta vopseaua în spațiul tău. Veți dori să luați în considerare nuanțele mobilierului și ale decorului, precum și culorile și tonurile din pardoseala dumneavoastră. Culoarea podelei va reflecta și va arunca nuanțe pe pereții dumneavoastră în același mod în care o va face casa vecinului.

Vopsea

În ceea ce privește mobilierul, veți dori să vă asigurați că tonurile de lemn și culorile tapițeriei interacționează bine cu culoarea de vopsea pe care o alegeți. Nu aveți de-a face cu reflectarea culorii cu aceste piese la fel de mult, dar doriți să creați un pic de contrast. Astfel, dacă aveți o canapea gri deschis, probabil că nu doriți să alegeți o culoare de vopsea gri deschis. Poate mergeți pentru ceva un pic mai îndrăzneț pe pereți?

Dacă aveți piese mari de mobilier din lemn sau chiar parchet din lemn, luați în considerare compensarea tonului lemnului cu culoarea pe care o alegeți – adică folosiți un ton mai rece pe pereți pentru a compensa tonurile calde ale lemnului din parchet sau din mobilier, și invers.

Alege tipul de vopsea potrivit

Vopseaua de interior este disponibilă în mai multe variante de strălucire. Există lucioasă, semilucioasă, satinată și mată, pentru da doar câteva exemple. Deci, cum știți ce luciu să alegeți? Ei bine, strălucirea pe care o alegeți contează de fapt, deoarece diferite străluciri sunt bune pentru diferite aspecte și scopuri.

7f0280d487703de1318413357347b902 10 sfaturi pentru vopsirea unei camere - vopsea lavabilă în amenajarea interioară

Eggshell este cel mai popular luciu pentru pereții interiori. Cu toate acestea, vopseaua clasică este mată și creează o vibrație mai modernă, în timp ce vopseaua semi-lucioasă și satinată sunt excelente pentru pereți și ornamente. Luați în considerare doar acest lucru atunci când alegeți luciul potrivit pentru spațiul dumneavoastră: cu cât luciul este mai mic, cu atât este mai greu de curățat. Acesta este un considerent deosebit de important în casele cu copii și animale de companie, unde probabil că va trebui să ștergeți pereții mai des! Dar este, de asemenea, un bun considerent și în bucătării, unde pot apărea stropiri atunci când gătiți, iar ștergerea pereților este necesară.

Sfaturi finale

Există o cantitate nesfârșită de opțiuni atunci când vine vorba de utilizarea culorilor de vopsea pentru a schimba caracteristicile unei încăperi. În plus, vopseaua poate fi folosită pentru a masca caracteristicile nedorite dintr-o încăpere, cum ar fi gurile de aerisire HVAC, care pot fi vopsite în aceeași culoare cu pereții din jur, astfel încât să fie camuflate.

Citește și
Case moderne din lemn: 50 de modele, fotografii și proiecte inspiratoare

Dacă locuința dumneavoastră are caracteristici arhitecturale, cum ar fi o mulțime de unghiuri, acestea pot fi minimalizate folosind aceeași culoare în toată casa. Această tehnică este folosită în mod obișnuit în camerele de la mansardă. În schimb, dacă există caracteristici pe care doriți să le evidențiați, cum ar fi ornamentele decorative sau un tavan cu model, acestea pot fi vopsite într-o culoare diferită pentru a evidenția caracteristicile unice.

Pentru o casă mai mică, luați în considerare vopsirea fiecărei încăperi în aceeași culoare deschisă, astfel încât ochii să curgă cu ușurință de la o cameră la alta, această tehnică practic îți păcălește creierul să creadă că locuința ta este mult mai mare decât este de fapt.

Pentru mai multe sfaturi de amenajare interioară găsiți AICI mai multe articole cu recomandările noastre

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart