Vintage modern – combină vechiul cu noul

Secretele designului de interior sunt ușor de descifrat, iar amestecul de piese vechi, sau vintage, și unele noi, moderne, într-o cameră pentru a crea un aspect deosebit, este unul dintre cele mai simple de realizat.

Combinarea vechiului și a noului, sau îmbinarea designului vintage cu cel modern, poate produce un stil de cameră care arată ca și cum ar fi evoluat de-a lungul multor ani. Îmbinarea tendințelor moderne cu piese moștenite și obiecte care au o importanță sentimentală este ceea ce face ca locuințele noastre să fie unice. Există ceva special într-o cameră care îți stimulează simțurile nostalgice, dar crearea unui echilibru astfel încât camera să arate mai degrabă elegantă decât dezordonată sau o amestecătură de vechituri poate fi o provocare.

Vintage modern - combină vechiul cu noul
Vintage modern - combină vechiul cu noul

De ce să amestecăm vechiul și noul? Răspunsul evident este că toată lumea a moștenit ceva vechi de la un membru al familiei, de la un prieten sau de la un fost coleg de casă, chiar dacă este vorba de un mic ornament. Un alt motiv este acela că mulți dintre noi nu își permit să cumpere totul nou, preferând să caute în târgurile de vechituri și în piețele de antichități pentru a găsi obiecte mai accesibile și cu caracter. Așadar, dacă doriți să creați un design care să combine tendințele moderne cu piesele moștenite, vintage sau antice, urmați ghidul nostru esențial.

Stabilește paleta de culori

Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este alegerea paletei de culori. Atunci când amestecați vechiul și noul și folosiți multe elemente individuale interesante, nu este nevoie să adăugați o culoare dramatică pe pereți, de exemplu, pentru a crea un impact suplimentar. Din acest motiv, o paletă neutră este, în general, cea mai reușită, deoarece permite pieselor din spațiu să strălucească.

Vintage
Vintage modern - combină vechiul cu noul

Totuși, dacă doriți să adăugați o notă de culoare, cel mai bine este să gândiți îndrăzneț, pentru ca aceasta să nu se piardă. De asemenea, este imperativ să unificați designul și să creați un fundal pentru mobilier prin alegerea pardoselii potrivite. Lemnul de esență tare este cel mai bun mod de a realiza acest lucru, dar și alte suprafețe solide pot funcționa la fel de bine. Covorul montat este, în general, prea “suburban” pentru acest gen, deși covoarele, în special cele cu modele tribale sau geometrice, ancorează încăperea și aduc căldură într-un mod nepretențios.

Folosește mobilier creativ

Modul în care vă folosiți obiectele în spațiu este la fel de important ca și obiectul în sine. Un design vintage-modern eficient ar trebui să aibă un stil teatral. Pentru a realiza acest lucru, încercați să refolosiți obiectele preferate, cum ar fi un scaun vechi cu scară ca noptieră, o valiză de epocă ca măsuță de cafea sau un banc de lucru industrial ca masă de luat masa.

Vintage modern - combină vechiul cu noul
Vintage modern - combină vechiul cu noul

O altă modalitate excelentă de a fi creativ cu mobilierul și de a crea un aspect unic este de a recicla piesele de epocă folosind țesături și culori contemporane, obținând astfel o piesă unică care face legătura între stiluri.

Expune “comorile” la vedere

Regula de aur pentru a adăuga mobilier vintage în casa ta este să păstrezi aceste comori la vedere. O grămadă de pahare antice de cocktail depozitate într-un dulap vor fi cel mai probabil neglijate și rareori folosite.

Vintage modern - combină vechiul cu noul
Vintage modern - combină vechiul cu noul

Toate piesele de mobilier și de decor vintage ar trebui să fie considerate piese de artă prețioase și plasate în zone în care pot fi observate. Acest lucru ar putea implica adăugarea mai multor rafturi în bucătărie sau în camera de zi sau păstrarea curată a blatului dulapurilor din bucătărie, astfel încât un rând de pahare de argint vechi să poată fi arătat vizitatorilor.

Cu toate acestea, puțină muncă suplimentară vă va permite să încorporați decorul vintage într-o casă modernă pentru un interior unic și distinctiv.

Găsește un echilibrul între vintage si modern

Amestecul de stiluri diferite în cadrul aceleiași scheme funcționează dacă există un echilibru între numărul de piese folosite. De exemplu, un bufet georgian amestecat cu câteva piese chinezești și contemporane va ieși în evidență din motive greșite. În schimb, distribuiți modelele astfel încât să nu fie grupate în perioadele sau stilurile lor. Dacă ați moștenit o piesă de mobilier de epocă, ajutând-o să se potrivească poate fi la fel de simplu ca și cum ați găsi câteva accesorii din aceeași epocă pentru a o lega.

În timp ce aspectul general al camerei este important, un spațiu eclectic de succes este alcătuit din viniete. Imaginați-vă că faceți fotografii în jurul camerei pentru o revistă – dacă puteți găsi mai multe zone care produc instantanee rafinate, veți obține un spațiu final uimitor.

Vintage modern
Vintage modern - combină vechiul cu noul

O cameră care combină inteligent vechiul și noul este coerentă și calmă; nu există un singur element “caracteristic”, iar ochiul călătorește de la un design la altul, asimilând stilul fiecăruia. Pentru a vă asigura că încăperile sunt elegante, nu haotice, fiecare element folosit trebuie să fie de bună calitate sau frumos în sine.

Combinați și grupați piesele pentru a permite aprecierea farmecului individual al fiecăreia dintre ele și este mai bine să folosiți obiecte care contrastează ca perioadă sau aspect decât cele care sunt pur și simplu “puțin diferite”. De exemplu, combinarea unui dulap puternic sculptat cu liniile curate ale scaunelor colorate va produce o juxtapunere care va permite ca ambele să fie apreciate individual.

De asemenea, este important să fiți conștienți de scara fiecărei piese în cadrul spațiului, deoarece obținerea proporțiilor corecte este esențială pentru modul în care mobilierul se raportează unul la celălalt, în special atunci când se creează o schemă eclectică. Modelele supradimensionate sunt, în general, mai bune decât cele subdimensionate, de exemplu în cazul iluminatului suspendat – unele dintre cele mai impresionante scheme combină scaunele contemporane cu candelabre vintage și oglinzi clasice.

Aveți obiecte vechi la care nu doriți să renunțați? Amestecați stilul modern cu elemente vintage! Ce mai așteptați? Intrați în pod, în garaj, în subsol și amestecați-le. Veți economisi bani și poate chiar veți avea o poveste interesantă de spus.

Acest stil nu e pentru tine? Verifică și alte idei de amenajare recomandate AICI!

Etichete:

      Epardoseli
      Logo