Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Stilul eclectic

Un design interior care încorporează elemente din diverse stiluri este cunoscut sub numele de eclectic. Încorporând un număr de stiluri diferite, acesta se caracterizează printr-un amestec divers de mobilier și decor. Designul eclectic încorporează frecvent o gamă largă de modele și culori.

Mișcarea ”Art and Crafts”, care a inaugurat epoca stilului eclectic, a fost precursoarea tendinței de astăzi. A devenit la modă pentru progresiști și intelectuali să încorporeze arta și mobilierul în casele lor pentru a produce un design mai mult individualizat, mai degrabă decât unul prestabilit.

Interior design eclectic

Deși puteți încălca unele norme cu stilul eclectic, acesta nu este un design fără legi. Dacă sunteți un fan al acestui stil, continuați să citiți pentru sfaturi despre cum să-l încorporați în casa dumneavoastră fără a exagera.

Pexels max vakhtbovych 8092382 1 stilul eclectic

Elemente principale

Stilul eclectic are ca elemente principale modelele și culorile de inspirație vintage, totodată cele de inspirație globală sunt încorporate în acest amestec. Acest stil înclină mai mult spre capătul maximalist al spectrului. Nu este vorba doar de un amestec aleatoriu de stiluri; pentru a reuși estetica eclectică, camera dumneavoastră trebuie să aibă și un look coerent. Nu există un singur mod de a face stilul eclectic, dar este un stil care are o senzație cu adevărat naturală, ca și cum ar fi evoluat în timp.

Proprietarii de case în stilul eclectic trebuie să fie extrem de ordonați, altfel camerele lor vor deveni un dezastru. Obiectivul nu este de a crea un carnagiu balcanic, ci mai degrabă un melanj frumos de ingrediente. Reacția prietenilor și a familiei vă poate spune dacă ați depășit limita în ceea ce privește decorul.

Culorile

Dacă îți place să decorezi cu multe culori, stilul eclectic este pentru tine. Aduceți nuanțe îndrăznețe și tonuri strălucitoare și nu vă fie teamă să amestecați și să asortați culori contrastante. Schema de culori a unei camere tipice a fost prea mult timp consecventă. Dacă optați pentru stilul eclectic, culorile pot fi ieșite din comun.

În stilul eclectic folosesc o varietate de culori, inclusiv galben, roz, smarald și roșu, precum și albastru viu. Se poate folosi albul sau un gri deschis ca și culoare de bază pentru a uni toate elementele, sau, pentru a adăuga o explozie de culoare la o ținută monocromatică, folosiți oricare dintre nuanțele de accent preferate.

Curology 6cjg fotys4 unsplash stilul eclectic

Mobila

Pentru a evita supraaglomerarea unui spațiu, vă recomandăm să evitați să grupați prea multe piese de mobilier în același loc. În schimb, concentrați-vă pe câteva elemente esențiale de care știți că veți avea neapărat nevoie. Se pot asorta diferite stiluri de design interior prin incorporarea uneia sau a două piese de mobilier opuse cu aceeași formă. Puteți adăuga două piese cu forme rotunjite pentru a sparge monotonia restului mobilierului dumneavoastră.

Citește și
Cum să alegi covorul perfect pentru casa ta

Ne putem imagina cu siguranță un dormitor sau o cameră de birou care combină textile din Africa de Nord, India sau chiar de la popoarele native din America. Pentru a sublinia și mai mult stilul spațiului dumneavoastră, de ce să nu optați pentru câteva piese mici de mobilier din aceleași destinații?

Kate darmody 5gqvr60a9wy unsplash 1 stilul eclectic
Stilul eclectic 6

Doriți un dormitor mai spațios sau unul matrimonial? În acest caz, încercați să amenajați o zonă de relaxare. Aceasta poate fi decorată cu o canapea mică sau cu un scaun dintr-o destinație exotică.

Estetica va fi mai coerentă dacă mobilierul are proporții comparabile. Cu toate acestea, aveți opțiunea de a adăuga o componentă mai impunătoare pentru a sparge compoziția.

Dacă ești pe cale să cumperi o nouă piesă de mobilier, gândește-te la modul în care aceasta îți va îmbunătăți sau va diminua stilul general. În cele din urmă, vă doriți un loc care a fost asamblat cu grijă, mai degrabă decât unul care este dezorganizat și dezordonat.

Accesorii

Accesoriile în stilul eclectic pot fi alese ușor cu un buget redus, având această oportunitate de a experimenta o varietate de stiluri: Puneți oricâte perne doriți pe pat, faceți o galerie murală trăsnită, plantați o junglă de plante suculente, folosiți grămezi de cărți pe post de măsuțe laterale sau să puneți laolaltă un colaj de oglinzi, tablouri și imagini.

Vă puteți decide asupra unor pereți plini de rame nepotrivite sau de obiecte din diferite țări, care se potrivesc foarte bine cu elementele unui stil eclectic.

Accesoriile pot fi, de asemenea, elemente unificatoare, concentrându-se pe culori și texturi similare. Acestea fiind spuse, puteți îndrăzni să amestecați țesături și materiale precum lâna, inul, bumbacul și blana.

Taylor heery z8evawuy3e8 unsplash stilul eclectic

Ne inspirăm din surse diferite. Probabil că dorim să expunem obiecte din ani diferiți, pentru a reprezenta diferitele etape ale personalității noastre. Ar trebui să proiectezi idei din adâncul inimii tale forma apartamentului tău. Când vine vorba de stilul eclectic, totul se rezumă la ceea ce ți se potrivește, așa că încorporează tot ceea ce rezonează cu tine.

Accesoriile sunt unul dintre elementele esențiale ale unui stil eclectic, însă, încă o dată, pentru a nu supraîncărca încăperile, este de preferat să vă limitați la câteva piese preferate.

Stilul eclectic nu este pentru dumneavoastră? Descoperiți și alte idei de amenajări interioare ➡️ AICI!

Etichete:

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Leave the field below empty!

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart