Montarea pardoselilor de pvc dale sau rola

Daca doriti sa instalati singuri podele de vinil (pvc), puteti alege intre material rola sau dale prefabricate. Ambele variante pot fi asezate flotant, partial lipite sau complet lipite. In timp ce dalele de vinil au o structura asemanatoare cu cea a laminatului, rola este mai mult asemanatoare cu covoarele.

Structura covorului pvc

Foarte des, placile compozite sunt alese pentru instalarea unei podele, a carei suprafata este acoperita cu vinil. Substratul consta, de obicei, din placi de fibre de inalta densitate, mai bine cunoscute sub denumirea de placi HDF. Suprafetele de vinil acoperite cu pluta sunt, de asemenea, comune ca pardoseala.

In timp ce pvc-ul pur, ca material pentru placi, are o grosime de aproximativ doi milimetri, placile de vinil cu suport din compozit sau pluta au o grosime medie de patru milimetri. Stratul superior de vinil are o grosime de aproximativ un milimetru.

Produsele din vinil sunt disponibile intr-o varietate de decoruri care imita lemnul sau piatra, sunt reliefate intr-o singura culoare cu sau fara structura, sau au modele imprimate, pana la acoperitoare de podea scumpe cu aspect tridimensional.

Izolatie termica si fonica

Atat in cazul rolelor, cat si al placilor, vinilul poate avea izolatia podelei deja “la bord”. Rolele de vinil cu izolatie spumata pe partea inferioara si foile de vinil cu un strat izolator sau din pluta inlocuiesc posibilele masuri suplimentare de izolare termica si fonica.

Un efect suplimentar al stratului de izolatie care se afla deja pe vinil este o senzatie mai moale a benzii de rulare, care este perceputa ca fiind confortabila. Deoarece vinilul modern nu contine agenti de inmuiere daunatori, aceasta este modalitatea ideala de a creste confortul sub picioare. Ca alternativa, se pot folosi substraturi speciale.

Placile tip parchet

Vinilul sub forma de placi tip parchet este disponibil, dupa ce sectiunile necesare au fost taiate la dimensiune, este asezat ca flotant, fixat in puncte sau lipit complet. Vinilul sub forma de placi sau planse fara material de suport este disponibil cu partea inferioara autoadeziva sau deschisa. Vinilul pur, cu o grosime medie a materialului de doi milimetri, este predispus la deformari si la formarea de urme, care sunt mai putin pronuntate in cazul decorurilor cu o structura in relief.

In timp ce panourile de vinil cu compozit ca strat de suport pot fi asezate pe o suprafata aproape nelimitata, asezarea flotanta sau libera a vinilului pur este limitata la aproximativ 12 metri patrati. Starea pardoselii este un alt factor decisiv pentru alegerea elementelor de fixare necesare.

Conditii exterioare si pre-depozitare

Podelele din vinil reactioneaza la temperatura, mai ales atunci cand nu sunt inca instalate. Placile, scandurile si placile trebuie depozitate in conditii de aclimatizare inainte de instalare. Piesele individuale, in cazul foilor de acoperire deja taiate, trebuie stivuite orizontal in camera in care urmeaza sa fie asezate ulterior.

Temperatura ideala este intre 18 si 25 de grade Celsius, iar parchetul de vinil trebuie depozitat in aceasta forma timp de cel putin doua zile. Piesele individuale stivuite una peste alta nu trebuie sa depaseasca zece straturi. Vinilul care este “indoit” pe rola se poate intinde din nou mai tarziu din cauza acestei depozitari. Cea mai mare valoare a umiditatii ar trebui sa fie de 65 %.

Cum se instaleaza podele de vinil (pvc)

  • Rola de vinil sau foi de vinil
  • Silicon
  • Adeziv spray sau
  • Banda adeziva pe doua fete
  • Eventual covor de izolatie
  • Posibil compus de nivelare a podelei
  • Distantier
  • Cutter sau cutit pentru tapet
  • Unghi din lemn sau metal
  • Banda de taiere
  • Hoover

1. Podea plana

La instalarea pardoselilor de vinil, aveti nevoie de un substrat foarte neted, cu exceptia panourilor prefabricate cu un strat suport. La montarea PVC-ului sau a vinilului pe gresie, rosturile trebuie sa fie nivelate, precum si orice denivelari care depasesc doi milimetri. Utilizati un compus lichid de nivelare a podelei.

2. Curatare

Asigurati-va ca suportul este curat si uscat in permanenta, fara reziduuri de grasime, vopsea sau adezivi vechi. Șapa sau masa de nivelare trebuie sa indeplineasca cerintele de subpamant in conformitate cu DIN 18365 pentru lucrarile de acoperire a pardoselii.

Plinta alba arbiton stiq xl stx810 2200x80x15 mm

Plinta alba Arbiton STIQ XL STX810 2200x80x15 mm

40.46 lei
Riflaj decorativ din mdf alb pe stejar slim cu 3 elemente

Riflaj decorativ din MDF alb pe stejar slim cu 3 elemente

185.64 lei
Riflaj decorativ din mdf negru pe stejar slim cu 3 elemente

Riflaj decorativ din MDF negru pe stejar slim cu 3 elemente

185.64 lei
Riflaj decorativ din mdf stejar pe negru

Riflaj decorativ din MDF stejar pe negru slim cu 3 elemente

185.64 lei
Parchet triplustratificat herringbone trapani barlinek 1wc000032

Parchet triplustratificat herringbone Trapani Barlinek 1WC000032

273.89 lei
Dusumea terasa decking frasin termotratat neted apc 20x100x1200-1600 mm

Dusumea Terasa Decking Frasin Termotratat Neted APC 20x100x1200-1600 mm

441.49 lei
Adeziv parchet poliuretanic soudal pu 18p 2k 10kg

Adeziv parchet poliuretanic Soudal PU 18P 2k 10kg

311.52 lei
Adeziv monocomponent pentru parchet rb 860 artelit 20 kg

Adeziv monocomponent pentru parchet RB 860 Artelit 20 kg

641.70 lei
Adeziv monocomponent pentru parchet rb 860 artelit 20 kg

Adeziv monocomponent pentru parchet RB 860 Artelit 20 kg

642.03 lei
Farrow and ball wall & ceiling primer & u/c white & light tones 750 ml

Farrow and Ball Wall & Ceiling Primer & U/C White & Light Tones 750 ml

182.07 lei
Parchet stratificat stejar lac mat crem cappuccino herringbone barlinek

Parchet stratificat stejar lac mat crem Cappuccino Herringbone Barlinek BJC-DBE1-L05-C2R-A14130-F 0.725 m x 130 mm x 14 mm

273.89 lei
Parchet stejar 3s standard barlinek bk8-dbe3-l05-bix-k14207-t 1092x207x140mm

Parchet stejar 3S standard Barlinek BK8-DBE3-L05-BIX-K14207-T 1092x207x140mm

Out of Stock
112.46 lei

3. Taierea pvc-ului

Masurati suprafata podelei si decideti in ce directie ar trebui sa fie rosturile de imbinare. In incaperile inguste, imbinarile transversale de capat largesc vizual incaperea, dar risca sa se ridice in timpul utilizarii intensive. In cazul pardoselilor de vinil cu o structura in relief, cursul vizual determina directia de aplicare. Latimea minima a pardoselii de vinil la marginile peretilor nu trebuie sa fie mai mica de zece centimetri. Daca este necesar, taiati fasii, scanduri sau scanduri la dimensiunea dorita pe laturile opuse ale podelei.

4. Depozitare

Lasati podeaua de vinil gata de instalare doua zile pentru a se “instala”. Asezati foile sau placile intr-o incapere bine temperata, cu umiditate scazuta.

5. Izolatie

In cazul in care instalati o izolatie separata, este posibila doar o fixare partiala la fata locului sau o instalare flotanta a pardoselii de vinil. Taiati adancituri in materialul de izolatie daca folositi elemente de fixare punctiforme sau benzi adezive. “Intindeti” covorasele de izolatie prin apasarea marginilor adancite pe suprafetele adezive ale benzilor adezive.

6. Montare

Cu temperatura si umiditatea camerei neschimbate, incepeti sa asezati podeaua de vinil pe o parte a peretelui. Pentru placile cu tehnologie click, urmati instructiunile producatorului. In cazul suportului autoadeziv, desprindeti aproximativ jumatate din folia protectoare, astfel incat sa puteti plasa, presa si cobori fiecare bucata de vinil pe marginea dinspre capatul placii, scandurii sau foii lipite anterior.

Sfaturi & Trucuri Atunci cand instalati pardoseli de vinil peste incalzire prin pardoseala, acordati atentie nu numai proprietatilor plasticului, ci si oricaror adezivi sau materiale izolatoare utilizate.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Shopping cart