Metode pentru intretinere curatare parchet lemn stratificat sau masiv.

Cautati cele mai bune metode si cele mai eficiente produse pentru intretinere curatare parchet? Dupa ce ati instalat un parchet lemn stratificat sau masiv, este necesar sa aplicati cateva metode esentiale. Astfel, veti pastra suprafata de lemn intr-o stare perfecta, pentru un timp indelungat. Urmand instructiunile de mai jos, parchetul dumneavoastra isi va pastra frumusetea naturala.

Deoarece lemnul este influentat de temperatura si umiditatea ambientala, este necesar sa puteti controla umiditatea si temperatura aerului din locuinta. Pe timpul verii puteti folosii aparatele de aer conditionat cu functie dezumidificare. Pe timpul iernii puteti folosi umidificatoare de ambient sau vase ceramice asezate deasupra surselor de caldura.

Veti evita astfel umflarea parchetului sau aparitia rosturilor intre lamelele de parchet. Temperatura optima pentru parchetul din lemn este cuprinsa intre 18 si 24 grd. Celsius iar umiditatea optima intre 40 % – 65 % grd. umiditate in aerul respirat.

Nu calcati peste parchetul din lemn stratificat sau masiv decat dupa minim 24 h de la finalizarea lucrarilor de instalare.

Pentru protejarea parchetului din lemn dupa instalare, nu folositi folie de plastic! In special in cazul in care in incinta lucrarile de amenajare continua (instalarea usilor, vopsirea peretilor, retursuri de vopsire etc). Parchetul din lemn stratificat sau masiv trebuie sa respire, de aceea va recomandam sa il acoperiti numai cu cartoane.

Evitati sa executati lucrari care produc moloz, praf si folosirea vopselurilor care pot curge pe parchetul din lemn deoarece acestea vor deteriora finisajul parchetului.

Nu curatati niciodata cu apa parchetul din lemn stratificat sau masiv. Apa in exces poate provoca umflarea pardoselilor din lemn. De aceea va recomandam sa stergeti de indata orice lichid varsat pe suprafata de lemn.

Pentru stergere si spalare folositi doar laveta cu microfibra Bona.

Pentru intretinere curatare parchet, folositi numai produse speciale in acest sens. In magazinul nostru online veti gasi gama completa de produse de curatare atat pentru parchet din lemn stratificat, cat si pentru parchet din lemn masiv. Nu folositi ceara, solventi, detergenti universali. Acestia agreseaza finisajul si vor produce deteriora iremediabil suprafata lemnului.

Produse specializate pentru intretinere curatare parchet.

Va recomandam ca pentru intretinerea uzuala a parchetului sa folositi urmatoarele produse specializate:

  • Pentru parchet din lemn stratificat sau masiv lacuit, folositi Spray Mop Bona pentru parchet lacuit, impreuna cu Detergent parchet Wood Floor Cleaner 4L Bona. Va sugeram sa consultati fisa tehnica a acestui produs, unde veti obtine indicatii pentru aplicare. In fisa tehnica veti regasi si consumurile de baza ale acestei solutii.
  • Pentru parchet din lemn stratificat sau masiv uleiat, folositi Spray Mop Bona, impreuna cu solutia Soap 5L Bona (pentru curatare profunda), respectiv cu solutia Detergent parchet Uleiat 1L Bona. Va sugeram sa consultati fisele tehnice ale acestor produse, unde veti obtine indicatii pentru aplicare. In fisele tehnice veti regasi si consumurile de baza ale acestor solutii.
  • Pentru reimprospatarea periodica a suprafetei parchetului uleiat, va recomandam aplicarea solutiei Refresher parchet uleiat Bona, aplicat cu laveta speciala pentru Polish Bona. Va sugeram sa consultati fisele tehnice ale acestor produse, unde veti obtine indicatii pentru aplicare. In fisele tehnice veti regasi si consumurile de baza ale acestor solutii.

La intrarea in imobil va recomandam sa asezati stergatoare de picioare pentru a retine praful si murdariei care poate deteriora pardoseala din lemn. Stergatoarele de picioare, in cazul in care nu sunt profesionale se vor curata frecvent!

Pentru ca mizeria care se depune pe parchet lemn stratificat va actiona asupra suprafetei acestuia ca un abraziv,  stergeti saptamanal parchetul cu produsul de intretinere curatare parchet laveta speciala pentru paraf.

Nu impingeti mobilierul greu pe suprafata de parchet lemn stratificat. Daca totusi nu aveti alta solutie pentru mutarea acestuia, va recomandam folosirea talpilor din pasla aplicate pe picioarele mobilierului.

Niciun produs de intretinere curatare parchet nu va remedia aceste deteriorari!

Este un fenomen normal ca parchetul din lemn sa isi schimbe tonul de culoare acolo unde pentru un timp indelungat a stat un corp de mobilier.

Daca aveti animale de companie, ingrijiti unghiile acestora, asa incat sa nu deterioreze suprafata parchetului din lemn.

Nu va deplasati frecvent cu incaltaminte cu toc ascutit sau dur, pe suprafata pardoselii din lemn.

Metode de finisare pentru parchet lemn stratificat sau masiv.

Pentru refacerea completa a suprafetei parchetului din lemn stratificat sau masiv, folositi produsele speciale Bona, aferente fiecarui tip de parchet (uleiat sau lacuit).

Deoarece pardoselile de parchet lemn stratificat se pot slefui manual, dupa slefuire folositi numai produsele Bona pentru refacerea suprafetelor uleiate. Daca doriti obtinerea unui aspect natural al lemnului va recomandam aplicarea produsului HardWax Oil Bona.

HardWax Oil Bona este conceput pentru obtinerea a 3 tipuri de finisaje pentru parchetul uleiat (mat, satinat si lucios). Va recomandam sa aplicati conform indicatiilor din fisa tehnica unul din aceste produse pentru obtinerea suprafeteti dorite. Pentru o aplicare corespunzatoare, va recomandam sa apelati la un profesionist.

Pentru obtinerea unui finisaj lacuit, folositi unul dintre lacurile speciale Bona. Pentru o suprafata care va fi supusa unui trafic residential usor, folositi produsul Lac Bona Novia. Acesta este disponibil in variantele Bona Novia Mat, Bona Novia Satinat si Bona Novia Lucios.

Pentru suprafete cu trafic mediu va recomandam sa folositi lacul Bona Mega. Acesta este disponibil in variantele Mat, Extramat, Satinat si lucios. Prin trafic mediu intelegem spatii comerciale cu trafic usor sau spatii rezidentiale cu trafic intens.

Pentru suprafete cu trafic intens folositi lacul Bona Traffic HD, disponibil in variantele mat, extramat, satinat si antislip. Prin trafic intens intelegem spatii comerciale cu trafic mare – magazine, showroom-uri, spatii publice, institutii publice etc.

Inainte de aplicarea lacului Bona, este indicat sa aplicati Bona Grund. Acesta este disponibil in variantele Bona Grund Prime Classic, Bona Grund Prime Intense si Bona Grund Prime Amberseal.

Pentru parchetul care prezinta rosturi in urma raschetarii, eaceste rosturi vor fi sigilate cu produsul Bona Mix Fill. Se va folosi Bona Mix Fill Plus pentru rosturi mai mari de 2 mm sau Bona Mix Fill pentru rosturi mai mici de 2 mm.

Finisajele care pastreaza naturaletea parchetului sunt:

  • Bona Naturale 1K – un produs monocomponent pe baza de apa care se aplica dupa ce in prealabil, suprafata parchetului a fost tratata cu Bona Naturale Base. Acest produs este un finisaj ideal pentru un trafic mediu! Asigurati-va ca suprafata este aclimatizata, slefuita bine, uscata si necontaminata cu praf, ulei, ceara sau alti agenti de contaminare. Inainte de utilizare asteptati ca produsul Bona Naturale sa ajunga la aceesi temperatura cu mediul ambiental. Apoi inserati filtrul si agitati foarte bine recipientul.
  • Bona Naturale 2K – un produs bicomponent pe baza de uleiuri vegetale modificate cu ajutorul caruia obtineti aspectul calduros si senzatia unui parchet uleiat, plus protectia lacului!

Va sugeram sa apelati la un specialist pentru aplicarea acestor finisaje! De asemenea, este indicat sa consultati fisele tehnice ale acestor produse. Aici veti obtine indicatii pentru aplicare. Tot in fisele tehnice veti regasi si consumurile de baza ale acestor solutii.

Doriti sa transformati vechea locuinta intr-un proiect deosebit si vibrant? Atunci va recomandam sa folositi produsul Bona Create. Acesta este un bait pe baza de ulei. El ofera posibilitatea exprimarii propriei creativitati cromatice, obtinandu-se astfel un parchet unic din lemn! Este usor de aplicat si disponibil in 9 culori care pot fi combinate pentru obtinerea parchetului autentic si original.

Pentru informatii suplimentare despre produsele noastre, va invitam in showroom.

Main Menu

amenajari interioare
Stop ! Nu pleca!
Trimite un mesaj cu ce produs cauti si noi iti raspundem cu cea mai buna oferta!
Set intretinere parchet lacuit
PRET PROMO - 12%
1 Spraymop + 1 Woodcleaner Bona
321.37 lei
365.19 lei
Pachetul Promo include un Spraymop Bona si un detergent Bona pentru parchet lacuit de 4 Litri. Atentie: *In limita stocului disponibil!
2018 (C) All rights reserved.