Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906
IN STOC!

Ingrijirea si impregnarea pietrei decorative de interior si exterior

Pardoseala din piatră decorativa este una dintre cele mai rezistente. Dacă este intretinuta corespunzător și îngrijită regulat, nu va necesită reparatii intense timp de ani îndelungați. Piatra decorativa, în pofida proprietăților sale excelente, este predispusă totuși la abraziune și la pete. In acest caz este bine să ne străduim ca influența factorilor externi să fie cât mai mică.

La fel ca și în cazul pardoselii din gresie si faianta, cele mai importante lucrări de întreținere au loc chiar în etapa de montare a pardoselii. Se recomandă îndepărtarea resturilor de chit sau alte murdării care pot reacționa agresiv asupra rocilor de proveniență calcaroasă – cum ar fi travertinul sau marmura. Murdăriile de construcție nu influențează în mod semnificativ granitul, însă merită să ne îngrijim de aspectul estetic al pardoselii. Cu siguranță este mai greu să menții o astfel de pardoseală curată.

Ingrijirea si impregnarea pietrei decorative de interior si exterior

Unele tipuri de piatră (în special cele șlefuite) au porii deschiși și microfisuri în care poate intra murdăria. Dacă piatra nu este asigurată corespunzător, atunci poate fi predispusă la patare. De aceea de obicei este supusă procesului de impregnare. Soluțiile potrivite astupă porii deschiși ai pietrei, formând totodată pe suprafața pardoselii un strat subțire care facilitează curățarea.  Se recomandă impregnarea: marmurei, travertinului și a granitului cu solutii de impregnare. Alegerea soluției potrivite depinde de tipul de piatră și de modul de reacție la respectivii agenți chimici.  Producătorii prezintă pe ambalaj informații referitoare la timpul de piatră pe care se poate folosi respectiva soluție. Aceste solutii se diferențiază nu doar prin destinația de utilizare dar și prin consistență și modul de aplicare.  Unele pot fi aplicate personal, cu o pensulă, cârpă sau trafalet, iar altele necesită aplicarea cu aparate speciale.

Impregnarea pietrei nu conservă pardoseala „pe veci” deoarece exploatarea pardoselii duce la ștergerea stratului protector (stratul de impregnat). Impregnarea trebuie repetată, frecvența repetarii  fiind indicată de producătorul soluției respective, necesară fiind îndepărtarea stratului vechi de preparat.   Nu se aplică soluțiile de impregnarea pe pardoseala necurățată! În schimb îngrijirea zilnică se reduce la spălarea pardoselii cu apă și detergent și la îndepărtarea sporadică a murdăriei mai persistente cu ajutorul preparatelor speciale.

Piatra decorativa interior

Piatra decorativa interior

Ce trebuie sa stii despre solutiile de intretinere a pietrei decorativa

Unele persoane folosesc și produse care conferă luciu, amplificând estetica pardoselii din piatră, însă este bine să ne informăm dinainte dacă soluțiile chimice utilizate nu vor reacționa cu piatra. În afară de produsele pentru luciu, pe piață mai sunt disponibile și soluții pentru amplificarea culorii sau a structurii pietrei, produse de curățare pentru murdăria persistentă (grăsime, ceară, fungi), concentrate universale pentru îngrijire și impregnare 2 în 1. Oferta largă de soluții nu înseamnă ca avem și libertate în utilizare.

Conștiința necesității efectuării proceselor de îngrijire enumerate mai sus va permite posesorului să obțină o astfel de pardoseală de care se va bucura timp de ani îndelungați.  Este important să respectăm instrucțiunile indicate pe ambalaje, să nu diluăm soluțiile prea tare și nici să nu le utilizăm în concentrații prea ridicate. Merită să luăm în vedere și faptul că unele preparate pot fi utilizate doar la exterior. Experimentând cu soluțiile nepotrivite putem deteriora pentru întotdeauna suprafața pardoselii, care în loc să înfrumusețeze încăperea, o va urâți.

Mai multe detalii : Piatra decorativa

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart