Idei pentru amenajarea si designul unui dormitor mare

Amenajare-dormitor-tapet-lavabil-turcoaz.jpg
Amenajarea si design-ul interior a oricarui dormitor este o activitate responsabila ai minutioasa. Despre cum sa amenajati un apartament cu un dormitor mare, veti invata din acest articol.
Amenajare dormitor spatios in stil clasic

Amenajare dormitor spatios in stil clasic

Caracteristici:

Un dormitor mare este considerat unul cu o suprafata de peste 20 de metri patrati. Aceasta camera poate fi gasita intr-un apartament cu o suprafata de peste 45  metri patrati.  Prin urmare, in zilele noastre, astfel de dimensiuni destul de decente le regasim destul de frecvent. Pentru a amenaja un astfel de dormitor trebuie sa tinem cont de faptul ca acest tip de spatiu va fi utilizat in scopul propus, care nu îndeplineste functiile si utilitatea unei camere de zi. În acest caz, putem sa organizam spatiu exclusiv pe zone personale:
 • loc de dormit;
 • budoar;
 • baie;
 • dressing room;
 • un spatiu de birou daca nu avem unul separat;
 • loc pentru relaxare si citire.
Amenajare dormitor spatios cu vedere la terasa

Amenajare dormitor spatios cu vedere la terasa

Amenajare dormitor in zona montana

Amenajare dormitor in zona montana

Daca construiti casa de la zero si proiectati designul unui dormitor, trebuie sa aveti în vedere:
 • forma geometrica a camerei – cu ajutorul designului, puteti remedia deficientele, daca exista;
 • iluminarea naturala – trebuie luata in considerare atunci cand alegeti schema de culori a interiorului;
 • aranjarea reciproca a ferestrelor si usilor unele fata de cealalalta pentru o zonare si impartire a spatiului eficienta.
Amplasarea si designul dormitorului sunt influentate si de numarul de ferestre si de prezenta diferitelor elemente de design (nise sau pervazuri). Acestea NU trebuie lasate fara atentie, trebuie sa fie in mod obligatoriu incluse in proiectul de design ca o parte functionala sau decorativa.

Zonarea dormitorului – impartirea spatiului:

Zonarea oricarei incaperi incepe cu definirea precisa a zonelor care trebuie aranjate. Apoi trebuie sa decideti ce dimensiune ar trebui aiba fiecare. In ceea ce priveste dormitorul, trebuie mai intai sa determinati locatia patului. Bazandu-va pe locatia sa, va puteti gandi mai apoi la un dressing si o masa de toaleta. Acestea pot fi amplasate separat unele de celelalte, iar budoarul poate fi plasat in camera de dressing. Aceasta locatie va fi relevanta daca intentionati sa organizati un loc pentru birou si o zona de relaxare si lectura. In consecinta, atat pentru birou, cat si pentru lectura, este nevoie de multa lumina naturala, de aceea aceste zone este recomandat sa fie amplasate langa fereastra.
Amplasare si zonare obiecte si spatii in dormitor

Amplasare si zonare obiecte si spatii in dormitor

Zonarea si spatierea se poate face in mai multe moduri:

Alegerea culorilor pentru decorarea dormitorului:

Orice camera mare permite utilizarea unei game largi de culori. Cu toate acestea, pentru dormitor, gama de culori trebuie selectată foarte atent. Urmatoarele culori sunt recomandate ca fiind cele principale:
 • un pastel de nuante diferite;
 • intreaga gama care deriva din maro;
 • albastru si verde.
Rosu, portocaliul si galbenul sunt culorile care tonifica si confera putere emotionala. Cu toate acestea, pe suprafete mari, ele pot deveni enervante. Prin urmare, ele sunt potrivite pentru decor dar trebuie folosite cu atentie.
Dormitor amenajat in nuante de rosu

Dormitor amenajat in nuante de rosu

Dormitor amenajat in nuante de galben portocaliu

Dormitor amenajat in nuante de galben portocaliu

Albastrul este considerat linistitor, dar daca decorati intregul dormitor cu el, acesta poate fi si el iritant. Prin urmare, ar trebui “diluat” cu o culoare neutra, de exemplu, alb. De asemenea, poate fi folosit pentru decorare, de exemplu, in combinatie cu galben.
Dormidor decorat in albastru cu alb

Dormidor decorat in albastru cu alb

Daca intentionati sa folositi nuante luminoase ca baza, atunci decorul poate fi oricare: atat luminos, cat si mai sobru. In primul caz, este mai bine sa folositi doua culori primare si a treia pentru decor. De exemplu, poate fi alb si bej pentru culoarea principala si galben sau verde pentru decorare.
Daca intregul dormitor se doreste sa se decoreze in culori calme, atunci ar trebui sa alegeti cel putin trei nuante. Este mai bine sa combinati culori calde si reci. De exemplu, maro sau bej cu verde sau albastru.
De asemenea, dormitorul poate fi decorat si într-o gama destul de bogata sau contrastanta de culori . In acest caz, culorile neutre (alb sau bej) ar trebui utilizate in mod activ pentru echilibrare.  Va recomandam sa consultati sau sa angajati un designer cu experienta pentru a nu face greseli, in felul acesta veti fi siguri ca visul dumneavoastra va deveni realitate iar spatiul in care va veti relaxa dupa o zi stresanta va fi perfect armonizat.  

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Categorii produse

  amenajari interioare
  Stop ! Nu pleca!
  Trimite un mesaj cu ce produs cauti si noi iti raspundem cu cea mai buna oferta!
  Set intretinere parchet lacuit
  PRET PROMO - 12%
  1 Spraymop + 1 Woodcleaner Bona
  321.37 lei
  365.19 lei
  Pachetul Promo include un Spraymop Bona si un detergent Bona pentru parchet lacuit de 4 Litri. Atentie: *In limita stocului disponibil!
  2018 (C) All rights reserved.