Designul apartamentului in culori deschise: întruchiparea stilului modern

Fiecare proprietar de apartament sau casa is doreste să realizeze o atmosfera familiara si confortabila in locuinta sa. Inainte de a face un proiect, merita gandit cu atentie stilul camerelor si schema de culori. Toata lumea are propria sa idee de confort, insa multi oameni sunt de acord si prefera sa-si decoreze coltul sau de relaxare in culori deschise si aici nu gresesc. Chiar daca regulile dictate de tendintele moderne se schimba in mod constant, culorile care deriva din alb isi mentin ferm pozitia de top cand vine vorba de decorarea unui apartament.

Living decorat in culori de alb crem bej cu accete de albastru

Living decorat in culori de alb crem bej cu accete de albastru

Caracteristici ale culorilor deschise in amenajarea apartamentului

Cand vine vorba de culori deschise pentru proiectarea si designul unui apartament suntet limitat doar de imaginatia dvs., deoarece dupa cum stiti, afinitatea specialistilorpentru jocul de lumini si culori deschise in crearea de interioare este cunoscuta. Majoritatea designirilor, atunci cand doresc sa creeze o atmosfera calda si primitoare, se folosesc in mod activ de nuante de bej, auriu, ivory si crem.

Chiar si cel mai mic apartament va arata grozav in culori deschise pastelate, deoarece:

 • lumina suplimentara va va umple camera;
 • vizual nuantele deschise extind un spatiu mic;
 • culorile sunt usor de combinat intre ele;
 • accentele stralucitoare luminoase sunt mai avantajoase si iti lasa mai multa libertate.

Nu va fie teama că tonurile luminoase din apartament, chiar daca vi se par  monotone, de fapt, sunt o optiune castigatoare în design. In mediul creat artificial in culori deschise, calmul si linistea minții sunt usor de atins. Dupa o zi stresanta la birou, cand va intoarceti acasa, de asta aveti nevoie in primul rand.

Living decorat in culori de alb gri cu pardoseala din lemn natural

Living modern decorat in culori de alb gri cu pardoseala din lemn natural

Decorarea peretilor intr-un apartament

Multi oameni nu isi pot imagina crearea unui confort intr-un apartament fara a folosi tapet. Si, de fapt, ei au dreptate, tapetul este aproape perfect pentru orice stil. Varietatea de culori si texturi de tapet din ziua de astazi este extrem de larga.

Prin urmare, atunci cand alegeti tapet, ar fi de dorit sa respectati următoarele recomandari:

 • determinati de la inceput structura dorita a tapetului. De exemplu, daca doriti un tapet de hartie , in dormitor este cel mai potrivit.  Pentru living, bucatarii sau holuri se recomanda tapet lavabil din vinil,  este mai rezistent si mai usor de intretinut.
 • luati in considerare gama de culori, deoarece ar trebui sa se potriveasca imaginii generale a intregii camere unde va fi montat;
 • designerii recomanda ca intregul perimetru al camerei sa il zugraviti in nuante pastelate de acelasi tip si doar un perete sa fie acoperit cu tapet, pentru a evita supraincarcare camerei;
 • alegeti adezivul adecvat numai pentru tapetul achizitionat;
 • pentru a obtine o armonie completa si echilibru, precum si pentru a crea o atmosfera confortabila, o optiune excelenta ar fi plasarea unui panou luminos (sau a unei umbre) spre tapet. Pentru fanii peisajelor, puteti crea o schemă completa (colaj) de imagini sau fotografii.
Dormitor in culori deschise cu un perete decorat cu tapet

Dormitor in culori deschise cu un perete decorat cu tapet

Alegerea mobilierului pentru un apartament zugravit in culori deschise:

Pentru a umple apartamentul cu lumina suplimentara si pentru a evita transformarea acestuia intr-un fel de spital, puteti folosi următoarele trucuri:

 • culoarea  mobilierului trebuie selectata pe un ton usor mai intunecat in raport cu fundalul general, ceea ce va elimina stresul cauzat de suprasaturarea cu alb.
 • este de dorit sa creati grupuri de accente stralucitoare si întunecate – un exemplu pot fi fotolii, perne decorative, o masa etc.
 • intr-un apartament decorat cu culori deschise eliberarea centrului camerei, va ajuta la realizarea unei expansiuni maxime vizual a spatiului.
 • pentru a scapa de sentimentul pierderii de spatiu, dupa ce ati eliberat zona, puteti fara grija sa dotati camera cu mobilier modular sau de colt.

In activitatea lor, designerii nu se limitează la aceste mici trucuri. Ei va vor si recomandari pentru completarea interiorului cu restul obiectelor si detaliilor cum ar fi : perdele, lampi, picturi, diverse obiecte decorative. Ei contribuie cu o anumită varietate care fac din proiectul finalizat unul de succes.

In concluzie culorile luminoase si deschise din interiorul unui apartament vor ramane mereu elegante si moderne. Aceste interior nu necesită costuri inutile si nu va obliga la reguli rigide pentru de decorare.

Living in culori deschise alb turcuaz

Living in culori deschise alb turcuaz

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Categorii produse

  amenajari interioare
  Stop ! Nu pleca!
  Trimite un mesaj cu ce produs cauti si noi iti raspundem cu cea mai buna oferta!
  Set intretinere parchet lacuit
  PRET PROMO - 12%
  1 Spraymop + 1 Woodcleaner Bona
  321.37 lei
  365.19 lei
  Pachetul Promo include un Spraymop Bona si un detergent Bona pentru parchet lacuit de 4 Litri. Atentie: *In limita stocului disponibil!
  2018 (C) All rights reserved.