Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906
Top Vanzari

Curatare si intretinere gresie si faianta

Curatare si intretinere gresie si faianta – informatii si sfaturi utile

Gresia si faianta asigura o combinatie unica de frumusete si durabilitate in amenajarea bailor, amenajarea bucatariei sau a holului. O astfel de pardoseala necesita o intretinere minima, in functie de tipul placii. In general, gresia si faianta, au nevoie de o spalare nu atat de frecventa ca in cazul altor parchetului stratificat sau a mochetei.

Chiar si atunci cand placile de gresie glazurate sau portelanate au fost neglijate pentru o lunga perioada de timp, o spalare corecta le va reda frumusetea si stralucirea. Si nici macar nu este necesar sa le ceruiti sau lustruiti.

Iata cateva metode de a pastra frumusetea gresiei si a faiantei.

Intretinerea chitului dintre rosturi 

Daca aveti montata gresie sau faianta in locuri foarte umede, dupa trei pana la cinci zile de la instalarea placilor ceramice, rosturile chituite se trateaza cu silicon transparent, rezistent la umezeala. Aveti grija sa astupati bine rostul pe toata suprafata. In acest fel, ele se mentin curate.

Daca rosturile sunt murdare, aplicati o solutie pe baza clor in amestec cu apa, pe care o lasati sa actioneze nu mai mult de 5 minute, dupa care clatiti abundent si stergeti cu o carpa umeda.

Curatare rosturi gresie

Curatare rosturi gresie

Curatarea si intretinerea faiantei

Este recomandat sa incepeti curatarea faiantei de sus in jos, astfel incat mizeria sa se scurga pe podea.

indiferent de culoarea acesteia, faianta are nevoie deo curatare temeinica. De obicei pe aceasta se depun tot felul de pete (ulei, mancare – in bucatarie si detergenti in cea din baie). Cu cat aceste elemente sunt lasate mai mult timp pe faianta, cu atat curatarea lor devine mai dificila. 

Pentru curatarea gresiei ai nevoie de un detergent puternic special pentru gresie (sau pentru accesorii din teracota), de un litru de apa fierbinte, o perie si un burete abraziv. Nu uita de manusile care iti vor proteja pielea de ingredientele puternice din produsele de curatat.

Inmoaie peria in apa fierbinte amestecata cu detergent si spala zonele patate. La final spala cu un burete abraziv si insista in zonele patate. 

Nu uita sa deschizi larg ferestrele in camera in care speli faianta, astfel incat sa nu inhalezi substantele toxice.

Curatare faianta

Curatare faianta

Curatarea gresiei

Indiferent ca gresia este inchisa sau deschisa la culoare, este totusi necesara o curatare periodica. Totusi, gresia de culoare alba, crem sau alte nuante deschise sau pastelate „absoarbe” parca toata mizeria si toate petele.

Pentru inceput este recomandat sa cumperi un detergent profesional pentru curatarea placilor ceramice. Pentru a reda albul produselor din ceramica, pulverizeaza-l in intregime pe toata suprafata gresiei. Pentru ca sunt sanse sa emane un miros puternic si toxic, se recomanda deschiderea ferestrelor si interzicerea accesului copiilor si animalelor in camera respectiva.

Intretinere gresie cu mop Bona

Intretinere gresie cu mop Bona

Lasa produsul de curatare sa actioneze pentru 5 – 10 minute, iar apoi ia doua perii: una mari si una de dimensiuni mici (peria mica poate fi o periuta de dinti cu peri foarte aspri). Freaca gresia cu peria mare in locurile, iar in zonele in guste sau in cele in care se afla kitul sterge cu periuta de dinti. Este o munca dificila si necesita cel putin 20 de minute, insa rezultatul final va fi uimitor.

Dupa ce ai curatat gresia cu ajutorul mopului cu rezervor, mai pulverizeaza un strat de substanta de curatat si apoi sterge gresia cu ajutorul mopului cu laveta cu microfibra. Pentru intretinerea gresiei recomandam spray-mopul pentru ceramica Bona.

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart