Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906
IN STOC!

Cum montezi galeriile pentru perdele si draperii in mod corect

Toate perdelele si draperiile care au ca scop decorarea ferestrelor au nevoie de prindere separată. Inainte sa alegi sistemul de prindere pentru materialele de perdele si draperii este recomandat sa stii cum montezi galeriile pentru perdele si draperii in mod corect si care sunt caracteristicile care determina calitatea si eficienta galeriilor si sinelor.

Avand in vedere criteriile de mai sus, am analizat mai multe modele de sisteme de prindere perdele si draperii si am pregatit pentru tine o selectie de sisteme de prindere de calitate. In functie de nevoi si  preferinte, alege pe acela care reprezinta pentru tine cel mai bun sistem de prindere perdele si draperii.

Cele două sisteme de prindere de bază care servesc fixarea perdelelor şi draperiilor sunt:

  • sistemele de prindere pe tavan (şine de tavan)
  • Sistemele de prindere pe perete (galerii)

Şinele de tavan pentru perdele si draperii reprezintă o soluţie foarte discretă, aproape invizibilă, şi se pot monta deopotrivă pe tavan sau perete. O metodă estetică şi eficientă pentru mascarea şinei de tavan este de exemplu prinderea unui drapaj cu o bandă de scai pe partea exterioară a şinei. Daca vrei un aspect simplu, minimalist, degajat pentru camera ta, atunci este recomandat sa te indrepti catre o sina pentru a monta perdeaua si draperia. Sina este un sistem de prindere destul de simplu, care nu influenteaza prea mult aspectul camerei in care este montata.

Galeriile pentru perdele si draperii reprezinta varianta mult mai eleganta, si sofisticata  a sistemelor de prindere. Acestea ajuta la crearea si conturarea unui stil, prin culorile, detaliile si marimea lor.

Galerie simpla pentru pentru draperie cu inele

Galerie simpla pentru pentru draperie cu inele

In functie, preferinte si stil poti opta pentru diverse materiale, stiluri, accente (efect de patina etc) si accesorii. Evalueaza foarte bine camera (culori, piese din camera etc) si stilul pe care il ai in camera inainte sa alegi un model de galerie. Culorile si stilul galeriei trebuie sa fie in armonie cu stilul camerei si cu stilul elementelor din camera (pat, fotoliu, mobilier, parchet , mocheta, etc).

Tot la categoria galerii includem si galeria tip sina. Sistemul de prindere arata ca o galerie, dar in loc de barele pe care se pun inelele sunt sine in care se introduc calaretii (rolele clestilor).

Galerie dubla perdea si draperie

Galerie dubla perdea si draperie

Sistemul de prindere al perdelelor si draperiilor prin sina reprezinta o varianta practica si mai putin costisitoare. Pentru utilitate si calitate, alege o sina din aluminiu si nu una din plasticsau pvc.

Tipul sistemului de prindere a perdelelor si daperiilor

In functie de camera unde vei monta sistemul de prindere si de nevoile pe care le are camera respectiva, trebuie sa te orientezi catre unul din cele doua modele de sisteme de prindere perdele si galerii.

  • sistem de prindere simplu

Sistemul de prindere simplu este mai putin utilizat si de obicei se monteaza numai in anumite camere. Sistemul simplu de prindere permite montarea perdelei. Sistemul simplu a fost destul de utilizat, insa odata cu realizarea importantei pe care o au draperiile, a inceput sa fie preferat sistemul dublu.

In general, sistemul simplu de prindere este folosit la amenajari in  bucatarie, deoarece ca acolo,  nevoie numai de perdea.  Se mai utilizeaza in unele zone sau camere care nu necesita intimitate. Acest tip de sistem de prindere a perdelelor  este des utilizat de cei care inca prefera sa foloseasca la geamuri numai perdea, fara draperie.

Sistem de sina dubla pentru prindere

Sistem de sina dubla pentru prindere

  • sistem de prindere dublu pentru perdele si draperii

Sistemul de prindere dublu este cel maimai recomandat. In majoritatea cazurilor, din motive de utilitate, ai nevoie si de o draperie la geam, nu numai de perdele. Pentru a putea beneficia de acest lucru, trebuie sa cumperi un sistem de prindere dublu.

Indiferent ca alegi o galerie dubla pentru perdele si draperii  sau o sina dubla, vei beneficia de avantajul de a avea la ferestre atat o perdea cat si o draperie, elemente cu care sa controlezi gradul de lumina si sa ai intimitate in camera.

Modalitatea de prindere de sistem

Modalitatea de prindere a perdelelor si a draperiilor este influentata de tipul de sistem de prindere si de preferintele personale. Exista 3 modalitati de prindere, fiecare cu atuurile si minusurile sale.

  1. prinderea cu inele – prinderea prin inele este foarte simpla. Pe partea de sus a perdelei sau draperiei se aplica niste inele metalice pin care se introduce bara draperiei.
  2. prinderea cu bride – bridele sunt niste bretele confectionate din materialul perdelei sau draperiei prin care se introduce bara galeriei. Modalitatea de prindere prin bride este simpla si nu implica alte accesorii.
  3. prindere cu rejansa – prinderea prin rejansa este potrivita atat pentru sina cat si pentru galerie. In partea de sus se aplica o panglica neextensibila, rigida prin care se introduc sforile care ajuta la formarea pliurilor. Sforile rejansei trebuie sa fie rezistente, sa nu se rupa atunci cand tragi de ele.

Recomandari sisteme de prindere perdele si draperii

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart