Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Cum decorezi pereții. 17 idei senzationale pentru living

Ai cumparat sau inchiriat o casa si nu stii cum decorezi pereții? Un perete este pânza perfectă pentru manifestarea creativității. Puteți pur și simplu tapet sau vopsea, dar aceste soluții sunt prea banale. Haideți să vă dezvăluim cum să decorați peretele din camera dvs. astfel încât să obțineți un design exclusivist, atractiv și la modă.

Cum decorezi pereții: factorii de selecție a decorului

Înainte de a vă pune întrebarea cum puteți decora pereții, este important să decideți asupra stilului interiorului. Dacă aveți de gând doar să decorați camera, toate cărțile sunt în mâinile dumneavoastră – există o șansă de a construi o direcție sub decorul ales.

În cazul în care lucrarea de renovare este deja făcută și direcția este aleasă, trebuie să vă concentrați asupra designului camerei de zi. Disonanța dintre direcție și decor este un semn de indiferență. Obiectele selectate în mod corespunzător vor pune în evidență imaginația și un simț fin al stilului.

Este important să analizați cu atenție opțiunile de design atunci cand vrei sa stii cum decorezi peretii, în funcție de scopul camerei. Pentru decorarea fiecărei camere, există o mulțime de trucuri inteligente și subtilități. Pentru comparație, vă propunem să faceți cunoștință cu idei pentru transformarea pereților din baie.

Un alt factor de alegere este bugetul. Dacă aveți fonduri disponibile, puteți cumpăra lucruri de marcă pentru a decora camera de zi. Cu toate acestea, chiar și cu un buget limitat, există o mulțime de opțiuni pentru decorare, deoarece lucrurile interesante se pot face cu ușurință pe cont propriu sau pot implica copiii.

Cum decorezi pereții goi în hol cu tapet: ce să alegi

Dacă ați ales vreodată tapet, știți cât de dificil este. Există multe variante de diferite texturi, culori, stiluri la vânzare. Un mini-ghid privind tipurile de produse va ajuta la luarea unei decizii de cumpărare.

Tip tapetCaracteristici tapet
Tapet acrilicAmestec pe bază de acril care se răspândește ușor pe suprafață și se transformă rapid într-un film puternic. Toată lumea poate face față aplicării tapetului acrilic – procesul nu necesită abilități speciale nici costuri uriașe.
Tapet de hârtieAcestea sunt exact aceleași produse care se văd cel mai adesea pe pereți. Aceste imagini de fundal sunt realizate din hârtie specială cu densitate și textură diferite.
Tapet din vinilAstfel de imagini de fundal sunt o bază ideală pentru decorul viitor. Singurul dezavantaj este mirosul chimic pronunțat, care dispare în câteva zile după manipularea decorării pereților cu tapet de vinil.
FototapetDe fapt, acestea sunt imagini de fundal obișnuite din hârtie, doar impresia din contemplația lor este complet diferită. În special desenele naturaliste vă permit să fiți „transbordat” în lumea descrisă în imagine.
Tipuri de tapet uzuale

Există modificări foarte interesante de fototapet – „ca lemnul”, „ca piatra”. Acestea arată atât de impresionant încât pare că peretele este într-adevăr acoperit de materiale naturale.

De asemenea, vă puteți juca cu o combinație de tonuri diferite. Tapet de culori diferite într-o singură cameră este o tendință de modă, astfel încât nimeni nu vă va reproșa lipsa de gust. Dar combinarea diferitelor tipuri de tapet, cum ar fi tapetul textil, este destul de dificilă, așa că este mai bine să vă opriți la un singur lucru.

Fototapet cu pod peste Tamisa
Fototapet cu pod peste Tamisa

Cum decorezi pereții centrali din camera de zi: stil „perete vechi”

Cu ajutorul tencuielii decorative, a tapetului special sau a vopselei, puteți crea un design de ” perete vechi”. Un astfel de decor arată foarte natural și frumos.

Cel mai simplu mod de a obține efectul dorit este cu ajutorul vopselei. Puteți aplica compoziția pe suprafață cu instrumente de diferite texturi, puteți folosi bureți și cârpe. Designerii folosesc adesea amestecuri speciale care favorizează crăparea stratului uscat de vopsea.

 • Produs
 • Specificație
 • Photos

Vopsea Ammonite No 274 Farrow & Ball

44.55 lei1,014.75 lei
Vopsea Farrow & Ball Ammonite No 274 Vopsea Farrow & Ball Ammonite No 274 – este numita după fosilele prețioase găsite adesea pe coasta …
Adaugă pentru a compara
Ambalaj

, , ,

Gama

Casein Distemper, Dead Flat, Estate Eggshell, Estate Emulsion, Exterior Eggshell, Exterior Masonry, Full Gloss, Limewash, Modern Eggshell, Modern Emulsion, Sample, Soft Distemper

Dacă v-ați gândit deja cum să decorați peretele cu vopsele în acest stil, țineți cont de faptul că decorul nu este potrivit în orice interior. Este ideal să folosiți această metodă de decorare în cadrul stilului retro.

Decorare cu tapet aspect lemn
Decorare cu tapet aspect lemn

Opțiuni de decor pentru diferite stiluri de interior

Fiecare stil interior are particularități și canoane. Înainte alege cum decorezi pereții în camera de zi, este important să se evalueze și stilul și să se înțeleagă ce elemente de decor sunt mai bine de utilizat.

Pereti in stil clasic
Pereti in stil clasic

Clasic – Caracteristici: pretențiozitatea formelor, lux, eleganță. În decor puteți folosi culori discrete, modele sculptate, țesături naturale. Pentru a decora pereții stil clasic sunt potrivite picturi, mulaje, plante, rafturi, tapet cu elemente de aurire.

 • Produs
 • Specificație
Tapet modern lavabil crem dungi verticale stralucitoare argintii Zambaiti Metropolis Z44516Colectia de tapet modern lavabil crem dungi verticale …
Adaugă pentru a compara
Colectie

Compozitie

Culoare

Dimensiuni

Tip tapet

Dimensions
Weight 2.5 kg
Living in stil neoclasic
Living in stil neoclasic
 • Produs
 • Specificație
 • Photos
Draperie brodata aspect geometric crem QUINTA 8-1849-071 GardisetteDraperie brodata aspect geometric crem QUINTA 8-1849-071 Gardisette. O viață …
Adaugă pentru a compara
Aspect

Colectie

Compozitie

Culoare

Repetitivitate Model

Dimensions
Weight 1 kg

Neoclasic – Dacă vă întrebați Cum decorezi pereții goi în stil neoclasic, atunci sunteți aproape de culori deschise, forme moi, concizie, chic rafinat. Pentru design în această direcție, panouri, rame foto, panouri, decor-pleinărie va fi ideal.

Stil minimalist
Stil minimalist

Minimalism – Caracteristici importante care sunt importante de luat în considerare atunci când se decorează – un minim de detalii în interior și combinația potrivită de culori. Puteți decora pereții cu vopsea cu emulsie de apă sau cu postere moderne. Pentru un design minimalist ideal, 3-4 elemente sunt suficiente.

 • Produs
 • Specificație
 • Photos
Perdea moderna voal alb model albastru 51157-910 RovitexPerdea moderna voal alb model albastru 51157-910 Rovitex. Un model simplu, perdeaua din voal …
Adaugă pentru a compara
Tip produs

Colectie

Culoare

,

Latime Material

Material

Poliester

Stil

Dimensions
Weight 1 kg
Cum decorezi peretii in stil high tech – exemplu

High Tech – Un alt stil în care domină laconismul. Panouri de perete, tablouri cu elemente geometrice, aplicații pot fi folosite ca un decor. O altă opțiune de design este vopsirea într-o singură culoare. Culorile optime pentru designul high tech sunt gri, maro, verde deschis și bej.

Amenajare in stil country
Amenajare in stil country

Country – Pentru acest stil, există foarte multe opțiuni de design care utilizează materiale naturale. Cum decorezi pereții country în camera de zi: panouri foto, tapet cu amprente florale și plante, compoziții de plante uscate.

 • Produs
 • Specificație
 • Photos
 • Videos
Piatra ornamentala bej Stegu Nancy iese in evidenta prin aspectul său unic. Această placare interioară are ca scop imitarea pietrei aranjate pe …
Adaugă pentru a compara
Colectie

Culoare

Material

Gips

Suprafata

Dimensiuni

Grosime

Element de colt

Ambalaj

Dimensions
Weight 12.5 kg
Living in stil scandinav
Living in stil scandinav

Scandinav – Unul dintre cele mai ambigue stiluri de interior implică decorarea cu tapet foto, rafturi, obiecte de artizanat din hârtie densă, metal, sticlă. Cu cât designul este mai neobișnuit, cu atât interiorul este mai organic. Combinațiile de tonuri de alb și nuanțe vii și suculente arată cel mai bine în acest sens. Dacă doriți să decorați un apartament sau o casă în stil scandinav, acordați atenție materialelor naturale – acestea vă vor ajuta să creați anturajul necesar.

 • Produs
 • Specificație
Cornisa Poliuretan 55x51x2000 mm 1.50.195 Gaudi este fabricata din poliuretan de înaltă densitate folosind cele mai noi tehnologii. Atunci când …
Adaugă pentru a compara
Compozitie

Culoare

Dimensions
Weight 1.0 kg
Camera de zi amenajata stil modern

Modern – Tendința populară a Art Nouveau deschide granițele pentru ideile tale de design. Nu trebuie să acordați prioritate decorului strălucitor – acestui stil „nu-i plac” soluțiile pretențioase. Cum decorezi pereții într-un apartament cu un design modern? Rame foto, panouri, fotografii, imagini abstracte.

Interior amenajat in stil provence
Interior amenajat in stil provence

Provence – Farmecul și lejeritatea stilului francez implică același decor de perete delicat. Puteți cumpăra tapet foto cu imprimeuri florale, puteți agăța tablouri romantice care înfățișează îndrăgostiți, panorame ale orașelor sau ale Turnului Eiffel. Organic ar arăta și hârtia de tapet obișnuită la scară de pulbere cu desene mici și discrete.

Casa amenajata rustic
Casa amenajata rustic
 • Produs
 • Specificație
 • Photos
Piatra decorativa  CORSICA 1 este o copie fidelă a fragmentelor de gresie fabricate manual. Această placare de gips este caracterizată printr-un …
Adaugă pentru a compara
Colectie

Culoare

Material

Gips

Suprafata

Dimensiuni

Grosime

Element de colt

Ambalaj

Dimensions
Weight 12.7 kg

Rustic – Cum decorezi pereții- aceasta este una dintre primele întrebări care vin în minte atunci când se decorează locuințe în stil rustic. Designerii sfătuiesc să se folosească materiale naturale pentru decor, cum ar fi lemnul sau piatra. Dacă vă doriți ceva mai extravagant, puteți decora peretele cu tencuială pictată manual sau colorată.

Interior in stil loft
Interior in stil loft

Loft – Pereții din cărămidă s-ar potrivi uimitor în acest stil. Nu este necesar să se decoreze toate suprafețele – un accent este suficient. Pentru a pune în aplicare ideea fără dificultăți, citiți articolul despre pereții de cărămidă în interior.

Cum decorezi pereții într-o cameră cu accesorii: cele mai bune idei

Pereti cu Farfurii decorative
Pereti cu Farfurii decorative
 • Produs
 • Specificație
 • Photos
Perdea Bucatarie Flori Rosii Franzi 8-1821-010Perdea bucatarie flori rosii, colectia Franzi, Gardisette. Acest model de perdea cu tipare florale se …
Adaugă pentru a compara
Tip produs

Culoare

Dimensions
Weight 1 kg

Farfurii decorative – Farfuriile decorative pot face o compoziție surprinzător de unică. Pentru decorare puteți folosi farfurii pictate manual, puteți cumpăra unele de designer sau puteți agăța accesorii aduse din vacanță. Puteți alege, de asemenea, placa de perete Baffi de Piero Fornazetti și alte piese din colecție.

Ceasuri moderne pe perete în camera de zi
Ceasuri moderne pe perete în camera de zi
 • Produs
 • Specificație
 • Photos
Colecția de tapet super lavabil Tessuti Veneziani este realizată în vechiul stil venețian cu splendoarea de efecte de broderie …
Adaugă pentru a compara
Colectie

Culoare

Dimensiune Rola

Stil

Tip tapet

Dimensions
Weight 2.5 kg

Ceasuri – Dacă vă întrebați cum decorezi pereții holului, puteți opta pentru un ceas. Acest accesoriu nu trebuie neapărat să fie folosit pentru a număra timpul. O idee grozavă este de a face decorul cu ceasuri exclusiviste. Doar nu uitați – modelele antice și clasice sunt vecini nereușite cu cele moderne. Este mai bine dacă accesoriile vor fi în același stil. Un exemplu izbitor este modelul Kolli, care va arăta uimitor în diferite stiluri.

Compoziție de oglinzi în interiorul camerei de zi
Compoziție de oglinzi în interiorul camerei de zi

Oglinzi – Oglinzile au fost considerate mult timp un portal către o lume mistică și spații neexplorate. Cu toate acestea, designerii motivează mai simplu – este un atribut potrivit pentru decorarea apartamentului. Ele măresc vizual spațiul camerei, atrag atenția și au un aspect neobișnuit. Întrebarea pe care o aveți în fața dvs. cum decorezi pereții din camera de zi cu propriile mâini?

Oglinzile rafinate în rame de formă vor fi ajutoarele perfecte. Există mai multe opțiuni interesante în catalog: modelul sub forma soarelui Bellagio Gold, Nona, uimitor decorată pentru fanii stilului clasic, oglinda originală Pineapple și multe alte accesorii de design.

Rame goale pe peretele din camera de zi
Rame goale pe peretele din camera de zi

Rame goale – nici nu poți ghici ce altceva poți decora peretele din hol! Ramele goale pentru fotografii se vor dovedi foarte utile. Și nu este necesar să introduceți fotografii în ea – accesoriul va servi ca o unitate independentă de decor. Exemple de design și variante de aranjare a produselor sunt prezentate în fotografie.

Pălării pe peretele din camera de zi
Pălării pe peretele din camera de zi

Pălării – Dacă sunteți pentru extravaganță și originalitate, puteți decora un perete mare cu pălării. Potrivite sunt o varietate de pălării cu boruri largi. Într-un astfel de decor nu există reguli stricte privind respectarea stilului – principalul lucru este ca elementele să se potrivească organic.

Panouri de perete din lemn în camera de zi
Panouri de perete din lemn în camera de zi

Panouri de perete – Acest design este bun dacă nu știi cum cum decorezi pereții urâti, defect. Panourile pot fi montate pe suprafețe neplacate și netratate – acestea sunt atașate la o bază din lemn sau metal. O astfel de placare este în vogă de câțiva ani și nu și-a pierdut poziția în lumea designului. Exemple de materiale: produsele Flores Yellow și Flores Bordo. Dacă alegeți acest tip de decor, citiți articolul despre utilizarea panourilor decorative.

Idee: Puteți face un panou din tapetul original. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați o bucată de dimensiunea necesară și să o puneți într-o baghetă.
Rafturi cu cărți în interiorul camerei de zi
Rafturi cu cărți în interiorul camerei de zi

Rafturi cu cărți – Dacă aveți o mulțime de cărți, opțiunea de design se cere de la sine. Puteți alege rafturi frumoase, montați pe un perete gol și instalați îngrijit volumele. Dacă distribuiți cărțile în funcție de mărime sau de culoarea legăturii, veți obține un ansamblu decorativ interesant.

Aplice de perete pentru camera de zi decor de perete
Aplice de perete pentru camera de zi decor de perete

Aplice – corpurile de iluminat frumoase sunt o concurență demnă de alte tipuri de decor. Vă sugerăm cum să decorați cu aplice de perete: atârnați mai multe produse similare într-o ordine haotică, creați figuri din ele sau folosiți un singur lucru, dar foarte original. A treia opțiune se combină perfect cu designul cu fotografii, tablouri, rafturi de cărți.

Design de perete cu imagini pe clești de rufe
Design de perete cu imagini pe clești de rufe

Album foto pe perete – o soluție uimitoare pentru cei care doresc să se bucure în mod constant de cadrele memorabile din viață. Există mai multe moduri cum decorezi pereții cu fotografii: puneți fotografiile în rame, atârnați-le cu clești de rufe sau lipiți-le direct pe suprafață.

Decor de perete cu picturi de nave

Tablouri – Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii și-au decorat pereții sufrageriei cu tablouri. Și acum există și mai multe posibilități – sunt puse în vânzare picturi modulare fermecătoare în diferite stiluri. Tabbourile clasice nu sunt, de ignorat – imaginile din natură, mare, nave, oameni sunt încă la modă.

Camera de zi decor de perete cu plante
Camera de zi decor de perete cu plante

Ghivece de flori – Florile de interior înveselesc incredibil de mult camera, creând în ea o atmosferă de prospețime și confort. Puteți fixa suporturi speciale pe perete și instala acolo ghivece cu plante. Pentru speciile căzătoare, cel mai bine este să furnizați rame de metal sau de lemn – lăstarii se vor înfășura frumos și se vor întinde pe toată suprafața.

Cum decorezi pereții mari în camera de zi: idei uimitoare

Există o mulțime de idei de decor, dar printre ele sunt deosebit de originale. Vă spunem cum să vă decorați pereții atât de neobișnuit, încât oaspeții dvs. își vor tăia răsuflarea cu un spectacol rafinat de imaginație.

Colecție expozițională exclusivistă

Colecția de vase de gătit pe perete
Colecția de vase de gătit pe perete

Orice colecționar dorește ca alții să le admire comorile. Dacă aveți ceva de arătat, atunci este timpul să luați doi iepuri dintr-o lovitură – expuneți-vă colecția și transformați-vă camera. Un perete mare este perfect pentru o expoziție în cele mai bune tradiții ale muzeelor de acasă.

Zid portal

Portal autocolant de perete
Portal autocolant de perete

Este o pictură tridimensională, creând o senzație totală despre o altă lume. Când privești un astfel de decor, ți se va părea că ești pe cale să te afli într-un spațiu nou, neexplorat. Portalurile au câștigat popularitate tocmai datorită realismului lor. Fotografia prezintă opțiuni Cum decorezi pereții pentru a-i face unici și memorabili.

Hărți geografice și mini-globuri

Decor cu hărți geografice
Decor cu hărți geografice

Pentru a face camera să arate ca locuința unui călător inveterat, este suficient să plasați hărți pe pereți. Dacă folosiți copii pe hârtie, nu uitați să le prelaminați. Apropo, un astfel de design – nu este numai decorare. Întreaga familie va avea ocazia de a-și îmbunătăți cunoștințele de geografie.

Tesaturi

Decor de perete cu țesături multicolore
Decor de perete cu țesături multicolore

Designerii știu Cum decoreze pereții goi al unei cabane sau al unui apartament cu țesături și sunt gata să ofere câteva sfaturi. În primul rând – alegeți țesături naturale dense: in, tapițerie, jacquard. În al doilea rând, gândiți-vă la modul de prindere. Este mai bine să fixați pânza cu lamele superioare și inferioare, pe care va trebui să le atașați de perete. Metoda pare să necesite mult timp, dar rezultatul va fi pe placul ochiului.

O fotografie de efect

Fotografie tematica pe perete
Fotografie tematica pe perete

Pentru un astfel de decor, trebuie să imprimați o fotografie pe o pânză și să o montați ușor pe un perete gol. Punctul culminant al designului este că imaginea ar trebui să fie pe toată lungimea. Vă sugerăm să vedeți un exemplu de astfel de decorațiuni de perete.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Compare items
 • Total (0)
Comparatie
Shopping cart