Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0738 851 716

Cum cureti tapetul – Sfaturi utile pentru curatarea tapetului

Cum se curata tapetul – sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea tapetului

Tapetul este un produs de decorare si infrumusetare a peretilor cu  impact si eficienta din punct de vedere al costurilor de amenajare. Daca stii cum sa ai grija de tapet, acesta va rezista in timp fara a se deteriora. Trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi cu privire la modul in care tapetul se curata si se intretine.

Indiferent de textura si materialul din care este fabricat, tapetul trebuie curatat periodic si aspirat cu o perie perii moi ori de cate ori faci curatenie generala. Acesta poate fi sters de praf cu o carpă moale din bumbac sau cu o laveta din microfibra. Tapetul este unul din cel mai căutate tipuri de produse în ultima vreme pentru ca se întretine usor si se curata doar cu apa calduta si detergent.

Curatare tapet cu perie moale

Curatare tapet cu perie moale

Nu folosi niciodata pe tapet solutii abrazive sau detergenti pe baza de clor.

Tapetul se poate spala, dar în anumite conditii: 

Curatarea tapetului din hartie:

Tapetul din hartie si tapetul din hartie pentru copii poate fi curatat cu aspiratorul, la fel ca si tapetul din material textil. Daca este prea murdar, singura solutie este sa il schimbi, deoarece spalarea cu apa îl va deteriora mai rau. Daca folosesti o solutie pentru curatat tapetul din comert, testeaz-o mai intai pe o portiune mica, intr-un loc putin vizibil. Daca esti multumit de rezultat, o poti folosi pe intregul perete. Recomandat pentru tapetul din material textil este si detergentul special pentru tapiterie.

Cum se curata tapetul de hartie

Curatarea tapetului lavabil din vinil:

Tapetul lavabil din vinil, asa cum îi spune si numele, poate fi curatat de pete, de praf sau de fum de tigara cu o solutie din apă calda, detergent lichid de vase si otet. Trebuie spalat cu o carpa moale si alba, bine stoarsa, de jos in sus, fara sa insisti prea mult la îmbinari, unde se poate strecura apa. Daca nu ai curatat toată mizeria de la prima spalare, asteapta o zi s ca tapetul sa se usuce foarte bine si repeta operatiunea. 

Ce nu trebuie sa faceti atunci cand cureti tapetul:

Nu supraumeziti tapetul. Prea multa apa poate sa il faca sa se desprinda de perete.
Nu folositi materiale abrazive, deoarece acestea vor deteriora tapetul.
Intotdeauna incercati intr-o mica zona de test, chiar si atunci cand folositi doar sapun si detergent.
Indepartati petele cat mai curand posibil, pentru cele mai bune rezultate de curatare.
Servetele pentru copii vor functiona foarte bine pe perete – fara apa sau detergent!
Cand curatati portiuni mari pe un perete, incepeti cu partea de sus si lucrati dintr-o parte in alta ca va deplasati apoi in partea de jos a peretului.
Folositi manusi de cauciuc pentru a va proteja mainile de excesul de um

Atentie!

Nu aplica tapet daca peretii camerei au umiditate sau igrasie. In cazul in care pe pereti exista mucegai, se recomanda tratarea si indepartarea acestuia cu solutii antimucegai inainte de aplicarea tapetului. Daca tapetul este montat corect nu exista riscul aparitiei mucegaiului sau a altor daunatori.

   Epardoseli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Comparatie
   0